מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בשורות איוב..שאלה09/10/2012
היי, בעלי ואני התבשרנו כי בעלי סובל מאי תאי זרע כלל , ביצענו מספר בדיקות שייאמתו זאת ,כמו כן הטסטרון שלו בגובה של 2 , האם המצב הפיך??? אם כן ע"י מה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי לציין בנוסף
שאלה09/10/2012חשוב לציין כי הוא נבדק ע"י אורולוג שגם אמר שהאשכים שלו קטנים ורכים בצורה שאינה מתאימה למבנה גופו,וכי ביצענו 2 בדיקות זרע שטוענות כי לא קיים בזרע שלו תאי זרע.מיותר לציין שאנו מבועתים ומאוד חוששים,אשמח לחוות דעתכם ...מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חשוב לי לציין בנוסף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2012שלום
באשר לנתונים שמסרת בייחס לבעלך ,ראוי לבצע פרופיל הורמונלי מלא ,אולטרסאונד אשכים,ואם יתברר שמדובר באזוספרמיה לא חסימתית לבצע גם קריוטיפ,ובדיקת חסרים לכרומוזום Y
ניתן יהייה לכוון אותכם על המשך הטיפול הנדרש על סמך נתונים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת..
שאלה10/10/2012ראשית תודה על התשובה ,בנוסף-בסוף החודש יש לנו תור לרופא מאוד נחשב בתחום(כמובן שאופן פרטי ולא דרך הקופה) על מנת לחסוך בזמן,ביצענו בדיקות דם ויש לנו תור לאולטרסונד שבוע הבא -האם יש בדיקות נוספות שכדי לבקש מהקופה לבצע על מנת להגיע לרופא הפרטי עם כמה שיותר נתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשורות איוב.. - תגובה
פרופ' שלמה משיח10/10/2012המצב שאת מתארת ניקרא אזואוספרמיה.
יש ני סוגים של אזואוספרמיה: הסוג החסימתי והסוג הבלתי חסימתי. בשני המקרים ניתן לנסות להשיג זרע על ידי שאיבה ישירות מהאשכים (TESE או TESE). בחסימתי, הסיכוי להשגת זרע הוא גדול בהרבה (לפחות 90%). עליכם לפנות בהקדם למומחה פוריות ועדיף לכזה שמתמחה גם בעקרות הגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלהיעל08/10/2012
שלום לרופאים,
בשבוע שביעי להיריון - לפני מספר ימים התברר ששק ההיריון ריק, והיום בצהריים התחיל דימום מעט יותר חזק ממחזור. האם מחר בא.ס ניתן כבר יהיה לראות באם ההיריון נפל בשלמותו, או שזה תהליך שלוקח מספר ימים?
ושאלה נוספת - האם זהו למעשה המחזור? או שעכשיו צריך לחכות למחזור ולאחריו לנסות שוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון - השק אכן נפל
יעל09/10/2012הרירית 9 מ״מ - מתי צפוי המחזור?
האם עלי לעקוב ולראות שהבטא מתאפסת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלה - תגובה
פרופ' שלמה משיח09/10/2012יש הכרח להיות בטוחים שאמנם הרחם התנקה לחלוטין מההריון. אי לכך חובה לעשות בדיקות א.ס. ובדיקת דם לבטה hCG/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שליליטל08/10/2012
שלום רב,
בת 38 נשואה ללא ילדים. עברתי 2 הזרעות מתוך 3, מתוכן בשתיים מהן התפתחו בזה אחר זה הריונות מחוץ לרחם. בראשון עקב כשלון המטטרוקסט עברתי כריתת חצוצרה ובהריון השני שהיה מייד 5 חודשים אחריו הזריקה השפיעה וההריון נפל.
כעת ,לא מוותרת, רוצה מאד מאד ילד ונשארתי עם חצוצרה אחת בלבד ,בה כבר היה הריון חוץ רחמי. (חצוצרה אחת נכרתה והשנייה גם חוותה אקטופי)
מה אתם ממליצים לי לעשות ? להמשיך עם ההזרעות למרות שקראתי שכעת הסיכוי שלי לחוץ רחמי הוא 50% (ולא מסוגלת לעבור שום פעם עוגמת נפש כזו!!) או לעבור להפרייה (שאני ממש לא מתלהבת עקב המורכבות וההורמונים), השאלה היא האם בהפרייה לא יהיה שוב חוצ-רחמי?
הקיצר מבולבלת וצריכה ייעוץ,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012אכן הנסיון להרות ולהשיג ילד לא צלח עד כה,אך את הרית והזרעה שלבהריון השני ולא נפלת בסטיסטיקה אותה את מתארת של 50% הריון חוץ רחמי (דבר שהוא אינו נכון). ההריון הפסיק את התפתחותו הרחמית. משמע שאת כן יכולה להגיע להריון רגיל.
גם בהפריה חוץ גופית יתכן ויהיה הריון חוץ רחמי כולל נשים עם חצוצרות תקינות
יתכן וכדאי לך לנסות פעם נוספת הזרעה כי היא קלה בהרבה מטיפול IVF,במידה ולא יצלח לא הייתי מתעכב ועובר לIVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשל לתגובתך -להזרעה או הפרייה
ליטל08/10/2012לא, דוקטור ווגמן, בהמשך לתגובתך , אולי לא הסברתי את עצמי נכון ,גם בהזרעה השנייה היה הריון חוץ רחמי, אלא שבפעם השנייה הזריקת מטטורקסט כן השפיע וההריון נפל באמצעות המטטרוקסט וללא ניתוח של כריתת חצוצרה, כלומר היו לי 2 הריונות חוץ רחמיים בזה אחר זה.
וכעת לא יודעת כיצד להמשיך את תהליך הכניסה להריון שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה הנוספת
ליטל08/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרייה או הזרעה במקרה המיוחד שלי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/10/2012ליטל שלום
הייתי ממליץ לך לשקול ביצוע צילום רחם חוזר גדי להגדיר את מצב החצוצרה ,ובאם מתגלית פתולוגיה חצוצרתית ,ההמלצה הגורפת היא להוצא את החצוצרה ורק אז לפנות לטיפול הפריה חוץ גופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באגןיעל08/10/2012
האם אפשרי טיפול אנטיביוטי בתחילת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת באגן - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/10/2012כן באם יש אינדיקציה מספקת ויש לבחור את האנטיביוטיקה שידועה כבלתי מזקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוקף סינרל לאחר פתיחהמצפה08/10/2012
שלום רב, לפני כחודש וחצי פתחתי סינרל להסנפה יומית. לאחר 6 ימים נאלצתי להפסיק את הטיפול וכעת עלי להתחיל שוב. רציתי לברר האם אפשר להמשיך להשתמש בסינרל הפתוח מאחר ונשאר בו חומר רב.
על הברושור המצורף לא מוזכרת שום מגבלת תוקף לאחר פתיחה למעט שלאחר 60 הסנפות יש להפסיק.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף סינרל לאחר פתיחה - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012אכן יש תפוגה של האוביטרל כפי שהיא כתובה על קופסת התרופה עד אז ניתן להשתמש, 60 ההסנפות זו הכמות שבהן הסנפת ההורמון היא תקינה מעבר לזאת יתכן והכמות שתשתחרר תהה נמוכה ופחות אפקטיבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון אחרי זיהוי ביוץאני08/10/2012
רופאים יקרים שלום,
אני בת 34. מחזור חודשי מגיע כל 28-35 יום (משתנה מחודש לחודש). משתמשת החודש לראשונה בערכה ביתית לזיהוי ביוץ בשתן. חוזרת על הבדיקה מדי יום בסביבות 17-18:00 אחה"צ. עד כה לא זוהה ביוץ.
שאלותיי:
1. בהנחה שמזוהה ביוץ (לדוגמה - היום אחה"צ), כמה זמן אחרי הזיהוי בבדיקה הביתית מומלץ לקיים לראשונה יחסי מין?
2. בהנחה שספירת הזרע תקינה ואין בעיית פוריות ידועה אצל האישה או הגבר - האם כדאי לקיים יחסים מדי יום מהזיהוי בבדיקה הביתית או שעדיף יום - כן, יום - לא?
3. עשיתי בדיקת דם ל-AMH. התוצאה יצאה 7.4. מה המשמעות (אם ישנה) של תוצאה זו על סיכויי להרות? לציין שעד כה לא ניסיתי להרות..
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד כמה נתונים..
אני08/10/2012בדיקות דם מלפני חצי שנה, ביום 3 למחזור:
prolactin - 180
FSH - 4.3
LH - 6.5
E2 - 150
TESTOSTERONE TOTAL - <1.5
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה להריון אחרי זיהוי ביוץ - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012ראשית לא כתבת כה זמן את מנסה להרות אם זה זמן קצר ואם הכל בסדר הן אצלך והן אצל בעלך למה למהר עם כל מיני ערכות. מוממלץ לקיים יחסי מין כל 36-48 שעות החל מיום תחילת ההופעה של עלית הורמון ה LH שנבדק בערכה,עם זרע תקין אין צורך בקיום יום יומי
בדיקת AMH הינה בדיקה המצביעה על הרזרבה השחלתית שלך והתוצאה שאת מצביעה עליה היא תקינה בגיל מתקדם יותר היא תיהיה נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכל יום כמה גדלה רירית הרחם במ"מ?סיון08/10/2012
בכל יום כמה גדלה רירית הרחם במ"מ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכל יום כמה גדלה רירית הרחם במ"מ? - תגובה
פרופ' שלמה משיח08/10/2012איןצלגדילת רירית הרחם כללים מתימטיים. מה שצריך הוא שהרירת תהיה מיד לפני הביוץ בעובי של 7-10 ממ ותלת שכבתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ושוב תודה.
סיון08/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לשאול משהולא מתייאשת..07/10/2012
אני מזריקה כבר 3 ימים מונוגון 150 (2 קפסולות) לבטן אבל אני לא מרגישה כאבים או אי נוחות בשחלות כמו שהייתי מרגישה כשהזרקתי גונאל בטיפולים הקודמים..האיתכן שהמונוגון לא משפיע בכלל בגלל שאני מזריקה לבטן? היה פה רופא אחד שאמר שהיעילות של המונוגון יורדת עם מזריקים תת עורי (לבטן) אז למה האחות אישרה לי להזריק לבטן? קצת בעייתי לי להזריק לעכוז או לרגל לבד ואין מי שיזריק לי כי חגים עכשו ואין אחיות..מה אתם אומרים האיתכן ואין שום השפעה על השחלות והזקיקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רציתי לשאול משהו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום,השראת הביוץ הינה מסע קצר שלאורכו נעשית התאמת המינון לפי התגובה האינדיוידואלית ,לכן אני מעריך שבביקורת מעקב הזקיקים הראשונה יעשה הרופא התאמה של הטיפול לתגובה,במקומך לא הייתי מוטרד מההזרקה התת עורית,וממשיך איתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי עוד משהו שמתריד אותי
לא מתייאשת..08/10/2012יש לי בדיקת דם ואלט' ראשון ב10/10 (לאחר קבלת המונוגון במינון של 150) את המחזור אני אמורה לקבל בתאריך 22-23/10 זה נשמע לך בסדר שהשאיבה המשוערת כמו שרשום בתיק היא ל 17/10? אז עם יחזירו לי את העוברים ב19/10 וב 22 אני יקבל מחזור מה עליי לפרש מכך? בחיים לא טיפלו בי ככה כמו הפעם..אני רוצה לציין שאני כבר חודש עם דקאפפטיל והמונוגון התחלתי ב5/10 רק משהו פה לא מסתדר לי..ושוב הכול בגלל החגים..אני מבינה שיש חגים וכו..אבל למה זה צריך לבוא על חשבון המטופלות?בול לפני שנה היה לי סיפור דומה שבסיומו נשאבו ממני רק 5 ביציות והיה עובר אחד שלא שרד..וגם אז לא עשו לי אולט' לפני השאיבה בכלל שבוע לא עשו ושאבו מבלי לדעת עם יש בכלל מה לשאוב ופניתי גם לפרופ' לוננפלד שהוא המנהל של בסורוקה בפוריות וזה ממש לא עזר כמו שזה נראה עכשו..כלומר אני בדעה של עם יש חגים והם מודעים לכך שיהיו שיבושים בעבודתם אז שלא יקבעו טיפולים לזמן הזה..אתה מסכים איתי שמשהו כאן לא כשורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אוקיי עוד משהו שמתריד אותי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/10/2012שלום
ברצוני לציין בפנייך שהטיפול בדקקפפטיל שקיבלת ביטל את המאפיינים של המעגל ההורמונלי שלך ,ועכשיו את נתונה לחסדי הטיפול החדש -אם הטיפול שלך בזריקו להשראת ביוץ החל ב5/10 הרי שמחזור הווסת שלך יהייה לקראת סופ חודש אוקטובר או תחילת נובמבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון - עד מתי להמשיך עם התמיכהשיר07/10/2012
שלום וחג שמח
בהריון בשבוע 10 לאחר הפריה חוץ גופית (עוברים טריים)
עד מתי אני אמורה להמשיך עם התמיכה (אנדומטרין 2 ביום ואסטרופם 2 ביום)
והאם אני מפסיקה עצמאית או לאחר אישור רופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהריון - עד מתי להמשיך עם התמיכה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום לטעמי ניתן להפסיק את הטיפול התמיכתי,היות וכל הצרכים ההורמונליים מסופקים כבר ע״י השיליה כבר משבוע 7-8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הרופאים שאלהההnofr07/10/2012
ב20.9 החזרת שני עוברים.באיזה שבוע אניי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לכל הרופאים שאלההה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שבוע 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צוואר רחםקרן07/10/2012
ד"ר שלום
הריון, אמורה לבצע בדיקה למדידת צוואר רחם כרגע לאחר דימום אך יש שאריות של דימום ישן שהפך לחום האם אפשר לבדוק אורך צוואר עם קצת דימום ישן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת צוואר רחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012הפרשה דמית ישנה אינה מפריעה לבדיקת הסטטוס הצווארי ולהעריך את ספיקת צוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילשי07/10/2012
שלום לרופאים,
מהי זריקת פרגניל? מתי משתמשים בה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2012זה כמו אוביטרל ומטרתו לגרום לביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שי08/10/2012אבל שמעתי שמשתמשים בו גם כתמיכה מתי?
ועל פי מה רופא מחליט האם להשתמש בו או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2012יש כל מיני אסכולות לגבי תמיכה על ידי הזריקה.
נותנים את הזריקה בטיפולי הפריה חוץ גופית לאחר דיכוי המערכת ההורמונלית על ידי נוגדי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי פלורול 10 מג והפרייהעדן07/10/2012
בת 30 בריאה האם שימוש בכדורי דרלין במינון נמוך יכול לגרום לנזק לעובר ? הפרייה חוצ גופית תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מתי ליטול את האסטרופם?ליאתי07/10/2012
שלום רב,
אחרי ארבעה ימים מורטי עצבים קבלתי מחזור,בהתחלה היה דימומון ועכשיו ממש דימום.
אני מקווה שזכרתי נכון וזה בסדר שנטלתי כדור אחד עכשיו.
הרופא שלי בחופש והאחות אמרה לי לפני מספר ימים שכשאקבל מחזור שאקח שלושה כדורים.וניתן ליטול שניים יחד.
במרשם רשום שאסור בשום פנים לטול שניים יחד.
אשמח לדעת-
1) האם נכון שלקחתי כדור אחד עתה - שעה 3:00 לפנות בוקר,היום הראשון למחזור.
אם זו טעות האם להפסיק מחר ומתי כן לנטול את הכדור?
2)האם אכן כדאי לי ליטול שני כדורים יחד במידה ושכחתי לקחת כדור בצהריים?
3) אם איני טועה הרופא שלי התכוון שאקח נרות,האם אוכל במהלך שבוע הבא להחליף את הטיפול לנרות במקום כדורים מבלי שזה יפגע בסיכויי ההצלחה שלי להרות?(מעוברים מוקפאים).
תודה מראש,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתי ליטול את האסטרופם? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום,נתן לקחת לפי הצורך גם שלושה כדורי אסטרופם ללא כל בעיה,וולפי סדר האירועים שאת מתארת לקחת במועד הרצוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!
ליאתי07/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם כדורים או נרות?
ליאתי08/10/2012שלום לכלם,
תודה על כל התשובות היעילות והמעולות.
רציתי לקבל תשובה גם לשאלתי האם אוכל להליף לאחר שבוע של נטילת כדורים את הכדורים בנרות של אסטרופם מבלי שזה יפגע ביעילות הטיפול..
בנוסף,אני נוטלת פרנטל-תוספות ויטמינים לנשים הרות ומניקות האם זה בסדר שאני נוטלת זאת יחד עם האסטרופם?
כמו כן,מאז המחזור הבטן התנפחה לי כאילו אני בחודש שישי האם זה תקין,האם זה בגלל האסטרופם?
אשמח למענה על שלוש שאלותי..תודה וחג שמח:)
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם כדורים או נרות? - תגובה
פרופ` דוד בידר08/10/2012אין נרות של אסטרופם. אומנם ישנתחליף אחר למתן אסטרוגן וגינוי אך הייתי ממליץ להמשיך דרך הפה.מינון שח שני כדורים ביום זה מספיק ויוריד את הנפיחות של הבטן.
אפשר לקחת גם פרנטל בתקופה זו, ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן,תודה
ליאתי08/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי ליטול את האסטרופם? - תגובה
ד''ר ישראל וגמן08/10/2012כפי שכתב חברי אין סכנה בלקיחת יותר מכדור אחד ליום. מאמין שאת הנרות את תצטרכי לקחת כאשר הרירית תיהיה מוכנה לקליטת העברים ומתי עליך יהיה לקחת בודאי שרופאך ינחה אותך. בשלב זה השארי עם האסטרופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן חן גם לך,תודה
ליאתי08/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים דחוףףףלא מתייאשת..06/10/2012
אני אחרי 2 זריקות של מונוגון לבטן וגם איפה שהזרקתי אתמול המקום כולו התנפח וממש ממש אדום וכואב וגם של היום מתחיל אותו דבר להיתנפח ואדום..מה אני עושה הלאה? בקצב כזה לא ישאר לי מקום לאן להזריק לא את הדקא ולא את המונוגון?
לרופאים דחוףףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום ניתן להזריק תוך שרירי בעכוז
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)