מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיפור איכות הביציתרוני04/10/2012
אני בת 43, עם קושי להכנס להריון , (Unexplained) מטופלת ב-IVF, מבינה שהקושי הוא על רקע הגיל ואיכות הביצית. לא נמצאו סיבות אחרות. כרגע אני בהשהיה של ה-IVF, בשל ציסטה.
השאלה היא איך אפשר לשפר את איכות הביצית?
הרופא המליץ לי לקחת תוספי מזון:
1. CoQ10, במינון 200 מ"ג 3 פעמים ביום
2. DHEA , במינון 75 מ"ג, פעם ביום.
מה דעתכם על כך? האם יכול להיות נזק בשל מינון כל כך גבוה של Q10?
אודה להתייחסותכם המלאה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור איכות הביצית - תגובה
פרופ' שחר קול05/10/2012המינונים סבירים, ולא יגרמו נזק בהנחה שאת בריאה באופן כללי.
יתכנו תופעות לוואי.
השאלה הגדולה האם תהיה תועלת?
אין תשובה חד משמעית לשאלה זו על סמך הידע המדעי הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפור איכות הביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2012אין דבר כזה של שיפור איכות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אשכנזיקרן04/10/2012
פרופ' אשכנזי שלום
אודה לך עם תענה לי חשובה לי דעתך
לפני 3 ימים בשבוע 32+4 החל דימום אושפזתי במהלך הלילה תוך כדי שינה בבית החולים הרגשתי כמו פיצוץ ואכן היה דימום חזק . במהלך ההריון דיממתי בשבוע 5 , בשבוע 24 ועכשיו אך זהימום החזק ביותר שהיה . אציין כי מדובר בשלייה קידמית נמוכה .
אבחנת מנהל יחידת ההאולטרסאונד היתה : מדובר בשליה קדמית נמוכה אולם הראש מקדים קרוב לפה הפנימי אחורי של צוואר הרחם . ישנם סינוסים עם זרימה וורידית פעילה ביותר בעיקר מהדופן האחורית מרוחקים כ- 8 מ"מ מהפי הפנימי של הצוואר.
1. מזריקה קלקסן 40 כל ההריון למעשה 10 ימים לפני ביוץ עקב קרישיות פקטור 5 כל הריונות קודמים נפלו בשבוע 5 בבית החולים החליטו להפסיק עד הלידה את הקלקסן עקב דימום פעיל . והייתרונות היחסיים של טיפול בקלקסן פחותים מהסכנה של דימום מוגבר.
התייעצו עם הרופא שמטפל בי מתחילת ההריון שטען שיש לשקול להחזיר את הקלקסן בעוד שבוע ובשיחה שלי עם הפרופ' המטפל טוען להמשיך עם קלקסן.
מה דעתך בעניין מפחדת להפסיק כדי שלא יהיה השלכות לאור ההיסטוריה וזה לא חדש כל כמה שבועות היו דימומים ואין עדות ללידה מאיימת
2. האם יש קשר בין קלקסן לדימום הרי הדימום בכלל עקב סינוסים שלייתיים?
3. אני ללא קלקסן 3 ימים האם זה מסוכן להריון ולעובר? אני בשבוע כזה שלא יכולה לסכן את ההריון היקר הזה. ללא קלקסן הייתה תגובה קיצונית בהריונות קודמים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2012שלום
לטעמי בנסיבות הדימום עקב קירבת הסינוסים השילייתיים הייתי מפסיק לקיחת הקליקסן ומבצע מעקב יום יומי אחרי העובר ,עד למצב שמספר ימים לא יהייה דמם ואז לחדש את הטיפול בקליקסן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן05/10/2012פרופ' אשכנזי שלום
הדימום פסק ויש מעט מאוד שאריות של דימום ישן שבקושי רואים האם אז אפשר לחדש את הקלקסן? גם פעם קודמת חידשתי כאשר היה דימום ישן.
האם מנסיונך הרב יש לי סיכוי שההריון ימשך לפחות עד שבוע 36 , כרגע שבוע 33.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2012שלום רעות ,במצב העיניינים הייתי מחדש את הקליקסן ,וקרוב לודאי שתצליחי להשיג את המטרה וללדת עובר בשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים שלום, שאלה לגבי אוביטרלשרה04/10/2012
אני חייבת להבין משה לגבי האוביטרל.
מרגע שמזריקים אותו נפתח חלון הזדמנויות ל-36 שעות מרגע ההזרקה וככה מתזמנים בעצם את ההזרעה זה לפחות מה שהצלחתי להבין.
מצד שני, במרפאה שבה עשיתי את ההזרעה עברו יותר מ-36 שעות מרגע שהזרקתי ועד ביצוע ההזרעה.
הזרקתי ביום ראשון בשמונה בערב וההזרעה הייתה ביום שלישי בשעה 9 וחצי בבוקר ככה שעברו יותר מ-36 שעות, זה לא גורם לפספוס??
או שאולי הבנתי לא נכון...
אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים שלום, שאלה לגבי אוביטרל - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/10/2012שרה
את טועה והרופא המטפל צודק. את ההזרעה מוטב לבצע 30-36 שעות לאחר האביטרל כי הביוץ מתרחש כ-36 שעות לאחר הזריקה. עם זאת יש לדעת שהבצית שומרת על כושרה להיות מופרית 48 שעות והזרע אף יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור אבל התשובה שלך סותרת..
שרה04/10/2012את זה שאמרת שאני טועה.
אתה אומר שעושים את ההזרעה בטווח של 30-36 שעות מרגע ההזרקה ואני אומרת שעשו לי את ההזרעה אחרי ה-36 שעות המוקצבות.. אז אני עדיין מבולבלת.
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה פרופסור אבל התשובה שלך סותרת.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2012שלום שרה
כדי לפשט את הדברים -התקופה האופטימלית לביצוע הזרעות לאחר מתן אוביטרל הינה יביומיים העוקבים ליום מתן האוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצעתי את ההזרעה 36 שעות לאחר האובי
שרה06/10/2012האוביטרל זה ההוראות שנתנו לי מהיחידה בבלינסון
בפעול לקחתי ביום ראשון ב20:00 וההזרעה הייתה בשלישי ב9:30
והרופא אמר לי לקיים יחסים באותו היום ויום למחרת ההזרעה
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביצעתי את ההזרעה 36 שעות לאחר האובי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שיהייה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם אחרי החזרהאנונימית04/10/2012
שלום,
שאביה 19/9.. החזרת 2 עוברים 21/9
2/10 בדיקת דם:
בטא 53 חיובי
E2 281
פרוגסטרון 12.3
קיבלתי באותו יום זריקת פרוגסטרון 500,
היום 4/10 עוד בדיקת דם:
בטא 219
E2 352.5
פרוגסטרון 12
האם התוצאות תקינות? ברור שאני אדבר עם הרופא שלי (עד שאני משיגה אותו)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012בדיקת הדם עלתה לערכים טובים מאוד וצריך להמשיך בטיפולי התמיכה ולראות איך זה מתקדם.
בשלב זה , פרט לעניין עליית הבטא בצורה טובה אין מה להוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר תודה ושאלה
אנונימית04/10/2012תודה דר על המענה המהיר, הבנתי שהבטא צריכה להכפיל את עצמה כל 48 שעות.. אצלי היא הכפילה פי 4 !! זה מעיד על איזה בעיה? ובקשר לפרוגסטרון, הוא לא היה אמור לעלות אחרי הזריקה שקיבלתי?
אשמח להתייחסותך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר תודה ושאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012הפרוגסטרון יעלה.
ההכפלה צריכה להיות לפחות פי שניחם ואם זה יותר זה יותר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2012תעשי קודם כל אולטרה- סאונד לראות שהכל בסדר ואם את לוקחת תמיכת פרוגסטרון אז זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
גבי09/10/2012ה US שלי ביום שישי הקרוב.. אני מקבלת אנדומטרין 3 פעמים ביום.. ביום שלישי שעבר זריקת פרוגסטרון 500 והיום אותה זריקה..
השאלה למה הפרוגסטרון לא עולה בכל זאת? והאם ניתן עדיין להשיג הריון עם ערך כזה נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012שלום סיגלית
תמיכה הורמונלית משולבת בדרך הנרתיק + זריקות פרוגסטרון צריכים לספק את הדרישה עד לשבוע 7 ואז השיליה עשויה לספק את הפרוגסטרון הנדרש עדלסוף ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2012כתבתי לך שזהבדר היות ואת לוקחת פרוגסטרון ואפילו בעודף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהגלית04/10/2012
שלום
עברתי הזרעה 2 אתמול.
בהזרעה הראשונה התחיל לי הכתמות ביום ה5 לאחר ההזרעה ורמת הפרוגסטרון הייתה 119.1 nmol/L
התחלתי קרינון מהיום ה6 וההכתמות פסקו... וגם איחר לי ב3 ימים
הרופא רשם לי קרינון לטיפול הזה.
האם מומלץ לי לקחת מהיום ? או שבכל מקרה אם יש הריון אז הפרוגסטרון עולה?, אני רוצה לציין שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס פעם אחרונה היה לי TSH 4.01 לוקחת כל יום אלטרוקסין 50
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012ההחתמות לדעתי היו מפעולת ההזרעה והתמיכה בפרוגסטרון בהזרעות מיותרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלונת..
שרה04/10/2012אני לא חושבת שההכתמות היו מההזרעה כי אני סובלת מהכתמות לפני המחזור יותר משנה וחצי..זה עדיין נראה לך מיותר?
ההכתמה לא נובעת מצניחת הפרוגרסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תמיכה - תגובה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2012שלום גלית
בכל מקרה בנסיבות שאת מתארת לקיחת הקרינון אם לא תעזור לא תזיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרענילי04/10/2012
תשובת בדיקת זרע של בעלי
נפח: 4.5
צמיגות תקינה אגלוטינציה :אין PH: 7.6 צבע :תקין
ספירת הזרע
ריכוז 6^10*20 מס' זרעים כללי :6^10*90
תנועה:39% ( 22% טובה, 15% בינונית
מרפולוגיה
זרעים תקינים :6
יש סיכוי להריות טבעי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012זרע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ואיכות זרעגלית04/10/2012
שלום לרופאים.
היום ביצעתי הזרעה ועשו השבחה (קיימנו יחסים אתמול ושלשום - זרע של בעלי תקין)
רציתי לדעת מה איכות הזרע שניתנה היום:
לפני:
volume: 1.2ml
concentration: 100X10^6
motility % : 70%
motility (grade) : 2+3+
אחרי השבחה:
volume: 0.7ml
concentration: 100X10^6
motility % : 80%
motility (grade) : +3
Cells: -
האם תקין? פעם קודמת ה VOLUME היה 1.5ML לפני השבחה
האם מומלץ לקיים היום יחסים ומתי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה ואיכות זרע - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012מעולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור, המך שאלה
שרה04/10/2012פעם קודמת ה VOLUME היה 1.5ML לפני השבחה אפשר לשער ממה נובע השינויבין הבדיקות?
ומתי מומלץ לקיים יחסים כדי להמשיך ולנצל את חלון ההזדמנויות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הזרעה ואיכות זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2012שלום גלית
מדדי הזרע לאחר השבחה באיכות טובה מאוד-בהמלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעונינת לעבור תרומת ביצית בקייברנית04/10/2012
שלום רופאים יקרים,
בת 43. לאחר נסיון של תרומת ביצית בקייב שכשל, וטיפול נוסף של הבאת מוקפאים משם והחזרה כאן בארץ שגם כשל. אני מעונינת לעבור לרופא אחר בתל אביב, על מנת לעבור תרומת ביצית בקייב (להגיע לשם פיסית להחזרה, ולא קבלת עוברים מוקפאים משם), אך התורים אליכם ארוכים....
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - החזרת עוברים מוקפאיםרנית04/10/2012
חג שמח לרופאים.
ביום העשירי להחזרת עוברים מוקפאים, לא יכולתי כבר... ועשיתי בדיקת דם שהראתה פחות מ-2. כלומר שלילי. מה הסיכוי בכלל שאעשה בטא ביום ה-12 ויהיה מדובר בכל זאת בהריון? (אני כמובן ללא אוביטרל)
מועדים לשמחה
אליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012סיכויים קטנים ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מזריקים דקפפטיל 0.1???עדי04/10/2012
שלום הזרקתי לבד סביב הטבור פשוט הכנסתי את המחט ולחצתי שהחומר יכנס האם זה בסדר???יש מצב שאני לא עושה נכון ??יש זווית מסויימת??תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בטא לאחר החזרת מוקפאיםרנית04/10/2012
שלום לכם רופאים יקרים,
היום הוא היום העשירי להחזרת עוברים מוקפאים מקייב. (תרומת ביצית) אני יודעת כי מקובל לעשות בטא ביום ה-12 ופה ושם קראתי כאן כי כשמדובר בהחזרת מוקפאים יש להמתין 14. לא בטוחה שהבנתי נכון, אם בכלל.
אנא הסבירו לי האם זה נכון שצריך יותר זמן כדי לראות בטא בדם לאחר החזרת מוקפאים? אם כן, מדוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא לאחר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012זה לא נכון ויש לעשות בטא בדיוק כמו לאחר החזרת טריים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןרנית03/10/2012
שלום לרופאים,
אשמח אם תוכלו לומר לי מהו טווח הערכים שנחשב נורמלי - אופטימלי של הורמון הפרוגסטרון ביום ה-12 להחזרת עוברים, בהנחה כמובן שנקלט הריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ערכי פרוגסטרון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2012שלום רותם
טווח הרצוי של פהפרוגסטרון אם את בהריון הינו בין 30-60 ננומול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך להפרייה שנייהקורל03/10/2012
שלום
בת36
לא נמצאה כל בעיה אצלי
אני לקראת הפרייה שנייה
הבנתי שיש קשר בין כניסה להריון לסטרס
מכייון שאני עובדת במקום שלא יכולהל לצאת לחופשה ארוכה
והעבודה שלי היא עבודה מלחיצה
רציתי לדעת מתי כדאי לקחת חופשה
בזמן הטיפול או לאחר ההפריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך להפרייה שנייה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/10/2012אני לא חושב שיש קשר אך כדאי אחרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית + PGDאורן03/10/2012
כזוג הזקוק הן לתרומת ביצית והן לאבחון טרום השרשה (עקב מחלה דומיננטית בתאחיזה לכרומוזום x)
תרומת הביצית מבוצעת בחו"ל.
האם זה פרקטי הן משיקולי טכנולוגיה (קרוב למדי זקוקים להרבה ביציות מופרות טובות לתהליך הPGD) והן מבחינת העלות הכלכלית עקב כך.
אשמח לדעתכם בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביצית + PGD - תגובה
פרופ` דוד בידר03/10/2012למי יש את הבעיה הגנטית?
באופן עקרוני אנחנו יכולים להביא עוברים טריים לבית החולים שאת מעונינת לבצע בו את הבדיקה. כך שזה מונע נסיעה לחו״ל ומוזיל עלויות.
אם קופת החולים שלך תשתתף בהוצאות הבדיקה זוהי עוד דרך להוזיל מאוד את הטיפול בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקריםעדי02/10/2012
התחלתי טיפול בדקפפטיל 0.1 לתקופה של 4 יום
היום הוא היום ה8שאני מזריקה והתחילו לי הכתמות וקצת דימום האם זה בסדר ???יש מב שמתחיל לי מחזור האם אני צריכה לקבל מחזור בכלל בתקופה עד לשאיבה ????תודה אשמח לפרוט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים יקרים - תגובה
פרופ` דוד בידר03/10/2012לא ברורה התוכנית שקיבלת וג לא ברור מה הכוונה שקיבלת ל4 ימים.
תפרטי קצת יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר שלום
עדי04/10/2012לא 4 ימים הוא אמר לי להתחיל להזריק 14 יום ולעשות בדיקת דם ואז יגיד לי מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר שלום - תגובה
פרופ` דוד בידר04/10/2012הרופא המטפל חייב להסביר לך את הפרוטוקול ואת משמעותו.
מה שקורה בשלב זה אנחנו מנחשים מה הייתה הכוונה אך לך לא ברור מה הולך.
את חייבת לדבר עם המטפל ולומר לו שיסביר לך שוב הכל בפירוט שתביני הכל היטב.
הפרוטוקול הארוך פירושו, אם זה מה שקיבלת באמת, מתחיל בזריקות דיכוי לפני הוסת ועד לשאיבה ובוסת מתחילים בתוספת של הורמונים לגירוי השחלה ולגרום לגדילת זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רופאים יקרים - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/10/2012עדי היקרה
אני מניח שקבלת את הפרוטוקול הארוך שבו מתחילים את הדקהפפטיל ביום ה-21 של המחזור. מכאן שזה רגיל ונכון שתקבלי מחזור תוך כדי הזרקת הדקהפפטיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פרופסור משיח
עדי04/10/2012מה שאני יודעת שהתחלתי כמה ימים אחרי שבייצתי כך אמר הרופא ואני מזריקה למשך 14 יום צריכה לעשות בדיקת דם ואז לבוא לבקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שלום פרופסור משיח - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/10/2012שלום ,מטרת הטיפול הארוך לגרום לדיכוי (down regulation)כעבור 14 יום בדיקות הדם ובדיקות האולטרסאונד ואז יתחיל טיפול משולב להשראת ביוץ תוך איזון מקביל עם הדקפפטיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)