מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום 11-12 יום לאחר הזרעהשירה12/12/2011
שלום,
בצעתי 2 הזרעות בימים ה' ו - ו' (1/12 ו - 2/12) וביום ב' (שבוע וחצי לאחר מכן) בתאריך 12/12 החלה בעיקר הפרשה חומה.
האם עדיין ייתכן הריון?
האם יתכן כי זהו סימן ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום 11-12 יום לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011זה לא סימן של השתרשות ואני לא חושב שיש בכלל דבר כזה.
בשקך כלל זה וסת אך היר צריכה להופיע כמו תמיד.
לפעמים יש גם הפרשות כאלה בתחילת הריון אך יותר טוב אם לא היה דימום.
את יכולה כבר לעשות בדיקה ולדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהשרי12/12/2011
אני 10 ימים אחרי ההחזרה.
3 ימים אחרי ההחזרה חזרתי לעבוד. אני לא מתאמצת יותר מדי בעבודה, אך גם גם לא יושבת רוב הזמן,ומדי פעם צריכה ללכת די מהר.
היום בעבודה התכופפתי מתחת למחשב כמה פעמים ובערב ראיתי הכתמות. האם זה שהתכופפתי (לא הרמתי שום דבר כבד, והשתדלתי להכתוכף בזהירות) עלול לפגוע בסיכוי להריון ולהביא להפלה? אני ממש מפחדת שהרסתי את המחזור הזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרי יקרה, אל חשש
רות12/12/2011אמנם אינני יודעת מה מקור ההכתמות. אך, בוודאי זה לא משום שהתכופפת קמעה.
אני, דרך אגב, חזרתי לעבודה מיד לאחר שיצאתי מבי"ח לאחר ההחזרה והתנהלתי רגיל.
אמנם תהליך הזריקות, בדיקות הדם והזקיקים, השאיבה, ההחזרה - אינם מנת חלקן של הבנות שנכנסות להריון באופן טבעי. אך לפחות לאחר ההחזרה, אנו יכולות להתנהל כאילו "הופרנו" באופן טבעי כמותן. גם בנות אלו אינן שוכבות בבית 3 ימים לאחר שהן מקיימות יחסים במטרה להיכנס להריון.
הסירי דאגה מליבך לגבי התנהלותך לאחר ההחזרה.
שוב, לגבי ההכתמות אינני יודעת מה מקורן, אך לא הגיוני שזה אירע משום שהתכופפת.
בכל מקרה, שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011הכתמות הן בעקבות הפעולה החוץ גופית בעיקר עקב השאיבה או ההחזרה ואין לזה חשיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
שרי12/12/2011תודה רבה, פרופ' בידר ורות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תלחצי...
L13/12/2011אל תלחצי מהכתמה.. לי היתה הכתמה קלה של דם 10 ימים אחרי ההחזרה והייתי בטוחה שהלך לי הטיפול.. ההכתמה היתה חד פעמית ויומיים אחרי זה גיליתי שנכנסתי להריון ( שהופסק לצערי בשבוע 13 אבל זה כבר לא קשור)...
תחכי עוד יום לבדיקת הדם ואז תדעי...
עכשיו אני גם ממתינה לתוצאות מהחזרת קפואים.. אבל לי יש עוד יותר משבוע לחכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרשירן12/12/2011
פרופ' בידר שלום רב
עקב הפלות חוזרות הופנתי לבירור כולל קריוטיפ ובדיקת זרע כל הבדיקות תקינות מלבד פקטור V ליידן ידוע לי כי צריך מתחילת הריון להזריק קלקסן
מה הסיבה שכל 3 ההריונות הסתיימו כל כך מוקדם בדיוק לאחר בדיקת בטא ראשונה ,בטא שנייה כבר הייתה בירידה? זה לא מוקדם מידי אני קוראת כי נשים שהפילו לאחר שהיה דופק עקב קרישיות . כל 3 ההריונות הסתיימו בדיוק באותו יום .אציין כי גם בדיקת הרחם המעמיקה יצאה תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011הסיבה לא ברורה במצבים אלה אך אני מאמין שיש בעיה חצוצרתית שקשה כרגע להוכחה.
במידה וההריון יושג בעזרת קלקסן אז הבעיה הייתה בפקטור 5 ואם זה יהי בהפריה חוץ גופית אז נדע מהיכן נובעת הבעיה.
יש בחצוצרה מבנים חשובים כגון ריסים המכוונים תנועת עובר ושם יכולה להיות בעיה אך כרגע קשה להוכחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
שירן12/12/2011פרופ' בידר שלום
בהתאם לתגובתך כי יכול להיות בעיה בחצוצרה שקשה כרגע להוכיח ובנוסף לקרשיות כגורם להפלה כמו שציינתי כל ההפלות שבוע לאחר גילוי הריון . עשיתי את כל הבדיקות כמו שציינתי כולל קריוטיפ ובדיקת זרע והכל תקין חוץ מפקטור 5
בדיקת היסטרוסקופיה יצאה תקינה לחלוטין לדברי הרופא המטפל שעשה את הבדיקה באופן אישי אז אין לא ניתן היה להוכיח בעיה בחצוצרה בבדיקה זו?
לפני הבדיקה היה לי הפלה 1 לאחר הבדיקה באותו חודש היתה הפלה וחודש לאחר עוד הפלה ורק אז גילו כי יש לי קרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011בדיקת היסטרוסקוםיה לא רואה את החצוצרות אלא רק את הפתחים שלהן.
צריך להמשיך ולראות אם הקלקסן עוזר ואם לא התשובה תבוא בהפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםדנה11/12/2011
שלום
אני בת 39.5 עשיתי 3 IVF בשניים ראשונים נשאבו 3 ביציות בשני 5 ביציות והוחזרו 2 עוברים יפים ,בשלישי שוב הוחזרו 2 אבל כל העוברים שנוצרו הינם מדרגה B B/C שוב לא הצליח (וחלק הוקפאו.)
מה זה אומר?
האם העובדה כי לא נוצרו עוברים מדרגה A מעידה כי קיימת בעיה עם הביציות שלי?
במהלך הטיפולים FSH היה 14 ((אבל התחיל ב 4))
(מדובר בתרומת זרע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011התגובה השחלתית שלך לא טובה ואת צריכה לבצע פרופיל הורמונלי בוסת כולל AMH ואז נגיד לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע מפסיקים תמיכת פרוגסטרון?אילנית11/12/2011
ד"ר קול שלום,
אני בשבוע 9+ להריון מעוברים מוקפאים (נקלט עובר אחד) ועדיין לוקחת את התמיכה של אוטרוגסטן 300 * 3 פעמים ביום וכדור פרוגינובה* 3 פעמים ביום.
רציתי לדעת מתי אפשר להפסיק את התמיכה והאם לעשות זאת באופן הדרגתי או בבת אחת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר ישי, אשמח אם תוכל לענות לשאלתי
אילנית11/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי, אשמח אם תוכל לענות לשאלתי - תגובה
ד''ר דוד ישי12/12/2011שלום
לפי מחקרים, העובר מיצר את ההורמונים בעצמו ואינו זקוק לתמיכה כבר משבוע 7. בשבוע 9 את יכולה להפסיק ללא חשש. אין צורך לעשות הדרגתיות בהפסקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור הרבה לפני הזמןלירון11/12/2011
לרופאים שלום,
בד"כ, או ליתר דיוק בדקתי לפי החודשים האחרונים, והמחזור הגיע לאחר 28/29 יום.
מחזורים אחרונים: 19/09, 18/10, 15/11, והפעם הגיע מוקדם מדיי - ב-9/12, ומתנהג כמו מחזור לכל דבר.
הפרופיל ההורמונלי שלי תקין מ-22/9/2011:
LH = 5.6 IU/L
FSH = 7.7 IU/L
PROGESTRONE = <1/20
PROGESTERONE TOTOAL = <0.80
E-2 = 215 pmol/L
PROLAKTIN = 199 mIU/L
מה זה אומר? האם יש איזושהי בעיה רפואית? האם ייתכן וזו רק הקדמה למחזור?
מה זה אומר מבחינת היכולת לטיפולים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור הרבה לפני הזמן - תגובה
ד''ר דוד ישי11/12/2011שלום
קורה מפעם לפעם שיש שיבוש במחזור ( שמקדים או לסירוגין מאחר ). אם מדובר באירוע חד פעמי הדבר חסר משמעות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור בידר-הריון מחוץ לרחםמיכל11/12/2011
האם הריון מחוץ לרחם היא כתוצאת מאיכות עוברים לא טובה?
מהם הסיבות להריון מחוץ לרחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' בידר, אשמח לתגובתך בבקשה
מיכל12/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור בידר-הריון מחוץ לרחם - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011לא.
זה בדרך כלל מעיד על בעיה בחצוצרה.
הסיבה השכיחה להריון מחוץ לרחם זה דלקת קודמת באגן.
זה גורם להדבקויות בחצוצרות וההריון לא יורד חלק לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר- המשך
מיכל12/12/2011תודה על המענה,
אילו סימנים יש להריון חוץ ריחמי איך אפשר לזהות הריון חוץ ריחמי? עוד לפני בדיקת אולט'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר- המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011דמם לידני וכאבי בטן בדרך כלל.בדיקות הבטא עולות לאט ובאופן לא תקין.
אם יש הרגשות של הריון כמו בחילות, כאבי שדיים ,חולשה וכו. זה נגד הריון חוץ רחמי.
הריון חוץ רחמי יכול גם לא לתת סימנים בהתחלה אלא כשעושים אולטרה-סאונד בשבוע 6 ולא רואים שק ברחם אזי זה כנראה בחוץ.
הסיכון הוא בשבוע 7 כי א ההריון יכול לגרום לדימום חצוצרתו חזק.
רצוי לעשות הבחנה כבר בשבוע 5 וכאן האולטרה-סאונד מאוד עוזר כי בשבוע כזה צריך לראות כבר שק קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הגיוני?גבי11/12/2011
לפרופ' בידר שלום,
האם זה יכול להיות שהיה ביוץ עם זיקים מאוד קטנים? והאם מסתמכים רק על התמונה ההורמונלית?
ברקע PCO, טיפול באיקקלומין 150 מ"ג ליום. מחזור אחרון 27.11.
ביום חמישי e2= 146; progesterone =0.9 ; lh=46 אבל בא"ס כל הזקיקים קטנים והכי גדול=10
ע"פ התוצאות האלו (בהסתמך על רמות הורמונים)התבקשנו לקיים יחסים חמישי ושישי..
היום יום ראשון,, עדיין בא"ס זקיקים קטנים וההורמונים :
e2= 86; progesterone=1; lh=26
הרופא אומר שככל הנראה אני אחרי ביוץ וצריך לגשת לעשות בדיקת דם בעוד שבועיים.
אני משתגעת איך זה יכול להיות? האם לפי הנסיון הרב שלך פגשת כזה מקרה?
אודה לך על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
גבי11/12/2011מפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה הגיוני? - תגובה
פרופ` דוד בידר12/12/2011לא היה ביוץ. לא הייתה תגובה לכדורים. כנראה שעקב רמה גבוהה של LH חשב שהיה ביוץ.!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר
גבי12/12/2011תודה, אך האם זאת אומרת שהמחזור הזה אבוד או שעדיין יש סיכוי שמשהו יתפתח? כי רק בעוד שבועיים אני חוזרת ליחידה שם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר13/12/2011צריך לבצע בדיקת FSH לפני שנגיד לך מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי
גבי13/12/2011מתי אתה מציע לעשות FSH ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי - תגובה
פרופ` דוד בידר14/12/2011מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקשתך
גבי15/12/2011שלום פרופ',
לבקשתך ביצעתי היום בדיקת דם לרמות FSH, ויצא לי 3.98. יש לציין שאני ביום ה-19 למחזור. (מכיוון שהבנתי שהמספרים אומרים משהו רק אם מבצעים את הבדיקה ביום 3-5 למחזור).
אשמח מאוד לשמוע את חוות דעתך ועל מה זה יכול להעיד. חשוב לי לציין שכבר יומיים יש לי כאבים בשחלה השמאלית -כאבי ביוץ וגם הפרשות מרובות וצלולות מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
גבי18/12/2011מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבקשתך - תגובה
פרופ` דוד בידר18/12/2011הבדיקה בסדר כך שצריך לחכות לוסת ואז להחליט איך להמשיך.
לאחר שקיבלת אוביטרל צריך לחכות ולראות מה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי אוביטרל
גבי18/12/2011תודה על התייחסותך,
לא קיבלתי אוביטרל. סך הכל הטיפול היה איקקלומין 3 פעמים ביום ומעקב זקיקים. אך לא הבנתי מתשובתך למה הכוונה ב " הבדיקה בסדר"? האם זה אומר משהו על זה שהיה ביוץ או הכוונה ליכולת השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר19/12/2011הכוונה שה FSH לא גבוה ולכן אי הופעת וסת לא נובע מסיבה זו.
אם לא קיבלת אוביטרל יש לחזור על בדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון ולראות מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
גבי27/12/2011בוקר טוב,
ביצעתי אתמול בדיקת דם: בטא שלילי, E2=126 PRPGESTERONE=10.4
האם זה אומר שבייצתי? אני הרגשתי כאבי ביוץ איזה 5 ימים אחרי המועד ששיערו במחלקה. האם עדיין יש סיכוי להריון?
יש לך הסבר למה שקורה אצלי? מה אתה ממליץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון - תגובה
פרופ` דוד בידר27/12/2011לפי הנתונים שמסרת היו תהליכי ביוץ.
אם את לא מצליחה להרות צריך לעבור על כל הנתונים של התיק, להחליט מהי הבעיה ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרת מוקפאיםא11/12/2011
לאחר החזרת מוקפאים מקבלת תמיכה 3 אוטוגסטן 200 מ"ג ו-2 אסטרופם.
במחזור טרי מקבלת תמיכה של קרינון 8% פעם ביום.
רציתי לדעת מה ההבדל בין תמיכה לאחר החזרת מוקפאים לתמיכה לאחר השתלת טריים?
האם קרינון 8% פעם ביום שווה מבחינת המינון לאוטגסטן 200 מ"ג X 3 ביום?
בתמיכת הקרינון אני מרגישה תופעות לוואי יותר חזקות.
האם יש מצב שהאוטוגסן אינו יעיל דיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לאחר החזרת מוקפאים - תגובה
אין הבדל. אין תמיכה לטריים ותמיכה למופשרים. היעילות של שני התכשירים דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי הריון?ממי11/12/2011
טיפול הפריה אחרון בחודש אוקטובר..בעלי עם בעיה של ספירת זרע.הרבה זמן לא נבדק.בתאריך 2 לנובמבר קיבלתי מחזור ועכשיו כבר 11 יום איחור.האם ייתכן שאני בהריון?האם לעשות בדיקת דם?ייתכן שיפור בזרע?ייתכן הריון תקין?אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הריון? - תגובה
יתכן. אבל אני לא מבין למה להתעסק בתאוריות. עשי בדיקת הריון ותדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותלי11/12/2011
בוקר טוב, עד איזה גיל הביציות נחשבות לצעירות וטובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
במצב הרגיל עד גיל 35 בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקת בטאאמור10/12/2011
הי,
בת 35 אחרי הזרעה עם פיוריגון.
זריקת אוביטרל ניתנה בתאריך 5.12
1.מתי כדאי לבצע בטא (כי הבנתי שהאוביטרל מכיל את הורמון ה HCG).
2. לוקחת אנדומטרין פעמיים ביום, אם אין הריון זה יכול להזיק לרירית? למחזורים הבאים?\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעשות בדיקת בטא - תגובה
14 יום מההזרעה
האנדומטרין אינו מזיק לרירית לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ויובש וגינאלי..?מיקה10/12/2011
אני לפני טיפול ivf הרופא רשם לי פרוגינובה עד המחזור.. התחלתי לקחתי רק 4 כדורים אני חשה ביובש ויגינאלי בעת קיום יחסי מין .
כמו כן היום אחרי קיום יחסי מין נראה דימום קל ושטף דם גבישי..
האם עלי להפסיק את נטילת ..?
תודה והמשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה ויובש וגינאלי..? - תגובה
פרוגינובה אינה גורמת ליובש בנרתיק. ההיפך הוא הנכון. לדעתי יש סיבה אחרת. פני לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע לא תקינה אחרי ניתוחיונתן10/12/2011
שלום רב לרופאים
אני בן 26, רווק, לפני 8 חודשים עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי עקב הימצאות וריקוצל מאוד בולט, לפי בדיקות זרע שעשיתי לפני הניתוח - הוריקוצל פוגע בצורה חמורה באיכות הזרע- ולכן הוחלט על ניתוח.
תוצאת הבדיקה לפני הניתוח:
נפח: 2 מ"ל
ריכוז: 2.2 מיליון
תנועה : 10%
אחוז זרעונים תקינים : 10%
אני לא יודע כמה זמן הוריקוצל היה קיים אצלי, אבל אני שמתי לב לזה שנה וחצי לפני הניתוח, לקח לי זמן עד שעשיתי את הניתוח. עשיתי בדיקת זרע לאחר 6 חודשים מהניתוח ואני בהלם מתוצאת הבידקה, כמעט ואין שיפור והבעיה עדיין קיימת, אני לא יודע מה לעשות, זה גורם לי להיות מודאג ומוטרד כל הזמן, אני כמעט מיואש מהמצב, אני נמצא חסר אונים מול המצב הזה, אני חושב שגם לרפואה אין הרבה מה לתת במצב שלי, וזה כל כך מתסכל, אני גם לא מצליח לספר על תוצאת הבדיקה לאף אחד מהמשפחה שלי ולשתף אותם כי זה נושא מאוד רגיש וזה עוד יותר מקשה עליי. אני מודאג וחושש שאף בחורה גם לא תסכים להתחתן איתי בגלל הבעיה הזאת, ואם אני לא מדווח על זה אז כאילו שאני מרמה אותן, אני בקריסה טוטאלית, אני לא יודע מה לעשות.
האורלוג שעשה לי את הניתוח היה מאוד אדיש כשראה את תוצאת הבידקה ומבחינתו כאילו לא קרה שום דבר וגם לא התאמץ לעזור לי והפגין אדישות, הוא רק טען שמצבי אין פירושו שאני לא יכול להביא ילדים לעולם, והוא ביקש שאני אחזור על הביקה וללכת לרופא מומחה לפוריות הגבר.
תוצאת בדיקה אחרי הניתוח:
נפח : 1.6
ריכוז 4.5 מליון
תנועה : 25% מתוכם 10% תנועה מהירה.
אחוז זרעונים תקינים : 10%
רק רציתי לציין דבר מאוד חשוב שאני חושב שתוצאת הבדיקה לא הכי אמיתית שיש, כי התוצאה מושפעת מגורמים חיצוניים, כלומר ברגע שאני נכנס לבית חולים ויש לי בדיקה , אז אני נמצא בפחד ולחץ שאין דרך לתאר אותם, וזה משפיע על הזיקפה וגורם לשפיכה מוקדמת ולכן גם הנפח מושפע לרעה (וזה משליך על כמות הזרעונים הנפלטת) – אני ניסיתי לעשות בדיקה עצמית בבית, ואז אני יותר רגוע ויש לי שליטה על השפיכה, וגם זיקפה תקינה- והוצאתי זרע לתוך מבחנה עם סימינים של 1 מ"ל, 2 מ"ל , 3 מ"ל וכן הלאה, והגעתי לנפח ששווה ל 3 מ"ל, ולכן אני חושב שהריכוז האמיתי הוא יותר גבוה מ 4.5.
לציין גם כי אין בעיה גנטית במשפחה שלנו של בעיות פוריות. אני גם בריא לחלוטין.
אשמח לקבל את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע לא תקינה אחרי ניתוח - תגובה
אתה לא חייב לתת את הזרע בבי"ח. אתה יכול לעשות את זה בבית ולהביא את הזרע לבי"ח.
הקשר בין וריקוצלה לאיכות הזרע אינו ברור לחלוטין ובהתאם יש מצבים שבהם הזרע משתפר מאוד אחרי ניתוח ומצבים שבהם לא. במצבים נדירים המצב אפילו מוחמר אחרי ניתוח.
אפשר להרות עם זרע כזה אם כי קרוב לודאי שזוגתך תצטרך לעבור טיפולי פוריות כדי שהסיכויים יהיו טובים יותר.
אני מציע שתעשה מעקב אחר מצב הזרע ותשקול לפנות לבנק זרע ( אפילו פרטי ) כדי להקפיא כמה מנות זרע למקרה שאיכותו תמשיך להדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרסמת שוב- חבל שאזרוק- למסירהתמר10/12/2011
2 חבילות אסטרופם 2 מ"ג
2 מדבקות אוורל מתוך חבילה של 8 (אסטרדיול להדבקה על הירך)
3 חפיסות חומצה פולית 5 מ"ג .
הכל שמור במקום קריר. חבל שאזרוק
הכל תקף לפחות לעוד 10 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם.
גלית11/12/2011בוקר טוב
אני גרה באזור חיפה, אשמח לקבל את האסטרופם, אם את לא גרה באזור האם את יכולה לשלוח בדואר?
האיימל שלי [email protected]
תודה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיפה את?
נטע11/12/2011בארץ ? [email protected] גו'ליה תשלחי לי מייל ואשמח לקבל יישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירושלים ורעננה
תמר11/12/2011היי, שני אזורים אפשריים: ירושלים ורעננה. אם רלוונטי תגיבו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)