מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולי הריון?ממי11/12/2011
טיפול הפריה אחרון בחודש אוקטובר..בעלי עם בעיה של ספירת זרע.הרבה זמן לא נבדק.בתאריך 2 לנובמבר קיבלתי מחזור ועכשיו כבר 11 יום איחור.האם ייתכן שאני בהריון?האם לעשות בדיקת דם?ייתכן שיפור בזרע?ייתכן הריון תקין?אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הריון? - תגובה
ד''ר דוד ישי11/12/2011שלום
יתכן. אבל אני לא מבין למה להתעסק בתאוריות. עשי בדיקת הריון ותדעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותלי11/12/2011
בוקר טוב, עד איזה גיל הביציות נחשבות לצעירות וטובות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
במצב הרגיל עד גיל 35 בערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקת בטאאמור10/12/2011
הי,
בת 35 אחרי הזרעה עם פיוריגון.
זריקת אוביטרל ניתנה בתאריך 5.12
1.מתי כדאי לבצע בטא (כי הבנתי שהאוביטרל מכיל את הורמון ה HCG).
2. לוקחת אנדומטרין פעמיים ביום, אם אין הריון זה יכול להזיק לרירית? למחזורים הבאים?\* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לעשות בדיקת בטא - תגובה
14 יום מההזרעה
האנדומטרין אינו מזיק לרירית לא בטווח הקצר ולא בטווח הארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה ויובש וגינאלי..?מיקה10/12/2011
אני לפני טיפול ivf הרופא רשם לי פרוגינובה עד המחזור.. התחלתי לקחתי רק 4 כדורים אני חשה ביובש ויגינאלי בעת קיום יחסי מין .
כמו כן היום אחרי קיום יחסי מין נראה דימום קל ושטף דם גבישי..
האם עלי להפסיק את נטילת ..?
תודה והמשך יום מקסים
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה ויובש וגינאלי..? - תגובה
פרוגינובה אינה גורמת ליובש בנרתיק. ההיפך הוא הנכון. לדעתי יש סיבה אחרת. פני לרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע לא תקינה אחרי ניתוחיונתן10/12/2011
שלום רב לרופאים
אני בן 26, רווק, לפני 8 חודשים עברתי ניתוח וריקוצל דו צדדי עקב הימצאות וריקוצל מאוד בולט, לפי בדיקות זרע שעשיתי לפני הניתוח - הוריקוצל פוגע בצורה חמורה באיכות הזרע- ולכן הוחלט על ניתוח.
תוצאת הבדיקה לפני הניתוח:
נפח: 2 מ"ל
ריכוז: 2.2 מיליון
תנועה : 10%
אחוז זרעונים תקינים : 10%
אני לא יודע כמה זמן הוריקוצל היה קיים אצלי, אבל אני שמתי לב לזה שנה וחצי לפני הניתוח, לקח לי זמן עד שעשיתי את הניתוח. עשיתי בדיקת זרע לאחר 6 חודשים מהניתוח ואני בהלם מתוצאת הבידקה, כמעט ואין שיפור והבעיה עדיין קיימת, אני לא יודע מה לעשות, זה גורם לי להיות מודאג ומוטרד כל הזמן, אני כמעט מיואש מהמצב, אני נמצא חסר אונים מול המצב הזה, אני חושב שגם לרפואה אין הרבה מה לתת במצב שלי, וזה כל כך מתסכל, אני גם לא מצליח לספר על תוצאת הבדיקה לאף אחד מהמשפחה שלי ולשתף אותם כי זה נושא מאוד רגיש וזה עוד יותר מקשה עליי. אני מודאג וחושש שאף בחורה גם לא תסכים להתחתן איתי בגלל הבעיה הזאת, ואם אני לא מדווח על זה אז כאילו שאני מרמה אותן, אני בקריסה טוטאלית, אני לא יודע מה לעשות.
האורלוג שעשה לי את הניתוח היה מאוד אדיש כשראה את תוצאת הבידקה ומבחינתו כאילו לא קרה שום דבר וגם לא התאמץ לעזור לי והפגין אדישות, הוא רק טען שמצבי אין פירושו שאני לא יכול להביא ילדים לעולם, והוא ביקש שאני אחזור על הביקה וללכת לרופא מומחה לפוריות הגבר.
תוצאת בדיקה אחרי הניתוח:
נפח : 1.6
ריכוז 4.5 מליון
תנועה : 25% מתוכם 10% תנועה מהירה.
אחוז זרעונים תקינים : 10%
רק רציתי לציין דבר מאוד חשוב שאני חושב שתוצאת הבדיקה לא הכי אמיתית שיש, כי התוצאה מושפעת מגורמים חיצוניים, כלומר ברגע שאני נכנס לבית חולים ויש לי בדיקה , אז אני נמצא בפחד ולחץ שאין דרך לתאר אותם, וזה משפיע על הזיקפה וגורם לשפיכה מוקדמת ולכן גם הנפח מושפע לרעה (וזה משליך על כמות הזרעונים הנפלטת) – אני ניסיתי לעשות בדיקה עצמית בבית, ואז אני יותר רגוע ויש לי שליטה על השפיכה, וגם זיקפה תקינה- והוצאתי זרע לתוך מבחנה עם סימינים של 1 מ"ל, 2 מ"ל , 3 מ"ל וכן הלאה, והגעתי לנפח ששווה ל 3 מ"ל, ולכן אני חושב שהריכוז האמיתי הוא יותר גבוה מ 4.5.
לציין גם כי אין בעיה גנטית במשפחה שלנו של בעיות פוריות. אני גם בריא לחלוטין.
אשמח לקבל את עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת זרע לא תקינה אחרי ניתוח - תגובה
אתה לא חייב לתת את הזרע בבי"ח. אתה יכול לעשות את זה בבית ולהביא את הזרע לבי"ח.
הקשר בין וריקוצלה לאיכות הזרע אינו ברור לחלוטין ובהתאם יש מצבים שבהם הזרע משתפר מאוד אחרי ניתוח ומצבים שבהם לא. במצבים נדירים המצב אפילו מוחמר אחרי ניתוח.
אפשר להרות עם זרע כזה אם כי קרוב לודאי שזוגתך תצטרך לעבור טיפולי פוריות כדי שהסיכויים יהיו טובים יותר.
אני מציע שתעשה מעקב אחר מצב הזרע ותשקול לפנות לבנק זרע ( אפילו פרטי ) כדי להקפיא כמה מנות זרע למקרה שאיכותו תמשיך להדרדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרסמת שוב- חבל שאזרוק- למסירהתמר10/12/2011
2 חבילות אסטרופם 2 מ"ג
2 מדבקות אוורל מתוך חבילה של 8 (אסטרדיול להדבקה על הירך)
3 חפיסות חומצה פולית 5 מ"ג .
הכל שמור במקום קריר. חבל שאזרוק
הכל תקף לפחות לעוד 10 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם.
גלית11/12/2011בוקר טוב
אני גרה באזור חיפה, אשמח לקבל את האסטרופם, אם את לא גרה באזור האם את יכולה לשלוח בדואר?
האיימל שלי [email protected]
תודה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיפה את?
נטע11/12/2011בארץ ? [email protected] גו'ליה תשלחי לי מייל ואשמח לקבל יישר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירושלים ורעננה
תמר11/12/2011היי, שני אזורים אפשריים: ירושלים ורעננה. אם רלוונטי תגיבו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרוןאתי10/12/2011
וסת אחרון 18/11 איך ייתכן כי מחשבון ביוץ מסויים הראה לי שהביוץ המשוער יתרחש ב 26/12 0מחזור סדיר כל 35 יום) ומחשבונים אחרים אמרו 9/12?
אשמח לתשובה בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרון - תגובה
לא יודע. הנכון הוא שבמחזורים של 35 ימים הביוץ הוא ביום ה 21.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא10/12/2011
שלום, אחרי מחזור IVF ללא הצלחה יש לי כבר כמה ימים הכתמות כמו של תחילת מחזור, אך המחזור לא מגיע. זה מאוד לא אופייני לי, וגם לא קרה במחזורים הקודמים. יכול להיות זה בגלל הנרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יתכן. בכל מקרה אם אין הריון אין טעם להמשיך בנרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלי10/12/2011
שלום,
עשיתי בדיקת הריון ביום ה- 12 לאחר ההחזרה. האם יכול להיות שזה מוקדם מדי כדי לראות?
האם עדיף לבדוק שוב יותר מאוחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - תגובה
פרופ' שחר קול10/12/2011לא מוקדם מידי, בהנחה שמדובר בבדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטאני10/12/2011
אנחנו כבר בטיפול חמישי. בכל חמשת הטיפולים, אף עובר שנשאר בחוץ לא התפתח לבלסטוציסט.
מה הסיכוי שאלה שהוחזרו יקלטו ויתפתחו?
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציסט - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי10/12/2011שלום לך,
הסיכוי להריון מהעברת עוברים טריים הוא של 30-35% למחזור טיפול. הסיכוי שמעובר יתפתח בלסטוציסט במעבדה הינו 20-40%
במידה ובחמשת הטיפולים הועברו עוברים באיכות טובה בגיל יומיים או שלושה ללא הריון - יש מקום לבצע בירור של כשל חוזר בהשרשה, הכולל היסטרוסקופיה, בירור קרישיות יתר, יעוץ גנטי ובדיקת קריוטיפ. כמו כן יש מקום לשקול פרוצדורות כמו ביצוע ביופסיה של הרירית - פיפל לפני תחילת הטיפול או ביקוע חלקי של מעטפת הביצית לפני העברת העוברים- assisted hatching מציעה שתתיעצי עם הרופא המטפל.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטוציסט - שאלה נוספת
אני10/12/2011שכחתי לציין שהבעיה היא בזרע של הבעל (מורפולוגיה 0%). הזרעונים הטובים נבחרו בקפידה, אך העוברים החיצוניים התפתחו עד חלוקה של 8 ולא מעבר.
בעלי עשה בדיקת האלוספרם, ויצא 14% (תקין, לפי הרופא המטפל).
האם בנוסף יש משהו שצריך לעשות גם בצד של הבעל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
אני11/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים???
אני12/12/2011אין לאף אחד מהדוקטורים/פרופסורים בפורום תשובה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידרסילבי09/12/2011
שבת שלום
ידוע לי שבטא אמורה להכפיל את עצמה ולפעמים יותר ,אבל במידה ובטא מכפילה את עצמה פי 4-5 תוך יומים, האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/12/2011כן וזה טוב.
בכל אופן יש מצבים שהבטא עולה מאוד וזה יכול להיות הריון מסוג מסויים שהוא לא תקין ,אך זה לא שכיח ולכן תעשי אולטרה-סאונד שבועיים אחרי הבטא הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה אסורדנה לה09/12/2011
לקיים יחסי מין לפני צילום רחם והאם מותר לאונן עם ויברטור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אסור - תגובה
פרופ` דוד בידר09/12/2011את מתכוונת לאונן על ידי ויברטור ולא עם הויברטור. אין שום בעיה לאונן עם או בלי.
קיום יחסי מין לפני צילום אינם רצויים עקב האפשרות של הריון. במידה ויהיה הריון יש בעיה שעשו צילום רחם על הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי תרומת ביצית לפרופ' בידרשרונה09/12/2011
מחזור נובמבר ללא הצלחה החזירו שלושה עוברים יש לי עוד שתי עוברים מתי העוברים יהיו אצלנו?????.. לצערי אתה תענה לי יתר מהר מכ... והאם האיכות שלהם לא תפגע מזה שהם עדיים מוקפאיים?
תודה ושבת נהדרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרונה09/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי תרומת ביצית לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/12/2011טיפולי הפריה חוץ גופית נותנים סיכויים להרות.
בהסיכויים נעים סביב 40-45% אך ממש לקיחת ילד נעים סביב 35 %.
אך בתרומת ביציות התמדה מביאה נלהריון כי מדובר בביציות טובות וצעירות.
אני מחר חוזר עם המוקפאים לארץ.
מוקפאים יכולים לשרוד שנים רבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתיים מהם שלי תודה פרופ' בידר
נטע11/12/2011שמור עליהם!!!!!!!!!!!!!!!! תודה רבה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ערכים-בטאקורל8209/12/2011
בוקר טוב,
לאחר 12 יום ביצעתי בדיקת דם והתבשרתי בבשורה המשמחת
הבטא-247
אסטרודיל-6,790
פרוג- 190.80
ולאחר 14 יום ביצעתי שוב בדיקת דם והערכים היו:
בטא-525
אסטרודיל-7,634
פרוג-190.80
האם זה תקין?
אני נוטלת 3 פעמים ביום אנדומטרין לתמיכה.
ועוד שאלה קטנה באיזה שבוע אני? ביצעתי שאיבה ב-21.11 והחזרה ב-23.11
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ערכים-בטא - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי10/12/2011שלום קורל,
עלית ההורמונים נראית תקינה . לפי תאריך העברת העוברים את עכשיו בין שבוע 4-5
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורגוןבר09/12/2011
שלום אני התחלתי בפעם הראשונה להשתמש בפיורגון 225 לפני IVF סה"כ עד היום 3 זריקות ומזה יומיים יש לי כאבי ראש סחרחורות בחילה עד הקאה האם זה נורמלי? משהי עברה את זה ברמה כזו מה יהיה שנצרף עוד זריקות אני בתחילת הדרך.... אשמח לדעת מכן תודה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון - תגובה
התופעות שאת מתארת אינם תופעות שכיחות של פיורגון ויתכן שאין להן קשר לטיפול. בכל מקרה אני ממליץ מאוד לעדכן את הרופא המטפל שלך ולהתיעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)