מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סינרלשרית08/01/2012
לפני הפריית מבחנה- נטלתי סינרל ביום הראשון של המחזור במשך יומיים רצופים.(ללא מתן זריקות) מסיבות שונות הפסקתי את הטיפול-דחיתי בחודש. שאלתי היא: האם יהיה לי עיכוב במחזור, האם סינרל גורם לדיכוי ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לשרית שלומות,
לגבי שאלתך ביחס לאיחור המחזור מאוד תלוי לאיזו תקופה ובאיזה מינון נטלת את הסינרל. כעקרון אם התקופה היא יותר משבוע במינונים המקובלים מאוד ייתכן ויהיה עיכוב במחזור.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשבי08/01/2012
שלום,
אני בת 30, מנסים כשנתיים להרות (בעבר בוצעה הפלה), בדיקת זרע לא כ"כ תקינה (בעלי הופנה לבדיקה חוזרת), הופניתי לביצוע צילום רחם, האם כדאי לבצע כעת או להמתין? אני מעט מבולבלת, אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר08/01/2012כדאי לעשות צילום.
ממה נובע הבלבול המועט שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
שבי09/01/2012ראשית, תודה על התשובה המהירה! :)
הבלבול שלי נובע מכך שקראתי בפורום שרוב הנשים שהופנו לביצוע צילום רחם, הופנו לאחר שביצעו מס' הזרעות שלא צלחו, ומכיון שאני עדיין לא הגעתי לשלב הזה חשבתי שאולי אני מקדימה את זמני... בנוסף ישנם הסיכונים הכרוכים בביצוע הצילום (כאשר העיקרי והמלחיץ ביותר הינו ניקוב הרחם).
המשך יום מקסים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר10/01/2012לא יהיה שום ניקוב רחם.
הנשים שאת מדברת עליהם לא עברו גרידה בעבר.
כאשר עוברים פעולה חודרנית לרחם תמיד יש חשש לבעיות חצוצרתיות ולכן כדאי לראות מה קורה בטרם תמשיכי בטיפולים שונים.
אם לא היית עוברת גרידה לא הייתי ממליץ למהר לצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים לאחר הריון כימיעינת08/01/2012
שלום,
רציתי לשאול לגבי התנהלות לאחר הריון כימי.
לפני כשבועיים קיבלתי תוצאה של בטא חיובית (32), לאחר טיפול הזרעה ללא התערבות הורמונלית למעט אוביטרל. שישה ימים לאחר מכן התברר שהבטא במגמת ירידה (16) וכן קיבלתי ווסת שנמשכת כבר כמה ימים.
הבנתי שלאחר הריון כימי יתכן ומומלץ להימנע מכניסה להריון באותו החודש כדי לאפשר לרירית הרחם להתאושש / להתחדש ולמנוע אפשרות של הפלה במידה ויקלט הריון בחודש הקרוב.
אשמח לשמוע את דעתכם - האם יש להימנע החודש מטיפול (הזרעה) וכן האם כדאי להימנע מלנסות להרות באופן טבעי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים לאחר הריון כימי - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לעינת שלומות,
אין שום סיבה להמנע מטיפול ב-IUI או לנסות להרות באופן ספונטני בחודש הקרוב. בערכי בטא כאלה אין בעיה של הרירית להתאוששות מהירה ביותר והתבססות של הריון חדש.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםטניה08/01/2012
אני בת 35 מנסה להיכנס להריון מזה כשנה וחצי ללא הצלחה
עברתי צילום רחם- תקין
בדיקת זרע- תקין
הרופא היום אמר לי כי יש לי "בגרות שחלות" וכי אני אצטרך הזרעות
מה זה אומר??
מהלחץ לא שאלתי את הרופא יותר מידי ונשארתי עם המון שאלות פתחות
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר08/01/2012בגרות שחלות זה מושג חדש בשבילי וממה שאני מבין שהשחלות בוגרות ולא ילדותיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהורד08/01/2012
שלום,
אני בתהליך החזרת עוברים מוקפאים, מחכים למועד המחזור ( 20 לחודש) כדי להתחיל בטיפול הנדרש, יש לי צריבה במתן שתן, גרד והפרשות רבות, האם בשלב הזה ניתן לקחת תרופות?? ( נתנו לי זינט ונרות קלוטרי ומשחת הידרו אגסטין)
ואני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לורד שלומות,
אין שום מניעה בשלב זה לקבל את הטיפול שהוצע לך.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ביוץ?tut08/01/2012
יום 21 לוסת -במעקב זקיקים- נצפה זקיק בגודל 19*19
עובי אנדומטריום 9.3
תוצאות בדיקות דם מהיום: PROGESTERONE 1.30 NMOL/L
ESTRADIOL(E2) 924.25 PMOL/L
מתי צפוי ביוץ? מתי מומלץ להזריק אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ביוץ? - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לתות שלומות,
את האוביטרל מומלץ להזריק ב-24 השעות הקרובות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהורד08/01/2012
שלום,
אני בתהליך החזרת עוברים מוקפאים, מחכים למועד המחזור ( 20 לחודש) כדי להתחיל בטיפול הנדרש, יש לי צריבה במתן שתן, גרד והפרשות רבות, האם בשלב הזה ניתן לקחת תרופות?? ( נתנו לי זינט ונרות קלוטרי ומשחת הידרו אגסטין)
ואני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/01/2012ניתן לקחת תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה מאוד...סהר08/01/2012
שלום רב,
החזרת עוברים בתאריך 23/12/2011,הוחזרו 3 בלצטוציסטים יפים שגודלו 5 ימים.
בתאריך 05/01/2011 - 13 ימים אחרי ההחזרה-בטא 990...
אני מאוד חוששת מהריון רב עוברי...
1.האם יש סיכוי להריון עם עובר אחד בבטא הזו?
2.האם יש סיכוי שהבטא הגבוהה קשורה לכך שהעוברים גודלו 5 ימים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ורד08/01/2012הי, גם לי היתה בטא 921 12 יום לאחר החזרת עוברים ולפני שבוע ראו רק שק הריון אחד, כך שלפי הבטא לא ניתן לדעת כמה עוברים נקלטו. תבצעי אולטרה סאונד ותדעי (בבטא מעל 1500 ניתן לראות שק הריון)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך!
סהר08/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא גבוהה מאוד... - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לזוהר שלומות,
מאוד ייתכן שהבטא הגבוהה מבטאת הריון רב עוברי אך אין הדבר אומר שאכן באולטרסאונד ידגימו מספר עוברים כי בחלק מהמקרים ההריון מתחיל כרב עוברי אך עובר או חלק מהעוברים נספגים בדרך. נכון כתבה לך חברתך שרצוי להתאזר בסבלנות ובעוד מספר ימים לבע בדיקת אולטרסאונד וגינלי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור לאחר מחזור הפסקהשרה07/01/2012
שלום!!
בתאריך 4/12 קיבלתי וסת לאחר החזרה של עוברים טריים שנעשתה ב 22/11.
בבית החולים אמרו לי לחכות עד שאקבל שוב ואז נתחיל סיבוב נוסף של החזרת מוקפאים. עדיין לא קיבלתי (עברו 5 שבועות מהוסת האחרונה) האם ההורמונים עדיין משפיעים? האם זה מה שגורם לאיחור?
אציין שהמחזור שלי מאוד מדויק ונמשך 28 ימים וגם בחודש שעבר כאשר הזרקתי המון הורמונים הוא לא איחר ולא הקדים.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור לאחר מחזור הפסקה - תגובה
פרופ' דב פלדברג08/01/2012לשרה שלומות,
האיחור אכן יכול להגרם עקב השיבושים ההורמונליים בעקבות הטיפול שקיבלת. יחד עם זאת תמיד רצוי לשלול מצב של הריון צעיר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרהחני07/01/2012
שבוע טוב עברתי החזרת עוברים ביום רביעי בשבת בבוקר שמתי אינדומטרין שהמקל יצא הוא היה עם דם בניגוב בשירותים היו סימנים חומים מה זה אומר אני בלחץ נוראי מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר החזרה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי07/01/2012שלום חני,
יתכן שהדימום היה ממחדר האנדומטרין. בכל אופן נסי להחדיר את האנדומטרין ביד ללא משימוש במחדר. במידה והתופעה חוזרת על עצמה גם ללא המחדר- אנא פני לרופא המטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמירי07/01/2012
הייתי אמורה להתחיל החודש פרוטקול ל IVF שבו מתחילים לקחת גלולות מהיום הראשון של המחזור. התחלתי לקחת את הגלולות ביום הראשון של המחזור למשך 3 ימים ואז הפסקתי כיון שהחלטתי שאני לא רוצה לעבור טיפולי עם הורמונים אלא ללכת ל IVF ללא הורמונים.
כתוצאה מזה שהפסקתי את הגלולות, הדימום נמשך יותר משבוע.
אתמול, 16 יום לאחר תחילת המחזור (שבו לקחתי את 3 הגלולות) , ניגשתי לאולטראסאונד ובדיקות דם שהראו שאין זקיק מוביל ושאני לא קרובה לביוץ. האם יתכן ששלושת הגלולות שלקחתי, שיבשו את הביוץ והחודש לא יהיה ביוץ טבעי בכלל? האם בכלל יש טעם להמשיך במעקב לשם איתור הביוץ ועשיית IVF טבעי בחודש הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי07/01/2012שלום מירי,
נטילת 3 הגלולות יכולה היתה לשבש את כל המחזור הנוכחי, ולכן הייתי מחכה בסבלנות לווסת הבא ואז מתחילה טיפול חדש.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר החזרת עובריםשרית07/01/2012
שלום רב.
אני אמא לילדה בת 10 חודשים (טיפול IVF ראשון הצליח) וכעת אני בטיפול השלישי, שניים לא הצליחו.
הוחזרו עוברים ביום רביעי האחרון, אני עם כאבי בטן חזקים מאוד, הרבה פעמים (סליחה על התיאור) לאחר גזים הכאבים טיפה פוחתים. אני מרגישה את הכאבים באים והולכים.
אציין כי בשתי הפעמים האחרונות גם היו לי כאבים דומים אבל לא בדיוק, זה אמור להצביע על משהו? בפעם הקודמת הייתי בבדיקה והכל היה בסדר אך אותי זה מדאיג.
כמו כן, קורה אצלי דבר מוזר, על אף התמיכה אני מקבלת מחזור שבוע לאחר החזרת העוברים...
הפעם הזאת אני לוקחת גסטון כפי שלקחתי בטיפול שצלח. בשניים האחרונים לקחתי אןטרוגסטן.
השאלות שלי הן אלה:
1. האם יש הסבר לכאבים?
2. האם ייתכן ויש קשר להצלחת הטיפול ולגסטון?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר החזרת עוברים - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי07/01/2012שלום שרית, כאבי בטן חזקים לאחר העברת עוברים אינם דבר רגיל. אי מציעה שתיבדקי על ידי רופא על מנת לשלול בעיה רפואית.
לגבי הגסטון, יתכן שלעובדה שאת מקבלת ווסת שבוע לאחר העברת עוברים יש קשר עם חוסר ההצלחה להרות, ושלאחר מתן גסטון הסיכוי להרות יגבר. יחד עם זאת, קחי בחשבון שרוב העברות העוברים אינן מסתיימות בהצלחה גם כאשר אצל נשים שאצלן הווסת מגיע בזמן , כלומר לאחר שבועיים מיום העברת העוברים, ושלא זו בהכרח הסיבה לחוסר ההצלחה. יחד עם זאת, אני חושבתשזה רעיון טוב לנסות לקחת גסטון דרך השריר מהעברת העוברים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שנייהדיקלה07/01/2012
שלום רב,
אני בת 40+ והיום הפלתי שוב את העובר. בהיריון הראשון היתה לי הפלה בשבוע 5+9 והיום הייתי בשבוע 3+8. בהיריון הראשון הרופא אמר שהוא לא התפתח טוב למרות שהיה זיהוי של דופק מההתחלה. בהיריון זה לפני שבוע בדיוק הוא ראה שק היריון עם ניצן אך לא הצליח לזהות דופק. יש לציין שכמו בהיריון הראשון, בהיריון זה הייתי על נרון אנדומטרין 100 מ"ג פעמיים ביום.
יש לי הרגשה שזו לא הבעיה של התפתחות העובר שהוא לא תקין, אני מרגישה שמשהו בי לא בסדר שאני מגיעה לשבוע 7 או 8 ומתחילה לדמם. בהיריון הראשון דיממתי במשך שבועיים ובהיריון הזה בסך הכול 6 ימים כולל היום.
אני מבקשת לקבל עצה מכם, מה אני צריכה לברר אצלי כדי לדעת ששוב לא אפיל. אילו בדיקות עליי לעשות כדי לברר אם הסיבה להפלה דווקא בשבועות האלה קורים בגלל סיבה מסויימת. האם שימוש באנדומטרין באמת עוזר בהיריונות וגורם לחזק אותם?
תודה על כול תשובה. אני בכול אופן נגשת לרופא אחר כדי להתייעץ, רק רציתי חוות דעת נוספת.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שנייה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי07/01/2012שלום דיקלה,
ראשית, יש לזכור כי ככל שהגיל עולה, עולה הסיכון להפלה בתחילת ההריון היות ו- 60- 70% מההפלות של השליש הראשון של ההריון נובעות מהפרעות כרומוזומליות בעובר ואלו עולות עם עלית גיל האם. יחד עם זאת, יתכן שלאחר 2 הפלות רצופות יש מקום לבצע בירור של הפלות חוזרות, כמו קירשיות יתר, היסטרוסקפיה ויעוץ גנטי עם בדיק קריוטיפ אצלך ואצל בן זוגך. בדיקת פרופיל הורמונלי וכו. מציעה שתגשי לרופא המתעסק בבירור הפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסטדניאלה07/01/2012
שלום,
חזרתי לטיפולים אחרי שנתיים במהלכם נולד לי בן.
בטיפול האחרון בו נכנסתי להריון הוקפא לי בלסטוציסט.
ב 26/12 הוא הוחזר לי אחרי שהופשר באופן תקין (במצב שהוא הוקפא).
ההחזרה הייתה לפי ביוץ טבעי ואח"כ לקחתי אנדומטרין ופרוגסטרון 50 מ"ג.
אתמול, אחרי 11 יום, עשיתי בטא שיצאה שלילי.
האם זה סוף פסוק או שיש עדיין מצב לחיובי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת בלסטוציסט - תגובה
פרופ' שחר קול07/01/2012שלילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה שקטנהשרון06/01/2012
שלום לכם
יש לי ציסטה עכורה בשחלה שמאלית בגודל קבוע של 3-4 ס"מ מזה שנים רבות.
עקב טיפולי פוריות וזריקת הורמונים בשלושה חודשים רצופים הציסטה גדלה לגודל 5 ס"מ.
בחודשיים האחרונים עשיתי הפסקה מטיפולי פוריות כדי שהציסטות השקופות שנוצרו בעקבות טיפולי הפוריות יספגו.
לפני שלושה ימים קבלתי מחזור עם כאבי בטן חזקים ויום למחרת וגם היום עשיתי אולטראסונד. נאמר לי שציטה העכורה קטנה והיא עכשיו 2.5 ס"מ.
1. דבר כזה אפשרי? האם זה אומר שהציסטה העכורה אולי נקרעה?ותעלם?
2. יכול להיות שהיא תעלם לגמרי?
3. אם תשאר 2.5 ס,מ נחשבת גדול?
4.כדי לנתח ולהוציא אותה לפני טיפולי פוריות הבאים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה שקטנה - תגובה
ד''ר דוד ישי09/01/2012שלום
ציסטה קטנה, שאינה משתנה בגודלה ואין לה מרכיבים חשודים, אינה דורשת התערבות אלא מעקב בלבד. יש אפשרות שהיא תעלם. הסבירות לכך, אם היא קיימת כבר זמן רב, היא נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)