מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קורפוס קולוסוםרחלי17/02/2013
לרופאים הנכבים שעושים עבודת קודש שלום ברצוני לדעת עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15.6 הסקירה הדגימה את כל חלקי העובר ללא בעיות והרופא הייתה מרוצה באזור המוח הודגמו כל החלקים מבנה גולגולת , כרויד פלקסוס, עו"ש, ריקמת מוח, מוחון וורמיס , חדרי לשכה אחורית אבל את הקורפוס קולוסום עדיין לא נצפה לפי דברי הרופא חלק זה מתפתח מאוחר יותר ולכן לא רואים אותו בסקירה המוקדמת אלא המאוחרת אני קצת הרבה לחוצה מזה האם אכן האזור הזה בד"כ נצפה בשלב מאוחר יותר מנסיונכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קולוסום - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013כן נכון בהחלט והקורפוס קלוסום מודגם רק בהמשך. יש לחזור על הסקירה בשבוע 22.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרון כשבוע אחרי ביוץאינה17/02/2013
כשבוע אחרי הביוץ בדיקת פרוגסטרון מראה ממצאים:
PROGESTERONE 27.11 NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.6-4.7 NMOL/L
OVULATION PHASE 2.4-9.4 NMOL/L
LUTEAL PHASE 5.3-86 NMOL/L
POSTMENOPAUSAL 0.3-2.5 NMOL/L
NMOL/L X 0.3145 = NG/ML)
מה זה אומר? לפני כ4 ימים היה אמור להיות ביוץ... לחלופין היה עוד זקיק שבייץ לפני כשבוע... מה אומרת הבדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פרוגסטרון כשבוע אחרי ביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013זו רמת פרוגסטרון מתאימה לאחר ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמודאגת17/02/2013
שלום לרופאים
אני בסבב IVF מזריקה 5 מנופור
יום 3 למחזור
אסטרדיול 176
LH 5.5
פרגסטרון 4.76
יום 8 למחזור (אחרי 4 ימי זריקות)
אסטרדיול 757
LH 2.4
פרגסטרון קטן מ- 0.8
US זקיקים קטנים
היום יום מחזור 11 (אחרי 7 ימי זריקות) מזריקה מס' 6 מוסיפה גם צטרוטייד
אסטרדיול 1699
LH 2.6
פרגסטרון 5.6
US - יהיה לי בערב
נוטלת DHEA
בין יום 3-8 הפסקתי והפגסטרון ירד
אח"כ המשכתי ושוב עלה נוטלת גם 5 מ"ג פרדריזון
יש מקום לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013קשה לי לקבוע את הרזרבה השחלתית שלך. לשם כך יש צורך בתוצאת ה-FSH וה-AMH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי הביוץ??ענת17/02/2013
שלום רב,
אני ביום ה-11 למחזור. לקחתי 5 כדורי איקוקלמין 50 מ"ג. היום בבדיקת זקיקים רירית 6 מ"מ וזקיק מוביל 14 מ"מ.
תוצאות הבדיקת דם- אסטרודיל- 1443, פרוגסטרון- 2.84, LH- 17.27.
באיזה יום לגשת שוב לבדיקות?
מתי נראה שיהיה הביוץ?
אנא תשובתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ?? - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013רצוי לגשת לבדיקות חוזרות בעוד יומיים. הביות יהיה אחרי שהזקיק המוביל יהיה בקוטר 20 מ"מ ויותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בעקבות הורמונים.אני17/02/2013
שלום רב,
לפני כשבועיים התייעצתי כאן בפורום לגבי הסיפור שאתאר בקצרה.
השבוע אני בת 39.רווקה עם תורם זרע. בעלת מחזור תקין וסדיר. FSH=6.
עברתי 3 פעמים טיפולים של מחזור רגיל ללא הורמונים וההזרעות נכשלו.
פעם אחת הזרעה עם הורמונים-גונל F של (450) כל פעם בכמות של 75.
היו לי תופעות של כאבי בטן ואף לאחר הביוץ או בזמנו גם שלשול.
הזרעה זו גם נכשלה.
בטיפול האחרון שוב היה לי טיפול בהורמונים (גונל F 450 בכמות של 75 כל פעם) אך משום מה התחילו לי ציסטות (אולי בעקבות ההורמונים) והזקיקים שלי פעם גדלו ופעם קטנו (כלומר כל מה שגדל הפך לציסטה). בשלב מסויים הזקיקים פשוט לא גדלו כלל והציסטות היו בגודל 25. אני התייעצתי לגבי התופעות בשישי. ביום ראשון עשיתי מעקב שוב והפרוגסטרון היה 4.8 ה-E2 קטן מ1215 ל 693. הרופא שלי המליץ להמשיך לקחת גונל F עם הכדור DEXAMETHASON ולמחרת שוב מעקב. במעקב בשני הפרוגרסטרון כבר היה 11.3 והE2 היה 389. הרופא אמר לי להפסיק טיפול ולהגיע אליו ואמר שבמחזור הבא להגיע אליו לבדוק האם יש ציסטות, במידה ויהיה צריך קודם לטפל בזה ורק אז להמשיך בחודש הבא.
אתמול קיבלתי מחזור והיום הייתי אצל הרופא ועברתי אולטרוסאונד. נראה כי אין ציסטות לשמחתי.
הרופא נתן לי טיפול שוב הורמונים של גונל F 450 בכמות 75 החל מהיום השלישי למחזור, כלומר ממחר ובנוסף גם DECAPEPTYE 0.1MG/1ML כלומר זריקה אחת בנוסף לזריקת ההורמונים כל יום ככה במשך 5 ימים ואז מעקב חוזר.
שאלתי היא כזו: אני לא רואה שהרופא החליף לי את סוג ההורמונים שגרמו לי בפעם הקודמת להופעת הציסטות, אלא רק הוסיף זריקה נוספת שהבנתי שהיא בעצם מעקבת ביוץ. האם זה בסדר? האם הטיפול הזה נשמע הגיוני או שאני הולכת שוב לעבור אצ כל תופעות הציסטות שוב וכל התיסכול מחדש?
אשמח לחוות דעתך הכנה. אם משהו לא נראה הגיוני בטיפול אני אפילו אעבור לרופא פרטי. שקלתי זאת בפעם הקודמת ואמרתי שאנסה שוב בפעם האחרונה כוון שהרופא אמר שהוא ישנה לי טיפול (למרות שלא כל כך נראה לי שהוא שינה משהו).
תודה רבה.
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות בעקבות הורמונים. - תגובה
פרופ' שלמה משיח17/02/2013הדרך שבה נקט הרופא היא נכונה: ה-E2 שלך צנח בעקבות ביוץ שהתרחש קודם זמנו, לכן נתן הרופא הפעם דקפפטיל שמטרתו למנוע את הביות המקדים. אין להימנע מהגונל F דוקא, כי כל ההורמונים הללו המכונים גונדוטרופינים עלולים לגרום לציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.
אני18/02/2013תודה על תשובתך.
האם אין חשש ששוב יחזרו הציסטות ושוב הטיפול וההזרעה יבוטל?
מה עושים במצב כזה? זה מעין מעגל קסמים שכזה.
הציסטות הופיעו לי רק בעקבות לקיחת ההורמונים.
אז מה עושים? יש חלופות? האם ניתן לטפל ללא הורמונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הצלחות עם מוקפאים?שירה17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כן!!! ברוך השם!!!!
באהבה17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה לפרט?
אור17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים יש הצלחות עם מוקפאים??
שיר17/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הצלחות עם מוקפאים? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2013ברור.
אם לא היו הצלחות אז לא היינו מקפיאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות?טל17/02/2013
אני לא מבינה משהו קראתח שמה שמסוכן חלילה זה תת פעילות בלוטת תריס בהריון .האם תת פעילןת זה שtsh דוקא חורג מעלה??כי כאמןר יצא לי נמוכ יותר אכ t3 ו 4 תקינים בטוןח..,האם אכן שהערכים גבוהיים בtsh זה תת פעילןת( כי זה נשמע הפוכ..)תודה אני מפחדת ומה כוונה לחזור שוב עלצזה למה שישתנה?ענו לי להסבר בבקשה תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תת פעילות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013אל דאגה לא מדובר אצלך בתת פעילות ,אחרת ה-TSH היה גבוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיספיר17/02/2013
מיום שלישי למחזור חצי מזרק דקקפטיל מיום רביעי למחזור תוספת 300 גונאל F ושני בקבוקים של מנופור .....סובלת כבר כמה ימים משלשולים .....מכל דבר שאני אוכלת....האם אלו תופעות לוואי ידועות לתרופות ? פעם ראשונה שאני מזריקה את הדקקפטיל והמנופור ..... תודה :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2013יתכן שגירוי אגני ע״י הטיפול התרופתי מעורר גם את התגובה של המעיים ואת מגיבה בשלשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסשקד17/02/2013
הי, אני בשבוע 7+, נקלטו שניים יפים תודה לאל אחרי החזרה והיו ערכי בטא יפים, ראינו דופק תודה לאל לפני 5 ימים.
היום עשיתי בלוטת התריס:
tsh יצא 0.32 שזה מחוץ לנורמה כי הנורמה מתחילה ב0.54
אבל t3 free- יצא תקין 4.4
וt4 free- יצא תקין 15.1.
קראתי איפהשהו שכשהבטאות גבוהות אז בלוטת התריס יורדת?
אבל שאם הערכים השניים t3,4 תקינים זה תקין?מה זה אומר שזה חורג מטה?
אנא עזרו לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטת התריס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2013עם הT3וה-T4 תקינים כנראה שאת מאוזנת -חזרי על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת תריס בהמשך בבקשה ענו לי
טל17/02/2013לא הבנתי אם אחזור שוב מה פתאופ התוצאה תשתנה?איכ זה עובד?אם השניים תקינים איכ יכןל להיות שזה לא תמיד היה אצלי תקין...אם אחזור למה שישתנה לפתע ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בלוטת תריס בהמשך בבקשה ענו לי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013קיימים שינויים בעת הבדיקות,סביר להניח שאם הבדיקות של ה-T3,T4 תקינות גם ה-TSH יהייה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה17/02/2013
האם יש אינקובטור חדש/מיקרוסקופ(לא הבנתי כל כך)המאפשר לעקוב אחרי העוברים במשך כל שלב בהתפתחות שלהם וכך להעריך את טיבם בצורה יותר טובה?
נאמר לי שלאחרונה המעבדה האמבריולוגית ביחידתי צוידה בדבר כזה וזה מעלה את הסיכויי ההריון...מאוד מעניין אותי מה זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2013יש כזה וקוראים לו אמבריוסקופ.
החלו להשתמש בו אך עדיין זה לא בטוח שזה יותר טוב ונראה עם הזמן.
כדי לפרט הכל על המכשיר יש צורך בהרצאה שלמה והראות מה קורה שם.
בסך הכל אפשר לראות במכשיר איך מתפתחים עוברים ולבחור את מה שאנחנו חושבים שזה טוב יותר.
כרגע זה בשלבי לימוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמבריוסקופ
דנה18/02/2013הוא טוב גם לעוברים מופשרים בשלב של אחרי ההפשרה?
הוא נכנס לשימוש בכל היחידות או רק בכמה נבחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמבריוסקופ - תגובה
פרופ` דוד בידר19/02/2013לא להפשרה.
נכנס בשלב זה במספר קטן של יחידות.
יש בשלב זה עניין של גימיק ולדעתי זה יהיה ברוב היחידות ועם הזמן נראה כמה זה מועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמכשיר נכנס בהדרגה ביחידות הכללית
לש05/08/2013לא מתאים לעוברים מופשרים - אין צורך.
קיים באיכילוב וביחידות הכללית, בלינסון במרכז וכרמל בחיפה יכנס לכל
יחידות הכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאזור חיפה - קיים בכרמל
לש05/08/2013המכשיר הוא העתיד לגידול ובחירת עוברים להחזרה לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש תוצאותתת של ב.דםעדנצ'ו 2817/02/2013
אז הבטא ליום ה 12 להחזרת 2 עוברים טריים היא 135.4 והפרוגסטרון הוא 12.11 העם תקין? או צריך להוסיף עוד נר תמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תוצאותתת של ב.דם - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2013הבטא טוב ותוסיפי עוד נר תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
עדנצ'ו 2817/02/2013עם להוסיף עוד נר אז מתי להוסיף אותו למשל כרגע אני שמה נרות ב 6 בבוקר ב 12 בצהריים ו בשעה 18 בערב אז מתי נשים עוד אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי17/02/2013בשעה 22.00
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואי אני עכשו בלחץ..
עדנצ'ו 2817/02/2013קראתי שבגלל הפרוגסטרון הממש נמוך הזה אז ההריון הזה בסיכון? כלומר אני יכולה לאבד אותו בגלל זה? אני לא מבינה למה הפרוגסטרון כול כך נמוך אני כבר שבועיים עם 3 אנדומטרין ו 2 אסטרופם ליום.. מי צריך לתת מרשם לזריקות פרוגסטרון הרופאת משפחה שלי או ביחידה? ומי עושה לי את הזריקות אני לבד או אחות ולאן מזריקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואי אני עכשו בלחץ.. - תגובה
פרופ` דוד בידר18/02/2013אל תהיה בלחץ.
זה לא קשור בפרוגסטרון.
אם ההריון בסדר אז הוא יתפתח טוב וזה לא שרמת הפרוגסטרון היותר גבוהה תגרום להריון להתפתח טוב.
צריך סבלנות.
הבדיקה העוקבת של ההורמון תגיד הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה אושר... בהצלחה ומזל טוב
באהבה17/02/2013גם אני גיליתי ביום חמישי שאני בהריון, ולא האמנתי למראה עיניי כשהסתכלתי על התוצאה (אחרי כל כך הרבה ניסיונות).
בע״ה שההריון יתפתח יפה :)
שיהיה שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרוןטל17/02/2013
אשמח לחוות דעתכם רופאים יקרים,
תרומת ביצית, בת 43.5, החזרת שני עוברים טריים בני 8 תאים.
להלן תוצאות בדיקות דם:
אחרי 12 יום מההחזרה- בטא 54, פרוג'- 43.5
14 יום - בטא 170, פרוג' - 66.3
16 יום - בטא 475, פרוג' 91.5
19 יום - בטא 2825, פרוג' 79.1
שאלותיי בבקשה:
1. מטריד אותי מאוד שהפרוגסטרון ירד בימים האחרונים למרות המינון הקבוע של 3
אנדומטרין ביום. מה דעתכם?
2. האם יתכן לפי הנתונים הללו הריון של תאומים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת פרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר17/02/2013זה הריון של עובר אחד.
הפרוגסטרון בסדר וזה לא חשוב שירד או עלה.
הבדיקות בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואיספיר17/02/2013
מיום שלישי למחזור חצי מזרק דקקפטיל מיום רביעי למחזור תוספת 300 גונאל F ושני בקבוקים של מנופור .....סובלת כבר כמה ימים משלשולים .....מכל דבר שאני אוכלת....האם אלו תופעות לוואי ידועות לתרופות ? פעם ראשונה שאני מזריקה את הדקקפטיל והמנופור ..... תודה :-)
תופעות לוואי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013יתכן עקב התגובה האגנית בעקבות הטיפול ההורמונלי שנגרמת רגישות יתר של המעי המתבטא בשילשולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה ביוץ או -תוצאות בדיקת פרוגסטרוןאינה17/02/2013
PROGESTERONE 27.11 NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.6-4.7 NMOL/L
OVULATION PHASE 2.4-9.4 NMOL/L
LUTEAL PHASE 5.3-86 NMOL/L
POSTMENOPAUSAL 0.3-2.5 NMOL/L
NMOL/L X 0.3145 = NG/ML)
מה זה אומר? לפני כ4 ימים היה אמור להיות ביוץ... לחלופין היה עוד זקיק שבייץ לפני כשבוע... הכל בסדר? היה ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פר' אשכנזי, איך אוכל לפרש את התוצאה
אינה17/02/2013תודה לך מראש
היה ביוץ או -תוצאות בדיקת פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013רמות הפרוגסטרון שלך מעידות שהתרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאני17/02/2013
שלום לרופאים
אני בסבב IVF מזריקה 5 מנופור
יום 3 למחזור
אסטרדיול 176
LH 5.5
פרגסטרון 4.76
יום 8 למחזור (אחרי 4 ימי זריקות)
אסטרדיול 757
LH 2.4
פרגסטרון קטן מ- 0.8
US זקיקים קטנים
היום יום מחזור 11 (אחרי 7 ימי זריקות)
אסטרדיול 1699
LH 2.6
פרגסטרון 5.6
US - יהיה לי בערב
נוטלת DHEA
בין יום 3-8 הפסקתי והפגסטרון ירד
אח"כ המשכתי ושוב עלה נוטלת גם 5 מ"ג פרדריזון
יש מקום לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף אני עם צטרוטייד
אני17/02/2013מלפני יומיים
מעקב זקיקים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013בינתיים התגובה תקינה,הפסיקי עם ה-DHEA המעלה לך את הפרוגסטרון ובמובן זה יותר מזיק מאשר מועיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ' אשכנזי
אני18/02/2013היום התצאות היו
אסטרדיול 2255
LH 2.4
פרגסטרון 1.45
זקיקים ימין: 20,16,13
זקיק שמאל: 7
רירית 8.2 סדירה הודגם קו אמצע
מתי לדעתך הכי טוב אוביטרל?
הרופא מתלבט לגבי היום או מחר
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/02/2013לדעתי מחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לפרופ' אשכנזי
מודאגת18/02/2013יייששששש
זה מה שהרופא אמר
אני כל כך אוהבת שמה שאתם חושבים הרופאים מייסמים
המון תודה!!!
אין עליכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/02/2013תודה רבה
מודאגת24/02/2013לצערי ביום חמישי הייתה שאיבה של ביצית אחת
מעט קטנה אך הצילחו בכל זאת לעשות איקסי
אבל למחרת היא לא הופרתה
יש לי רזרבה שחלתית נמוכה ומתוך 7 שאיבות זאת כבר הפעם השלישית שאין החזרה.
אני רק בת 37 ואמא לתאומים זהים מהריון ספונטני.
האפשרות שלי היא רק תרומת בייצית??
המון תודה על עזרתך הגדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/02/2013רמות ההורמונים במהלך הטיפול והעובדה שהיו לך מספר זקיקים מותירים אותך עדיין בעלת סיכוי סביר להרות למרות הכל וזאת במיוחד שאת בת 37 -העובדה שאת צעירה יחסית עם רזרבה שחלתית נמוכה עדיין נותנת לך סיכוי טוב להרות למרות המאמץ הכרוך בכך ,במקומך הייתי ממשיך לנסות ויתכן ויש מקום לשקול פרוטוקול אלטרנטיבי המתאים לאישה עם רזרבה נמוכה-אל תתייאשי
מודאגת25/02/2013המון תודה על תושבותיך המפורטות והמרגיעות כל כך
אתה רופא מדהים! הלוואי והייתי גרה במרכז להיות מטופלת שלך....
נכון הערכים היו טובים אבל הזקיקים רקים... מדוע זה קורה?
מהו פרוטוקול המתאים לבנות עם רזרבה שחלתית נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/02/2013שלום,אחת התופעות של רזרבה שחלתית ירודה הינה בין היתר זקיקים(מבנים ציסטים) ריקים מתוכן.על הרופא להתאים פרוטוקול מתאים בהתחשב בנתונים ההורמונלים שלך ועליו לבחור בין פרוטוקול העושה שימוש בכמויות גדולות של גונדוטרופינים לבין פרוטוקול העושה שימוש בתגובה הטבעית ושימוש בהורמונים ומדכאים מרגע שמופיעים זקיקים בגודל העולה על 14מ״מ
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)