מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרה עוברים - דחוףלילי02/09/2012
שלום רב,
אני נמצאת ביום ה-9 להחזרת 2 עוברים טריים בלסוציטס. לוקחת כול יום 400 מ"ג אוטרוגסטן-ופעמים ביום, אסטרופאם
ביום חמישי הקרוב אמורה לבצע בדיקות דם.
היום התחילו קצת דימומים (מעט חומים ומעט אדומים)- האם זה מעיד על כשלון?
זה הטיפול השלישי , אף פעם לא קיבלתי ווסת כל כך מוקדם.
האם להפסיק את התמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החזרה עוברים - דחוף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2012שלום,תמשיכי את טיפול התמיכה כח עוד לא הופיע דמם ויסתי מוגבר ,בצעי את בדיקת הדם להריון במועד שנקבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונופורמורן02/09/2012
מתחילה טיפול IVF נתבקשתי לקנות מונופור
שפתחתי את האריזה שמתי לב שיש בפנים רק קפסולה ותמיסה.
האם אני אמורה לקנות / לקחת מזרק מהאחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מונופור - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,לצורך הזרקת המנופור את צריכה מזרקים ומחטים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית אחרי החזרהshla02/09/2012
בת 39, ללא הריונות קודמים. היום בוצעה החזרה של שני עוברים, IVF רביעי.
בעוד שבוע מתקיים אירוע ספורט שהתכוונתי להשתתף בו. אני מתאמנת באופן קבוע והמשכתי לכל אורך הטיפולים. הייתי מאוד רוצה להשתתף אך אני לא רוצה ליטול שום סיכון שאינו הכרחי. שאלתי היא - האם קיים סיכון כלשהו בהשתתפות שלי בעוד מספר ימים באירוע שדורש מאמץ פיסי גבוה מאוד לאורך זמן ממושך, גם אם הגוף שלי רגיל למאמץ כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעילות גופנית אחרי החזרה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,ניתן לבצע כל פעילות ספורטיבית שאינה אירובית מותרת ואינה מזיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
shla02/09/2012צר לי אך לא ממש הבנתי את התשובה. מדובר בפעילות אירובית בעצימות גבוהה (קיקבוקסינג). האם לוותר בכלל, לעשות באופן חלקי או שאפשר להתאמן כרגיל?
תודה רבה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012במצב עניינים זה לדאבוני עלייך לותר על הפעילות הזו לטובת הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההויתור כ"כ חסר חשיבות בנסיבות אלה
shla03/09/2012העיקר שיצליח!!! תודה על התשובות המהירות וההתייחסות הרצינית !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת קרינון על בדיקת הריון ביתית?אביבה02/09/2012
16 יום אחרי הזרעה וקבלת אוביטרל (טיפול מקדים במנופור). מחדירה כל יום קרינון 8% בג'ל.
עשיתי הבוקר בדיקת הריון ביתית ויצאה חיובית. האם הקרינון יכול להשפיע על התוצאה?
רק מחר אעשה בדיקת דם כדי לדעת בוודאות.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השפעת קרינון על בדיקת הריון ביתית? - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,הקרינון הוא הורמון הפרוגסטרון,אין לא כל השפעה על הורמון הביטה של ההריון,כך דאת בהריון ,בנתיים תמשיכי לקחת את הקרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת הבהרה לגבי מונחיםשלי01/09/2012
שק הריון,שק חלמון,קוטב עוברי. מה פרוש כל אחד מהם?
האם בהריון תקין כאשר רואים שק הריון,צריכים לראות בהכרח שק חלמון וקוטב עוברי?
אני יודעת שדופק נצפה אחרי כל הנ"ל. אבל אם תוכלו להסביר מה פשר שלושת המונחים הללו,הקשר ביניהם,סדר הופעתם וכד'..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מבקשת הבהרה לגבי מונחים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,התפתחות התאים העובריים מביאה ליצירת טרופובלסט המתפתח לשליה,חלק אחר מתפתח לדיסק גרמינלי שממנו יווצר העובר,מבחינה סונוגרפית סדר התפתחות הוא ,בראשונה מופיע שק ההריון הניתן לזיהוי לקראת שבוע5 להריון,לאחר מכן ניתן לזהות את שק החלמון-בשבוע5+,ולאחר מכן מהתפתחות הדיסק הגרמינלי מתפתח העובר(המזוהה באולטראסאונד-קוטב עובר)ולקראת שבוע 6 ניתן לזהות בקוטב העוברי את הדופק העוברי.
באשר לשק החלמון הוא שק קרומי המחובר לעובר בשלבים המוקדמים של ההריון. שק החלמון משמש מקור תזונה וכן מקום ייצור לכדוריות הדם האדומות לפני התפתחות מחזור הדם הפנימי של העובר. בהמשך ההריון שק החלמון הופך לצינור דק שעובר דרך הטבור. אצל בני אדם, שק החלמון הוא החלק הראשון של שק ההריון שניתן לזיהוי בבדיקת אולטרסאונד סביב חמישה שבועות להריון ונוכחתו מהווה אחד הסימנים להריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אשכנזי-כבוד!!
שלי02/09/2012אני רוצה להודות לך מכל הלב על תשובתך.
תשובתך ארוכה,מפורטת,לא החסרת ממני פרטים גם אם מדובר במונחים רפואיים מקצועיים.
אני חייבת לאמר שהשתאיתי מתגובתך כיוון שבד"כ כמטופלת אני חשה שלרופאים יש נטיה להתייחס למטופלים בסוג של התנשאות,במובן שהם מקצרים בתשובות מתוך הנחה של- מה כבר המטופלת תבין...
בתשובתך יש משום כבוד למטופלת ואי זלזול באינטילגנציה שלה.
אני כל כך מעריכה זאת.
עושה רושם שמעבר להיותך רופא,לא שכחת גם להיות אדם. מענטש!
תודה רבה,הרחבת את ליבי (ואת השכלתי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פרופ' אשכנזי-כבוד!! - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012תודה רבה על המילים החמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת למילותיה של אביבית
רוני04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצטרפת למילותיה של אביבית - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2012שוב תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה -השבחת זרע.טליה01/09/2012
ערב טוב, רציתי לדעת האם השבחת זרע שנעשית בזמן הזרעה שונה מזו שלקראת הפרייה חוץ גופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה -השבחת זרע. - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,,תהליך הכנת הזרע לצורך הזרעה שונה מתהליך הכנת הזרע לצורך IVF,בשני התהליכים נעשית הפרדת זרע איכותית יותר לצורך הטיפול היעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה icsigabi01/09/2012
איזה טיפול זה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מזה icsi - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום ICSI (intra
( cytoplasmatic sperm injection )
זוהי פרוצדורה מעבדית הנעשית בעת ביצוע הפריה חוץ גופית,שבאמצעותה מוחדר הזרע באמצעות מיקרופיפטה תחת מיקרוסקופ לתוך הביצית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםgabi01/09/2012
בת 33 צריכה להתחיל טיפול הפרייה
מה עושים כאשר לא יודעים מתי יום הביוץ איזה כדור לוקחים בד"כ ומתי ??
עד כמה ילדים בדכ קופח מממנת טיפולים יש לי 2מהפרייה
שלום לרופאים - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,הקופות המשלימות מאפשרות טיפול לילד השלישי והרביעי,
באשר לביוץ הוא נקבע ע״י גודל הזקיקים,ורמות ההורמונים,גרימת הביוץ נעשית ע״י זריקת אוביטרל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת BETAלא יודעת מה01/09/2012
אני לאחר החזרת 2 מוקפאים ב-22/8. עם תמיכה של 3 אסטרופם+פעמיים ביום 2 נרות אוטרוגוסטן.
נאמר לי לעשות בדיקת BETA ביום שני הקרוב,12 יום לאחר ההחזרה.
לא התאפקתי ועשיתי בדיקה ביתית היום,שיצאה שלילית..האם עוד יש סיכוי?
בפעם הקודמת שעשיתי החזרת מוקפאים עשיתי בדיקה ביתית ביום ה-13 לאחר ההחזרה ויצאה חיובית,ויום למחרת BETA שיצאה חיובית...
האם יכול להיות שעשיתי את הבדיקה הביתית מוקדם מדי?יש לי עוד סיכוי ל-BETA חיובית או שכבר אפשר להספיד את סבב המוקפאים הזה?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקראת BETA - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2012שלום,במקומך הייתי מבצע בדיקה נוספת בתאריך המיועד,ובינתיים ממשיך בטיפול ההורמונלי התמיכתי,עדיין קיים סיכוי שאת בכל זאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצערי חששותיי התאמתו
לא יודעת מה03/09/2012ובדיקת הדם יצאה שלילית..
כמובן שנאמר לי להפסיק עם התמיכה, ולחכות לבואו של המחזור.
מבחינה עקרונית,האם ישנה בעיה להמשיך מיד בטיפול לסבב מוקפאים?כלומר מהמחזור הקרוב, במקום להמתין גם למחזור הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לצערי חששותיי התאמתו - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/09/2012שלום,צר לי על הכשלון במחזור הנוכחי,אין כל בעיה להמשיך למחזור מוקפאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםנולי01/09/2012
שלום רב
אני נמצאת בטיפולי פוריות כבר זמן רב. אני לאחר IVF מספר 8 שנכשל. לפני כשבוע קיבלתי מחזור ועד היום עדיין יש לי הפרשות חומות רבות (היום אפילו גיליתי ממש דם לאחר קיום יחסים) בדרכ המחזור אורך כיומיים ולאחריו עוד יומיים-שלושה של מעט הפרשות חומות ואז נפסק לחלוטין.
זו פעם ראשונה שזה קורה. האם יש סיבה לדאגה? האם בגלל הטיפולים?
כדי להבדק או שזה יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דימום - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי01/09/2012שלום ,קרוב לודאי שזה יחלוף,אין מקום לדאגה,במידה ובכל זאת הדמם ימשך תפני לביקורת גניקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לפני החזרהshla31/08/2012
אתמול ביצעתי שאיבה של 4 ביציות, בינתיים יש הפריה אחת, החזרה מתוכננת ליום ראשון.
הייתי אמורה להתחיל לקחת אנדומטרין, אך לקחתי אוטרוגסטן שנשאר לי מטיפולים קודמים. האם זה משנה? האם יש הבדל בין הטבליות? האם אני יכולה להחליף ולהתחיל לקחת אנדומטרין אחרי שהתחלתי אוטרוגסטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לפני החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/08/2012אין הבדל מהותי אלא שאם לוקחים אוטרוגסטאן, יש להכפיל את המינון שהתן הרופא לגבו האנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה - שאלה לכל הרואפיםמאיה31/08/2012
שלום,
המחקר שהציג פרופ' אשכנזי מדרום אוסטרליה לפי דעתי לא מייצג את מה שמתרחש בארץ ביחידה ספציפית שכל אחת מאתנו עוברת טיפולים.
כמוכן, המחקר נעשה על כמות קטנה יחסית של הריונות ובמדינה שלא בטוח שרמת הרפואה היא גדולה יותר מאשר בארץ.
הייתי רוצה לשמוע עוד חות דעת של רופאים אחרים.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרומניפולציה - שאלה לכל הרואפים - תגובה
פרופ` דוד בידר31/08/2012אין לך מה לדאוג מכך שהעוברים נוצרו אחרי מיקרו מניפולציה, אומנם יש חילוקי דעות האם זה עושה משהוא אך על ידי מעקב אולטרה-סאונד ומי שפיר תגלי כל בעיה.
אך הסיכויים שתהיה בעיה עקב הIcsi-זניחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מאיה31/08/2012תודה על ההרגעה, אבל בכל זאת.
אם אכן נצפו איזשהם סוגי מומים, מהם הסוגים של המומים? האם זה מומים שהם שונים ממומים שיכולים להופיע בדרך טבעית?
האם זה מומים שמתגלים ישר או שמחלות שיכולות להופיע עם השנים?
אשמח מאוד לתשובה...כי עדיין לא רגועה לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר31/08/2012זה לא מחלות שמתגלות עם השנים.
את הבעיה מגלים בבדיקות אולטרה- סאונד , את המום או חשד לבעיה כרומוזומלית.
אם בדיקות האולטרהסאונד תקינות ובדיקת מי השמיר תקינה אז הכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרומניפולציה - שאלה לכל הרואפים - תגובה
פרופ' שלמה משיח31/08/2012במחקר שפורסם לאחרונה בג'ורנל רפואי מאד יוקרתי (NEJM) נימצאה
עליה משמעותית בארעות מומים לאחר ICSI. צודק פרופ בידר בכתבו, שאת רוב המומים ניתן לאבחן באולטראסאונד. עם זאת יש להזכיר שגם במחקרים אחרים נימצאה עליה בארעות של היפוספאדיאס אצל הילודים הזכרים (פתח השפכה אינו נימצא בקצה הפין). אין ביכולתנו לקבוע היום באם העליה בשעור המומים ניגרמת בעטיה של הפעולה (הזרקת זרע שלא ניבחר ספונטנית-לביצית) או בגלל הסיבה שהביאה לצורך שבהזרקה (זרע לוקה). עם זאת, לדעתי, יש להימנע מבצוע ICSI, כל אימת שהזרע תקין ושמסוגל להפרות ספונטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרומניפולציה - שאלה לכל הרופאיםמאיה30/08/2012
שלום,
את הטיפול IVF השני עשינו בעזרת מיקרומניפולציה.
האם כתוצאה מכך העוברים המופקאים שמחזירים לי יכולים להיות פגומים או עם סיכוי עתידי לקבל מומים או מחלות כלשהם?
מההסיכויים שהתינוק יוולד בריא ותקין?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
מאיה31/08/2012שלום,
בכמה אחוזים יש עליה בסיכונים?
זה בטח גם תלוי במעבדה ואנשים שמבצעים את הפעולה הזאת.
איזה בדיקות יש לבצע על מנת לשלול את האפשרויות של פיגומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/08/2012שיעור הפגמים המולדים בלידה ב-IVF רגיל הינו 7.2% וב-ICSI הינו 9.9% כ-30% יותר ניתן חבצע את כל בדיקות הסקר והביוכימיות,אולטראסאונד,ומי שפיר+צ׳יפ גנטי כדי להגיע לרזולוציה אופטימלית של אבחון טרום לידתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלת המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי10/09/2012שיעור הפגמים המולדים בקרב מטופלי IVF שביצעו ICSI גבוה יותר גם לאחר תיקון והתאמה לקבוצת הביקורת.
ללא ההתאמה שיעור זה נע בין 30%-90% יותר כפי שזה עולה מהמאמר הנרחב האוסטרלי שהבאתי
the odds ratios with intracytoplasmic sperm injection (ICSI) (139 defects, 9.9%) were 1.77 (95% CI, 1.47 to 2.12) and 1.57 (95% CI, 1.30 to 1.90)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות שאין לי יותר ביציותשנט30/08/2012
אני בת 41 fsh מלפני חצי שנה 12 , הפריה ראשונה לפני שבוע פרוטול ארוך דקפפטיל 5 ימים לפני המחזור בערך שבוע אחרי קבלת המחזור 5 אמפולות של מונגון , אין תגובה אסטרודיול נמוך אחרי שבוע בערך 60 הגדלה של מונגון ל- 6 אמפולות אחרי יומיים 100 עד להפריה הגיע ל- 400 2 זקיקים אחד מוביל , רירית 8
שאיבה 0 ביציות , הרופא המליץ על תרומת ביצית כיוון שלא אגיב אחרת בטיפולים אחרים
לא שאני מבינה , אבל מאד הרגיש לי שהדקהפפטיל פשוט דכא לי את השחלות
האם ניתן מהפריה אחת ופרוטוקול אחד לקבל מסקנה כזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יכול להיות שאין לי יותר ביציות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2012שלום,ישלשקול ביצוע חוזר של רמות ה-FSH שלך או לבצע בדיקת AMH ולפי התוצאות לבסס את המשך דרכך.ניתן לנסות פרוטוקול רך המבוסס על מחזור טבעי,לפעמים בנסיבות אלו ניתן להפיק ביצית/ביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חייבת יעוץמלי30/08/2012
רופאיים יקריים חייבת לדעת עם זה בסדר הרופא שלי אמר שזה מעולה אבל אני חייבת עוד חוות דעת
בטא ביום ה 12 -211
בטא ביום ה14- 514
בטא ביוםה16- 939
האם זה בסדר תודה רבה:)))))))))))))))))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא חייבת יעוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי30/08/2012ערכם תקינים בעוד שלושה ימים ניתן לזהות שק/שקי הריון ברחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)