מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניסיון להרותריקי15/09/2012
בוקר טוב פרופ',
גיל 36 +2 , בגיל 31 ילדתי את הראשונה ובגיל 33 ילדתי את הילדה השניה,
לפני חצי שנה הפלה עקב אי התפתחות עובר , אולטרהסאונד לאחרר ההפלה תקין מנסה להרות כחודשיים זיהוי ביוץ לפי בדיקות דם, בעלי ביצע בדיקת זרע לפני שנה שהיתה תקינה.
שאלותיי
1. האם יתכן שקיימת אצל בעלי בעיה?
2. מה ניתן לעשות במצב זה לגביי?
תודה רבה
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניסיון להרות - תגובה
פרופ` דוד בידר15/09/2012לבעלך אין בעיה.
הסיבה נעוצה כנראה בהפסקת ההריון ויש לבצע צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת pergoverisגבי14/09/2012
שלום לכולם,
היום אני צריכה להזריק את הזריקה הנ"ל שמגיעה בצורת אבקה ונוזל, קיבלתי 2 מחטים שהדקה ביניהןנראית לי עבה וארוכה..
1) האם צריך להחדיר אותה עד הסוף בעת הזרקה?
2) שאלה לא קשורה, מה ההבדל בין אוביטרל לדיקפפטיל 0.1?
תודה מראש
שבת שלום ושנה טובה לכווווולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרקת pergoveris - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2012שלום,באשר למזרקים וההזרקה את צודקת.
באשר לדקפפטיל ואוביטרל בהקשר לגרימת ביוץ,שני התכשירים גורמים לביוץ ,האוביטרל באמצעות הורמון הדומה להורמון ההריון,הביוץ עוצמתי עקב זיקה חזקה של ההורמון לקולטנים בזקיק התבייץ.
דקפפטיל מסוגל לעורר ביוץ במחזורים העושים שימוש בפרוטוקול אנטגוניסט(צטרוטיד)הביוץ מעורר הפרשת הורמון LH פיסיולוגי המסוגל לעורר ביוץ,אולם מאחר ועוצמת וזיקת ה-LH לקולטןן בזקיק פחות עוצמתית וחלשה יותר יש צורך במתן טיפול הומונלי תחליפי בפרוגסטרון לאחר גרימת הביוץ עם דקפפטיל,השימוש בדקפפטיל לגרימת ביוץ נעשה במחזורים בפרוטוקול אנטגוניסט שקיימת סכנה לגירוי יתר שחלתי(מספר רב של זקיקים,רמות אסטרוגן גבוהות,שחלות פוליציסטיות וכו...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דימום חזק לאחר החזרה כפולהאילן14/09/2012
שלום,
אני אחריי החזרה כפולה, החזרה ראשונה לפני שבוע ביום שישי והשניה פחות משבוע ביום ראשון אתמול התחיל לי דימום קל והיום הדימום הפך לחזק (כמו מחזור).
האם זה אומר שהטיפול לא הצליח?
האם מישהי עברה משהו דומה?
וכיצד פעלתם?
אודה מאד על תשובות מהירות ודחופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף דימום חזק לאחר החזרה כפולה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2012שלום,קיים סיכוי סביר שהדימום נובע מאחד מהסיבות הבאות
1.דמם מהפצע בנרתיק בעקבות הדיקור
2.דמם מפצע בצוואר הרחם המגורה ע״י הנרות
3.דמם השתרשות-זוהי תקופת ההשתרשות של העובר
4.דמם הנובע מהפרוצדורה הכפולה ופציעת תעלת הצוואר
5.דמם בגלל פזה לוטאלית קצרה (אי ספיקה של הגופיף הצהוב)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אילן14/09/2012תודה על תגובתך המהירה,
בבוקר צילצלתי למרפאה ודיברתי עם האחות והיא אמרה לי שאם הדימום הוא כמו מחזור להפסיק את התמיכה ולא אמרה לי להגיע לבדיקה, חשוב לציין כי האחות לא התייעצה עם רופא לפני שאמרה להפסיק תמיכה.
אני אמורה לעשות בדיקת בטא ביום רביעי.
מה עליי לעשות?
להפסיק את התמיכה או להמשיך עד ליום בדיקת הדם?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2012שלום,אני מסכים איתך שזה לא תפקידה של האחות להנחות אותך בסיבוכי הטיפול,ומבחינה הזו היא חרגה מסמכותה.בשלב זה הייתי ממליץ לך להמשיך את התמיכה עד לשיחה או הבדיקה של הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן14/09/2012
צוות רופאים שלום רב
הריון חודש 7 מזריקה קלקסן 40 כבר מהביוץ עקב קריושיות
האם משנה איזור ההזרקה ? ידוע לי כי כל יום צריך להחליף צד ומאוד כואב לי בצדדים ויורד תמיד דם האם זה בסדר להזריק בצד אך יותר קצת למטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2012שלום המיקטע בצדדים המומלץ להזרקת קליקסן די נרחב ומאפשר הזרקה בטוחה-איזור זה נטול יחסית כלי דם ולכן בטוח יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן15/09/2012פרופ' אשכנזי שלום
כלומר לא חייבים להזריק קלקסן 5 ס"מ מהטבור כמו שמציינים בהוראות (קלקסן לא מציינים להרות בעלון) ואפשר באיזור הנרחב שיש להזרקה בצדדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי15/09/2012כאמור ההזרקה בצדדים עדיפה בגלל שהאיזור דל יותר בכלי דם העלולים לדמם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות על פרופ' יעקב פרחי ל-ivfמיכל14/09/2012
שלום,
אני יועדת לעשות הפריה חוץ גופית.
רציתי לדעת האם מישהי עברה ivf פרטי אצל פרופ' יעקב פרחי?
וחוו"ד עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות על פרופ' יעקב פרחי ל-ivf - תגובה
פרופ` דוד בידר14/09/2012מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות למסירה ללא תמורהשיר13/09/2012
שלום לנשות הפורום
היום עשיתי אולטרסאונד ויש לי דופק עוברי כך שאני מהמאושרות שזה הצליח להן ב IVF שלישי (ואני בת 43).
אז קודם כל היו סבלניות וחזקות - מי כמוני יודעת שזה לא קל - אבל משתלם (יש לי גם קטנה בבית מסבב קודם).
אבל....
נשארו לי לא מעט אמפולות של מנופור, כמה זקירות של צטרוטייד, ואשמח לתת למי שזקוקה (ללא תמורה). - כל התרופות נשמרו כנדרש ובתוקף.
אני מתגוררת בפתח תקוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ודרך אגב המון מזל טוב
דנה13/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ודרך אגב המון מזל טוב - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תרופות למסירה ללא תמורה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012חזקי ואמצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לבלינסון - ההריון הזה בזכותכם
שיר14/09/2012פרופ' אשכנזי. זו הזדמנות להודות לכם כל הצוות בבלינסון. בזכותכם, ולמרות גילי הלא צעיר, יש לי פעוטה בת שנה ו-9 חודשים בבית, ועכשיו שוב בתחילת הריון.
אין ספק שהמקצועיות והניסיון של הצוות עושים את שלהם. והעובדה שכל זה מגיע עם יחס נפלא, מעוררת רק רגשות הוקרה ותודה.
אני שמחה שלא הלכתי לכיוון פרטי, גם המלצתי לחברה לעבור לבלינסון מפרטי ואכן היא עשתה זאת וגם היא כבר בהריון (והיא יותר מבוגרת ממני).
אז... תודה ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה לבלינסון - ההריון הזה בזכותכם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/09/2012תודה על המילים החמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה לך במזל טוב אבל....
לירי15/09/2012למה את לא ממליצה על בנק זרע פרטי? אני מתכוונת לפנות לסופרם...האם עדיף ציבורי? עכשיו אני מבולבלת לגמרי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשירי
שיר15/09/2012הי
לא התייחסתי לבנק הזרע. התייחסתי לגורם המטפל בהריון. יש לי חברה שהחליטה לשלם לרופא פרטי, טיפולים באסותא, הכל כמובן יותר יוקר. אחרי מספר טיפולים שנכשלו אמרתי לה בואי לבלינסון - נכון שזה בי"ח, ואין רופא אחד קבוע אלא מתחלף, אבל יש מקצועיות, יש יחס חם ורגיש, ויש הצלחות. עברה ונקלטה.
אגב, אני רואה גם הזדמנות בזה שהרופא לא קבוע כי יש תפיסות שונות וכל פעם מנסים שיטה אחרת - בסוף זה יצליח.
אני עברתי שם את הטיפולים להריון הראשון ונקלטתי ב IVF הרביעי (הייתי בת 40+), ועכשיו עשיתי את הסבב של הטיפולים להריון שני ונקלטתי במחזור IVF שלישי (אני כבר כמעט 43.
בשני ההריונות הפרוטוקול היה שונה. וניסו כמובן קודם את הפרוטוקול שבו הריתי ולא צלח. והנה ניסו פרוטוקול אחר וכן צלח. ולכן אני מאמינה בריבוי דעות וניסיונות.
ואת הכסף שחסחתי מטיפול פרטי אני משקיעה בילדה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשעה טובה! האם התרופות רלוונטיות?
1357im19/10/2012הי שיר,
בשעה טובה!
האם התרופות עדיין רלוונטיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנמסרו
שיר19/10/2012מצטערת בנות, נמסרו מזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל
רן אטיאס07/11/2012שלום לך אם זה עדיין זמין אשמח לקבל את התרופות לבת הזוג שלי אצלנו זה לא מסובסד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh גבוהליאת13/09/2012
היי
בת 40.5 לפני תהליך הריון בתרומת זרע
תוצאת FSH בבדיקה שנעתה אתמול ביום השלישי למחזור 24.7
לפני 4 חודשים תוצאה של 13.6
בבדיקה מאתמול E2 קטן מ 110
בבדיקה לפני 4 חודשים E2 111
מה המשמעות ?
האם יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
ליאת13/09/2012יש לציין כי המחזור הקדים החודש בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תוספת
ליאת13/09/2012האם יש סיכוי שרמת הביציות ירדה בצצורה כ"כ דרסטית בארבע חודשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
fsh גבוה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום ,בהתחשב בגילך ותוצאות ה-FSH התגובה השחלתית הצפויה תהייה נמוכה ןמכאן גם הסיכוי להרות,למרות זאת לא אחת מושגים הריונות גם במצב כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשני13/09/2012
מחזור אחרון ב- 5/9 מחזור שנמשך 5 ימים ומאז ועד היום הפרשות דמיות כמה פעמים ביום ...
א. ממה זה נובע ?
ב. מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012להמתין מספר ימים ואם זה ימשך ללכת לרופא להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשני13/09/2012
הזרעה על בסיס טבעי ללא הורמונים . פרוגסטרון היום 0.8 מתי לדעתכם יהיה בערך הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום,חסרים נתונים כדי לתתלך אינפורמציה יותר מדויקת,למשל גודל הזקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרלאולגה13/09/2012
שלום רב!
זאת פעם שלישית שאני מקבלת איקקלומין. ביום ה-15 למחזור לפי תוצאות האולטרסאונד יש 2 זקיקים בגודל 21 ו-19 ממ, אנדומטריום 6 ממ. לאור זאת התעוררו אצלי כמה שאלות:
1. מתי עלי להתחיל לקיים יחסים עם בעלי?
2. האם ייתכן הריון עם אנדומטריום כ"כ דק?
3. האם על מנת לגרום לביוץ חובה לתת אוביטרל? כי הרופא לא נתן לי מרשם או הוראה להזרקה ואני מאוד מודאגת!!!
4. תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אוביטרל - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/09/20121. ידוע הוא שהאיקאכלומין גורם לרירית דקה. 6 מ"מ זו רירית סבירה ויתכן בה הריון.
2. רצועי מאד לתת זריקת אוביטרל כי זה מבטיח ביוץ יותר מאשר איקאכלומין בלבד וגם מאפשר בצוע מתוזמן של הזרקת זרע לרחם (IUI).
3. באם לא יושג הריון לאחר 3 חודשי טיפול באיקאכלומין, רצוי לעבור לטיפול בזריקות גונדוטרופינים.
בהצלחה בשנה החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםשרון13/09/2012
שלום רב,
אני בת 28 אחרי 5 הזרעות IUI ו3 טיפולי IVF כושלים לצערי.
לפני מספר שבועות עשו לי צילום רחם וברוך השם הכל תקין. אצל בעלי גם הכל תקין. לפני יומיים עשיתי החזרת עוברים מוקפאים.
השאלות שלי הם:
1. האם אחרי צילום רחם הסיכוי להרות הוא יותר גבוה?
2. כמה דקות אחרי החזרת עוברים ניתן לעשות פיפי?
3. מהי הסיבה שאני לא נקלטת? הרי אני צעירה והכל תקין אצלי ואצל בעלי, אז מהי הסיבה?
אשמח אם תוכלו לענות על שאלותיי.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' שלמה משיח13/09/2012לשרון שלום
אענה לך על שאלותיך:
1. כן יש סכוי להרות אחרי צילום רחם, כי לעתים הזרמת חומר הניגוד פותחת סתימה חלקית (על ידי פקק של ריר)( של החצוצרות.
2. ניתן להטיל שתן מיד לאחר החזרת העוברים
3.יהיה זה בלתי אפשרי להקיף, במסגרת כה מצומצמת של הפורום, את כל האפשרויות לאי הצלחה ולקבוע מה הגורם אצלך. יש לשאול שאלה זו את הרופא המטפל שבידו נימצא המידע על טיב הביציות, הזרע והעוברים.
בהצלחה בשנה החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם והחזרת עוברים מוקפאיםשרון13/09/2012
שלום רב .
אני בת 28 אחרי 3 טיפולי ivf לא מוצלחים ולפני כמה ימים עשו לי מוקפאים. עשיתי צילום רחם לפני שבועיים והכל יצא תקין.האם בזכות הצילום רחם יש מצב שעכשיו זה כן יצליח? והאם אחרי החזרת עוברים אפשר לעשות פיפי? לתשותבכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צילום רחם והחזרת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום אין כל קשר בין צילום רחם והצלחת מחזור מוקפאים,במחזור הטיפול הנוכחי לאחר החזרת המוקפאים לא ניתן לבצע פיפל העלול לפגוע בעוברים שהוחזרו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה קצתמקפי13/09/2012
שלום ד"ר,
מקווה לקבל צפירת הרגעה...
לפני 14 יום החזרה של 2 עוברים.
ביום 12 להחזרה-בטא 21
ביום 14- בטא 69 (היום)...
מהיום בבוקר יש לי מעט כתמים אדומים בניגוב... במיוחדת בהחדרת המוליך של התמיכה.
האם יש סיבה לדאגה??? אני מאוד בלחץ.
תודה רבה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לחוצה קצת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום,העליה בערכי הביטה בתחום התקין,יתכן ויש מקום לשקול להגביר את הטיפול ההורמונלי התחליפי(אסטרוגן ופרוגסטרון),לא מן הנמנע שההכתמה נגרמה ע״י המוליך ,חזרי על הבדיקה מחר-בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
מקפי13/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים..בבקשה על תדלגו עליי..בניסיונות 2813/09/2012
יש לי ילדה בת 3 מטיפול ivf icsi שהצליח.. אני כבר שנה בול בניסיונות ב ivf וכרגע התחלתי את הטיפול ה שלישי להשנה..הבעיה היא שב 2 הטיפולים האחרונים המצב היה כזה : בטיפול לפני שנה נשאבו רק 5 ביציות שמתוכן הייתה הפרייה אחת רק והעובר התחלק רק ל 2 תאים 48 שעות לאחר השאיבה וכך הוחזר לרחם וכמובן שיצא שלילי..בטיפול שאחריו נשאבו לי 16! בייצות מתוכן היו 10 מוכנים להפרייה ורק 2 שהתחלקו ל 2 תאים 48 שעות לאחר השאיבה וככה שניהם הוחזרו לרחם וכמובן שגם הם לא הניבו תוצאה רצוייה..שאלתי את הרופא המטפל בתיק שלי הוא אומר שכניראה שזה בגלל הבייציות שלי וזהו..אני בת 28 עם מחזור סדיר לגמריי (כול 30 יום בול כמו שעון שוויצרי) לבעלי יש בעיית זרע ריכוז הזרע אצלו רק 0.6 בגלל זה דילגנו את ההזרעות וישר התחלנו הפריות...בטיפול עם הילדה שלי מלפני 4 שנים הוחזרו לי 2 עוברים בני 6-7 תאים ואחד מהם זו הילדה שלי.. למה עכשו 4 שנים אחרי העוברים לא מתחלקים טוב 48 שעות לאחר השאיבה?הרופא (ד''ר לויטס) שינה לי את הפרוטוקול שבמקום הגונאל אף אני יזריק מונוגון, אוקיי אבל אני הבנתי שזה אותו דבר לא? והעם המונוגון ישפיע לטובה על הביציות שלי עם יש בהן בעיה (לפי דבריי הרופא?) תודה רבה מראש לעונים לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופאים..בבקשה על תדלגו עליי.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום,לאור הנתונים שאת מדווחת אינני חושב שהבעיה היא בביציות שלך ,קשה להאמין שתוך 4שנים חל שינוי כל כך דרמתי באיכות הביציות במיוחד בטווח הגילים שלך,לכן ההנחה שלי שקיים סיכוי רב יותר שהשינוי הוא בזרע,במצב זה אני נוהג להשתמש בפרוצדורה הקרויה IMSI לבחירת זרע במעבדת הזרע בבר אילן,הפעולה נעשית ביום שאיבת הביציות ונבחרים זרעונים איכותיים עם מורפולוגיה ומטען גנטי תקיןלצורך ביצוע ה-ICSI ,השראת הביוץ והפרוטוקול האופטימלי כמובן הינם בניהולו של הרופא המטפל שלך וניתן להניח שהוא מצוי ברזי הטיפול בנסיבות הספיציפיות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עוד שאלה
בניסיונות 2813/09/2012מה זה imsi? אני לא מתכוונת ללכת לתרומת זרע וגם בעלי נגד העם יש עדיין סיכוי לאור הנתונים הללו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה רבה עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום ,הפרוצדורה של IMSI עושה שימוש במיקרוסקופ מיוחד ובהגדלה גדולה מאוד על מנת לזהות ליקויים בזרע שלא נראים במיקרוסקופ המיועד ל-ICSI,באופן שגם במיקרים עם בעיית זרע קשה כמו שלכם ניתן לבחור באופן קפדני זרעים בודדים עם איכות מורפולוגית תקינה שאחרת לא ניתן היה לזהות אותם(זרעים של בעלך)-זרעים איכותיים אלו מועברים למעבדת ה-IVF לצורך ביצוע ה-ICSI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהה עוד משהו
בניסיונות 2813/09/2012ולגבי זה שאמרת "לבחירת זרע תקין" אני מזכירה לך שהריכוז אצל בעלי הוא נמוך ביותר רק 0.6 ובמיקרוסקופ בבדיקת זרע הטכנאית אמרה שראתה רק 2 זרעונים שגם הם כבר היו גוססים..
אהה עוד משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום,במיוחד בתנאי זרע כאלה רצוי לברור זרעים בודדים איכותיים לצורך ההפריה המאולצת (ICSI)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי אז עוד שאלה קטנה..
בניסיונות 2813/09/2012זה עולה כסף ? ואיך ניתן לעשות את הIMSI הזה? לאן לפנות?
אוקיי אז עוד שאלה קטנה.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי13/09/2012שלום,זהעולה כסף,תפני לאוניברסיטת בר אילן המעבדה של פרופ' ברטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ביוץמלה12/09/2012
שלום רב , בת 27, PCO
לאחר איקוקלומין 50 מ"ג * 5 ימים .
כל הנתונים מתייחסים רק לשחלה ימנית:
**** ביום מחזור 16 :
2 ממצאים צלולים בקוטר 30 ו 32 מ"מ . ללא נוזל . עובי רירית 10. פרוגסטרון 6. (בנוסף, בדיקת ביוצית הראתה בליל אותו יום כמעט כמעט חיובי לביוץ ב 24-36 שעות הקרובות)
**** ביום מחזור 18: ממצא נוזלי נוסף ממוטט+ זקיק גודל 21 מ"מ. ללא נוזל, עובי רירית 17. ----פה או יום לפני כנראה בייצתי---
**** יום מחזור 22: שחלה מוגדלת (וכואבת...), בתוכה מספר מנביים ציסטיים צלולים ועכורים בגדלים של :39X31 "מ מ ו-34X30 "מ מ ו-27X19 "מ מ ו- 25X20 מ"מ יכול להתאים לגופיף צהוב. מעט נוזל דוגלס. רירית הרחם מעובה. בנוסף:
E2- 1354 pmol/l
Progesterone Urgent 112.5 nmol/l
מה דעתך? יכול להיות שיש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ביוץ - תגובה
פרופ' שלמה משיח12/09/2012את לקראת ביוץ. מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא לקראת,אני 7 ימים לאחר הביוץ
מלה12/09/2012שאלתי היא, אם הערכים שרשמתי מעלה (בבדיקה האחרונה) יכולים לרמז על קליטת הריון?
אני לא לקראת,אני 7 ימים לאחר הביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/09/2012שלום,ערכים הורמונלים אלו מבטאים מצב של ביוץ עוצמתי (רב ביוצי-מספר זקיקים שבייצו),לא ניתן על סמך נתונים אלו לאשר קיומו של הריון,למרות שזו אפשרות סבירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)