מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מוקפאים -לפרופסור אשכנזישירה28/11/2012
שלום פרופסור אשכנזי היקר,
האם החזרה של מוקפאים על בסיס טבעית -יותר עדיפה לגוף? או שאין הבדל בין החזרה של מוקפאים עם פרוגינובה?
אני מבייצת טבעי וסדיר אך בכול זאת הרופא שלי העדיף שכדאי לי לקח כדורים של פרוגינובה (אגב, אתה אולי יודע מה השיקול לתת, למרות שיש ביוץ מסודר?)
תודה רבה.
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוקפאים -לפרופסור אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012שלום עלמה
כל העבודות הדנות בנושא אינן מוצאות יתרון לטיפול ההורמונלי התחליפי על פני מחזור טבעי.
היתרון בטיפול ההורמונלי התחליפי מתבטא בשליטה טובה יותר על מועד ההחזרה,הנמצא בשליטתו המליאה של הרופא שלך,והמעקב והתזמון של ההחזרה פחות מסורבלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןאפרת28/11/2012
שלום,
היום בבדיקת אולטרהסאונד ראשונה מאז ההחזרה התגלו 2 דפקים.
הרופאה אמרה שאני בשבוע 6 פלוס 1.
אני מבולבלת, ואשמח להבין כיצד נעשה החישוב.
שאיבת הביציות נעשתה בתאריך ה26.10.12 וההחזרה נעשתה ב28.10.12
תודה על עזרתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גיל ההריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012לשם פישוט החישוב גי ההריון נחשב ממועד ההחזרה+שבועיים-ומכאן החישוב של +6 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות להיסטרוסקופיה והנקהענבל28/11/2012
שלום,
עברתי היסטרוסקופיה להוצאת שארית לאחר ניתוח קיסרי (שני במספר).
קיבלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום למשך חודשיים.
אני מניקה והבנתי שזה יכול להפסיק לי את החלב ובנוסף לא יודעים כיצד מינון כזה גבוה יכול להשפיע על התינוק.
בררתי וראיתי שישנם בתי חולים שלא נותנים בכלל את ההורמונים לאחר תהליך זה.
אני מאוד רוצה להמשיך להניק אבל חוששת ומצד שני אני לא רוצה בעיות פוריות בעתיד.
אני ממש מדוכאת מהעניין ולא יודעת מה הכי טוב לעשות.
אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תרופות להיסטרוסקופיה והנקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012שלום,לדאבוני האסטרוגן עובר בחלב,ולקיחתו מהווה הוראת נגד יחסית ,לפיכך את חייבת להיוועץ ברופא המטפל בקשר לטיפול שאת לוקחת ואם ניתן לותר עליו בנסיבות הספיציפיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש מקומות שלא נותנים לאחר פעולה?
ענבל28/11/2012אפשר אולי להוריד מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש מקומות שלא נותנים לאחר פעולה? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012נכון ,לא כל המנתחים משתמשים בטיפול הורמונלי תחליפי לאחר ניתוח של היסטרוסקופיה ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת ומקווה לטובאלינור28/11/2012
שלום קוראים לי אלינור ואני צריכה יעוצ ב7.11 עברתי החזרת 2 עוברים ב21 בטא 623 והיום בטא2677, בבדיקת אולטרסאונד לו מצאו שק ברור רק טיםה קטנה של נוזלים והם אמרו שזה לא נראה שק אני מיואשת, בשלב כזה צריך ליראות משהו או שזה מוקדם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיואשת ומקווה לטוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012שלום אלינור
היום את על גבול 5 שבועות הריון(החזרה ב-7/11 ,ויתכן שמדובר בהריון תאומים,קרוב לודאי שתוך יום יומיים יופיעו שקי ההריון-בצעי ביקורת חוזרת עוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה לשמוע
אלינור28/11/2012אני ממש מודה לך על העידוד תודה תודה אני שומעת ממך דברים מאוד שמחים, יום שני יש לי שוב אולטרסאונד וב"ה מקווה לבשורות טובות אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת ומקווה לטוב - תגובה
פרופ` דוד בידר28/11/2012הי.
גם אני מקווה לטוב רק שהחישוב שלי אחר.
את עשית בדיקה אחרי 14 יום ולא 12 יום. כך שקשה בכלל להגיד האם זה תאומים.
בדיקה שניה עשית אחרי שבוע והיא נמוכה.
לפי החישוב שלי את בשבוע את שבוע 5 ויום שזה תחילת שבוע 6 והיה צריך לראות שק ברור.
גם אני מקווה לטוב ושנראה שק תקין בעוד מספר ימים אך אם הרומאי לא טעה בראיה שלו אז יש בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת ומקווה לטוב - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/11/2012הרופא שלך לא טעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור בידרלאה28/11/2012
שלום.
יש משהו שדי מטריד אותי.
אני לאחר הזרעה 5 שלא צלחה
שבוע שהזקתי פיורגון 42 והפתחו מלא זקיקים בגדלים
15, 15 , 16, 13, 12.5, 13.5
סך הכל 6 זקיקים
באותו היום האחות התקשרה ואמרה לי להזריק דקא 0.1 פעמיים בעשר בלילה במקום אוביטרל ולבוא למחרת להזרעה.
יש לי כמה שאלות
1. למיטב הבנתי זקיקים בגודל כזה לא מספיק גדולים בשביל הזרעה האם אני טועה???
2. אני ממש לא מבינה מה ההבדל בין דקא לאוביטרל.. האם הדקא גם גורם להם לבייץ?
אם כן אז למה לא נתנו לי אוביטרל כי הזקיקים לא היו מספיק גדולים. ואני חושבת שזאת הסיבה להזרעה הכושלת!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוקטור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/11/2012מטרת הדקה זה לגרום שלא יתפתח גירוי יתר שחלתי והסיבה שקיבלת על זקיקים קטנים היה החשש מהריון מרובה עוברים.
לפי דעתי ניתן היה למשוך עוד יום את הזריקות ולראות אם הזקיקים 3-4 גדלו.
בכל אופן יתכן הריון על זקיק 16 אלא שצריך גם לקחתתמיכת אוביטרל כיומיים אחרי הדקה ושבוע במינון נמוך של חצי אמפולה.הסרבן לכך היא שיהיה יותר סיכויים להרות.
אם התגובות שלך הן של גירוי יתר ונכשלת בהרעות תעברי להפריה חוץ גופית שם ניתן יותר טוב לשלוט על המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםדנה28/11/2012
לצערי יש לי כשלונות חוזרים בטיפולי הפריה,את בני הראשון הריתי לאחר טיפול הפריה אחד מוצלח,
מאז 3 הפריות טריים שנכשלו+הרבה טיפולי מוקפאים כאשר 4 מהם הצליחו והביאו הריונות שנפלו (2) וכמיים(2)
עכשיו אחרי הפרית טריים,ההפלות על רקע בלתי מוסבר כמו כן גם הכשלונות.
הוחזרו 2 עוברים לפני שבוע,במצב מצויין רירית טובה מאוד,כל הנתונים תמיד אופטימלים,יש מוקפאים והעוברים מצליחים לגדול לבלסטוציסטים.
האם הפעם למרות הכשלונות הקודמים יש סיכוי טוב כן להצליח?(הגוף כבר רגיל להכשל,ואני כבר די פסימית)
היה שינוי קל בפרוטוקול בנוסף לתמיכה ניתנו גם פרנדינזון ופרוגינובה,בוצע גם AHA/האם זה יכול לעזור?(אני בת 34)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012דנה שלום
בסה"כ כל הפרמטרים שהזכרת הינם סמנים פרוגנוסטים מצויינים להצלחה ,והרופא שלך נקט בכל גישה מסייעת להשתרשות תקינה כולל AHA -איחולי הצלחה בפעם הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםענבל28/11/2012
אני חוששת שיש לי דליות, וריד, בפות, ליד הדגדגן.
האם אפשר לעשות משהו כדיי שזה ייעלם? אולי קרח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012מיכל -ממליץ לך לפנות לבדיקה גנקולוגית על מנת לזהות את הבעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מזריקה 4 מונופור + דקפפטיל 1טלי28/11/2012
בו זמנית, אחד האחרי השני. האם זה בסדר? בלי מירווח זמן..
לא בדקו לי אולטרסאונד זקיקים ביום ה2 של המחזור, כי אני מבוגרת, מניחה שגם זה תקין.
ובכלל, כמה פרוטוקולים יש? האם זה רק מכלול של מינונים, כי כל התרופות זהות פחות או יותר.
ומי שעברה 8-9 טיפולי ivf, זה אומר שכל פעם ניסו לה משהו אחר...? או לא בהכרח. הנושא מרתק!! והפורום מכובד מאוד!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מזריקה 4 מונופור + דקפפטיל 1 - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012טלי שלום ,קיימים מספר פרוטוקולים והרופא שלך בחר לך את אחד מהפרוטוקולים הקצרים שהוא מוצלח ביותר,לקיחה בו זמנית של התכשירים ההורמונליים היא בהחלט תקינה-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנק זרע פרטי או מסחטת כספיםנילי27/11/2012
אם הסיפור על הרשלנות המחרידה אצל הבנק של משיח (ולפי התגבות של פרופסור משיח ופרופסור אשקנזי נראה שיש דברים בגו) נכונה אז נכל להסיק הרבה דברים שקשורים לתעשיה גורפת ההון הזאת. אם לא, אז נישאר עם סימן שאלה. אני זוכרת שליפני כמה זמן היה כתוב על תביעה של משהי שקבלה זרע פגום ויצא לה ילד עם בעיה. מענין מה יקרה לעובר הזה. אמן שיהיה בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתותי ונילי:מאפוא כל הרוע והעוינות?
פרופ' שלמה משיח28/11/2012לתותי ונילי.
מאפוא באו כל הרוע והעוינות שבכתיבתכן. האם ממרירות אישית על כל העולם? הרי אינכן מכירות אותי או את חברי. ניראה לי גם שאף אחד מקרוביכם לא התנסה בטיפול (כי אז הייתן כותבות אחרת) אצלי. אולי המניע הוא בתחרות של אינטרסנטים אחרים. אני מופיע בשמי ואתן מסתתרות מתחת לאנונימיות של הפורום ויורות בגב של מי שמשקיע כל זמנו וידיעותיו בקידום טיפולי הפוריות והענקתם למירב הניזקקות בישראל. בושו לכן!!!
פרופ׳ משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור משיחמיכל27/11/2012
פרופסור משיח שלום,
נחרדתי לקרוא את השרשור למטה לגבי עניין בנק הזרע בראשותך. אני חייבת לציין שאין זה כלל מתפקידך להכנס לוויכוח עם תות או כל אחת אחרת, אינך חייב להצטדק ולהסביר דבר, בוודאי שלא על במה כזו בפני אנשים שאין להם נגיעה לעניין. כל אופן הכתיבה של הבנות למטה בהודעות הוא ארסי, פוגעני, נובע משברי מידע ובעיקר מרכילות. רכילות שצריך לשים לה קץ מייד.
מהכרותי עם האינטרנט מילה שנכתבה יכולה לגרום נזק רב ולפעמים בלתי הפיך בשמו הטוב של אדם, אינך צריך להוכיח את שמך, את מקצועיותך ואת יושרך המקצועי! עשית זאת שנים רבות בעמל רב, ואין זה במקום לתת למילים כמו שנכתבו למטה לסכן ולו במעט את שמך הטוב. אני המומה מכמה זדוניות נכתבה בהודעותיה של הכותבת למטה ומקווה מאוד שיש באפשרותך הטכנית למחוק את השרשור כולו. היה סמוך ובטוח שאף אחד אינו מטיל דופי בך, ביושרך ובאמינותך ואין לי ספק שההסבר שכתבת הוא האמת כולה, אך כמה פשוט להתלהם ולהטיח האשמות תחת השם "תות" כאשר אתה מזדהה בשמך המלא והיא בכינוי אינטרנטי מטופש. אנא הסר את ההודעות מכיוון שפוטנציאל הנזק שלהן הוא גדול מדי ואינך חייב דין וחשבון לאף "תות". יישר כוח על עבודתך. (למען גילוי הנאות איני מטופלת שלך ואיני לקוחה של בנק הזרע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012טליה שלום
תודה על מילותייך החמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי28/11/2012טליה שלום
מאז הצטפותנו לניהול הפורום הזה,השתדלנו לספק מענה אמין ומהיר לקהל המטופלות ,באותה מידה נהגנו בהקשר לאירוע בבנק הזרע,שהאמינות בדיווח היתה נר לרגלנו.
ברור לכל שכמנהלים של הפורום היננו רשאים ויכולים למחוק את השירשור המעליב והפוגע,ובחרנו לא לעשות זאת ולתת במה לכולם להביע את תגובותיהם ומחשבתם וזאת למרות שיש המנצלים זאת כבמה להשמצה זדונית ופוגעת ומאינטרסים זרים..
טוב לראות שיש נשים כמוך היודעות להעריך ולהביע את הכרת התודה בפועלינו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתם מלאכים! וחבל שיש בנות שמשמיצות
שירה28/11/2012ממש כפויות טובה!
יישר כח על עבודתכם הקדושה והמבורכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור משיח - תגובה
פרופ' שלמה משיח28/11/2012לטליה היקרה
בדבריך נגעת לליבי.
ייתכן והיה עדיף שלא להגיב. אולם גם אחרי 45 שנה במקצוע, אני עדיין רגיש ובודאי לשמי הטוב אתו בניתי בעמל ובהשקעה מפרכים עשרות שנים.
לצערי, באינטרנט פעילים ופעילות דוקא נפשות מרירות ועוינות המוציאות את תסכוליהן על כל מי שניראה בעיניהן כמצליח. בשבילן המטרה של הרס ושנאה- מקדשת את כל האמצעים. טוב שברוב הדומם, היודע את האמת, אפילו שאינו ממטופלי, יש כאלו המגיבות. מעצם צורת התגובה שלך לעומת אלו של ״תותי״ והאחרות, ברור אצל מי קיימות האינטליגנציה וההוגנות.
בכל הכבוד והערכה
פרופ שלמה משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה רביעיתליאת27/11/2012
שלום
אני בת 26 וחצי אמא לשני ילדים ה 1 הריון ספונטאני ה2 לאחר הזרעה שניה שבה טופלתי בגונאל אף+אוביטרל+השבחה.
מחזור סדיר אין בעית זרע ואין איזו שהיא בעיה הורמונאלית שמפריע לתהליך.
כיום מנסים שנה וחצי.לפני חצי שנה עברתי אותו התהליך רק ללא השבחה -לא השיג הריון.
נכון להיום בחודשים האחרונים עברתי שוב אותו טיפול בהורמונים פעם עם השבחה ופעם לא- לא הושג הריון. בכל סבב לא היו יותר משני זקיקים בשלים גדולים. נוצרו לי ציסטות די גדולות עקב הטיפול האחרון.
איך להמשיך הלאה? להמשיך עם הזרעות ? לעבור שלב? לשלב עוד משהו בטיפול? מה לא עובד פה? אפשר להמשיך עם הציסטות( אחת 50 מ"מ והשניה 35 מ"מ ) לידה אחרונה לפני שנתיים.
תודה רבה על המענה
אתם עושים עבודת קודש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפני הזרעה רביעית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012שלום ליאת
אין להמשיך טיפול עם הציסטות השחלתיות,ניתן להעלים אותן באמצעות גלולות למניעת הריון.
נראה שמדובר במקרה קלסי של אי פריון על רקע בלתי מוסבר,בשלב זה ניתן לשקול מעבר לטיפול בהפריה חוץ גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית ביוץ עם צטרוטיידמירי27/11/2012
שלום ,
אני אמורה לעבור בדיקת היסטרוסקופיה ביום ראשון .
קיבלתי ביום שבת לפני 3 ימים .
הרופא אמר לי לקחת צטרוטייד עד יום ראשון ( שבוע מיום קבלת המחזור ) עד בדיקת ההיסטרוסקופיה כדי לוודא שהכל תקין ואז להתחיל עם ההורמונים .
האם בעייתי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחיית ביוץ עם צטרוטייד - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012מיכל שלום ,ניתן היה לדחות את הטיפול ולהשיג אותו אפקט עם גלולה למניעת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןמירי27/11/2012
שלום ,
הרופא שלי הציע לי להתחיל בטיפול של פרדניזון 20מ"ג כדור אחד היום .
מה המטרה בדיוק של זה ?
מה ההשלכות ?
תופעות לוואי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדניזון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012אין טיפול גזה לבד אלא זה תוספת.
בכל מקרה אם זה תוספת לטיפול לגרי ת ביוץ
אז זה מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון
מירי27/11/2012שלום ,
הוא נתן לי את זה במקביל לטיפול הרגיל עם המונופר בטענה שמשפר את איכות הביציות ...
זה לא יכול לסייע בדרך זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרדניזון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012מיכל ,לא אחת רופאים נוקטים בטיפול בפרדניסון בבעיות על רקע בלתי מוסבר,ובגלל שמדובר בהורמון עם השפעה מערכתית ,לפעמים הדבר גם קולע למטרה ,בעבודות המחקריות לא מיוחסת כל סגולה מיוחדת לטיפול בפרדניסון ,ובטח בכל מה שנוגע לאיכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהחגית27/11/2012
עשיתי החזרת עוברים בתאריך 16.10.12. ב25.11.12 עשיתי אולטרסאונד והרופא אמר שרואה שק הריון וללא דופק נשלחתי לעשות בדיקת דם לבדיקת הבטה והבדיקה הראתה 900
האם זה בסדר ? ומתי אפשר לראות דופק?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר27/11/2012היה צריך לראות דופק ולכן בדיקת דם היתה מיותרת.
בכל אופן הבדיקה נמוכה מאוד ולכן ההריון נראה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור מחריד על תרומה מהבנק של משיחגילה27/11/2012
הצילו!!!! שמעתי עכשיו משהו מחריד. בחורה שעברה תרומה מהבנק הפרטי של משיח גילתה שיש לתורם בעיה רפואית ולא טרחו להודיע לה!!!!!! פשוט שכחו! אמרו לה שהודיעו לאחרות!!!! הבחורה הרוסה. שאלה את המנהלת מה יש לו. אמרה לה שהוא מאושפז. שאלה אם יש לו איידס, ומה ענתה לה מנהלת המשרד? את אולי רוצה שיהיה לך איידס!!!! הבחורה מפורקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה?!?!?!?!
תות27/11/2012שמעתי על התנהגות מחפירה שלו ושל הצוות שלו במכון אבל לא חשבתי שיקרו דברים כאלה. בבקשה צרי איתי קשר בדחיפות, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה?!?!?!?! - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012תות
השתלחויות והשמצות בצורה אנונימית אינה מקובלת עלי!!!
הרבה שנים הקדשתי בשרות הרפואה והפוריות ואיני יכול להסכים לאמירה על ״התנהגות מחפירה שלי ושל הצוות במכון״״ , כאשר ההפך הוא הנכון והמכון שלנו מצטיין לא רק באיכותו וברמת הרפואה שאנו מקיימים בו, אלא גם ביחס האישי והאנושי עם כל מטופלת.
באשר למקרה: אנו בבנק הזרע סופרם נזהרים ומבצעים בתורמים, בדיקות לכל המחלות הזהומיות , כל 3 חודשים. התורמים הם גברים צעירים ובריאים אולם זה אינו מחסן אותם בפני הידבקות במחלות זהומיות. ברגע שמתגלה בבדיקה אפילו צל של חשד להידבקות במחלה זיהומית כמו אפילו צהבת. אנו פוסלים מידית את התורם ולא משתמשים במנות הזרע שלו. כך נהגנו גם במקרה המדובר. מה כה מחריד בהתנהגות יסודית ואיכותית זו???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח אתה מלאך ואל תתייחס
שיר27/11/2012למה שכותבים.
תות, יש דרך ליכתוב דברים, זה לא יפה להשתלח ככה על פרופסור כזה מכובד ומלאך שעזר ועוזר לכל כך הרבה נשים וסייע להביא לעולם מאות אם לא אלפי ילדים.
קצת כבוד לפרופסור היקר הזה, באמת לא יפה ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור משיח אתה מלאך ואל תתייחס - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012עלמה היקרה.
תודה לך.
פרופסור משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובת פרופ׳ משיח.ופרופ׳ אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי27/11/2012שלום גילה
צר לנו מאוד על ההשתלחות הלא נכונה והלא פרופורציונלית בבנק הזרע סופרם העושה עבודתו נאמנה ובהקפדה לשמירת שלומן של המטופלות.
ברצוננו להבהיר בראש ובראשונה שכלל לא מדובר באיידס אלא בחשש שנתגלה לזיהום ויראלי אחר,החשש נתגלה במעקב השגרתי התקופתי שנעשה לגבי הבדיקות הזיהומיות לתורמים מדי 3 חודשים.
מאחר ובאחת הבדיקות נתגלה חשד לזיהום ויראלי נעשו בדיקות ישירות גנטיות לכל מנות הזרע השמורות של אותו תורם-כל מנות הזרע ללא יוצא מהכלל נמצאו תקינות לחלוטין ואף על פי כן כל מנות הזרע הושהו עד לבירור נוסף.
המטופלת ואמא קיבלו את כל ההבהרות וחששן הוסר מעבר לכל ספק לגבי אפשרות של מחלה זיהומית כלשהי.
מיותר לציין שבנק הזרע סופרם עושה ימים כלילות על מנת לספק את השירות המירבי והבטיחותי ביותר מתוך דאגה לשלומן של המטופלות וגם במקרה זה נקט בכל הצעדים הנדרשים ומעבר להם.
פרופ׳ משיח שלמה,מנהל בנק הזרע סופרם
פרופ׳ אשכנזי יעקב,ממנהלי בנק הזרע סופרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד להגיד למסכנה שהיא רוצה איידס?!
תות27/11/2012להגיד לבחורה שהיא רוצה שיהיה לה איידס ועוד בסיטואציה כזאת? גועל נפש. תת אנושיות. ביזיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחמקות לא מוצלחת
תות27/11/2012מעניין שבחרת לא להגיב לעובדה ששכחו ליידע אותה ולאיך שדיברתם אליה. וזה אומר הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחמקות לא מוצלחת - תגובה
פרופ' שלמה משיח27/11/2012תות
מהיכן את שואבת את החוצפה התהומית לכתוב כך? האם היית שם? האם שמעת מה שנאמר לה?
האמת היא: מנת הזרע ניתנה באוקטובר 2011. ביולי 2012 ניתגלה, בבדיקה שיגרתית, שייתכן שהתורם נדבק בצהבת B. שלחנו מיד את כל מנות הזרע שניתנו מעל 6 חודשים קודם- לחו״ל לבדיקת נוכחות הוירוס ונימצא שלילי. למרות זאת החלטנו שלא להישתמש במנות זרע אלו. לא היה מקום להודיע למטופלת ולהכניסה למתח מיותר. כאשר פנתה היום בבקשה לקבל את מנת הזרע שנותרה נאמר לה שאנו ממליצים שלא להישתמש בה. המטופלת חקרה שוב ושוב את המזכירה שאמרה לה שהוא אינה מוסמכת לענות והזמינה אותה לשיחה מחר עם מנהלי בנק הזרע. לשאלתה החוזרת אם מדובר באיידס המזכירה ענתה בשלילה, אבל הובנה לא נכון, שכאילו שאלה את המטופלת מדוע היא מתעקשת על איידס.
שוב: כל הפעולה מדגימה יסודיות ואחריות מעל ומעבר למה שמקובל בבנקי הזרע בארץ ובעולם. אין כל הצדקה לאלימות המילולית שאת נוהגת בה ובהגנת האנונימיות של הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגיע....
תות28/11/2012אולי באמת הייתי שם ושמעתי? ואולי לא רק אני? ואולי לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)