מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לפרופ' אשכנזיקרן04/09/2012
פרופ' אשכנזי שלום
בשבוע 24 עקב דימום אושפזתי והוחלט פרסולט 80 ליום ולתת זריקת צלסטון להשלת ריאות במידה ותהיה לידה מוקדמת כיום ברוך השם כמעט שבוע 29 בשמירת הריון.
האם הצלסטון זהו חומר שעלול לפגוע בעובר האם אני יכולה להיות רגועה?
האם טיפול ממושך בפרסולט עלול לפגוע בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' שלמה משיח04/09/2012התשובה לשתי שאלותייך היא שלילית. לא הפרסולט ולא הצלסטון לא גורמים לנזקים בעובר, כפי שהוכח בהרבה מאד מחקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשני04/09/2012
א. על מה מעידות הפרשות חומות ביום ה-15 למחזור ?
ב. האם תופעה זו מהווה הפרעה לכניסה להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2012שלום רון
הפרשות חומות באמצע המחזור החודשי מבטאים דמם ביוצי-הנגרם עקב רגישות הריריות בעקבות שינוי הורמונלי המתרחש לקראת הביוץ (מצב זה לא בא לידי ביטוי אצל מרבית הנשים),אין בתופעה להפריע על כניסה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והשבחה החגמבולבלים מאוד04/09/2012
פרופ' משיח שלום רב.
אנחנו מטופלים טיפולי פריון. במחזור האחרון ביצענו צילום רחם ועל כן לא בוצעה הזרעה במחזור זה. נאמר לנו לפנות לרופא המטפל (מטעם הקופה) עם קבלת הוסת. אתמול קבלה אשתי וסת. כאשר התקשרנו נאמר לנו שהם לא מספקים שירותים החודש מפני שזה חודש של חגים.
אנחנו מאוד לא רוצים לפספס עוד חודש. ממתינים בדריכות ומתח בלתי נסבלים.
רצינו לשאול האם יש מה לעשות. האם ישנה אפשרות נניח לפנות אליך באופן פרטי, על מנת לבצע באופן חד פעמי השבחה והזרעה? בעיקרון אנו מטופלים בתל השומר.
האם זה נכון שביה"ח תל השומר לא יבצע הזרעות בסביבת החג?
נניח שישנו רופא המוכן לעקוב אחרי הזקיקים והטיפול התרופתי, האם ישנו פתרון לבעית ההזרעה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מתנצל- ההודעה מכוונת לכלל הרופא
מבולבלים מאוד04/09/2012ים העונים.
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותשני04/09/2012
א.על מה מעידות הפרשות חומןת ביום ה-15 למחזור במשך יומים ?
ב. האם תופעה זו מפריעה לאישה להכנס להריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2012שלום,דמם באמצע המחזור החודשי(יום 15)לעיתים מתרחש בזמן הביוץ(ovulation bleeding ,דמם קצר טווח זה אינו מפריעה לכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתמלי04/09/2012
שלום אני בהריון לאחר החזרת עוברים מוקפאים
בשבוע 4 .
ותמיד התחתון שלי רטוב ממה זה יכול להיות ???
תודה רופאיים יקריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאגת - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2012שלום,אל לך לדאוג ,יתכן והרטיבות נובעת מהנירות שאת משתמשת או מריבוי הפרשה המאפיינת מצב של הריון ,בכל מקרה אין לזה שום קשר עם טיב ההריון או סכנה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל אב מבוגר - אחראי עיקרי למוטציותרוני04/09/2012
מחקר חדש שמפורסם היום במאקו:
ציטוטים עיקריים מהמחקר, שפורסם בכתב העת המדעי NATURE:
"המחקר, שנערך ב"מכון רייקאוויק לגנטיקה" באיסלנד ותוצאותיו פורסמו ב-NATURE, אחד מכתבי העת המדעיים היוקרתיים בעולם, גילה כי 97 אחוז מכלל המוטציות הגנטיות הגורמות לסכיזופרניה ואוטיזם – מקורם בזרעם של גברים מבוגרים – ללא כל תלות בגילה של האם. עוד מצאו החוקרים כי הסיכון של ילד לאב בן 40 לסבול מהמוטציה הגנטית גבוה פי שניים וחצי מהסיכון של ילד לאב בן 20 לסבול מאותן בעיות.
במסגרת איסוף הנתונים, ביצעו החוקרים אנליזה גנטית ל-78 משפחות שילדיהן היו על הספקטרום האוטיסטי, או אובחנו כחולי סכיזופרניה. לאחר מכן, הושוו המפות הגנטיות המשפחתיות מול מאות פרופילים של משפחות בריאות.
באופן טבעי, בכל משפחה היו מוטציות גנטיות בדרגות חומרה משתנות, אולם החוקרים הבחינו עד מהרה כי על כל שנה נוספת בגילו של האב, לילד היו שתי מוטציות נוספות. בעוד שאב בן 20 העביר כ-25 גנים עם מוטציות, אב בן 40 העביר לא פחות מ-65 מוטציות שונות. האמהות, לפי המחקר, העבירו כ-15 מוטציות בקירוב, ללא תלות בגילן."
האם יש בכך כדי להשפיע על ההתייחסות שהיתה עד היום לתרומה של גיל האם? והאם זה יכול להשפיע ולשנות את ההחלטה של הפסקת טיפולים בגיל 45 ומעלה?
אם לא - אנא ציינו מדוע לא?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
רוני04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
רוני04/09/2012פרופ' אשכנזי שלום,
ראשית, תודה רבה על התשובה המלומדת, המשוקעת והמעמיקה.
תודה כמובן על הטקסט שצירפת.
עדיין משהו לא מסתדר לי בין שני המחקרים. לפחות מבחינת המשפט האומר שגיל האם אינו רלוונטי לממצאים באותו המחקר העוסק באוטיזם ובסכיזופרניה.
אני כמובן מבינה שהבעיה בביציות לא קשורה דווקא לאוטיזם וסכיזורפניה, אלא דווקא לכל מיני טריזומיות או חסרים הקשורים בלכידות בעת ההתחלקות המחודשת.
אני מקווה שייערך בעתיד מחקר שישפוך אור על החומר שמאפשר את שמירת הביציות תקינות בתוך גוף האישה ובכך יאפשר את המשך פוריותה גם בגילאים מאוחרים יותר (מבלי קשר לשאלות האתיות העולות מכך), כי הרי אפילו לפי חוק ההורות בישראל, הורות ביולוגית מותרת עד גיל 54!! וכשמפסיקים טיפולים בגיל 45, מדובר ב-9 שנים תמימות העוברות מגיל הפסקת הטיפולים ועד לסיום שלב ההורות הביולוגית על פי החוק הישראלי, וזה משמעותי.
לפני כחודש נתבשרתי על ידי מטופלת IVF על כך שילדה ילדה בריאה, כשהכניסה להיריון היתה ממש על סף גיל 45, כשידוע שהרופאים רוצים להורידו לגיל 33-34.
הנה דוגמה שדברים כאלה כן יכולים לקרות, ואסור לדעתי לרופאים לתת לנו להרגיש את חוסר התקווה הזאת. אני יודעת שהשיקולים שלכם הם שיקולים רחבים יותר של תקציבים, הנוגעים לשאלה כמה למשאבים "לבזבז" על מישהי שסיכוייה נמוכים, ובכל זאת, כל מקרה כזה משנה חיים לאותה אישה או לאותו הזוג, ואין לזלזל בכך!! אסור לחתוך את התקווה הזאת.
כל התקווה שלי היא שתימצא תרופה שתינתן בגיל בו הביציות עוד במצב תקין ושתשמר אותן תקינות בגוף האישה כל אשר תחפוץ בכך.
האם יש מחקרים בכיוון הזה בעולם?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2012רוני שלום
כבוד הוא לי לקרוא את הערותייך העמוקות והרציניות.
בשלב הנוכחי את מירווח הזמן שבין גיל 45-54 ממלא הטיפול עם תרומת ביציות בהצלחה רבה,ולאושרן של נשים רבות.
באשר לעתיד ברצוני לבשר לך על מחקרים אחרונים בהם נעשו נסיונות להפיק תאי אב stem cells משחלה של נשים מבוגרות ולמיינם לביציות-הליך שעשוי להפוך את האישה לפוריה לתמיד כמו הגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת באותו עניין
גילי05/09/2012שלום פרופ' אשכנזי,
ראשית תודה רבה רבה על תשובותיך המעמיקות והרציניות - נשים רבות משכילות ממה שאתה כותב (וגם גברים..).
אני בת 42, אמא לתינוק בן שנה, שוקלת היריון נוסף. האם את מרבית המומים והפגמים הקשורים בהתבגרות הביציות ניתן לגלות במהלך ההיריון, עם בדיקות מקיפות?
שוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת באותו עניין - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2012שלום
את מרבית הליקויים הכרמוזומלים +כ-1500גנים ניתן לסררק באמצעות ציפ גנטי בבדיקת מי שפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אשכנזי
רוני05/09/2012אני רוצה להודות לך בהוקרה רבה על התשובות המושקעות המכבדות ואפילו על המחמאות שבדרך. הצטרפותך לכאן מורגשת ביחס מאוד חיובי לשאלות ובסבלנות שאתה מפגין בתשובתך.
אכן, משמח לדעת על המחקר החדש. אמנם כתבת מעט מאוד פרטים, ובכל זאת זה משמח, והשאלה כמובן - כמה זמן ייקח ליישם את זה בשטח?
שוב תודה לך,
וכמו שראיתי, הצטרפה מישהי נוספת לדיון והודתה גם היא לך על התשובות החשובות האלו.
שתהיה לכולנו שנה טובה, בהערכה גדולה לרופאים המעניקים מזמנם היקר לענות לנו על שאלותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרופ' אשכנזי - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/09/2012שלום,תודה על מילותייך,באשר לנסיונות בתאי אב ,המחקרים מתקדמים מאוד,אולם עקב טבעם וחדשנותם עד לאישורי הבטיחות שינתנו ע״י ה-FDA -מינהל המזון והתרופות האמריקאי לישום בבני אדם בודאי יחלפו עוד מספר שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק פרופ' אשכנזי עונה תשובות מלאות ו
טלי06/09/2012יישר כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שאינה עולהלילך04/09/2012
שלום רב,
המחזור האחרון של היה ב22/7. בבדיקת הריון ב26/8 בטא 160 - אך לצערי ב30/8 עמדה רק על 200. ברור לי שההריון לא תקין ונתבקשתי על ידי הרופא שלי לבצע מעקב בטא בעוד שבוע.
בינתיים - אין שום תופעות של הפלה - כאבים או דימומים - ולמעשה אני מרגישה ממש בהריון...
אציין כי זהו הריון טיבעי לאחר שאת בתי הראשונה ילדתי אחרי טיפולים ממושכים בIVF.
רציתי לשאול כמה זמן המצב הזה יכול להימשך - מתי צפוי דימום/מחזור, וכן מתי אוכל לחזור לטיפולים? הייתי מתוכננת לעבור IVF החודש ופתאום גיליתי שנקלטתי טבעי...
בתודה מראש,
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטא שאינה עולה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2012שלום,מציע שתבצעי בדיקת דם לביטה ,ובדיקת אולטרסאונד כדי לבסס את האבחנה,ולשלול גם אפשרות של הריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאמונה03/09/2012
לרופאים שלום ,
ב20 לחודש אוגוסט החזרת שני עוברים טריים ,היום בטא 792
פרוגסטרון 35 אי2 572
אני לוקחת אנדומטרין 3 פעמים ביום וגם אסטרופים 3 פעמים
האם הפרגסטרון נמוך וזה מסוכן על ההריון חשוב תעתכם תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/09/2012מזל טוב את בהריון, אולי אפילו תאומים. אני מציע שתקחי אנדומטרין 4 פעמים ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיים היקרייםמלי03/09/2012
בטא יום 12 212
יום ה14 516
יום ה 16 940
האם יש סיכוי לתאומים ?.
האם הבטא טוב ביום ה16 לא הכפיל את עצמו ב2
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לרופאיים היקריים - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/09/2012מזל טוב, את בהריון וניראה שהוא מתקדם בסדר. באשר לתאומים, יש לחכות בסבלנות לאולטראסאונד שרצוי לעשותו שבועיים וחצי לאחר ההחזרה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץליאל03/09/2012
פרופ' צהריים טובים,
לאחר כמה זמן מהביוץ (באופן טבעי ללא תמיכה הורמונלית) ניתן לבצע בדיקת דם לזיהוי הריון
תודה רבה
ליאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביוץ - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2012תוך 12-14 יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףשימרית03/09/2012
בן זוגי ואני קיימנו יחסים לא מוגנים החודש עם משגל נסוג יש לי איחור במחזור ישלושה ימים ובדיקת שתן להריון שעשיתי שלילית כשאני מכניסה טמפון יש רק נקודת דימום קטנה מאוד.האם יכול להיות הריטן?אני מודאגת מאוד.וגם רציתי לשאול על הפסקת הריון בכדורים מה הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוףףףף - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2012שלום,בצעי בדיקת דם להריון אם לא תקבלי וסת בעוד יומיים,במידה ואת בהריון תפני לרופא.שיכוון אותך כיצד לעבור את הפסקת ההריון באמצעות כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שימרית03/09/2012ביצעתי היום בדיקת דם ולשמחתי זה שלילי..האם זה בסדר? כי עדיין יש איחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/09/2012אין כל בעיה ,תמתיני למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאות בישראלמיטל03/09/2012
קראתי מאמר על פונדקאות בישראל אבל לא צויין איפה כדאי לעבור את החלק הרפואי אשמח לקבל המלצה כי לנו אין ריקע בפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פונדקאות בישראל - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/09/2012שלום,בשלב ראשון עלייך לעבור את אישור ועדת הפונדקאות של משרד הבריאות,לצורך העניין עלייך לבחור ברופא פריון ,לאחר אישור הועדה יש לפנות לגוף העוסק בפונדקאות ומוצא פונדקאית מתאימה ,ומסדיר את כל הצדדיפ המשפטיים והפיננסים,שכל אלו יושלמו הטיפול המשולב בך ובפונדקאית יבוצע בו זמנית כדי להכשיר את הפונדקאית להחזרת הביצית המופרית בעיתוי האופטימלי לרחמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 יום לאחר החזרהרונית03/09/2012
אתמול, 12 יום לאחר החזרת 2 עוברים תקינים ביצעתי בדיקת בטא
התוצאה היתה 150 - האם תקין?
כמו"כ, אתמול בשעות אחר הצהריים התחיל לי דימום קל מאוד שנפסק לאחר כמה שעות.
(מדובר בדימום ממש ממש קל ) האם מצביע על בעיה?
כמו"כ מדי פעם הרגשתי כאבי בטן כמו של לפני מחזור- האם תקין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום לאחר החזרה - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/09/2012ראשית מזל טוב על ההריון. תוצאת הבטה טובה ולכן אני מקווה שההריון תקין. הייתי מגביר את התמיכה (אנדומטרין, או אוטרוגסטן).
בכל מקרה, יש לבצע בדיקת בטה חוזרת והיא שתעיד על תקינות ההריון. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
רונית03/09/2012ולגבי הכאבי בטן, מעורר חשש או נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/09/2012שלום,כאב בטן המדמה כאבי מחזור מאוד אופייני לשלב הראשון של ההריון,יחד עם זאת צריך לנהל מעקב,היות ויתכנו סיבות נוספות לכאבי הבטו ,במיוחד לאור האירוע של ההכתמה הדמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חסימה יכולה להיפתח ללא התערבותנויה03/09/2012
במקרה של חסימת חצוצרות כתוצאה מהידרוסלפינקס/סקטוסלפינקס- האם החסימה יכולה להיפתח מעצמה עם הזמן או שרק צינתור יכול לעזור במקרה זה?
2. האם יכול להיות מצב של הידרוסלפינקס ללא חסימת חצוצרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חסימה יכולה להיפתח ללא התערבות - תגובה
פרופ' שלמה משיח03/09/2012עניתי כבר על השאלה באם הידרוסלפינקס עשוי להיות עם חצוצרות פתוחות. באשר לפתיחה של הידרוסלפינקס: התשובה היא, לצערי, שלילית: אם יש חסימה בקצה המרוחק של החצוצרה, הסכויים שתיפתח ספונטנית-קלושים. בשורה רעה נוספת: גם צינטור אינו עוזר לחסימה מרוחקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןגלית02/09/2012
שלום למומחים,
בת 38, מחזור הזרעה רביעי בוצע היום בצהריים. לאחר טיפול בגונאל 187,
היו סה"כ שלושה זקיקים כ-20 מ"מ כל אחד.
קיבלתי קרינון כתמיכה שנאמר לי להתחיל לאחר ההזרעה. מתי להתחיל? כבר היום? מחר?
תודה..
בנוסף, הזרע הוא זרע מבנק זרע פרטי, האם יכול להיות שהזמן שעובר בין איסוף מנת הזרע להזרעה (כ-45 דקות) פוגעים בסיכויים?
תודה רבה, דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קרינון - תגובה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי02/09/2012שלום,אין חשיבות מהותית אם תחילת הטיפול תהיה ביום ההזרעה או למחרת,להליך הכנת הזרע והעיכוב של כשעה אין השפעה שלילית על סיכוייך להרות
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)