מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שכחתי לשאול עוד משהו קטן..עדנצ'ו 2812/02/2013
השאיבה הייתה ב 3/2 וההחזרה הייתה ב 6/2 של 2 עוברים האחד מהם בטוח בן 6 תאים היה השני לא אמרו לי כמה תאים..אמרו לי להגיע לב.דם להריון בתאריך 20/2 שלפי החישוב שלי זה יוצא בכלל ביום ה15 לאחר ההחזרה נכון? למה? הריי כבר ביום ה13 אפשר לדעת עם נתפס או לא..למה סתם להמשיך עם הנרות והכדורים עם אין כלום (חלילה)? אני יכולה לבצע לפחות בדיקה בייתית כבר ב 18/2 וזה יראה תשובה אמינה?יש לציין שהאוביטרל לכחתי ב1/2 בערב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שכחתי לשאול עוד משהו קטן.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013שלום,בהחלט את יכולה לבצע את הבדיקה ב-18/2 בדיקה חיובית תשקף הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז עוד שאלה..
עדנצ'ו 2813/02/2013עם במידה והבדיקה הבייתית תראה שלילי ביום ה 13 אז מה עליי לעשות עד ה20 לחודש סתם לשים נרות כשאני כבר מודעת שאין כלום?היום התקשרתי ליחידה בה אני מטופלת ושאלתי אותם למה הם ככה אמרו לי להגיע והרופאה עמדה על שאלה ואמרה לי "עם אמרו לך להגיע ב 20 לחודש אז תגיעי ב 20 וזהו, אנחנו כאן הרופאים ולא את" פשוט גם הנרות יגמרו לי ביום ה14 ואני יצתרך לקנות עוד חפיסה שעולה כימעט 100 שח בשביל נר אחד לשים בבוקר של היום ה 15..זה ניראה לי הזוי לחלוטין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקיי אז עוד שאלה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013במרבית היחידות בארץ הבדיקה נעשית 12 יום לאחר ההחזרה,בכל מקרה את חייבת לפעול לפי דרישות היחידה ,ואם בבוקר היום ה-15 לא תקחי כלום לא יקרה דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים צריכה דחוף חוות דעתעדנצ'ו 2812/02/2013
תגידו עם במידה והעוברים השתרשו או עובר אחד השתרש כבר (אני 7 ימים לאחר החזרת 2 עוברים) ועם נגיד ממש עיצבנו אותי בעבודה וממש רטחתי מעצבים ורעדתי זה יכול לפגוע בעוברים שהשתרשו? ועוד משהו , אני עדיין ממשיכה לעשן כמו שעישנתי לפני ההחזרה קופסא ביום זה מזיק לעוברים כרגע?ושאלונת אחרונה להיום, ישיבה ממושכת של 12 שעות ביום (עם הפסקות כול 3-4 שעות לרבע שעה) זה מזיק? כי יש לציין שכואב לי הגב התחתון אחרי ישיבה כזאת אבל אין לי ברירה זו העבודה שלי..תודה ענקית מראש על התשובות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאים צריכה דחוף חוות דעת - תגובה
פרופ` דוד בידר13/02/2013שום דבר ממה שציינת לא יפגע בהשרשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- תזמון אוביטרלהדס12/02/2013
שלום,
נקבעה לי הזרעה למחר ב19:00.
מתי מוטב שאזריק אוביטרל? מחר בבוקר- ב5:00, ב6:00, אח"כ?
הרופא המטפל שלי לא יכול לקבל אותי ולא זמין כדי לענות לי על השאלה... אני הולכת לרופא נשים בקופה שלא מכיר אותי ולכן אין לי את מי לשאול.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה- תזמון אוביטרל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013הדס ,כדי לתזמן אותך היטב רצוי לדעת על התגובה השחלתית שלך ,נראה לי שבתנאים שאת מוסרת הייתי בוחר להזריק ב-6 בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסת בדיקה שלילית שאלה לרופאבננה12/02/2013
הי אני עם איחור של 13ימים הייתי אמורה לקבל 31/1 ועדיין לא קיבלתי אתמול ביום ה12 לאיחור בצעתי בדיקת דם להריון שיצאה שלילי כמה ימים לפני שהייתי צריכה לקבל היה לי הפשרה חומה מאןד וריריתת מנסה להכנס להריון יש סיכוי עדיין שזה יהייה הריון ואם לא אז מה זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בווסת בדיקה שלילית שאלה לרופא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013נראה שמדובר בשיבוש במחזור שלך ולא באפשרות של הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכז לשמוע
נץ13/02/2013מאכזב לשמוע אבל אני עדיין מקווה שזה יהייה זה שמעתי על מקרים שלא ראו הריון רק אחרי שלושה שבועות בערך מקווה שזה המקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאכז לשמוע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת hcgמורי12/02/2013
שלום רב,
אני מנסה להרות כבר שמונה חודשים הפעם האחרונה שקיבלתי וסת היה ב6.1 אני מקבלת וסת כל 30 יום בדר"כ היום עשיתי בדיקת hcg והתוצאה הינה 80.00 אשמח לדעת מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
עדנצ'ו 2812/02/2013את בתחילת ההריון..מזל טוב תעשי בדיקת דם בעוד יומיים לבדוק הכפלה של הבטא.. מזל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!! איזה אושר
מורי12/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת hcg - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013התוצאה חיובית עלייך לפנות לרופא על מנת לנהל מעקב אחרי התהוותו של ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטופרם ובלוטת התריסשני12/02/2013
שלום, רציתי לדעת האם זה בסדר לקחת במקביל אסטופרם ויוטירוקס שזה תרופה לבלוטת התריס (המקבילה של האלטרוקסין).
אם אי אפשר לקחת ביחד מהו ההפרש המומלץ בין הכדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אסטופרם ובלוטת התריס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013נועה אין כל בעיה לקחת את התכשירים ביחד,אלם בכל מקרה של טיפול הורמונלי או הריון כדאי לבקר את רמות ה-TSH וה-FT4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורום....מירי12/02/2013
אני יודעת ששאלו את השאלה הזו עשרת פעמים...אבל אני חייבת לדעת אם זה אבוד החודש....
גודש בשדיים - זה סימן מובהק אצלי לפני קבלת מחזור.
שאלתי היא: האם מישהי כן נקלטה להיריון, ובכל זאת היה לה לפני כן גודש בשדיים והיא חשבה שכבר אבוד והיא עומדת לקבל ..ובכל זאת היה היריון...? יש מישהי כזאת שיכולה לעודד?
תודה בנות, תודה לרופאים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
bs12/02/2013היי מירי, גודש בשדיים לאו דווקא מעיד על כישלון, לי דווקא זה קרה שנקלטתי להריון
תהיי חיובית תחשבי חיובי והכל יהיה בסדר, ואם לא הפעם אז פעם הבאה
מאחלת לך המון בהצלחה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מתוקה
מירי12/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לך..
עדנצ'ו 2812/02/2013תראי זה תלוי מאמי עם את בטיפולים ומבלת נרות תמיכה או זריקות למיכה לעוברים אז זה הורמונים ומהם יש גודש וכאבים בשדיים (כמו אצלי כרגע אני אחרי החזרה כשבוע והחזה ממש פומלה אנדרסון) ובטיפול המנצח לפני 4 שנים הגודש והכאבים נמשכו לי הרבה זמן כזכור לי) אבל עצה שלי מאמי , על תחפשי סימנים כי הסימנים מטעים ומאוד כי כמו בהריון כך גם לפני קבלת המחזור יש כאבים בשדיים וכאבי מחזור בבטן..אין כמו בדיקת דם פשוטה להריון או לפחות בדיקה בייתית בשתן הראשון של הבוקר.. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבשלת ביציותמריאנה12/02/2013
שלום, אני כרגע לאחר שאיבת ביציות, זאת לאחר פרוטוקול ארוך-הזרקת דקפפטיל 0.1 ו-11 יום בשילוב עם מנופור 150. זריקת אוביטרל עשיתי כ-34 שעות לפני השאיבה.נרמת האסטרדיול היתה גבוהה מאוד, כ-10.000 .שאבו 11 ביציות אך הופרו 2 בלבד. לדברי הרופא היות והביציות לא היו בשלות.שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה לאי בשלות הביציות , האם יש קשר לאוביטרל שאולי היה אמור לגרום להבשלת הביציות ולא השפיע?
הבשלת ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013יתכן וזריקת האוביטרל ניתנה מוקדם מידי בנוכחות זקיקים יחסית קטנים שהביציות טרם הבשילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון 8נטע12/02/2013
האם זה נורמלי גושים קטנים שחורים תוך כדי שימוש בקרינון לתמיכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון 8 - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/02/2013ייתכן שהגושים השחורים הם קרישי דם מדיקור השאיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור יעקוב אשכנזיהילה12/02/2013
שלום פרופסור יעקוה אשכנזי-
בעבר העליתי שאלה בנוגע למתי אפשר לראות מבחינה תיאורתית התחלת הורמון הבטא
בטיפול ivf טבעי שנעשה בתיזמון עם אוביטרלוכך ענית:
--
"ההשתרשות מתרחשת כ 6-7 ימים לאחר השאיבה ועד להתמקצעות תאי הטרופובלסט שמקורם בבלסטוסים לתאים מפרישי הורמון בטא -HCG נדרשים עד יומיים שלושה, כך שסבירות לאיתור עקבות נמוכים ביותר של בטא ממקור העובר המשתרש הינה החל מיום 8-9 מהשאיבה (6-7) להחזרה"
--
השאלה שלי:
במידה ועשיתי הזרעה (על בסיס טבעי רק עם הזרקת אוביטרל)
האם אפשר (מבחינת תיזמונים) לעשות הקבלה ולאמר שיום ההזרעה זה בעצם יום השאיבה? - וכך גם לחשב שאיתור עקבות נמוכים ביותר של בטא יהיו כ- 8-9 ימים מיום ההזרעה?
--
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופסור יעקוב אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013אנלוגיה זו אפשרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם האנלוגיה הזו אפשרית
הילה13/02/2013אז מדוע אחרי שאיבה סופרים 14 ימים עד לבדיקת הבטא
ואילו אחרי הזרעה סופרים רק 12 ימים?
האם גם אחרי הזרעה צריך לספור 14 ימים?
--
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
הילה13/02/2013ומקווה שייענו
אם האנלוגיה הזו אפשרית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/02/2013בשני המצבים ממתינים בין 12-14 יום,כדי לאתר מוקדם את ההריון מבצעים זאת לאחר 12 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתראשה12/02/2013
שלום! 2 שאלות:
האם זה בסדר להחזיר עוברים מוקפאים כ 1-2 חודשים אחרי גירוי יתר ואשפוז, כאשר השחלות עדיין מוגדלות ויש כאבי בטן (נסבלים) בבטן התחתונה?
והאם אורגזמה (בלי חדירה) עלולה לפגוע במצב של ohss והתאוששות ממנו?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גירוי יתר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013אין כל בעיה לבצע טיפול עם עוברים מוקפאים חודשיים לאחר גירוי יתר שחלתי,אורגזמה לא צריכה להשפיע על הסטטוס שלך לאחר גירוי יתר שחלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן זרע לפני שאיבהקרן12/02/2013
שלום רב. אני עומדת לעבור שאיבה ביום שישי בבוקר ורציתי לדעת מתי הכי טוב להביא זרע מהבית או לתת זרע כשמגיעים לבית החולים.רציתי לציין שהזרע של בעלי לא באיכות כל כך גבוהה. תודה קרן
מתן זרע לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013קרן שלום,אין כל בעיה במתן זרע בבית אם ניתן להגיע לבית חולים תוך שעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאטל12/02/2013
שלום לרופאים,
ביום שלישי ה- 29/1 , לפני בדיוק שבועיים, היתה לי החזרה של שני עוברים טריים בני 8 תאים.
יום ראשון 10/2- אחרי 12 יום היתה לי בטא 54, פרוגסטרון 43.5
היום 12/2- אחרי 14 יום הבטא היא 170, פרוגסטרון 66.3
אשמח לדעת: האם תקין? האם עליי לעשות שוב בטא עוד יומיים?, מה אני צריכה לעשות עכשיו בעצם?
ובאיזה שבוע אני?
תודה רבה מאוד
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בטא - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013התוצאות מצויינות,יש להמשיך בטיפול התמיכתי ולבצע אולטרסאונד בעוד שבועיים לאישור קיומו של דופק עוברי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןנטלי12/02/2013
היי...רציתי לדעת...האם הריון תאומים לאחר טיפול ivf מאפשר לי לצאץ לשמירת הריון ? תודה
שמירת הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013לא בהכרח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין גודל הביצית הבשלה לאיכותההדס12/02/2013
שלום לכולם,
רציתי לשאול האם יש קשר בין גודל הביצית שמשתחררת מהזקיק בעת ביוץ לבין איכותה?
אני מבייצת תמיד כשהזקיק שלי מגיע ל 24-25 מ"מ... האם יש בכך עדות לביציות פגומות? או "בשלות מדיי"?
מנסים להרות מעל לשנה, לא מוסברים...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין גודל הביצית הבשלה לאיכותה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/02/2013הדס שלום ביוצה של ביצית בשלה שמקורה מזקיק בשל מניב תוצאות טובות יותר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)