מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהשי21/10/2012
עשיתי היום בדיקת דם והתוצאות שתקבלו הן:
אסטרידול-701
פרוגרסטורן-1.7
האם היה כבר הביוץ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012חן שלום
טרם התרחש ביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על גירוי יתר..לא מתייאשת..21/10/2012
ביום רביעי עברתי שאבה שבה נשאבו 8 בייציות ומאז אני ממש הולכת מקופפת כואב לי בשחלות בצדדים, זה קורה במצבים הבאים:כשאני מתיישבת ומרימה רגל על רגל אז אני מרגישה כאב בשחלה חד ,אני לא יכולה ללכת במהירות או לרוץ כיאז גם כואב לי,וגם שאני צוחקת או משתעלת אז אני מרגישה כאבים בשחלות..יש לציין שהבטן שלי נפוחה כאילו אני בחודש ה5 להריון..מעבר לזה אין עוד סימנים אחרים..כדאי ללכת לרופאה שלי מחר ושהיא תשלח אותי לסורוקה לשלול גירוי יתר? או שזה נשמע לך רגיל לאחר השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על גירוי יתר.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום,ללא כל ספק כאבי הבטן נובעים מהטיפול ,למרות שלפי מספר הביציות הסיכוי שמדובר בגירוי יתר שחלתי קטן יותר,יחד עם זאת אני בהחלט ממליץ לך להיבדק על מנת לשלול כל סיבוך אבדומינלי הנובע מהטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במטפורמיןטליה21/10/2012
שלום ,
רציתי לשאול האם לקיחת מטפורמין בשל בעיית שחלות פוליציסטיות היא הכרחית
ומועילה? יש לציין שיש לי את כל התסמינים והתופעות האם זה יכול לעזור לי ומי יכול לתת לי את הכדור? (למרות שרמות הסוכר שלי תקינות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש במטפורמין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012מרב שלום
לקיחת מטפורמין בתסמונת השחלות הפוליציסטיות ובמיוחד אם מדובר בקיומה גם של תהתסמונת המטבולית משפרת במידה רבה את התגובה לטיםפול ההורמונלי,וסיכויי ההתעברות.
רק רופא רשאי לרשום לך את התרופה בהוראה רפואית מתאימה ובמעקב מתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר נטילת פרוגסטרון - חשובחיה21/10/2012
שלום,
לאחר נטילת פרימולט נור 10ימים , 3 ימים לאחר הפסקת התרופה קיבלתי ווסת,
קראתי באחד הספרים שבמידה ומופיע דימום לאחר הפסקת הפרוגסטרון זה אומר שלא בייצתי...
1. האם זה נכון?
2. אני כבר שנה מנסה להכנס להריון עם דימומים בין ווסתים...התרופה אכן עצרה לי את הדימומים הבין ווסתים אבל לא עזרה לי כך כך להכנס להריון,האם אצטרך תרופה להשראת ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחזור לאחר נטילת פרוגסטרון - חשוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012חיה שלום
יש אמת בדברייך יתכן ויש לך בעיות ביוץ ניתן לברר זאת על סמך בדיקות אולטרסאונד ובדיקות דם המאשרות את קיומו של הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זרעשיר21/10/2012
שלום רב,
ביום של שאיבת הביציות - מתי בעצם יודעים את נתוני הזרע?
באותו יום של השאיבה? או יום למחרת?4
וחס וחלילה, במידה ויש בעיה אז יבקשו לתת שוב דגימה?
תודה ובהצלחה לכולן.
עלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נתוני זרע - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012עלמה שלום כמובן שנתוני הזרע מתקבלים ביום השאיבה,ולפי הנתונים ננקטת העמדה לגבי פרוצדורת ההזרעה,קבלת דגימה נוספת,וכו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מרוכזת לפני החזרת מוקפאיםליאתי21/10/2012
שלום,
אני יומיים לפני החזרה.
נתבקשתי לקחת פעמיים ביום נרות אוטרוגסטן 200 ,תחילה הם ממש קטנים,זה אמור להיות ככה?(בגודל של כדור מוקסיפן?
שנית,ההחזרה אמורה להתבצע ביום שלישי יומיים אחרי שאקח את הכדורים.
הרירית שלי כרגע 8 ובדיקות הדם תקינות.
האם עלי לא לעבוד באותו יום? האם זה חשוב לתהליך לאחר החזרת המוקפאים?
עבודתי הינה משרדית נטו ומלבד פגישות עסקיות עבודתי לא דורשת מאומה מעבר..
אותו כנ"ל ליום שאחרי ההחזרה,אותה שאלה האם עלי לעבוד או שלדעתכם זה יעזור להצלחה אם לא אעבוד ורק אנוח?
האם יש משהו שעלי לעשות כדי שזה יצליח,חברה אמרה לי שלא כדאי לשתות תה ירוק?האם זה נכון,האם כדאי לאכול או לשתות משהו אחר שיסייע?
תודה מראש על עבודת הקודש שאתם עושים כאן,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מרוכזת לפני החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012ליאתי שלום
הטוב ביותר להתנהל כרגיל ,ואין כל בעיה מהליכה לעבודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נרגעתי!!
ליאתי21/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מתחילים טיפול ביום הרביעי למחזורשרה21/10/2012
זה מאוחר מדי?
רציתי להגיע היום למרפאה אבל הייתה בעיה עם טופס 17ולכן רק מחר אוכל להגיע.
בד"כ מתחילים לי את הטיפול ביום השלישי למחזור.
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מתחילים טיפול ביום הרביעי למחזור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שרהשלום
ניתן להתחיל גם ביום הרביעי של המחזור אולם האידיאלי הוא היום השלישי של המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול הוא בפיוריגון, והזרעה
שרה21/10/2012זה משנה במשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטיפול הוא בפיוריגון, והזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2012שלום שרה במצב זה את יכולה להתחיל טיפול גם ביום החמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים -אולטרסאונד לפני טיפולשרה21/10/2012
שלום אני ביום ה-3 למחזור וביצעתי אולטרסאונד.
בהערות רשום: צמוד לרחם משמאל מבנה שרירני 18*20 מ"מ.
עובי רירית 6.7 מ"מ
ורשום שבשחלות ימין ושמאל יש זקיקים קטנים אךא לא מצויין מה גודלם.
האם זה תקין?? הרופא לא ראה את זה רק האחות והיא אמרה שזה בסדר.
אני בכל זאת מודאגת!
בשלושת הטיפולים הקודמים לא צויינו שרירנים או זקיקים קטנים לפני טיפול. אבל חשוב לי לציין שהפעם עשיתי את האולטרסאונד במרפאה אחרת ממה שאני עשה בד"כ. אולי זו הסיבה?
הזקיקים תקינים או שאולי זה שאריות מהטיפול הקודם?
אגב מה זה שרירן בכלל? פעם ראשונה שאני שומעת על זה. זה מזיק? מונע כניסה להריון?? ממה זה הגיע ואיך מטפלים??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים -אולטרסאונד לפני טיפול - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום שרה
קיומו של שרירת קטן לצידי הרחם אינו מסכן לא אותך ולא את הטיפול בשלב זה.
שרירן הוא גידול שמקורו בשריר הרחם (גידול שפיר)הוא נוטה לגדול ,כשהוא ממוקם בתוק קירות הרחם או מתחת לרירית הרחם הוא יכול לגרום לדימומים ,הפלות וקשיים להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך שאלה
שרה21/10/2012יכול להיות מצב שהוא יגיע למקומות המסוכנים? אם כן איך ניתן למנוע זאת?
האם הוא יכול להעלם בעצמו? וממה הוא הגיע? האם מהטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה. המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2012שלום שרה
לא ניתן להצביע על הסיבה להופעתו ,לעיתים נדירות הוא יכול לעבור ניוון המתרחש בגיל המעבר עם הנסיגה ברמת ההורמונים ובעיקר באסטרוגן,מתקבל הרושם שבמקומו הנוכחי הוא לא יפריע לך והוא לא ישבש את הטיפול הפריוני שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום...יעל21/10/2012
שלום רב,
לפני שבועיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 7 - א.ס הראה ששק ההריון נפלט, ובדיקת בטא לפני שבוע ירדה מאד אבל עדיין לא התאפסה (246). אמורה לעשות בטא נוספת מחר. היום אחר הצהריים עלה לי החום ללא תסמינים נוספים - האם יכול להיות קשור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום... - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012עדי שלום
בהחלט יכל להיות קשר בין הדברים,וצריך לדאוג שלא התרחש זיהום משני עקב ההפלה וקיומם של שרידי הריון הרגישים לחשיפה לפתוגן מהנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! ואיך שוללים זאת?
יעל22/10/2012האם בדיקת בטא שתתאפס מספיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה! ואיך שוללים זאת? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי22/10/2012עדי בנסיבות המקרה ראוי שתבדקי ע"י הרופא שביצע את הגרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתה רק הפלה טבעית...
יעל22/10/2012אבל אנסה לתפוס את הרופא שלי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילוש21/10/2012
האם ניתן להתחיל פרוטוקול ארוך להחזרת טריים מיד לאחר כשון החזרת מוקפאים(לפני קבלת המחזור ואחרי הפסקת התמיכה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012דנה שלום
במידה ונתקבלה תשובה שלילית ניתן להתחיל פרוטוקול ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 6 +5 וגב תפוסויקי21/10/2012
אני בשבוע 6 + 5 והגב התחתון שלי תפוס מזה שבוע. אני לא יכולה לעשות כלום . האם מותר לעשות פיזיוטרפיה ? אילו משככי כאבים מותר לקחת חוץ מאקמול ?
שבוע 6 +5 וגב תפוס - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012ויקי שלום
הייתי נמנע בשלב זה מלקיחת תרופות אנלגטיות פרט לאופטלגין מידי פעם בפעם ,הייתי ממליץ לך להיבדק ע"י הרופא הנשים,ולפי הצורך ע"י אורטופד על מנת לאבחן את הרקע לכאבים הלא שגרתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתשליייי 2721/10/2012
הבוקר, יום עשירי לאחר החזרת עוברים (בדיקת בטא יום שלישי), ביצעתי בדיקה ביתית. יצאו 2 פסים, אך פס אחד הינו בהיר מאוד.
יש לציין שזה לא היה השתן הראשון.
האם קיים הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת הריון ביתית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012קיים סיכוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חששות רבות: הזרעהקטי21/10/2012
1. מדוע הזרעה גורמת לציסטות? האם הזרעה ללא הורמונים גם עשוייה לגרום לציסטה?
אני שוקלת לפנות למומחה ולהתחיל בהזרעה 8 חודשים ללא הצלחה להרות.
2. רציתי להבין כיצד מחדירים את הזרעה באמצעות סיב אופטי? מזרק רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חששות רבות: הזרעה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום,הזרעה אינה גורמת לציסטות,את ההזרעה מבצעים עם צינורית מיוחדת המותאמת למעבר דרך צואר הרחם,וההזרעה מבוצעת תוך רחמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה לטיפול ברירית דקהמיכל20/10/2012
היי ,
באילו מקרים משתמשים בויאגרה לטיפול ברירית דקה והאם באמת מסייע לעיבוי הרירית ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ויאגרה לטיפול ברירית דקה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום,שימוש בויאגרה לשיפור ועיבוי רירית הרחם הוא עוד אחד ממכלול האמצעים העומדים ברשותו של הרופא בהתמודדות עם אחת מהבעיות הקשות בטיפולי הפריון,בד״כ השיקול למתן הויאגרה נתון בידי הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרון20/10/2012
שלום
נאלצתי לעשות גרידה להפסקת הריון בשבוע 10 להריון.אני בת 40..
1. האם הגרידה פוגעת בסיכויי להכנס להריון שוב?
2. האם עצם הגרידה עלולה לפגוע במערכת הרביה וישנה אפשרות שלא אוכל להרות שוב? או שאני צריכה להיות מודאגת יותר בגלל הגיל?
3. כמה זמן אחרי הגרידה אוכל לנסות שוב להכנס להריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הריון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/10/2012שלום,הסיכוי שהגרידה תפגע בסיכוייך להרות נמוך,ניתן לנסות להרות לאחר קבלת הוסת הבאה,וזה נכון הגיל מהווה מחסום גבוה יותר שיש להתגבר עליו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)