מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף לפני שאיבהשרה10/12/2012
אני מתוכננת לשאיבה מחר, סבלתי בעבר מגירויי יתר קשים מאד ולכן הפעם קיבלתי מינונים נמוכים.
בתוצאות של ב. ד. אתמול אסטרדיול 10,978 פיקומול, מעל 10,000!!! ופרוגסטרון 2.44, אני יכולה להסיק מזה שאני צריכה להתכונן נפשית לעוד גירוי יתר? לא זכור לי רמה כזאת של אסטרוגן מטיפולים קודמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף לפני שאיבה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012שרה שלום
את השאלה יש להפנות לרופא המטפל מאחר והוא מצוי עם כל הנתונים שלך -רמות אסרוגן גבוהות ,מספר זקיקים גיל ,רקע קודם של גירוי יתר שחלתי קודם הם בהחלט סימנים היכולים לנבא גירוי יתר צפוי,על הרופא לנקוט באמצעים הנדרשים בהתאם,יתכן שיהייה מקום לתת לך תכשיר(דוסטינקס)העשוי להקטין את התופעה,ויתכנו פעולות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה!!!
שרה10/12/2012האם התוצאות האלה אכן גבוהות מהרגיל באופן משמעותי? הוא אכן נתן לי דוסטינקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתמי09/12/2012
מה זה MODIFIED SWIM UP
והאם משתמשים בזה בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012מיטל שלום
בכל הליך השבחה הנוזל העליון מכיל את תאי הזרע הפעילים התכולה של תאי זרע הנבחרים המצויים בנוזל העליון קרויה SWIM UP לגבי המילה MODIFIED יתכן ומדובר בוריאציה של השיטה המקובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני הריוןז.09/12/2012
ערב טוב, אני אחרי הפריה מוצלחת לשמחתי, בסביבות שבוע 6,כרגע מחכה לבדיקת שק הריון ודופק בימים הקרובים.בשבועיים האחרונים הייתה לי רגישות בחזה שהיום נעלמה לחלוטין-האם יש לי סיבה לדאגה? מעבר לזה, לא מרגישה שום תחושה כלשהי. מיותר לציין שההריון הזה יקר מפז...תודה, ז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני הריון - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/12/2012במצה זה לא רצוי לסמוך על סימנים מישניים אלא על רמות הבטא: אני מקווה שהם עולים בהתמדה ומכפילים את עצמם כל יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי ביוץ לקראת הזרעהשרונה09/12/2012
ערב טוב,
ערכתי היום בדיקות לקראת הזרעה:
E2 - 977
LH - 49
PROGESTERONE 3.98
זקיק בגודל 27 -
האם הביוץ הסתיים? / האם היה ביוץ ואם לא מתי אתם ממליצים לעבור הזרעה?
תודה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיהוי ביוץ לקראת הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012שלום צוצה
את בהליך ביוצי ,בצעי הזרעה היום 10/12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליניקול09/12/2012
סליחה על הבורות אבל אני ממש ממש מבולבלת...
רופאת הנשים אמרה לי לעשות את בדיקת הפרופיל ההורמונלי בין היום השלישי ליום החמישי למחזור, עד כאן- סבבה..
השאלה היא- ממתי סופרים? מהיום הראשון שיש כתם או ממתי שזה כבר ממש מחזור?
ביום שישי היה כתם, בשבת עוד אחד, היום- כלום...
אז מתי ללכת לעשות?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012ניקול שלום
שמדובר במחזור כל אישה מכירה את המחזור שלה היטב .
כשנאמר לבצע את הבדיקה בין היום 3-5 למחזור הכוונה למחזור של ממש כפי שהדבר מוכר לאישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרגלי09/12/2012
פרופ' בידר שלום
יש לי מס' שאלות אודה לך עם תענה לי
חודש לאחר לידה ראשונה זה היה הריון ראשון עם קלקסן עקב הפלות בשבוע 5 עקב פקטור 5. הריון שהיה עם דימומים עוד לפני שנצפה דופק אבחנה היתה שלייה נמוכה אך במהלך הלידה רב נצפתה שליית פתח. ללידה הגעתי עם דימום רב.
הלידה הייתה בהרדמה מלאה השלייה נשלחה לבדיקה ויצאה תקינה לחלוטין משקלה היה 350 גרם
האם מיקום השלייה משבוע 5 עד שבוע 37 קשור לקרישיות יתר ?
והאם צריך בהריון הבא להתייחס למקרה שקרה בהריון זה?
משקל התינוקת היה רק 2200 בשבוע 37 האם זה קשור לשליית פתח וכתוצאה מכך היתה אי ספיקה שלייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2012שלית פתח היא הסיבה לדימום וזה לא קשור מה יהיה בהריון הבא.
קלקסן לוקחים בגלל בעית הקרישיות ואם לא הייתה שלית פתח לא היו דימומים.
למשקל נמוך יש מספר סיבות ויכול להיות שזה קשור לשליה.
העיקר שהכל בסדר וסיכויים גדולים שזה לא יהיה בהריון הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמרים09/12/2012
שלום רב,
לפני מס' ימים החזרתי 3 מוקפאים שהוקפאו כעוברים בלוציסטים.
העוברים שהוקפאו הופשרו ונתנו להן לגדול יום נוסף על מנת שיהפכו להיות בלוציסטים בשנית.
ביום ההחזרה אמרו לי שהעוברים "בסדר" אך לא התקדמו לבלוציסטים.
מה זה אומר? האם הם מספיק טובים על מנת להעבור את השירשור?
אשמח לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012לילי שלום
שאלתך לא ברורה ,אם העוברים שלך הוקפאו כבלסטוציסטים ,לא היה שום טעם לגדלם יום נוסף ,יתכן שאת לא מצויה עם הנתונים בצורה מדוייקת ,עלייך לפנות בשאלה זו לרופאך כשפרטי גיליון המעבדה שלך מצויים לפניו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - עוברים מוקפאים.
מרים10/12/2012זה שאני לא מצויה עם הנתונים בצורה מדוייקת, זה נכון. כי בהדסה הר הצופים שום דבר לא ברור.
א לא מובן לי למה לא החזירו את העוברים ביום של ההפשרה ורק יום אחרי ההפשרה.
מקווה מאוד שזה החודש, כי אני עם ביה"ח הדסה סיימתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט מזדהה איתך ומבינה אותך לילי!
שלומית10/12/2012מאחלת לך (ולכולן) בריאות לרוב, הצלחה, חג שמח & בשורות משמחות!!! (-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרת עוברטל09/12/2012
שלום, לפני שבוע ביום שני החזירו לי עובר ורציתי לשאול האם אפשר לדעת או להרגיש משהו בשלב זה לדעת האם ההחזרה הצליחה? מתי כן נתן לדעת משהו לפני ב הדם ?באם בדיקת דם ביתית יכולה לאמת תוצאה לפני בדיקת הדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שבוע לאחר החזרת עובר - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012טל שלום -אין לסמוך על שום תחושה סובייקטיבית או אפילו אובייקטיבית שהתהליך הצליח או לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהגלית09/12/2012
שלום,
אני 13 יום לאחר החזרת עוברים.
הייתי אמורה ללכת מחר לבדיקת בטא, אך לא יכולתי להתאפק והלכתי היום.
הבטא יצא 4... מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא נמוכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012גלית לדאבוני את לא בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' משיח בענין סופרםראומה09/12/2012
שלום לך פרופ'
אני מעונינת לרכוש זרע כדי לעבור החזרה מתרומת ביצית.
מתבלטת האם לחזור שוב לבנק הציבורי או אליכם.
אני מבינה כי הבנק שלכם מעביר את התורמים 42 בדיקות גנטיות, שזה חשוב מאוד,
אך השאלה שלי היא מה בנוגע לאיכותו של הזרע? האם מבחינת האיכות של הזרע אתם גם שונים, או טובים יותר? יש אצלכם איזשהו הליך המקפיד על זה יותר?
אשמח להתייחסותך רק להיבט של איכות הזרע, השאר ברור לי.
תודה רבה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' משיח בענין סופרם - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/12/2012ברצוני ראשית לעמוד על חשיבות הבדיקות הגנטיות: היות ואת הולכת לטיפול בתרומת ביציות ואני מניח שהביציות מובאות מחו"ל, יש להניח שהתורמת לא בצעה בדיקות גנטיות, מה שחושף את העובר לסכנות של מחלות גנטיות שונות, אלא אם התורם ייבצע את כל הבדיקות הגנטיות האפשריות.
באשר לאיכות הזרע: מאז פתחנו את בנק הזרע (לפני כשנה) הושגו אצלנו מעל 100 הריונות. אחוז ההריונות שאנו משיגים הוא מהגבוהים בעולם (לפי סטטיסטיקה המתפרסמת בעיתונות המקצועית). אנו מאד מקפידים מאד על איכות הזרע. מתוך 10 תורמים-לפחות מחצית נפסלים היות והזרע לא עומד בקריטריונים המחמירים שלנו גם לגבי זרע טרי ועוד יותר לגבי נסיון של הקפאת הזרע ובדיקת שרידותו לאחר הפשרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד רגילקרן09/12/2012
שלום לרופאים,
שתי שאלות בבקשה:
1. מאיזה שבוע ניתן לעשות אולטראסאונד רגיל ולא ויגנלי כדי לבדוק את העובר ודופק
2. האם אולטראסאונד ויגנלי בתדירות גבוה (2-3) בשבוע יכולה לפגוע בעובר?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולטראסאונד רגיל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/12/2012שלום קרן
ניתן לבצע אולטרסאונד אבדומינלי לקראת שבבוע 12-13 אין כל בעיה בביצוע סונר בשבועות ראשונים בתדירות יותר גבוה למשך זמן קצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםמיקי09/12/2012
שלום רב,
אני בת 29, כבר שנתיים מנסים להכנס להריון ללא הצלחה.
עברתי כבר הזרעה עם איקקלומין, 2 הזרעות עם מחזור ביוץ טבעי והזרעה אחת עם גונאל במינון 75 ואוביטרל.
בחודש שעבר ההזרעה הייתה כבר ביום ה-13 למחזור.
החודש משום מה הדברים לא זזים- היום אני ביום ה- 14 ולהלן תוצאות הדם שלי-
LH- 9.2
E2- 684
PROGESERONE- 1.9
האם הגיוני שביום ה-14 אלו יהיו הנתונים? האם יכול להיות ביוץ מאוחר?
הרופא אמר לי שהוא משער שההזרעה תהיה ביום רביעי/חמישי ז"א היום ה- 18/17..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2012מיקי שלום ,בטיפול להשראת ביוץ האפשרות של עיכוב בביוץ תיתכן,יחד עם זאת התגובה ההורמונלית שלך אומרת שטרם בייצת,ועלייך לפעול על פי הנחיות הרופא המטפל שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דר'
מיקי09/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליסמדר09/12/2012
שלום,
הפרופיל ההורמונלי שלי :
FSH - 12.3
2.13 - TSH
886 - Prolactin
4.83 - DHEA-S
יש לי ילד בן 7.5, לאחר מכן היה הריון שלא התפתח.
עברתי החודש את גיל 44.
מה האפשרויות שלי?
תודה
סמדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2012סמדר שלום ,בראש ובראשונה רמת ה-FSH שלך מעידה על רזרבה שחלתית יחסית נמוכה,ערכים אלו ,יחד עם העובדה שאת בגיל 44 מקטינים את סיכוייך להרות בשיעור משמעותרמת הפרולקטין שלך גבוה מהנורמה-יש לבדוק זאת בייחס לטווח ערכי הנורמה של המעבדה שביצעת את הבדיקה,במידה ואכן הערך גבוה הנושא דורש התייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה שלילית לאחר החזרהסמדר09/12/2012
שלום,
אני בת 44 ביצעתי החזרת עובר אחד לאחר 12 יום קיבלתי תשובת בטה שלילית.
מתי אני אמורה לקבל מחזור?
מתי ניתן להתחיל בטיפול נוסף?
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה שלילית לאחר החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/12/2012שלום סמדר,את המחזור תקבלי תוך יומיים שלושה.
לפי הנחיות משרד הבריאות קיימת המלצה למירווח של 45 יום בין טיפול לטיפול,אולם השיקול כמובן נתון בידי הרופא המטפל שלך ,ובכלל יתכן ויבחר עבורך פרוטוקול רך -טבעי או כמעט טבעי,ואז לטעמי ניתן להתחיל מייד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למסירהיפי09/12/2012
הי,
מוסרת תרופות שנותרו למי שצריכה -
עט פיוריגון עם מחסנית 600
צטרוטייד אחד
מספר אמפולות של מנופור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)