מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופסור משיחמיכל27/11/2012
פרופסור משיח שלום,
נחרדתי לקרוא את השרשור למטה לגבי עניין בנק הזרע בראשותך. אני חייבת לציין שאין זה כלל מתפקידך להכנס לוויכוח עם תות או כל אחת אחרת, אינך חייב להצטדק ולהסביר דבר, בוודאי שלא על במה כזו בפני אנשים שאין להם נגיעה לעניין. כל אופן הכתיבה של הבנות למטה בהודעות הוא ארסי, פוגעני, נובע משברי מידע ובעיקר מרכילות. רכילות שצריך לשים לה קץ מייד.
מהכרותי עם האינטרנט מילה שנכתבה יכולה לגרום נזק רב ולפעמים בלתי הפיך בשמו הטוב של אדם, אינך צריך להוכיח את שמך, את מקצועיותך ואת יושרך המקצועי! עשית זאת שנים רבות בעמל רב, ואין זה במקום לתת למילים כמו שנכתבו למטה לסכן ולו במעט את שמך הטוב. אני המומה מכמה זדוניות נכתבה בהודעותיה של הכותבת למטה ומקווה מאוד שיש באפשרותך הטכנית למחוק את השרשור כולו. היה סמוך ובטוח שאף אחד אינו מטיל דופי בך, ביושרך ובאמינותך ואין לי ספק שההסבר שכתבת הוא האמת כולה, אך כמה פשוט להתלהם ולהטיח האשמות תחת השם "תות" כאשר אתה מזדהה בשמך המלא והיא בכינוי אינטרנטי מטופש. אנא הסר את ההודעות מכיוון שפוטנציאל הנזק שלהן הוא גדול מדי ואינך חייב דין וחשבון לאף "תות". יישר כוח על עבודתך. (למען גילוי הנאות איני מטופלת שלך ואיני לקוחה של בנק הזרע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012טליה שלום
תודה על מילותייך החמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012טליה שלום
מאז הצטפותנו לניהול הפורום הזה,השתדלנו לספק מענה אמין ומהיר לקהל המטופלות ,באותה מידה נהגנו בהקשר לאירוע בבנק הזרע,שהאמינות בדיווח היתה נר לרגלנו.
ברור לכל שכמנהלים של הפורום היננו רשאים ויכולים למחוק את השירשור המעליב והפוגע,ובחרנו לא לעשות זאת ולתת במה לכולם להביע את תגובותיהם ומחשבתם וזאת למרות שיש המנצלים זאת כבמה להשמצה זדונית ופוגעת ומאינטרסים זרים..
טוב לראות שיש נשים כמוך היודעות להעריך ולהביע את הכרת התודה בפועלינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם מלאכים! וחבל שיש בנות שמשמיצות
שירה28/11/2012ממש כפויות טובה!
יישר כח על עבודתכם הקדושה והמבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח28/11/2012לטליה היקרה
בדבריך נגעת לליבי.
ייתכן והיה עדיף שלא להגיב. אולם גם אחרי 45 שנה במקצוע, אני עדיין רגיש ובודאי לשמי הטוב אתו בניתי בעמל ובהשקעה מפרכים עשרות שנים.
לצערי, באינטרנט פעילים ופעילות דוקא נפשות מרירות ועוינות המוציאות את תסכוליהן על כל מי שניראה בעיניהן כמצליח. בשבילן המטרה של הרס ושנאה- מקדשת את כל האמצעים. טוב שברוב הדומם, היודע את האמת, אפילו שאינו ממטופלי, יש כאלו המגיבות. מעצם צורת התגובה שלך לעומת אלו של ״תותי״ והאחרות, ברור אצל מי קיימות האינטליגנציה וההוגנות.
בכל הכבוד והערכה
פרופ שלמה משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה רביעיתליאת27/11/2012
שלום
אני בת 26 וחצי אמא לשני ילדים ה 1 הריון ספונטאני ה2 לאחר הזרעה שניה שבה טופלתי בגונאל אף+אוביטרל+השבחה.
מחזור סדיר אין בעית זרע ואין איזו שהיא בעיה הורמונאלית שמפריע לתהליך.
כיום מנסים שנה וחצי.לפני חצי שנה עברתי אותו התהליך רק ללא השבחה -לא השיג הריון.
נכון להיום בחודשים האחרונים עברתי שוב אותו טיפול בהורמונים פעם עם השבחה ופעם לא- לא הושג הריון. בכל סבב לא היו יותר משני זקיקים בשלים גדולים. נוצרו לי ציסטות די גדולות עקב הטיפול האחרון.
איך להמשיך הלאה? להמשיך עם הזרעות ? לעבור שלב? לשלב עוד משהו בטיפול? מה לא עובד פה? אפשר להמשיך עם הציסטות( אחת 50 מ"מ והשניה 35 מ"מ ) לידה אחרונה לפני שנתיים.
תודה רבה על המענה
אתם עושים עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני הזרעה רביעית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012שלום ליאת
אין להמשיך טיפול עם הציסטות השחלתיות,ניתן להעלים אותן באמצעות גלולות למניעת הריון.
נראה שמדובר במקרה קלסי של אי פריון על רקע בלתי מוסבר,בשלב זה ניתן לשקול מעבר לטיפול בהפריה חוץ גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ביוץ עם צטרוטיידמירי27/11/2012
שלום ,
אני אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה ביום ראשון .
קיבלתי ביום שבת לפני 3 ימים .
הרופא אמר לי לקחת צטרוטייד עד יום ראשון ( שבוע מיום קבלת המחזור ) עד בדיקת ההיסטרוסקופיה כדי לוודא שהכל תקין ואז להתחיל עם ההורמונים .
האם בעייתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחיית ביוץ עם צטרוטייד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012מיכל שלום ,ניתן היה לדחות את הטיפול ולהשיג אותו אפקט עם גלולה למניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןמירי27/11/2012
שלום ,
הרופא שלי הציע לי להתחיל בטיפול של פרדניזון 20מ"ג כדור אחד היום .
מה המטרה בדיוק של זה ?
מה ההשלכות ?
תופעות לוואי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012אין טיפול גזה לבד אלא זה תוספת.
בכל מקרה אם זה תוספת לטיפול לגרי ת ביוץ
אז זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
מירי27/11/2012שלום ,
הוא נתן לי את זה במקביל לטיפול הרגיל עם המונופר בטענה שמשפר את איכות הביציות ...
זה לא יכול לסייע בדרך זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרדניזון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012מיכל ,לא אחת רופאים נוקטים בטיפול בפרדניסון בבעיות על רקע בלתי מוסבר,ובגלל שמדובר בהורמון עם השפעה מערכתית ,לפעמים הדבר גם קולע למטרה ,בעבודות המחקריות לא מיוחסת כל סגולה מיוחדת לטיפול בפרדניסון ,ובטח בכל מה שנוגע לאיכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהחגית27/11/2012
עשיתי החזרת עוברים בתאריך 16.10.12. ב25.11.12 עשיתי אולטרסאונד והרופא אמר שרואה שק הריון וללא דופק נשלחתי לעשות בדיקת דם לבדיקת הבטה והבדיקה הראתה 900
האם זה בסדר ? ומתי אפשר לראות דופק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012היה צריך לראות דופק ולכן בדיקת דם היתה מיותרת.
בכל אופן הבדיקה נמוכה מאוד ולכן ההריון נראה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור מחריד על תרומה מהבנק של משיחגילה27/11/2012
הצילו!!!! שמעתי עכשיו משהו מחריד. בחורה שעברה תרומה מהבנק הפרטי של משיח גילתה שיש לתורם בעיה רפואית ולא טרחו להודיע לה!!!!!! פשוט שכחו! אמרו לה שהודיעו לאחרות!!!! הבחורה הרוסה. שאלה את המנהלת מה יש לו. אמרה לה שהוא מאושפז. שאלה אם יש לו איידס, ומה ענתה לה מנהלת המשרד? את אולי רוצה שיהיה לך איידס!!!! הבחורה מפורקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה?!?!?!?!
תות27/11/2012שמעתי על התנהגות מחפירה שלו ושל הצוות שלו במכון אבל לא חשבתי שיקרו דברים כאלה. בבקשה צרי איתי קשר בדחיפות, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?!?!?!?! - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012תות
השתלחויות והשמצות בצורה אנונימית אינה מקובלת עלי!!!
הרבה שנים הקדשתי בשרות הרפואה והפוריות ואיני יכול להסכים לאמירה על ״התנהגות מחפירה שלי ושל הצוות במכון״״ , כאשר ההפך הוא הנכון והמכון שלנו מצטיין לא רק באיכותו וברמת הרפואה שאנו מקיימים בו, אלא גם ביחס האישי והאנושי עם כל מטופלת.
באשר למקרה: אנו בבנק הזרע סופרם נזהרים ומבצעים בתורמים, בדיקות לכל המחלות הזהומיות , כל 3 חודשים. התורמים הם גברים צעירים ובריאים אולם זה אינו מחסן אותם בפני הידבקות במחלות זהומיות. ברגע שמתגלה בבדיקה אפילו צל של חשד להידבקות במחלה זיהומית כמו אפילו צהבת. אנו פוסלים מידית את התורם ולא משתמשים במנות הזרע שלו. כך נהגנו גם במקרה המדובר. מה כה מחריד בהתנהגות יסודית ואיכותית זו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח אתה מלאך ואל תתייחס
שיר27/11/2012למה שכותבים.
תות, יש דרך ליכתוב דברים, זה לא יפה להשתלח ככה על פרופסור כזה מכובד ומלאך שעזר ועוזר לכל כך הרבה נשים וסייע להביא לעולם מאות אם לא אלפי ילדים.
קצת כבוד לפרופסור היקר הזה, באמת לא יפה ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח אתה מלאך ואל תתייחס - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012עלמה היקרה.
תודה לך.
פרופסור משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובת פרופ׳ משיח.ופרופ׳ אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012שלום גילה
צר לנו מאוד על ההשתלחות הלא נכונה והלא פרופורציונלית בבנק הזרע סופרם העושה עבודתו נאמנה ובהקפדה לשמירת שלומן של המטופלות.
ברצוננו להבהיר בראש ובראשונה שכלל לא מדובר באיידס אלא בחשש שנתגלה לזיהום ויראלי אחר,החשש נתגלה במעקב השגרתי התקופתי שנעשה לגבי הבדיקות הזיהומיות לתורמים מדי 3 חודשים.
מאחר ובאחת הבדיקות נתגלה חשד לזיהום ויראלי נעשו בדיקות ישירות גנטיות לכל מנות הזרע השמורות של אותו תורם-כל מנות הזרע ללא יוצא מהכלל נמצאו תקינות לחלוטין ואף על פי כן כל מנות הזרע הושהו עד לבירור נוסף.
המטופלת ואמא קיבלו את כל ההבהרות וחששן הוסר מעבר לכל ספק לגבי אפשרות של מחלה זיהומית כלשהי.
מיותר לציין שבנק הזרע סופרם עושה ימים כלילות על מנת לספק את השירות המירבי והבטיחותי ביותר מתוך דאגה לשלומן של המטופלות וגם במקרה זה נקט בכל הצעדים הנדרשים ומעבר להם.
פרופ׳ משיח שלמה,מנהל בנק הזרע סופרם
פרופ׳ אשכנזי יעקב,ממנהלי בנק הזרע סופרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד להגיד למסכנה שהיא רוצה איידס?!
תות27/11/2012להגיד לבחורה שהיא רוצה שיהיה לה איידס ועוד בסיטואציה כזאת? גועל נפש. תת אנושיות. ביזיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחמקות לא מוצלחת
תות27/11/2012מעניין שבחרת לא להגיב לעובדה ששכחו ליידע אותה ולאיך שדיברתם אליה. וזה אומר הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחמקות לא מוצלחת - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012תות
מהיכן את שואבת את החוצפה התהומית לכתוב כך? האם היית שם? האם שמעת מה שנאמר לה?
האמת היא: מנת הזרע ניתנה באוקטובר 2011. ביולי 2012 ניתגלה, בבדיקה שיגרתית, שייתכן שהתורם נדבק בצהבת B. שלחנו מיד את כל מנות הזרע שניתנו מעל 6 חודשים קודם- לחו״ל לבדיקת נוכחות הוירוס ונימצא שלילי. למרות זאת החלטנו שלא להישתמש במנות זרע אלו. לא היה מקום להודיע למטופלת ולהכניסה למתח מיותר. כאשר פנתה היום בבקשה לקבל את מנת הזרע שנותרה נאמר לה שאנו ממליצים שלא להישתמש בה. המטופלת חקרה שוב ושוב את המזכירה שאמרה לה שהוא אינה מוסמכת לענות והזמינה אותה לשיחה מחר עם מנהלי בנק הזרע. לשאלתה החוזרת אם מדובר באיידס המזכירה ענתה בשלילה, אבל הובנה לא נכון, שכאילו שאלה את המטופלת מדוע היא מתעקשת על איידס.
שוב: כל הפעולה מדגימה יסודיות ואחריות מעל ומעבר למה שמקובל בבנקי הזרע בארץ ובעולם. אין כל הצדקה לאלימות המילולית שאת נוהגת בה ובהגנת האנונימיות של הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיע....
תות28/11/2012אולי באמת הייתי שם ושמעתי? ואולי לא רק אני? ואולי לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון חוץ רחמילינה27/11/2012
שלום,
במוצאי שבת שאלתי בפורום שאלה על כאבים ודימומים עם ערכי בטא נמוכים ופרופ' אשכנזי השיב שיש לשלול הריון חוץ רחמי.
ובכן, בדיקות א"ס וביקור לא נעים במיון נשים אכן איששו שזה אכן המצב, והבטא שלי לשמחתי בירידה... נראה שישנה הפלה ספונטאנית.
רקע נוסף: מדובר בהריון מס' 2. בהריון הקודם- גם בטא נמוכה (16 יחידות 14 יום לאחר ההזרעה) שהחלה לרדת ספונטאנית לאחר כשבוע, ללא סיבוכים. שני ההריונות הושגו לאחר הזרעה בשילוב איקקלומין ואוביטרל. בשני ההריונות זקיקים מובילים משמאל. ההריון הנוכחי כאמור התברר כחוץ רחמי, הסברה היא שהעובר השתרש בחצוצרה שמאל.
אני מבינה שבשני המקרים ישנה בעיה בהשרשה, ובשניהם יש פעילות של חצוצרה שמאל. האם יהיה נכון במצבי לשלוח לצילום רחם על מנת לשלול חסימה של חצוצרה זו? האם זהו הצעד הבא המתבקש?
שאלה נוספת- באילו מקרים ניתן לבצע צילום רחם בהרדמה? אני יודעת שזה לא מקובל, ואני יודעת שזה לא כואב לחלק נכבד מהנשים אבל... אני סובלת מווגיניסמוס וכן מווסטבוליטיס. מאובחנת כבר מס' שנים. מאוד מתקשה בבדיקות וונגינאליות. האם מצבי מאפשר צילום בהרדמה?
אני מאוד חוששת. כל הזמן התחמקתי מזה, אבל עכשיו זה יותר ויותר ברור שכבר אין ברירה...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון חוץ רחמי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012שלום לינה
בראש ובראשונה אני שמח שההריון החצוצרתי בספיגה ולא תיגרם כל הסתבכות מיותרת.
בהחלט מומלץ לבצע צילום רחם לשלול כל גורם חצוצרתי המריע לכניסתך להריון.
ניתן לבצע את צילום הרחם בהרדמה-עלייך לפנות לרופא פרטי למטרה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוראנונימית27/11/2012
שלום,
שבוע 12, הפסקתי אנדומטרין לפני שבוע..
יש לי פטריה (זיהיתי מנסיון קודם לפי צבע ההפרשה, מרקמה והריח - סליחה על התיאור).
האם מותר בשלב הזה להחדיר נר אגיסטן 0.5 גרם? יש לי בבית מקודם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהענבל27/11/2012
שלום
בשלושה הלילות האחרונים אני מתעוררת בלילה עם כאבים ברגליים. מה זה? למה זה קורה? ואיך למנוע את זה? אני בשבוע 26
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012בהריון קיימות תופעות שונות במערכות הגוף עקב הורמוני ההריון.
הצטברות חומצת חלב ביתר בשרירים גורמים לתופעות אילו והן חולפות בדרך כלל ולא צריך לטפל בתופעות שתיתכנה מעצמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יכולה להכנס להריון ?יעל27/11/2012
שלום..
אני בת 23 ..יש לי שחלות פוליצסטיות ככה שאין לי מחזור סדיר ..אסור לי לקחת גלולות להסדרת המחזור כי היה לי dvt בעקבותם..(יש לי קרישיות יתר)
אני מקיימת יחסי מין ללא שום אמצעי מניעה כבר שלוש שנים ואף פעם לא נקלטתי..
האם יש סיכוי לעקרות ? ואם לא מה עלי לעשות כדי להצליח להכנס להריון ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכולה להכנס להריון ? - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012צריך לבצע בדיקת זרע ולפנות לרופא פיריון שיטפל בבעית הביוץ שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יכולה להכנס להריון ? - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012שלום,לא מין הנמנע שבנוכחות שחלות פוליציסטיות קיימת בעיית ביוץ,ניתן כמובן לבצע טיפול להשראת ביוץ עם נוגדי קרישה המותרים בהריון(קליקסן),כמובן שעל בעלך לעבור לפני כן בדיקת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור ג'קיאגם26/11/2012
קודם כל תודה רבה על העזרה וההתיחסות שלך עזרת לי המון .
אני בת 25 ללא ילדים ואף פעם לא היתי בהריון!
הבדיקות שלי יצאו תקינות אך אני חוששת למצב הרחם שלי.
עד כה עברנו 5 הזרעות עם זריקות ללא הצלחה + שנה טבעי
אכן עשיתי צילום רחם ואני מבינה שאין משמעות למונח הרחם
אך איך הגוני שבצילום רחם הוא יצא מעט אחורי וגם מי שביצע את הצילום שאל אם אני מודעת לזה שיש לי רחם מעט אחורי, ובמעקב זקיקים ששאלתי 2 טכנאיות נאמר לי כי הוא קדמי . זה מה שמוזר לי מאוד וגם העובדה של הרתי עד כה אפילו פעם 1 למרות שאצל בעלי בעיה קלה אבל לעניות דעתי היתי אמורה להיקלט (מורפולוגיה 3-4%) ותנועתיות 25%
בעברי היסטוריה קצת לא נעימה(פציעה מלווה במלא דם עקב יחסי מין גרסיבי מצידו אני רזה וצרה ) וזה טראומה שגורמת לי לחשוב האם יכול להיות שבאיברי הרביה אצלי משהו לא בסדר??
(יש לציין כי התגובה שלי לתרופות מעולה!!!! אני מגיבה חזק למינונים נמוכים ורירית הרחם שלי עבה ) וכמובן שהטיפול הבא זה הפריה חוץ גופית .
(הוספתי תמונה של הצילום רחם
תןדה וסליחה על אורך השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור ג'קי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2012אגם שלום
כל ננתונים שלך תקינים כולל הצילום רחם ,לא הייתי מייחס חשיבות למנח הרחם היות וכניסה להריון אינה מותנית במנח הרחם.הטראומה הנרתיקית שחווית אינה אמורה להפיע כלל על סיכוייך להרות,בדיקת הזרע של בן זוגך גבולית באשר למדדי התנועתיות והמורפולוגיה,בכל מקרה את נמצאת במסלול הנכון לקראת הריון בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליטל26/11/2012
שלום ד"ר אני ליטל בת 30 , אני עוברתי 3 טיפולי ivf כושלים אני בטיפול 4 ואני כבר אחרי החזרת עוברים כבר ביום ה 6 להחזרה.
ברצוני לדעת אם מותר לעשות פעולות גופניות כמו לשטוף את הבית , או להיות במנוחה אני גם מפחדת לשכב על הבטן או על הצד אני מרגישה לפעמיים עקצוצים ודקרות אני נוראה מבולבלת ומפחדת שאני יזיק לטיפול.
האם יש משהו שאפשר לשפר את הקליטה של העוברים אחרי ההחזרה בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2012שלום ליטל ,לטעמי אין כל בעיה עם כל פעילות לאחר החזרת העוברים ,פרט לפעילות אירובית ,את רשאית לבצע את כל עבודות הבית ללא כל חששות,אין בידייך כל אמצעי העשוי לשפר את הפרוגנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופסור ג'קי
שני מודאגת26/11/2012תודה מכול הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שני מודאגת26/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל ואולטרסאונדזוזו26/11/2012
ערב טוב,
אשמח לתשובה מדוע נשלחתי לאולטרסאונד אחרי 10 ימי הזרקת דקפפטיל..ובאמצע מחזור.
האם זה כדי לבדוק שאין ביוץ? מה בודקים שם?
הבדיקה היא רק מחר בבוקר,
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דקפפטיל ואולטרסאונד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2012שלום ,מטרת מתן הדקפפטין היא ליצור דיכוי הורמונלי זמני לפני מתן טיפול הורמונלי לגירוי השחלה,לכן בדיקת הU.S נועדה לאשר שהפרמטרים האולטרסונוגרפים מעידים על דיכוי הזקיקים ,ורירית רחם דקה,וכמובן שלא התפתחה ציסטה שחלתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ביום ה-13 לאחר הביוץדינה26/11/2012
שלום לכם,
אני נמצאת ביום ה-13 לאחר ההזרעה שבוצעה בבוקר של יום הביוץ (היום ה-24 למחזור, הביוץ היה יחסית מוקדם בגלל זריקות הפיוריגון). בנוסף לזריקות פיורגון במינון יומי של 75, הזרקתי אוביטרל 36 שעות לפני ההזרעה.
היום בבוקר ביצעתי בדיקת בטא שיצאה 134. ערכים נוספים: פרוגסטרון גדול מ-190. אסטרוגן 1946. LH- קטן מ-0.5.
האם הערכים נראים לכם טובים? האם יש צורך לבדוק הכפלה?
שאלה נוספת- אני נוטלת מזה חמישה ימים אנדומטרין אחת ליום. האם לדעתכם כדאי להמשיך לנטול את האנדומטרין למרות ערכי הפרוגסטרון הגבוהים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא ביום ה-13 לאחר הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2012שדלום דינה ,הערכים נראים טוב מאוד ,בצעי ביקורת בעוד יומיים ,ובעוד קצת יותר משבועיים בצעי אולטרסאונד לאשר דופק עוברי,בינתיים תקחי את התמיכה ההורמונלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה-ושאלה בהולה נוספת
דינה27/11/2012תודה על תשובתך, הרגעתי אותי.
שאלה נוספת- הלילה חוויתי כמה שעות של קלקול קיבה נוראי עם שלשולים חריפים, כאבי בטן חזקים והקאות (לא הקאתי כבר 10 שנים בערך, אבל אולי בשילוב עם ההריון יש לי רגישות גדולה יותר).
כרגע אני מרגישה בסדר גמור, רק עייפה, משתדלת לשתות הרבה ונשארתי ליתר בטחון לנוח בבית.
האם הקלקול-קיבה הזה צריך להדאיג אותי? האם מסכן את ההריון? הרופא המטפל שלי לא עובד היום, ואני לא רוצה להטריד אותו בסלולרי לשווא.
(היום אני ביום ה-14 אחרי הביוץ, אתמול כאמור הייתה בטא 132. הרופא שלי נתן לי הפניה לבטא נוספת אבל אמר לי לבצע אותה רק ביום שני, שבוע לאחר הבטא המקורית).
אשמח לתשובה (די לחוצה מכל העניין)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה-ושאלה בהולה נוספת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012דינה שלום
אינני רואה סכנה להריון כתוצאה מהתופעות הגסטרואינטסטינליות שלך (הקאות,שלשולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא משלשתנויה26/11/2012
האם בטא שמשלשת עצמה כל יומיים (כבר 3 פעמים) במקום להכפיל, מעידה על הריון רב עוברי או שאין קשר.
מה הסיבות שיכולות להיות לשילוש במקום הכפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא משלשת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/11/2012נויה שלום,באופן תאורטי אפשרות זו קיימת,אולם היא אינה סייג להריון תאומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)