מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בטאלימור24/11/2011
ביצעתי בדיקת דם 12 יום אחרי החזרת מוקפאים והתוצאה היא 35.4 יומים אחרי התוצאה היא 65.8 הבנתי כי יש צורך בהכפלה, למרות שבאינטרנט רשום כי ערכים תקיני הם ערכים של פי 1.5 או 2-האם מדובר בבדיקה תקינה? האם יש צורך לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימור25/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בטא - תגובה
פרופ' שחר קול26/11/2011מוקדם לקבוע תקינות ההריון.
יש להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בטא - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי26/11/2011שלום לימור,
מציעה שתעקבי אחר רמת הבתא הכמותי בעוד מספר ימים, זו בפירוש יכולה להיות תוצאה בגדר הנורמה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באיקאקלומיןחנה24/11/2011
בס"ד
עברתי 4 טיפולי הפריה+PGD ללא הצלחה.טופלתי בזריקות:גונל אפ,דקקפטיל,מונפר,ואוביטרל.וזה לא עזר.היו 4 ביציות בכל טיפול.בטיפול הראשון הוחזר עובר בריא 1 ולא החזיק מעמד.בטיפול השני לא היו עוברים להחזרה.בטיפול השלישי הותחל זריקות גונל סמוך למחזור והופסק הטיפול כי לא התפתח ביוץ כמו שצריך.ובטיפול הרביעי היו 5 ביציות ולא היה עוברים להחזרה.לא התפתחו טוב.התאימו לי טיפול נוסף עם כדורים בלבד:איקאקלומין 3 כדורים ביום מהיום ה3 למחזור.האם לטיפול זה יש סיכוי להצלחה אם אחרי כ"כ הרבה זריקות הביציות לא יצאו טובות יש סיכוי שמכדורים יהיה ביציות והטיפול יצליח?מה הסיכוי להצלחה?האם טיפול זה יעיל?(בסוף הטיפול גם אוביטרל בשאיבה ובהחזרה).אני מאד חוששת ומפחדת אם יש סיכוי שיצליח.אשמח לשמוע מכם מה דעתכם.תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באיקאקלומין - תגובה
ד''ר דוד ישי27/11/2011שלום
לא הייתי רוצה לדבר על סיכויים. הם תלויים בכל כך הרבה גורמים. מה שחשוב הוא
1. שכל זמן שיש עוברים להחזיר, גם אם רק פעם בכמה טיפולים, יש סיכוי להריון.
2 . כשהתגובה פחות טובה מהצפוי צריך לנסות כל מיני צורות טיפול כדי לבחור את הטובה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים - דחוףפנינית24/11/2011
שלום רב,
אני בת 42 ועשיתי בדיקת דם היום שזה היום השני למחזור.
התשובה שהתקבלה:
FSH - 19.3
LH -19.5
E2 - 361
PROGESTRON - 3.8
האם ניתן לעבור טיפול IVF עם התוצאות הנ"ל והאם יש
טעם לבצע את הבדיקה שוב מחר?
אשמח לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שהשאלה שלי התפספסה
פנינית24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הורמונים - דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול24/11/2011הפרופיל מצביע על רזרבה שחלתית ירודה.
הסיכוי להשגת הריון בטיפול IVF שיביא ללידת-חי הוא קטן.
אין טעם לחזור על הסדיקה. אם כבר - עדיף לבדוק AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' קול, תודה רבה על המענה המהיר
פנינית24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לבדוק AMH
אני25/11/2011והאם כל יום במחזור הוא רלבנטי..
כלומר, הבנתי שאין צורך לערוך את בדיקת הדם בזמן הווסת..
והוא נתון שלא משתנה בניגוד ליתר ההורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן ניתן לבדוק AMH - תגובה
פרופ' שחר קול26/11/2011אפשר לבצע בכל יום.
הבדיקה זמינה בבתי החולים ומעבדות זר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ציסטה בשחלה
אני27/11/2011תתן תשובה לא מהימנה לגבי הבדיקה?
עד כמה הבדיקה רגישה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיורגוןשאלה24/11/2011
למה אי אפשר לקחת זריקות של פיורגון כל חודש, וצריך לעשות חודש הפסקה באמצע?
האם יש אפשרות כן לעשות את זה כל חודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון - תגובה
ד''ר דוד ישי27/11/2011שלום
לא כל הרופאים חושבים שצריך לעשות חודש הפסקה. לדעתי הרוב חושב שכן. הסיבה היא עומס הורמונלי על השחלות ועל הגוף בכלל וסיכוי גבוה יותר לתגובות לא רגילות ולהופעת ציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 6 שלוש עשרה ימים אחרי החזרהאנה24/11/2011
בוקר טוב
15 ימים אחרי שאיבה , 13 ימים אחרי החזרה.
הבטא בבדיקת דם - 6.
האם יש סיכוי /תקדים כלשהו להריון במצב כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא 6 שלוש עשרה ימים אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול24/11/2011סיכוי קלוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים בני 4 תאיםקורל8224/11/2011
בוקר טוב, פורום יקר
אני ובעלי עברנו IVF ה-4 שלנו וביום שני עברתי שאיבה של 9 ביציות וביום רביעי ביעצתי החזרה של 3 עוברים בני 4 תאים ונותרו לי עוד 3 עוברים מוקפאים.
ההפריה שלנו היא איקסי מכיוון שהאיכות זרע של בעלי מאוד נמוכה אז חייבים לעזור לזרע להיכנס לביצית.
האם עוברים בני 4 תאים היא תקינה ? או שהסיכוי שהם התפתחו ברחם נמוך יחסית?
וכתמיכה לאחר ההחזרה אני לוקחת 3 פעמים אנדומטרין,
אני מוכרחה לציין שב-IVF ה-3 הייתי בהיריון עד שבוע 10 כיוון שהעובר לא התפתח טוב היו לו בצקות והוא נפל.
אני כל כך רוצה שנתבשר בתוצאה חיובית לבדיקת דם הבאה שלי עברנו כל כך הרבה הלוואי שבזכות חג החנוכה יקרה לנו נס הגדול מכל!!!! (אמן לכולנו)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים בני 4 תאים - תגובה
פרופ' שחר קול24/11/2011כנאמר בפורום המקביל: הכל דבש.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול, איזה פורום מקביל?
עדי25/11/2011האם יש עוד פורום כזה שעוסק בשאלות כמו שלנו שאתה עונה בו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת את השאלה גם
מודאגת25/11/2011בפורום דוקטורס' שם הוא מנהל את פורום פוריות והפריה חוץ גופית :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות דחוףףףףףףףףףףשרון24/11/2011
עברתי הזרעה ב17.11 לאחר הפלות חוזרות (4) לאחר כל הבדיקות המקיפות לא נמצאה סיבה, את ההפלות בדרך כלל עברתי בין השבוע הרביעי לחמישי רציתי לשאול
מאחר וקיבלתי אוביטרל ולא ניתן לעשות בדיקת הריון 14 יום לפני אני חוששת שיהיה לי שוב הפלה ואני הפעם לא ידע מזה יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לדעת בוודאות שאני בהריון
אני בתמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום (בתחילת שבוע רביעי ניתן לעשות אולטרסאונד ולראות הריון?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי למי לפנות.הרופא שלי בחו"ל
שרון24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים על שאלות?
שרון24/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שרון27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפרוגינובהדניאל23/11/2011
שלום,
אני לוקחת את הפרוגינובה 3 פעמים ביום (לפני החזרת עוברים). יש לי לפעמים סחרחורות ובחילות. האם זה תקין?
כמוכן, האם פרוגינובה יכולה לגרום נזק לכבד, כליות ...........?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפרוגינובה - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2011את יכונה לרדת ל 2 כדורים ליום ואולי יהיו פחות תופעות לואי.
בדרך כלל הכדורים לא פוגעים באיברים שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHיעל23/11/2011
שלום,
בבדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור יצא לי ערך FSH גבוה. בבדיקה ראשונה יצא 16 ובבדיקה חוזרת יצא 21.7.
בבדיקה נוספת עשיתי בטעות ביום ה 16 למחזור ויצא ערך 9.
1. האם מדובר באי פוריות?
2. האם יש משמעות לערך FSH שיצא 9 ביום ה 16 למחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייחסות לגיל
יעל23/11/2011שכחתי לרשום שבפברואר ימלאו לי 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH - תגובה
פרופ' שחר קול24/11/2011אין טעם לחזור על הבדיקה שכן רמת ה - FSH אינה יציבה.
חייבים תמיד לצרף ערך E2 שנמדד באותו היום.
כנראה מדובר על רזרבה שחלתית ירודה.
אם רוצים רק מדידה אחת - עדיף AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שוב-פענוח פרופיל הורמונלירויטל23/11/2011
אני בת 39.5. יש לי שני ילדים. אחת מהם מהפרייה בשל בעיות זרע.
רציתי לדעת האם הפרופיל שבצעתי ביום הרביעי למחזור תקין.
TSH 1.39
PROLACTIN 166
LH 3.5
FSH 7.9
ESTRADIOL 438
PROGESTRONE קטן מ0.8
TESTOSRONE קטן מ-1.5
DHEA-S 0.83* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב-פענוח פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול24/11/2011תקין ליום 4 .
FSH חסר משמעות לאור E2 גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר-תרומת ביציתשלומית23/11/2011
מעוניינת בתרומת ביצית בארץ.
האם אתה מתעסק עם הנושא?או שעדיין לא התחילו עם הנושא בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-תרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2011לצערי תהליכי תורמות בארץ הם בעייתיים בשלב זה עקב הקושי בישום החוק ואני מאמין שזה עוד יקח הרבה זמן עד שהוא יהיה ניתן לישום ממשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' בידר-גל23/11/2011
אחרי החזרת 2 עוברים טריים שאיבה בשבת החזרה ביום ג', קיבלתי דוח מעבדה לגבי איכות העוברים, אשמח לדעת את דעתך על איכותם ומה הסיכויים להיקלטות?
4.2 T כנ"ל לגבי העובר השני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' בידר- - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2011ביום זה צריכים להיות עוברים בני 5-8 תאים ואצלך הם לא בהתפתחות טובה.
תלוי גם מה גילך.
בכל אופן הסיכויים לא גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרסיון23/11/2011
פרופ' בידר שלום רב
היום בבוקר הרגשתי את הביוץ ובדיקה ביתית אתמול הראתה על ביוץ מתקרב (שני פסים ממש כהים) שאלתי ההם אפשר גם להיקלט ממגע לאחר מס' שעות מהביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר24/11/2011כן.
הזרע נמצא לפחות 48 שעות במערכת הנקבית והביצית מחכה כיממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי אוביטלעדי23/11/2011
שלום רב. אחרי החזר של 2 עוברים מוקפאים. כחלק מהתמיכה לאחר ההחזרה (בנוסף ל 2 אנדומטרין ביום וזריקת פרוגסטרון פעם ביומיים) התבקשתי להזריק אוביטרל 3 ימים לאחר ההחזרה, וכך עדיתי. יוצא שאת בדיקת הבטא אני אמורה לעשות 9 ימים לאחר האוביטרל (שהם 12 יום לאחר ההחזרה). האם במועד זה הבדיקה תהיה כבר אמינה? לא נמר לי דבר על דחייתה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
עדי27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לגילוי סיבות אי פריוןגילי23/11/2011
שלום,
הנני בת 41.5 ללא ילדים (נשאתי לפני כ8 חודשים) . הייתי בהריון ספונטני ללא טיפולים שהתגלה בתחילת יוני ולא התפתח עובר (שק ריק) עברתי הפלה עם ציטוטק בשבוע 10 לערך מבחינת גיל ההריון ( גודל הריון מתאים לשבוע 6 לערך ). מאז קיבלתי וסת ולאחר מכן אנו מנסים חודשיים להכנס להריון(למען האמת בחודש הנסיון הראשון פספסנו את הביוץ , לפי ערכת ביוץ ביתית).
עשיתי בדיקות קרישה שהיו תקינות.
בעבר היה לי DEHA-S גבוה אך הייתי אצל אנדוקרינולוג ולאחר סדרת בדיקות אמר שאין צורך בטיפול מה גם שהבדיקה יצאה בסדר מעצמה.
ברקע אימי ואחותה נפטרו מסרטן שד.לי נמצאה ציסטה לפני כשנה
שאלותי:
1. האם יש יתרון במקרה זה לאולטראסאונד דופלר או מספיק אגן קטן ואגינלי?
2.האם בהידרוסנוגרפיה רואים את אותם דברים (חסימות כתוצאה מההפלה בציטוטק) כמו בצילום רחם ?
3. האם יש טיפולים שמשפיעים על תחלואה בסרטן השד?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהודעה נפלה טעות - הציסטה בשד
גילי23/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)