מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הרמת תינוק 10 ימים לאחר החזרת מוקפאא13/12/2011
שלום.
יום 10 להחזרת מוקפאים-הרמתי פעוט ששוקל 11 קילו, למשך 5 דקות.
הוא היה די כבד . הרמה חד פעמית בהחלט.
לאחר מכן, הרגשתי כאב גב תחתון מעומעם והתיישבתי לנוח.
האם יכול להגרם נזק בהשרשה?
אני מאוד שומרת על עצמי במהלך הימים לאחר ההחזרות ואני מפחדת שטעות זו-תפגע בקליטת ההריון שאולי קיים אצלי...
אנא תשובתכם הדחופה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת תינוק 10 ימים לאחר החזרת מוקפא - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011ההשרשה אם הייתה , הייתה כבר מזמן.
אם הילד היה די כבד למה החזקת אותו 5 דקות?
לגבי שמירה על עצמך זה בסדר גמור רק שזה לא קובע להצלחה.
גם אם היו מאמצים יותר גדולים זה לא פקטור שקובע הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטוגסטן-הוראות שימושא13/12/2011
אחרי החזרת מוקפאים.
נוטלת אוטוגסטן200 X 3 ביום .
האם יש צורך לשכב לאחר החדרת אוטוגסטן לנרתיק?
ואם כן, כמה זמן?
מדי פעם אני רואה שהיש הכתמות לבנות מהטבליה.. ולפעמים גם יוצא קצת כשמטילים שתן..
האם בכך נפגם יעילותה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
א14/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר החזרהשירלי13/12/2011
אני לאחר החזרת עובר 1 שלא צלחה. היום זהו היום החמישי של המחזור והדימום עדיין חזק. האם זוהי תגובה להורמונים? אציין רק שעברתי כבר 4 טיפולי IVF ותמיד המחזור היה רגיל ותקין. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2011שלום
כמות הדימום משתנה מטיפול לטיפול ולפעמים היא רבה. בד"כ איןלזה משמעות. אם הדימום ימשך פני לרופא לבדיקה. אגב האם עשית בדיקת הריון או הנחת , בגלל הדימום שהטיפול לא הצליח. אם לא עשית עשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להזריק בבוקר אתמירב12/12/2011
זריקות הדקא+גונל? מתחילה טיפול מחר, תודה ! והאם יש משמעות לזמני הזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה, מתחילה מחר!
מירב12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן להזריק בבוקר את - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011אנחנו מבקשים להזריק אחרי הצהריים היות ובצהריים מקבלים תשובות של דם ואולטרה סאונד כך שאפשר לתת הוראות היות והזריקות מוזרקות כל 24 שעות בערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ שאולי מקדים הזרעה - שאלה דחופהעינת12/12/2011
שלום,
אתמול בבדיקת אולטרסאונד גודל הזקיק היה 22 מ"נ, ובדיקת דם הראתה אסטרדיול 147, פרוגסטרון קטן מ 0.3
בהמלצת הרופא לקחתי אתמול בלילה זריקה של אוביטרל, וההזרעה מתוכננת למחר בצהריים.
היום אחר הצהריים התחלתי להרגיש מיחושים בבטן התחתונה וכן הופיעו הפרשות משמעותיות.
האם כל זה מעיד על כך שהביוץ כבר מתרחש ושההזרעה תהיה מאוחרת מדי, או שיתכן שאלה תופעות שמקדימות ביוץ והכל בסדר.
אני מתלבטת האם להמתין להזרעה או לנסות באופן טבעי כדי שלא לפספס את הביוץ .
מקווה שהתשובה שלכם תהיה היום, אבל אשמח שתענו בכל מקרה, גם אם זה יהיה אחרי ההזרעה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ שאולי מקדים הזרעה - שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011רמת הE2 לא מתאימה לגודל הזקיק לכן אני לא חושב שיהיה ביוץ איזשהוא וצריך לברר מה קורה אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לפרופ' בידר
עינת13/12/2011תודה על התשובה.
האם אתה יכול לפרט מעט יותר?
האם קיומו של זקיק לא מעיד על כך שיהיה ביוץ?
וכן, במידה ואכן קיימת בעייה, מה ניתן לעשות בנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב נוסף בנוגע לאסטרדיול
עינת13/12/2011קראתי מעט על אסטרדיול והבנתי שאולי מדובר ביחידות מדידה שונות.
בתוצאות בדיקת הדם שלי כתוב לגבי האסטרדיול 147.02 pg/mL
האם ביחידות אלה זה תקין או שעדיין יש בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרט חשוב נוסף בנוגע לאסטרדיול - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011גם זה עדיין לא רמה גבוהה. האסטרוגן עולה בדם בעקבות גדילת זקיק .
אם יש או היה ביוץ רמת הפרוגסטרון עולה ולא נמוכה.
מה שהיה צריך לעשות זה לומר לקיים יחסים ולבדוק אחרי יומיים מה קרה.
אם באמת היה ביוץ רמת הפרוגסטרון היתה עולה ורמת האסטרוגן מעט יורדת.
אך יתכן שהזריק היה גדל עוד ורמת האסטרוגן היתה עולה ואז כדאי לתת אוביטרל.
ברגע שהוא כבר ניתן אין מה לעשות וצריך לחכות לראות מה קטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר כמה ימים מבצעים בדיקות דם?שירי12/12/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת כעבור כמה זמן מבצעים בדיקת דם לאחר החזרת עוברים מוקפאים? ביצעתי את החזרת העוברים המוקפאים בתאריך 5/12/11. הוזמנתי לאחר 21 יום, כלומר הוזמנתי לתאריך 28/12/11. זה הגיוני או שמדובר בטעות?
אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות... לאחר 23 ימים...
שירי12/12/2011הכוונה לאחר 23 יום הוזמנתי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר כמה ימים מבצעים בדיקות דם? - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/201112 יום לאחר החזרה מבוצעת הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי תודהשרון12/12/2011
שלום רב
עשיתי אולטרסנד ביום ה- 14 של המחזור
והזקיקים היו בגודל 16,14,13,,10
המשכתי עם הפירגיון 75 יחידות בשעה 20:00 של יום ה-14
ביום ה-15 הזרקתי בשעה 12 בצהריים פירגיון 75 יחידות
ובערב הזרקתי אוביטרל
1.האם לקיחת פירגיון(בהוראת הרופא כמובן) בזמן הפרש קטן יחסית 15 שעות מהזריקה האחרונה(תמיד אני מזריקה בשעה קבועה בערב) מגדילה יותר מהר את הזקיק??
2.רציתי לדעת מה יהיו גודלם של הזקיקים באותו היום של לקיחת האוביטרל??
3.האם הזקיקים גדלו מספיק בשביל ההזרעה??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011היה צריך להזריק עוד ביום 14 ו15 וביום 16 לחזור על אולטרה-סאונד ודם, ולדעתי ביום ה16 היה מתאים להזריק האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה אחרונה
שרון13/12/2011אז אם הזרקתי אוביטרל ביום ה-15 ולא ה-16
אז זה הוריד את הסיכוי???
יום ה-16 הייה יום חמישי ומן הסתם לא יכולתי לעשות הזרעה בשבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה שאלה אחרונה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011אפשר היה לעשות בשישי וזה אותו הדבר.
כרגע זה חא משנה תחכי ונראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחנה12/12/2011
ערב טוב,
נמצאת בטיפולי IVF לאחר החזרת עוברים
הבטא של יום שישי: 9
הבטא של יום ראשון 30
האם זה בסדר? סיכוי להריון תיקני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא של היום
חנה13/12/2011בטא של היום 120
לפני 30
והראשוני 9
שואלת האם התוצאות טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011בינתיים העליה בסדר רק שאני לא אוהב בטא ראשוני 9 ושני 30 , אך זה לא אומר שזה לא יהיה בסדר.
במקרים כאלה זה לא דומה למצבים שהבטא הראשונית 124 למשל.
בכל אופן ההריון והבדיקות רצות אז יש לחכות לאולטרה- סאונד ואז נראה מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בחזה לאחר אוביטרלחדשה פה12/12/2011
שלום רב,
הזרקתי אוביטרל ביום רביעי האחרון בבוקר (לפני כחמישה ימים)
מאז יש לי כאב חזק שלא מפסיק בחזה, רגישות בלתי נסבלת, כואב לי אפילו לשים חזייה , חוץ מזה היו לי בימים הראשונים לאחר האוביטרל כאבים בבטן עכשיו זה הפסיק אך עדיין היא קצת רגישה ונפוחה..
האם זה ההשפעת האוביטרל? זה לגיטימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בחזה לאחר אוביטרל - תגובה
ד''ר דוד ישי18/12/2011שלום
אני מניח שאת מתכוונת לכאב בשדיים. זה סביר. האוביטרל גורם לביוץ והתוצאה היא עליה ברמת הפרוגסטרון שגורם בין היתר לגודש ולרגישות בשדיים. יש נשים שיש להם רגישות רבה יותר לפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידריפעת12/12/2011
צהרים טובים
בטא שמכפילה את עצמה פי 3 ואח"כ פי 2 בהפרש כמובן של 48 שעות, האם זה תקיני?
פעם הכפלה פי 3-4 ואח"כ רק פי שתיים.
תיקני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011צריך לראות את המספרים.
בדרך כלל זה יותר מכפול ועולה גם יותר מכפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
יפעת12/12/2011בטא ראשונית 29, אחרי 48 שעות בטא 127, ואחרי 72 שעות בטא 652
מה דעתך כעת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011בשלב זה נראה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםאני12/12/2011
היום עשיתי צילום רחם = הכל תקין.
אחרי כמה זמן ניתן לנסות להרות [לקיים יחסים]?
קראתי בפורמים שמומלץ לנסות כמעט מיד ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011מה הכוונה מיד. במכון הצילום?
אפשר לקיים יחסים אם מרגישים טוב והכל בסדר
לפעמים אחרי הצילום יש הפרשות דמיות וכאבי בטן אך אם אין או שהכל חלף אז אין בעיה.
בכל אופן לא הייתי ממליץ מיד כי לא יראו את זה בעין יפה במכון הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אני12/12/2011תודה = אהבתי את ההומור שלך ד"ר!
[אני עדיין מחייכת בזמן הכתיבה אחרי התגובה שלך..]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
אני12/12/2011סליחה = פרופ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011אהבתי שכתבת כמעט מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וזמני הזרקהגלית12/12/2011
אני מזריקה כל יום קבוע בשעה מסויימת אך עלי לנסוע ואחזור יותר מאוחר מהשעה הזאת. האם זה בסדר לקחת שעתיים אחרי הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל וזמני הזרקה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשל בהשרשהמיואשת12/12/2011
קראתי מספר תגובות על ברור של כשל בהשרשה ורציתי לשאול מספר שאלות:
אקדים ואספר שאני בת 36 עשיתי עד כה 7 הזרעות ו 4 הפריות כושלות . מתרומת זרע. באף טיפול לא הושג הריון תמיד בטא 0 . עשיתי צילום רחם והסטרוסקופיה והכל תקין. בהפרייה אחרונה הוחזרו 3 עוברים 9,9,8 תאים וטענו שהם איכותיים . ושוב כשלון. יש לציין שבערך 5 ימים לפני שהווסת מגיעה אני מרגישה כבר כאבי מחזור. הווסת מגיעה יום או יומיים במקרה האחרון לפני בדיקת ההריון.למרותץ ץמיכה של אנדומיטרין 3 פעמים ביום. האם היית ממליצה לי גם לעשות בדיקות למה יש כשל בהשרשה? אילו בדיקות כדאי לעשות? אני מטופלת ביחידה באיכילוב, האם הם מבצעים שיטות כגון עזרה בהנצה והאם יש לי זכות לבקש שיטה זו? אני כבר די מיואשת ואשמח לאיזשו סיוע והכוונה. בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשל בהשרשה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011אין בדיקות לכשל בהנצה.
אפשרי לבקש מהם לעשות חלון עוברי למטרות הנצה.
יש אפשרות להחזיר עוברים לחצוצרה דרך הבטן בלפרוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםטליה12/12/2011
האם אתה ממליץ לבעלת שחלות פוליציסטיות ללא ביוץ וללא מחזור סדיר לקחת מטפורמין ?
יש לציין שאין לי ילדים אחרי טיפולי הפריה כושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגיםםםם?
טליה12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתךשירה12/12/2011
תודה,
בהמשך לתשובתך
האם מספיק לבצע בדיקה ביתית או חשוב לבצע בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)