מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאת ערכת ביוץאינגה14/02/2013
אתמול הערכת ביוץ ביתית הראתה 2 קווים שפרושו שאכן יש ביוץ... במקביל עשיתי מעקב זקיקים והיה זקיק 1 בגודל 19. רירית בעובי 16. הרופאה אמר לי שהביוץ יכול להיות כל רגע. היום בדיקת ביוץ ביתית מראה שאין ביוץ.... יכול להיות שהביוץ היה קצר (רק אתמול) או משהו השתבש? האם אין טעם לנסות גם היום לעבוד על הריון? כמה ימים אמורים להופיע 2 פסים במקלון ביוץ? בתודה מראש על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת ערכת ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול14/02/2013יתכן יום, יתכן יומיים.
תלוי במועד המדויק שבו החל נחשול ה - LH, תזמון בדיקת השתן, ריכוז השתן, משקל האישה ועוד גורמים רבים...
יש לזכור כי הבדיקה הביתית נותנת אינדיקציה כללית לחלון הביוץ.
יש מקום לקיים יחסים גם היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטלי זרעאריאלה14/02/2013
אני מחפשת חומר סיכה שלא יקטול זרע במהלך טיפולי איקקלומין -
האם אפשר להשתמש ב KY JELLY או שהוא בעייתי?
האם משהו טבעי מהמטבח יכול להיות טוב ולא לפגוע בזרע - אולי שמן זית או משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קוטלי זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2013תנסי את נוזל הסיכה SOFTIN
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןנטלי14/02/2013
היי...אני בהריון בשבוע 7 ורציתי לדעת עד איזה שבוע קיים החשש שאומרים שהביצית עלולה להיספג ...? אני מאד חוששת כי אצלי נצפו שני שקים עם דופק ומפחידים אותי שיכולה להיות ספיגנ...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2013לילך שלום,באשר להעלמות שק הריון ועובר ף,זוהי תופעה המתרחשת בדרך כלל בשבועות הראשונים של ההריון ,ולדעתי העובדה שנמצאו אצלך שני עוברים זהים בשבוע 7 להריון יכולה להרגיע אותך בשלב זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר סיכה שאינו קוטל זרעאריאלה14/02/2013
שלום אנחנו מנסים להכנס להריון בטיפולים אבל יש לנו בעיה לתפקד ללא חומר סיכה.
במה אפשר להשתמש (אפילו משהו טבעי) בשביל לאפשר חדירה קלה ולא להזיק לזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חומר סיכה שאינו קוטל זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2013תנסו SOFTIN -חומר סיכה יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהKY JELLY
יערה14/02/2013KY JELLY גם טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץיעל14/02/2013
שלום רב,
באילו רמות של אסטרדיול ופרוג׳סטרון׳ מתרחש ביוץ??
ולאחר הביוץ - כמה שעות הביצית זמינה להפריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה לביוץ טבעי
יעל14/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאלה שאלה לגבי זרע של גבר בן 65שולי14/02/2013
עם תרומת ביצית. שאלה שלי אם זרע כזה ישרוד הקפאה והפשרה? ע"מ להטיסו לחו"ל? כי צריך בדיקת הפשרה, כמו שעושים לזרעים צעירים בבנק הזרע. איך מוודאים זאת מראש? מה צריך לבדוק מראש, ואיך מוודאים שההליך יצליח? (לי אמרו שתמיד עדיף זרע צעיר יותר).
תודה לפורום המקסים!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאלה שאלה לגבי זרע של גבר בן 65 - תגובה
פרופ` דוד בידר14/02/2013אם בזמן ההקפאה קיים זרע אזי ההקפאה תשרוד והזרע ניתן יהיה לשימוש.
אין בעיה אם זרע בכל גיל אלא שיש דווחים שככל שהזכר מבוגר יש יותר
בעיות בהריון והעובר.
תמיד צעיר זה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץ המשךל13/02/2013
Estradiol (E2) Urgent 1319 pmol/l
=========================
:(םישנ) סוחיי יכרע
FOLLICULAR 72 - 530
MIDCYCLE PEAK 235 - 1310
LUTEAL 250 - 786
POSTMENOPAUSAL < 118
(Untreated)
Progesterone Urgent 2.1 nmol/l
===========================
:סוחי יכרע
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
אלו התוצאות המדויקות אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תזמון ביוץ המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013גם רמת ההורמונים תואמת לעיתוי הטרום ביוצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק אנטרוקוקוסT.r13/02/2013
שלום עשיתי תרבית שתן וגילו לי שיש לי חיידק אנטרורוקוקוס מחר צריכה להגיע לרופאה כדי לקבל טיפול הבעיה היא שזה חיידק שעמיד בפני אנטיביוטיקה ולא יודעים כיצד לטפל , והבעיה השנייה עקב זה שאני ובעלי מנסים יש מצב שאני בהריון עדיין אין איחור במחזור אבל מפחדת לקחת טיפול שיכול ליפגוע בהריון אם אני אכן בהריון ...
רציתי גם לשאול אם זה חיידק מסוכן ויכול להזיק לי או להריון ועובר?
האם הוא בר טיפול ? כי קראתי על החיידק הזה דברים נוראים!!!
יכול להיות להיות שנידבקתי ממנו בבי״ח הייתי מאושפזת חודשיים בהריון בסיכון גבוה ובחודש תשיעי הייתה לי לידה שקטה לצערי זה היה ליפני 3 חודשים ...
אודה על תשובה בהקדם לגבי החיידק הנוראי הזה מממש מודאגת ומפחדת !!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיידק אנטרוקוקוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013בדיקת הרגישות לחיידק תבודד את סוגי האנטיביטיקה המתאימים למיגור הזיהום ,וניתן יהייה לבחור את אלו המתאימים גם למצב הריוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה
T.r14/02/2013זה נכון שבדר״כ חיידק אנטרוקוקוס מגיע בתחילת הריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לתגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/02/2013לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?ל13/02/2013
קיבלתי מחזור ב- 4.2 ומיום שישי האחרון אני מזריקה פיורוגון במינון של 50.
היום הייתי במעקב ראשון ואלו התוצאות:
Estradiol (E2) Urgent
FOLLICULAR 72 - 530
MIDCYCLE PEAK 235 - 1310
LUTEAL 250 - 786
POSTMENOPAUSAL < 118
(Untreated
Progesterone Urgent
Follicular <3 nmol/L
Luteal 8-68 nmol/L
Postmenopausal <1.3 nmol/L
רירית רחם 7.2 וזיקיקים בשחלה ימנית 16 18 וקטנים בצד שמאל.
התקשרו אליי בצהרים ואמרו לי להזריק כבר בצהרים עוד מנה של פיורוגון ובעשר היום בלילה להזריק את האוביטרל ובשישי בבוקר הזרעה.
הביוץ לפי מה שנאמר לי יהיה ביום שישי
אני אשמח לדעת האם יש הגיון במצב מאחר וזה ניראה לי מוקדם מידי לפי היום של המחזור הראשון כי בדרך כלל הביוץ אצלי באופן טבעי בא מאוחר.
בהזרעה הראשונה העיתוי יצא בדיוק עם יום הבחירות באמצע וגם אז הרגשתי שמנתבים אותי בגלל היום שבתון ליום אחרי או יום לפני.
אשמח לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי ביוץ? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013העיתוי של הביוץ המתוכנן בהחלט סביר,הקדמת הביוץ בזכות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א.סנטלי13/02/2013
היי..לאחר החזרה בתאריך 10/01/13 התכצע היום א.ס ראשון בו נצפו שני שקים . האחד בגודל 11 מ"מ ומתאים לשבוע 2+7 . השני בגודל 9 מ" מ ומתאים לשבוע 6+6. האם הנתונים תקינים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.ס - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/02/2013לא כתבת אם בשניהם ניראה דופק. אם כן אז זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד נכון לבדיקותחנה13/02/2013
שלום רב,
התחלתי אתמול להזריק מנופור, יום 3 למחזור. האם זה אכן בסדר שאלך לבדיקה ראשונה רק ביום ראשון, שהוא יום 8 למחזור (אחרי 5 ימי זריקות)? בדרך כלל אני הולכת ביום 7 למחזור, רק שהפעם זה יוצא שבת. וכבר יצא לי לקבל הוראה להתחיל להזריק צטרוטייד מאותו ערב (7 למחזור).
1. האם אין חשש שאפספס כך את המועד שבו צריך להתחיל להזריק צטרוטייד?
האם אחרי 3 ימי זריקות לא יראו מספיק ולכן הרופאה לא רוצה שאלך לבדיקות בשישי?
2. זאת הפעם הראשונה שאני מזריקה מנופור מתחילת המחזור, ולא גונאל קודם.
האם הזרקת מנופור מתחילת המחזור צפויה לייצר יותר זקיקים או לגרום להם לגדול מהר יותר? לעומת הזרקת גונאל קודם ורק בהמשך מעבר למנופור? מה ההבדל המקווה בתוצאה?
תודה על התשובות. אני ממש חוששת להתחיל לבייץ ולפספס את השאיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד נכון לבדיקות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013חנה שלום ,טווח התחלת הטיפול בצטרוטד דרך רחב ניתן להתחיל באופן קבוע ביום 8 למחזור או לפי גודל הזקיק הדומיננטי והתגובה ההורמונלית -התחלה גמישה,כך שאין בעיה להמתין עד ליום א,מנופור תרופה יעילה ויתכן והתגובה שלך אכן תשתפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה13/02/2013
שלום, רציתי לדעת האם לאחר הזרעה מומלץ לנוח? אני עובדת בעבודה פיזית קשה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013אין צורך לנוח ,וניתן לעבוד בכל עבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוש שאלות...גילי13/02/2013
שלום רב, שלוש שאלות ברשותכם..
1. יום 14 למחזור, זקיק 17 מ"מ, אסטרדיול 1010 ופרוג'סטרון 1.4 - האם הביוץ צפוי בתוך שעות? יממה?
2. האם רירית 7.7 מפריעה לקליטת הריון?
3. כמה זמן מרגע הביוץ הביצית ניתנת להפריה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלוש שאלות... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013הסיכוי לביוץ צפוי יותר לטעמי בטווח של יממה -בצעי גם מחר בדיקות,במידה והשריית הביוץ אינה נעשית ע"י אוביטרל.
רירית 7.7 יכולה להתאים לקליטת הריון.
הביצית שחרגה והתבייצה והשלימה את ההבשלה שלה כשרה להפרייה ממועד התבייצותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובתכם- אני ממש בלחץשני13/02/2013
שלום רב,
אני בת 40 אמא לילד בן 11 , נקלטתי להריון ללא בעיה.
בבדיקה מיוני 2011 - FSH=5.18 LH=4.31
בבדיקה מפברואר 2013 יום ה10 למחזור- FSH=40.26
LH=23.56.
הפסקתי לקחת גלולות לפני כחודש וחצי. מאז קיבלתי פעמיים ווסת. המחזור בניהם היה 28 יום.
בבדיקת ביוץ ביתית שערכתי בבית בחודש שעבר , היה לי ביוץ ביום ה 16.
במעקב זקיקים שעשיתי הבוקר היום ה 13, נראה אפשרות של תחילת ביוץ.
האם ייתכן כי יש הפרש גדול כ"כ ברמת FSH בתווך של שנה ו 8 חודשים?
האם ייתכן שבכל זאת יש לי מחזור סדיר וביוץ?
האם יכול להיות שמשהו השפיע על גידול כזה בהורמון? כמו כדורים, תרופה שלקחתי?
אודה לתשובתך המהירה,
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה תשובתכם- אני ממש בלחץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013המלצתי לבצע את בדיקת ה-FSH ושאר הפרופיל ההורמונלי בימים 3-5 למחזור ספונטני שלא לאחר טיפול או לקיחת גלולות כדי לקבל תשובות אמינות בייחס לרזרבה השחלתית.
רמות גבוהות כאלו לקראת סוף השלב הפוליקולרי של המחזור הן רמות טרום ביוציות-פיק ה-LH וה-FSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץ מראה ביוץ דחוףףףףאינגה13/02/2013
היום בבדיקת ביוץ (בדיקת שתן) יצא שאני בביוץ... כמה זמן יש לי להכנס להריון? כמה ימים לנסות ? יכול להיות שבגלל שלא קיימתי יחסים ביומיים אחרונים פיספסתי את ההיזדמנות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת על אופן ביוץ
אינגה13/02/2013האם בטיפול איקקלומין הביוץ הוא שונה... האם יתכן שכמה ביציות יבייצו בימים אחרים, הרי איקקלומין גורם לריבוי ביציות... נגיד אם יש 3 ביציות האם ייתכן שכל אחד יגרום ביוץ ביום אחר??? אודה לכם על שתובה מהירה.... אני "קצת" בלחץ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת ביוץ מראה ביוץ דחוףףףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013קיימי יחסים היום ומחר -זהו הטווח הרצוי לאחר שהבדיקה מורה על אפשרות של ביוץ קרוב
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)