מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי דקפפטיל 3.75יערית07/12/2011
שלום, אני כבר ביום ה21 למחזור ועדיין לא בייצתי. אני משערת שזה יקרה בעוד כמה ימים. קיבלתי מרשם לדקפפטיל ואני בדרך להפרייה חוץ גופית. הבנתי שזה משהו חד פעמי ותקף ל3 חודשים.
השאלות שלי הן
1. מתי יש להזריק את הדקפפטיל? שבוע לאחר הביוץ שיגיע גם אם הוא מאחר??
2. אחרי שהזרקתי..איך יודעים מתי אני מוכנה לשאיבה? זה תלוי בגודל של הזקיקים שרואים באוטרסאונד??? זה לוקח ימים או חודש או יותר???
3. כמה זמן אחרי ההחזרה של ביצית אחפשר לעשות שוב החזרת עוברים (במידה ולא נקלטתי ויש לי מוקפאים)..או שאיבה חוזרת במידה ואין לי מוקפאים???
תודה מראש על הסבלנות ועל כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי דקפפטיל 3.75 - תגובה
ד''ר דוד ישי11/12/2011שלום
1. את הדקפפטיל מזריקים בד"כ שבוע אחרי הביוץ = שבוע לפני הוסת.
2. שבועיים אחרי עושים בדיקת דם ואולטרסאונד ואם ההורמונים נמוכים והזקיקים קטנים מתחילים בזריקות. בד"כ מגיעים לשאיבה תוך 190-14 יום
3. בד"כ אחרי מנוחה של חודש ניתן לעשות מחזור הפשרה או מחזור חדש של שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרה מתרומה-לפרופ בידרענת07/12/2011
ב-14/11 הוחזרו 3 עוברים.בטא 5/12 -5616 .לתמיכה מקבלת אסטרופם ואנדומטרין וכן זריקת פרוגסטרון 50 מג כל יומיים.שלוש שאלות קצרות.
1.מתי ניתן לעשות א.ס ראשוני?
2.עד מתי יש לקחת את האסטרופם והאנדומטרין
והכי חשוב האם בשלב זה ניתן להפסיק את הזריקות?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאחר החזרה מתרומה-לפרופ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011אולטרה ראשון שבועחים וחצי מהבטא החיובית הראשונה.
אם רואים דופק אפשר להמשיך עוד 10 ימים תמיכה וזהו.
אפשר להפסיק זקיקות ברגע שדופק של העובר נצפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר היקר!!אדוה07/12/2011
שלום לך,
לפני כשבועיים התייעצתי איתך( אני אחרי היפרפלזיה ברחם, טיפול במירנה וחודש וחצי לאחר סיום הטיפול במירנה()
היו לי ערכים נמוכים מאוד בבדיקות הדם
יום 10 E2 164
יום 16 E2 70 !! P 3.5
היום עשיתי בדיקת הריון לאחר איחור קל ובדיקה ביתית חיובית-
בטא 1226! אני בהלם!
האם אני בהריון? מה להסיק מתוצאות הE2 הנמוך? האם היתה תקלה במעבדה?
מה גיל ההריון בערך?
מתי ניתן לעשות US?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר היקר!! - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011זה הריון שקרה בערך לפני כ שבועיים וחצי ואת שבוע 4+ להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהא07/12/2011
שלום,
בת 39.5, אחרי 3 הזרעות עם גונאל אף שלא הצליחו. עכשיו אני עוברת ל- IVF.
בעקבות ההזרעות עם גונאל אף נוצרו 2 ציסטות בשחלה שמאלית ו- 2 בימנית- ציסטות שקופות. אני עכשיו בהפסקה של 3 חודשים אחרי ההזרעות כדי לתת לציסטות אולי להעלם ואז להתחיל ב- IVF. אך הציסטות לא נעלמו והזמן לוחץ.עשיתי בדיקת CA-125 = 13, גודל יהציסטות, 2ס"מ ו- 3 ס"מ כל שחלה
1.האם הציסטות האלה יעלמו מעצמן? ואם לא, מה עושים?
2. האם אפשרי במצב כזה להתחיל IVF? חייבים להוציא אותם לפני ה - IVF?
3. האם אפשר לשאוב אותם החוצה?
4. מה עושים במקרה כזה? חייבים להוציא את הציסטות לפני ההפריה מחשש שהן יגדלו עוד במתן עוד הורמונים? או מה?
5. נא עצתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה ראשונה - תגובה
1. קשה לדעת. יתכן שכן ויתכן שלא.
2. אם בתחילת המחזור רמת הE2 נמוכה, אפשר להתחיל טיפול למרות הציסטות.
3. אם מגיעים לשאיבה ב IVF, ניתן כמובן לשאוב גם את הציסטות.
4. ציסטות בגודל כזה חייבים להוציא רק אם הן חשודות ובעלות מבנה לא פשוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום ה-21 למחזורללי07/12/2011
שלום רב,
אני מנסה להיכנס להריון זמן רב והרופא אמר לי לערוך בדיקת דם ביום ה-21 למחזור.
האם אפשר לערכה בבוקר היום ה-22 למחזור?
עקב טעות בחישוב פספסי את היום ה-21 למחזור...מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ורד07/12/2011אני לא רופאה אך אשמח לענות לך על השאלה.
לא נראה לי שיש בעיה לבצע את הבדיקה ביום ה 22 במקום. את בטח עושה את הבדיקה כדי לוודא שהיה ביוץ החודש. בד"כ כשבוע לאחר הביוץ ערך הפרוגסטרון בשיאו ולכן ממליצים לעשות את הבדיקה ביום ה 21, אך זה לא באמת משנה, ברגע שרמת הפרוגסטרון גבוהה זה אומר שהיה ביוץ, גם אם הבדיקה נעשתה ביום ה 23
בכל מקרה תחכי לשמוע מהרופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,ורד
ללי07/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011זה נכון שורד לא רופאה והיא מדקלמת תשובות של אחרים, אך לא באמת מבינה את חוסר החשיבות של הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם ביום ה-21 למחזור - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011לאישה שיש וסת סדיר אין שום משמעות לבדיקה ביום 21 או 22.
בעבר הרחוק היינו מבצעים זאת כחלק מברור ,דבר שהוא כיום מיותר, והרופא שלך או שהוא מהדור הישן מאוד או שלא עוסק בפיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאור07/12/2011
שלום רב,
היום (יום 18 למחזור) עשיתי מעקב זקיקים (כרגע טבעי ללא הורמונים )
E-2 8-874
LH-14
PROG->1.7
רירית 5.2
זקיק שמאל 17
האם הביוץ קרוב ?
האם זה בסדר שאני מבייצת כל כך מאוחר ?
אני מבינה שהרירית דקה מאוד , מה עושים ?
האם ניתן לשפר את הרירית בסבב הנוכחי או שזה אבוד ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
ליום של הביוץ אין חשיבות.
הנתונים שמסרת די מבלבלים וקשה לקבוע לפיהם מה בדיוק קורה. ה LH מעט גבוה. אם ה LH הבסיסי שלך אינו גבוה, יתכן שזו התחלה של הפיק של ה LH וזה אומר שהביוץ יהיה ביום שאחרי. הבעיה היא שאכן הרירית דקה יחסית, בעיקר לאור הרמה הטובה של ה E2 ( בעיה שאין לה טיפול טוב ) . גם הזקיק קטן לצפוי לזקיק בשל של מחזור טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים?בטא אחרי החזרת מוקפאיםיפעת07/12/2011
שלום, בתאריך 22/11 החזירו לי 3 מוקפאים. ב 5/12 היום ה 14 בדיקת בטא יצאה 1244. כמה שאלות:
1. האם המספר תקין?
2. האם ניתן לדעת מהתשובה אם מדובר ביותר מעובר אחד?
3. ביקשו ממני לעשות ביום ראשון הקרוב 11/12 אולטרסאונד. מה רואים כל כך מוקדם?
4. באיזה שבוע אני? ממתי מתחילים לספור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?בטא אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011הבטא תקין.
אי אפשר להגיד שיש יותר מעטבר אחד.
את בשבוע 4+
בעוד 10 ימים אפשר לראות עובר ושק הריון.
ביום השאיבה זה שבועיים הריון .כל שבוע שעובר מאז,לפי זה החישוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםמיכל07/12/2011
12 יום אחרי החזרת עוברים, בטא 42
אמרו לי לחזור עליה כעבור יומיים
האם יש סיכוי להריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011יש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהקרן07/12/2011
יום שישי הייתה הזרעה.
1 באיזה יום תהיה הפרייה?
2 באיזה יום תהיה השרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
מתוך הנחה שההזרעה נעשתה ביום הביוץ, ההפריה תהיה באותו יום. ההשרשה ביום ה 5 לאחר מכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםירדן07/12/2011
שלום הייתי מטופלת החודש באיקוקלומין ומעקב זקיקים במעקב נאמר לי כי הרירית שלי דקה מדי כ 4 מ"מ
הרופא שלח אותי לעשות אותי בדיקת דם לאסטרדיול ופרוגסטרון קיבלתי תוצאות אלה :
אסטרדיול 2892
ופרוגסטרון 124.7
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011תעשי בדיקת דם להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח TESA ו TEFNA דחוף!!!!רינת07/12/2011
בעלי עבר היום ניתוח טסה וטפנה ביחד. האשכים התנפחו מאוד, והוא מאוד סובל מכאבים. בבקשה מה לעשות להקל עליו מלבד כדור נגד כאבים?? האם לשים קרח על האשכים?? האם לעלות למיון?? בבקשה, אני דואגת..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח TESA ו TEFNA דחוף!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011לפנות למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ בנושא פוריותלינור06/12/2011
אני בת 23.5 ונשואה שנתיים ועד עכשיו לא הצלחתי להכנס להריון עשינו בדיקות פריות לפי בדקת דם והיה תקין ושל בדיקת זרע של בעלי היא גבולי לפי 3 ימים מה ממליץ לעשות עם כדי ללכת ליועץ פריות ולתחיל בטפולים
אשמח לקבל מענה בהקדם במ"ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ בנושא פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר08/12/2011את צריכה לפנות לרופא העוסק בפיריון כדי שיעבור על הבדיקות שלך ויגיד לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקרייםגל06/12/2011
אני בשבוע 8 ויש לי כאבי מחזור שיתחילו היום האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים יקריים - תגובה
התלונה של "כאבי מחזור" שכיחה מאוד בשלבים המוקדמים של ההריון ובד"כ אינה מעידה על בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל06/12/2011
שלום,
היום הוחזרו לי שני עוברים מוקפאים מאוד יפים בלי שברים (בני 3 ימים). בזמן הכנסת העוברים הייתי רגועה וראיתי את הבועה עם העוברים דרך המוניטור.
אבל לאחר שד"ר התחיל להוציא מהנרטיק את הספקולום, כנראה הוא עשה את זה בצורה לא אחראית ולא זהירה, כאב לי נוראה והתחלתי לכווץ את הגוף, להתרומם מעט ולצעוק מכאבים למשך כמה שניות. לאחר מכן הכאב נעלם. בפעמים הקודמות רופאים אחרים עשו את זה בצורה עדינה יותר ולא הרגשתי כאבים כאלו.
יש לציין שאני לוקחת אנדומטרין ופרוגינובה דרך הנרטיק 3 פעמים ביום.
האם הלחץ/התכווצות שהפעלתי בחלק התחתון יכול היה לגרום לבריחת עוברים או פגיעה בהם?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דניאל06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקסןמור06/12/2011
הזרקתי בפעם הראשונה קלקסן היום, מאוד שורף לי באזור ההזרקה, האם זה תופעה מוכרת? האם זה יעבור? יש תופעות כלשהן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
לירון07/12/2011שלום
גם אני מזריקה קלקסן וזה שורף באיזור ההזרקה כ-10 דקות וזה עובר. לפי הבנתי ממס' רופאים ששאלתי לא אמור להיות תופעות . לאחר כשבועיים מהפעם הראשונה שהזרקתי עשיתי בדיקות דם לראות שהכל בסדר. בכל מקרה בשביל השקט הנפשי רצוי להתייעץ עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסאן
לירון07/12/2011אכן הזריקה קלקסאן היא שורפת. זה החומר שבה, ועם הזמן פשוט מתרגלים לזה.
זה לא בגלל שעשית משהו לא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן
ש08/12/2011היי
זו תופעה ידועה ומוכרת בהזרקת הקלקסן. מנסיוני, תנסי להזריק את הזריקה באופן איטי. הכוונה היא כאשר את לוחצת על הבוכנה, תילחצי לאט לאט, וכאשר את מחטא את האזור עם המגבון אז אל תשפשפי את האזור אלא תלחצי עליו בתנועה מעגלית. זה גורם לפחות הרגשת שריפה.
שיהיה לך בהצלחה ושלא תזדקקי לחבר קלקסן יותר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לקלקסן
רונית08/12/2011אני אלרגית לקלקסן. כבר אחרי הזריקה הראשונה הופיעה לי פריחה אדומה באזור החזה והגב. הזרקתי עוד פעמיים ואז הפסקתי כי הפריחה התפשטה. בטיפול שלאחר מכן קיבלתי זריקות של חומר אחר המשמש תחליף לקלקסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקלקסן - תגובה
אני מסכים עם התשובות שקבלת מהבנות המנוסות עם התרופה הזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)