מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובי ריריתנועה06/10/2012
שלום - אי פוריות מסיבה לא מוסברת.- צילום רחם תקין
ביצאתי הזרעה 2 לפני שבוע ועובי הרירית היה 12 מ"מ ביום ההזרעה
מפני שאני סובלת מהכתמות כשבוע לפני מחזור הרופא אמר לי להתחיל לקחת קרינון מהסיבה שיכול להיות נשירה של הרירית.
יומיים לאחר ההזרעה התחלתי לקחת קרינון.
השאלה שלי היא האם יכול להתרחש מצב שבו הרירית שלי בגלל הקרינון תהיה עבה מדיי ותמנע השתרשות ברחם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עובי רירית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012אין כל בעיה עם לקיחת הקרינוןלאחר הביוץ והיעוד שלו אינו לעבות את רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' ג'קי אשכנזיקרן06/10/2012
פרופ' אשכנזי שלום רב
יש לי מס' שאלות שמאוד מטרידות אותי אודה לך מאוד עם תוכל לענות לי ולהבין את המצב
בעיית דימום משבוע 5 עקב סינוסים שילייתיים. כל פעם שיש דימום מאשפזים ל-3 ימים ומשחררים עם הוא נפסק אך בודקים כמובן עם הכל תקין והעובר תקין.
1.אני לאחר אישפוז עק דימום רב שפסק והשבוע נכנסת לשבוע 34 במידה ויהיה שוב דימום עקב הסינוסים שנמצאים 8 מ"מ מהצוואר עם הכל בסדר והצוואר סגור ממהרים לילד או שניתן שוב לחכות לראות עם נפסק הדימום כמו כל פעם? כי הבנתי שצריך שיהיה דימום מאוד חזק ובלתי פוסק למצב של לידה .
2.הוחלט לתת צאנס ללידה רגילה בגלל שהראש מקדים ? איך יכול להיות לידה רגילה כאשר יש שלייה נמוכה וסינוסים מדממים 8 מ"מ מצוואר הרחם? אני מבינה שזה לא שליית פתח
3. מה עושים במצב שכזה כאשר מחליטים על לידה רגילה ומזריקים קלקסן האם אפשר במידה ואגיע לשבוע 37 ויותר לתת זירוז עקב הדימומים בהריון?
4. אין זה שהשלייה נמוכה והסינוסים השלייתים לא התרחקו כלל כמעט בשלב מאוחר יותר של ההריון? האם יש עוד סיכוי שיתרחק או שבוע 34 זה מיקום סופי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' ג'קי אשכנזי - תגובה
פרופ' שלמה משיח06/10/2012לרעות.
ראיתי שלא נענית ולכן אענה לך:
באופן מוחלט, על דרך הלידה צריך להחליט הצוות של חדר לידה ועדיף שיהיו מילדים בכירים מעורבים בהחלטה.
באופן יותר כללי, להערכתי ובנסיוני, אם את ממשיכה לדמם גם בשליש האחרון יש להניח שהדימום הוא מהסינוסים וגם מהשליה הנמוכה. במצב זה בטוח יותר לקבוע תאריך (אחרי גמר השבוע ה-38) ולבצע ניתוח קיסרי מתוכנן כאשר כל הצוות מוכן ויש אפשרות לתכנן את הפסקת הקלקסן ולהכין גם דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' משיח או פרופ' אשכנזי
קרן07/10/2012פרופ' שלום רב
אני מבינה שלדעתך במצב כזה כאשר רוב הדימום הוא בשליש השלישי עדיף ניתוח קסרי.
כאשר הייתי לפני 3 ימים מאושפזת נאמר לי כי צוות הרופאים החליט נכון לעכשיו למרות הדימום הרב שהיה שהביא לאישפוז לנסות לידה רגילה בגלל שהראש מקדים את השלייה ויש סיכוי שיסתיים בקיסרי.
האם ההחלטה נשמעת הגיונית לדעתך כאשר רק לפני 4 ימים היה דימום רב שצוות של חדר לידה הוזעק .אני בשבוע 34 כמעט וזה היה דימום רב שפסק.
מנסיונך מה עושים במצב כזה להתעקש על קיסרי מתוכנן ולא לסכן את עצמי או לנסות לידה רגילה כי הראש מקדים שזה עלול להיות סיכון ?
אציין גם שאני עם קלקסן 40 שאני מאמינה שזה אמור להיות חלק מההחלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' משיח או פרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום רעות
אני מצטרף לדעתו של פרופ׳משיח ,עדיף לא ליטול סיכונים מיותרים,ובנסיבות האלו לתכנן בצורה מבוקרת ניתוח קיסרי אלקטיבי לקראת שבוע 36,טיבם של דימומים אלו להחמיר בכל פעם,ועלול להיווצר מצב דחוף שעדיף להימנע נמנו,אני הייתי בוחר באפשרות של ניתוח קיסרי מתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' אשכנזי
קרן07/10/2012פרופ' אשכנזי שלום
כלומר לדעתך עדיף לילד כבר בשבוע 36? לא ניתן לפחות למשוך עד 37?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012אני מעריך שבנסיבות האלו זהו הזמן האופטימלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?ניצן06/10/2012
שלום,
אני בת 26. בגיל 16 חליתי בסרטן (שלא שלח גרורות למזלי הרב) אך היה צורך להוציא שחלה אחת מגופי.
היות והייתי מאד צעירה אז, לא שאלתי מה ההשלכות של העובדה הזו וכיום, 10 שנים אחר כך, אני מוטרדת מאד.
נאמר לי כי עליי להיות בלחץ מהאפשרות שלא אוכל להביא ילדים בדרך טבעית (אמי וסבתי הפסיקו לקבל מחזור בגיל 42 עם שתי שחלות).
מה עליי לעשות והאם אכן עליי להיות בלחץ? האם השחלה שלי כבר בת 36 משום שעבדה כפול בעשר השנים האחרונות?
המון תודה, מחכה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? - תגובה
פרופ' שלמה משיח06/10/2012ניצן שלום.
לא מסרת אם קבלת טיפול כמותרפי
לא מסרת אם את מקבלת וסת ומה הפרופיל ההורמונלי שלך. בהינתן פרטים אלו אוכל להתייחס בהרחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל הרופאים בפורום שאלהnofr06/10/2012
ב20.9 החזרת שני עוברים. ב2.10בטא 678 ב4.10 בטא 1397שאלתי היא האם ביום שלישי הקרוב 9.10 יש אפשרות לראות שק הריון.?או שזה מוקדם מידי?או שלפי ערך הבטא האחרון זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל הרופאים בפורום שאלה - תגובה
ד''ר ישראל וגמן06/10/2012יש סיכוי לראות שק הריון תוך רחמי אך לגבי עובר/דופק/ שק חלמון עדין נראה לי מוקדם מדי. אם יש לך סבלנות את יכולה לעשות USבשבוע 6.5-7 ובגיל זה צפוי לראות גם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות משחלה שהוצאהליאתי06/10/2012
שלום רב,
אני בת 35 ויש לי עוברים מוקפאים.
אני מקווה מאוד שאצליח להרות מהם,אך במידה ולא יש לי גם שחלה שהוצאה ובה ביציות לא מופרות.
מה הסיכוי להפרות ממנה ביציות ושאלו תקלטנה עם זרעים ותהפוכנה לעוברים.
מה העלות של כך?
או שמא אין עלות שכן לפני שנתיים החלמתי ממחלת סרטן.
האם כבר היו הצלחות בארץ או נסיונות למקרה של שחלה מוקפאת?
אם לא..אז מה האלטרנטיבות שלי ומה הן העלויות לאלטרנטיבות בערך,כמו כן,מהו משך זמן ההמתנה,בערך,עד שניתן לבצע את הכתוב מעלה ואו אלטרנטיבה אחרת?
תודה מראש,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפשת נשים במצב שלי
ניצן06/10/2012ליאת,
אני בת 26, מגופי בוצאה שחלה בגיל 16 ולא הוקפאה עקב מחלת הסרטן.
אמרו לי שעקב המצב שלי אני צריכה להיות בלחץ על הריון טבעי כבר עכשיו....
זה נשמע כאילו שתינו במצב דומה,
תוכלי אולי לספר לי מה את עושה או עשית בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לניצן
ליאתי07/10/2012היי ניצן,
רק עכשיו הבנתי שההודעה הופנתה אלי..
תחילה,לגבי השחלה שלי שהוקפאה היא הוקפאה במצב תקין ונבדקה.
אם הבנתי נכון שלך לא? אם לא הבנתי נכון ושלך הוקפאה והיא תקינה.
אז את יכולה לבחור או לנסות להפרות ביציות ממנה בתהליך שאני מבינה שהינו ארוך ולא מבטיח הצלחה,או לנסות להרות באופן טבעי אם יש לך שחלה-זה מה שאני הייתי עושה.ולחלופין אם אין לך שחלה אז לדעתי כדאי לך לנסות ליצור עוברים ומהם להרות.
כל מה שכתבתי לך הוא על סמך דעתי האישית.
איני רופאה וסהכ אני כותבת כאן למומחים כי יש לי הרבה שאלות..ואני לא יודעת הרבה דברים.
אז תכל'ס המלצתי היא להתייעץ עם רופא מומחה לגבי כל החלטה שתעשי ולבדוק את הדברים לעומקם.
לדעתי כל מקרה הוא לגופו עם כל המשמעויות שבמשפט הזה.
בכל מקרה,שיהיה לך בהצלחה רבה בכל שתחליטי לעשות.
חג שמח,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
ניצן07/10/2012הי ליאת,
תודה על התגובה המהירה.
השחלה שלי לא הוקפאה, אני חושבת משום החשש מהסרטן.
יש לי עוד שחלה תקינה (פוליציסטית) וכאן בעצם הפחד שלי- אני לא יודעת מה כדאי לי לעשות.
מעבר להתייעצות רפואית אני מחפשת נשים שעברו את הדרך הזו או עוברות את הדרך הזו כיום כדי לברר איך מתמודדים עם זה.
אשמח להמשיך לדבר אם תהיי מעוניינת.
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניצן
ליאתי07/10/2012היי ניצן,
לגבי השחלה שאת רוצה להקפיא,לדעתי אין לך ממה לחשוש.
הרופאים לא יקפיאו את השחלה לפני שיבדקו היטב את טיבה גם מבחינת תאים סרטניים.
לפחות כך הם אמרו לי.
מאידך,השימוש בביציות הללו הנו פחות מוצלח ופחות מוכר מאשר עוברים.
לכן,אני עשיתי את שניהם ליתר בטחון.
למעשה עשיתי כל שביכולתי.
שוב זה אישי וכל אחת בהתאם ליכולתה.
לדעתי אם יש לך אפשרות להביא ילדים לעולם באופן טבעי אז אין לך מה להילחץ.
אם זה לא המצב ואת חוששת שבאופן טבעי זה לא יצליח,או לצערי,ככה אמרו לך.
אזי עדיף לך לשמור את כל האופציות,לדעתי.
גם להקפיא עוברים או אם את יכולה אז להרות מבלי להקפיאם,להרות מהם כשהם טריים וגם לשמור על השחלה.זה מה שאני עשיתי.
וזו המלצתי אבל שוב,אני ליאת,לא רופאה ולא רוצה חלילה שבגלל עצתי תעשי משהו שאולי לא נכון עבורך.
עבורי זה מה שהיה נכון.אני שמחה שעשיתי כן והיום זה מציל אותי,אני מקווה..בעזרת השם.
המלצה שלי,תבדקי טוב מהן האופציות העתידיות שלך להרות !!
ותבדקי כמה את מסוגלת ויכולה ורוצה להיות אמא כעת!!
בהתאם לכך תעשי מה שטוב לך,לפי בחירתך ממה שניתן,כמובן לאחר התייעצות או ביחד עם דעת הרופא המטפל ואו רופא מומחה לפוריות.
אני מקווה שעזרתי ומאחלת לך בהצלחה וחג שמח,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביציות משחלה שהוצאה - תגובה
ד''ר ישראל וגמן06/10/2012אני גם מקווה שתהיי מהעוברים הקפואים. בשלב זה עוברים קפואים נותנים תוצאות הטובות ביותר. אם הבנתי נכון יש לך שחלה קפואה עם זקיקים שבתוכם יש ביציות שזה המצב הפיזיולוגי הרגיל. צריך להשתיל את השחלה או פיסות ממנה בהתאם לבית החולים שבו היא שמורה. הצלחה עם השתלת שחלה היא לא מהגבוהות כי הנסיון אינו רב. עלויות אינני יודע אך את צריכה להתייעץ עם קופת החולים שך כי לכל קופה מדיניות משלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם אלו עוברים כדאי להרות?
ליאתי06/10/2012תחילה תודה רבה לכלכם וג שמח!
שנית,כמו שאמרת אני מקווה שהעוברים יניבו תוצאותיהם.
שלישית,שאלה נוספת אליכם,
יש לי חמישה עוברים.שלפי הרופאים שניים מהם מוקפאים יחד באיכות טובה אך השלושה המוקפאים הינם באיכות יותר טובה.
אם אלו עוברים לדעתכם כדאי להתחיל ולנסות להרות בפעם הראשונה?
מנסיונכם?
ואם אני רוצה תאומים האם עלי לומר זאת לרופאי מראש,או שזה מה שנקרא-ביד הגורל?
שוב הרבה תודה על המענה הכנה והמהיר,
ליאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם אלו עוברים כדאי להרות? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום,שאלת התאומים היא ביד הגורל,לטעמי הייתי מחזיר בראשונה את שני העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובו המהירו וחג שמח לכלכם
ליאתי07/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומים לאחר טיפוליםשלי06/10/2012
הגעתי לשבוע 30. מזריקה קלקסן עקב הפלות ובעלת פקטור 2.
הזרקתי עד כה מינון של 60. מאושפזת בשל דינמיקה צווארית.
הרופאים המליצו להוריד הקלקסן למינון של 40,בשל חשש ללידה מוקדמת בקיסרי והצורך להיות נקייה מקלקסן לקראת זאת.
אני חוששת מאד מהורדת המינון בשלב הזה. מאמינה שהמינון הזה הוא שהביא אותי עד הלום.
אשמח לשמוע מה דעתכם באשר להורדת המינון.
האם יזיק?
האם הכרחי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת הוקפצתי אחורה
שלי06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים לאחר טיפולים - תגובה
ד''ר ישראל וגמן06/10/2012לא ציינת את משקל גופך דבר חשוב בקביעת המינון. את מקבלת את מאושפזת נמצאת תחת השגחה ונמצאת בסיכון ללידה מוקדמת עקב הדינמיקה הצווארית . אין לך מה לדאוג מהורדת המינון וחושב כי רופאי בית החולים שאת מאושפזת יודעים את נוהלי תן קלקסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. משקלי כעת
שלי06/10/2012שבוע 30- 56 ק"ג
(לפני ההריון שקלתי 47)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הריון תאומים לאחר טיפולים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012שלום,לטעמי שיקולי הרופאים במקרה הזה נכונים ,והורדת המינון מתבקשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרון06/10/2012
שלום רב,
אני בת 28 אחרי 5 הזרעות IUI ו3 טיפולי IVF והפעם עשו לי החזרת 2 עוברים מוקפאים וברוך השם אני בהריון בשבוע 5 או 6 ושמה קרינון פעם ביום.שבוע הבא ב"ה יש לי בידקת שק.
השאלה שלי היא -
היום הייתי באירוע משפחתי ורקדתי הרבה ודי "השתוללתי" באחד השירים.אני שומרת על עצמי מאז ההחזרה אבל היום משום מה השתוללתי. אחרי האירוע הרגשתי כאבי רגליים וגב עזים מאוד מאוד.(הייתי גם עם נעלי עקב משהו שאני לא עושה כמעט אף פעם).אני ממש ממש מודאגת ובדיכאון.האם זה יכול לפגוע בעובר עקב ההתנהגות שלי?
לתשובתכם אודה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופ' ג'קי אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/10/2012לרעות.
ראיתי שלא נענית ולכן אענה לך:
באופן מוחלט, על דרך הלידה צריך להחליט הצוות של חדר לידה ועדיף שיהיו מילדים בכירים מעורבים בהחלטה.
באופן יותר כללי, להערכתי ובנסיוני, אם את ממשיכה לדמם גם בשליש האחרון יש להניח שהדימום הוא מהסינוסים וגם מהשליה הנמוכה. במצב זה בטוח יותר לקבוע תאריך (אחרי גמר השבוע ה-38) ולבצע ניתוח קיסרי מתוכנן כאשר כל הצוות מוכן ויש אפשרות לתכנן את הפסקת הקלקסן ולהכין גם דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון - תגובה
פרופ` דוד בידר07/10/2012לא יקרה כלום וההריון לא יפגע.
לכבוד מה היה האירוע שהיית צריכה ל״ השתולל״?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן06/10/2012
ד"ר שלום
כאשר יש לידה מוקדמת מאיזה שבוע עובר יכול לשרוד מעל 90% ומאיזה שבוע לא צריך פגייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2012שלום,ברמת הרפואה הסביב לידתית וברמת הפגיות השרידות של עוברים כבר משבוע 27-8 גבוהה מאוד ,ומעבר לשבוע 37 בד״כ עובר לא נדרש לפגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי מונוגון..לא מתייאשת..05/10/2012
היום הזרקתי בפעם הראשונה מונוגון 150 שזה 2 אמפולות עם ממס אחד..רציתי לשאול העם עשיתי נכון , הזרקתי בדיוק איך שאני מזריקה את הדקאפפטיל בבקרים כלומר באותו המקום כ2 אצבעות מהטבור..בנתיים לא מרגישה כלום אין תופעות לוואי ולא כלום ויחסית גם לא היה כואב רק צריבה קטנה בעט כניסת החומר עצמו וזהו.. אין אדום באזור ולא כלום..עשיתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגביי מונוגון.. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/10/2012פעלת בהחלט נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מרוכזת על רצון לקבל מחזורליאתי05/10/2012
שלום לכם,
אני בת 35 לאחר כריתה של שחלות עקב מחלה. כעת שנתיים אחרי אני בריאה ומנסה להרות בצורה מלאכותית.
קבלתי פוגילוטון וסיימתי את הכדור האחרון ביום שלישי בלילה וטרם קבלתי מחזור.
מלבד כאבי גב חזקים וקצת כאבי ראש אין לי הפרשות או רמזים שאקבל מחזור..עד איזה יום עלי להמתין כדי לומר נואש לגבי קבלת המחזור..?
הייתכן ולא אקבל מחזור?
ואם כך,אצטרך לקחת חודש שלם של פרוגילוטון כדי להחזיר את המחזור או שישנה אפשרות או כדור אחר שאפשר לקחת אותו פחות זמן?
בנוסף, רציתי לברר לגבי כדורי אסטרופם-האם אפשר לקבל במקומם נרות מה פחות מזיק מבחינת חשש לסרטן או שזה היינו הך?
וכמישהי עם היסטוריה של סרטן שחלות (ממנו החלמתי לפני כשנתיים-התגלה בשלב התחלתי אך עברתי חצי שנה כימותרפיה למניעה) האם קבלת ממש מזיק ומעלה את הסיכוןי משמעותית שהסרטן יחזור?מה האלטרנטיבות אם יש..
תודה רבה על העזרה!
חג שמח ושבת שלום.
ליאתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מרוכזת על רצון לקבל מחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר06/10/2012את צריכה לקבל וסת. הדימום לאחר פרוגילוטן יכול להגיע בין יום 3 ל 7 אחרי הכדור האחרון.
לגבי נרות- זה לא משנה כי בכל מקרה זה עניין של הספיגה ולא הדרך בה לוקחים ,כך שזה לא משנה.
לדעתי לקיחת אסטרופם לא קשורה לעניין מחלת השחלות אך על כך כדאי גם להתייעץ עם הרופא המטפל.
במקרה ואץ לקראת תרומת ביציות אסי זה הטיפול היחיד מה עוד שבהריון רמות ההורמונים פי כמה יותר גבוהים .
אני חושב שאין קשר בין הטיפול לסיכון יתר לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ליאתי06/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת עוברים ברחםענת05/10/2012
אני אחרי 2 טיפולי IVF, בפעם הראשונה הוחזר עובר אחד ובפעם השניה הוחזרו 3 עוברים. לא נקלט הריון. אני בת 43, היה לי הריון ראשון תקין בגיל 38. מה אפשר לעשות כדי לשפר את קליטת העוברים? האם יש טעם בכלל להמשיך בטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קליטת עוברים ברחם - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2012ענת שלום
יש לך סיכוי להרות למרות גילך
1.היית בהריון בעבר
2.בני הטיפולים נוצרו עוברים
ישנן מניפולציות שניתן לבצע כמו פיפל,ביצוע חתך הנצה במעטפת העובר שעשויות לשפר את סיכויי ההשתרשות
המשיכי לנסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליטת עוברים ברחם - תגובה
פרופ` דוד בידר05/10/2012אין מה לשפר על מנת שיהיה יותר סיכויים לקליטה.
הקליטה תלויה בעוברים ובגילך או שממשיכם או עוברים לתרומה.
חשוב לדעת את הפרופיל ההורמונלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחם עוד שאלהקרן05/10/2012
ד"ר שלום
שבוע 33 צוואר רחם 27 ובשבוע 28 היה 37 מ"מ
אציין שלא היה צירים מוקדמים אני נבדקת במוניטור פעם בשבוע.
1.איך זה שהתקצור כל כך האם זה קשור להתקדמות ההריון והם 27 מ"מ בשבוע 33 זה נחשב לתקין ואין סיבה לחשוש מלידה מוקדמת?
2. האם זה נחשב לאי ספיקת צוואר רחם התקצרות כזות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צוואר רחם עוד שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2012שלום רעות הנתונים שלך תקינים למועד ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר רחםקרן05/10/2012
ד"ר שלום רב
שבוע 33 צוואר רחם התקצר ל- 27 מ"מ האם זה תקין בשלב זה ומתקצר עקב התקדמות ההריון ? האם אפשר להגיע לשבוע 37 עם ?
בשבוע 28+4 צוואר רחם היה 37 מ"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר רחם - תגובה
פרופ' שחר קול05/10/2012סיכוי טוב להגיע לשבוע 37.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור דוד בידר- פרופ' יעקב אשכנזנופר05/10/2012
שלום. ב20.9 החזרת 2 עוברים מוקפאים
ב2.10 בטא 678
ב4.10 בטא 1397
האם העלייה תקינה?יש אפשרות שזה הריון מחוץ לרחם כמו פעם שעברה?האם להיות אופטימית?או שיש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפרופסור דוד בידר- פרופ' יעקב אשכנז - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/10/2012נופר שלום
בדיקות שלך מצויינות ,סיבה טובה לאופטימיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע- תוצאותבבי05/10/2012
שלום,
להלן תוצאות בדיקות זרע, אשמח לעזרתכם בפיענוח:
צבע- צהבהב
התנזלות לאחר 30 דקות +++
נפח- 6 מ"מ
ריכוז- 87 מיליון
PH- 7.8
תנועתיות- 60%
סוג תנועה - פרוגרסיביות - 55%
ליוקוציטים - לא נצפו
אגלוטינציות - שלילי
swin-up ריכוז 10 בחזקת 6 תאי זרע
תנועתיות %
total motile count - עשר (10) בחזקת 6
מורפולוגיה לפי kruger ftrict criteria
תאים תקינים %8
פתולוגיות ראש 73%
פתולוגיות זנב 19%
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע- תוצאות - תגובה
פרופ' שלמה משיח05/10/2012בדיקת הזרע שעאן תקינה על כל מרכיביה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)