מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקאקלומיןבר28/11/2011
אם בדר"כ יש לי זקיק אחד בגודל 21 ביום ה- 13 ורירית בין 8-9 ללא כל התערבות טיפולים (תרופות וכדומה) והחודש לאחר טיפול באיקאקלומין נמצאו לי שלושה זקיקים בגדלים 13, 17, 20 ורירית 6.4 האם האיקאלומין תרם לי או שאינו שינה את הסיכוי שלי להיריון. אני שואלת מהסיבה שנראה לי שיש רק זקיק אחד שיהיה בו פוטנציאל להיריון והשאר לא ורירית הרחם הדקה מקטינה סיכוי להיקלטות.
אשמח לקבל תשובות מקצועיות יותר מתחושת בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין - תגובה
ד''ר דוד ישי03/12/2011שלום
הרירית אמנם דקה יותר אבל מספיקה לקליטת הריון, ויש שני זקיקים פוטנציאליים לביוץ. אז לדעתי בכ"ז הרווחת משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה ביותרקרין28/11/2011
האם חולות אפילפסיה יכולות לעבור טיפולי IVF? האם יש סכנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה ביותר - תגובה
יכולות בתנאי שהן מטופלות, מאוזנות וללא התקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' דוד בידר שאלהחנה27/11/2011
שלום לך.אני עברתי 4 טיפולי הפריה עם זריקות גונל,דקקפטיל,אוביטרל,ומונפר,היה צורך גם בPGD בגלל בעיה גנטית של בעלי.בטיפול הראשון היו 4 ביציות והוחזר עובר אחד בריא אך לא שרד.בטיפול השני היו 4 ביציות ולא היו עוברים להחזרה.הטיפול השלישי הותחל ישירות בתחילת המחזור והופסק כי לא היתה תגובה טובה.בטיפול הרביעי היו 5 ביציות. לא היו עוברים להחזרה.לבעלי יש בעיה בספירת זרע.ובבית חולים טוענים שגם הביציות לא טובות בטיפול הורמונלי.כרגע הוחלט על פרוטוקול של כדורים איקאקלומין מיום ה3 למחזור למשך 5 ימים.השאלה שלי אם זה יעיל טיפול בכדורים אחרי טיפול בזריקות?ומה בדיוק עושים כדורים אלה?ואם יש הצלחות וסיכויים להרבה ביציות בשביל הPGD?והאם יש להם תופעות לוואי?והאם הם חזקים כ"כ לגרום להתפתחות ביציות?אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' דוד בידר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/11/2011בדרך כלל הפרוטוקולים לא יגרומו להופעת ביציות טובות יותר.
הרופא מנסה לשנות על מנת שתהיה לך הרגשה שמנסים איכשהוא לעשות יותר טוב ממה שעשו.
הפרוטוקול עם איקכלומין הוא ישן וברוב המקומות לא משתמשים בו.
מה שיותר חשוב זה : גילך ורמות הFSH וה AMH בוסת.
לפי מה שעברת יש בעיה בביציות והתוצאות תמשכנה להיות דומות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל27/11/2011
שלום,
אני לוקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום (הכנה לפני החזרת מוקפאים).
1. האם בהכרח נטילת כדורים הללו מונעת ביוץ?
2. האם יכולות להופיע הפרשות כלשהם במהלך נטילת פרוגינובה?
3. האם יש סיכוי כלשהו שאחרי נטילת פרוגינובה ואנדומטרין קיימת ביצית שיכולה להיות מופרת ע"י הזרע לאחר קיום יחסים?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר28/11/2011כאשר לוקחים פרוגינובה בדרך כלל אין ביוץ אך לפני תחילת מתן אנדומטרין יש לבדוק רמות פרוגסטרון בדם כי לפעמים ההורמון עולה וזה לא טוב.
לא צריכות להיות הפרשות חומות אלא בצבע בהיר.
אין כמאט סיכוי שתופעה ביצית במהלך פרוטוקול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת בלסטוציסט מופשר בדרגה 3פרופ` דוד בידר27/11/2011
הוחזר לי בלסטוציסט מופשר בדרגה 3,כל הפרמטררים טובים(רירית טובה,החזרה חלקה)מה הסיכוי?יש בכלל הריונות מבלסט' מוקפאים?
קמתי כ10 דקות מההחזרה לשרותים האם זה יפגע בהחזרה,האם העוברים יכולים להפלט בשרותים,היה נדמה לי ששמעתי משהון כמו "פק" אבל אולי זה רק מהלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חחח...יקירתי זה מהלחץ..
רות27/11/2011קודם כל העוברים לא נפלטים. אין דבר כזה. כנראה הלחץ של התקופה וההורמונים משפיעים עלינו..חחחח...
ודבר שני, הרופאים אומרים תמיד, שכל עוד ישנה החזרה של עוברים - קיים סיכוי להריון.
שאם לא כן, לא היו מחזירים לך בכלל.
אז, תחכי עד לבדיקת הזמן כמה שאפשר בלי לחץ...קשה..קשה
ותהיי רגועה העוברים נשארו אצלך ולא יצאו לשום מקום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטוציסטים מופשרים-אשמח לתשובת רופ
דנה28/11/2011כנראה מהלחץ,למרות שקראתי ש15 אחוז מהעוברים נפלטים בסמוך להחזרה איני יודעת מדוע...
למרות שזאת זאת כבר הפעם ה6 שבה מחזירים לי קפואים מאותו המחזור ללא הועיל(למעט הריון תאומים שהסתיים בשבוע 6 בגלל שקים ללא עוברים),
אני מוכרחה לדעת האם יש תקווה לבלסטוציסט(עוד לא זכיתי להריון מבלסטוציסטים בכלל והחזרתי עד כה 4 בנפרד),
יש לציין שהייתי בהריון 3 פעמים,1 מהם הסתיים בלידה של ילד בריא.(ופעמיים הפלה בשבועות 6-10)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת בלסטוציסט - תגובה
לא רוצה לדבר על אחוזים, אבל בודאי שיש הריונות וילדים מבלסטוציסטים מופשרים
עוברים לא נופלים מהרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF+אפילפסיהקרין27/11/2011
שלום
לפני כמספר חודשים אובחנתי כחולת אפיפלסיה, נוטלת כדורים (טגרטול 600 מ"ג ליום) .
אני אמורה להתחיל השבוע טיפול IVF
אני ממש מפחדת
האם קיימים מקרים שחולות אפילפסיה עברו/עוברות טיפולי IVF???????
האם יש השלכות של הזריקות להתקפי אפילפסיה?????
האם טיפולי IVF מזיקים לחולות אפילפסיה?????????
אנא עזרו לי בבקשה אתם תקוותי האחרונה כי אני לא יודעת מה לעשות - אני נורא חוששת חוששת חוששת
בבקשה תעזרו לי : (* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילפסיה +IVF
קרין27/11/2011בהמשך לשאלתי
האם יש צורך במתן מינון נמוך יותר של זריקות או באותו רמה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןטל27/11/2011
שלום ב20.10 קיבלתי מחזור והתחלתי טיפול IVF ב9.11 שאיבה ב11.11 החזרת 2 עוברים וב24.11 עשיתי בטא שהתוצאה היתה מעל 500 והיום ה27.11 עשיתי שוב בדיקה שיצאה 1920, האם ההכפלה תקינה? והאם זה יכול להצביע על תאומים?
ורציתי לדעת איך אני ממשיכה מכאן ומתי אני צריכה ללכת לרופא?
תודה ושבוע טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
טל27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שוב
טל28/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011ההכפלה בסדר.
יתכן תאומים אך לא בטוח.
צריכה בעוד שבועיים לעשות אולטרה- סאונד אצל הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקובל אסטרופם לאחר החזרה?רוית26/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כלומר, החזרה של טריים ב- IVF
רוית26/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילציה בהריוןטל26/11/2011
שלום ,לפני יומיים גיליתי שאני בהריון ב"ה ,לפני ההריון התחלתי טיפולי אפילציה (מחט חשמלית) להורדת שיער מהפנים עם משחת אמלה לאלחוש מקומי ,האם מותר להמשיך בטיפולים עם המשחה גם בהריון? והאם זה יכול להזיק להריון?
תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפילציה
טל27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפילציה בהריון - תגובה
ד''ר דוד ישי27/11/2011שלום
לדעתי אין עם זה בעיה אבל עדיף שתתיעצי עם המרפאה הטרטולוגית של פרופ' אור נוי בהדסה עין כרם בירושלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימיכל26/11/2011
שלום רב
אני צריכה לעשות בדיקות דם לפרופיל הורמונלי של היום השלישי למחזור,
היום השלישי נפל לי ביום שבת, האם אני יכולה לעשות ביום הרביעי?
האם זה חשוב 3 שעות עירנות לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה
מיכל26/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ממתינה לתשובה לשאלה פשוטה
מיכל27/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדלית26/11/2011
שלום ,
מנסה להיכנס להריון כבר מעל חצי שנה.יש לי ילדה בת שנתים וחצי .בהריון הראשון נקלטתי תוך חודשיים.
בוצע מעקב זקיקים ביום ה12 מיום המחזור
נמצא: רירית תלת קוית 7 מ"מ ,שחלה שמאלית ללא פעילות
שחלה ימנית עם זקיק 20 מ"מ ועוד זקיק קטן יותר.ללא נוזל בדוגלס.
קיימתי יחסים ביום ה: 11,13,14,15 .ביום ה15 לא יצא הרבה זרע .
אגב הרגשתי את כאבים בצד ימין ביום ה15 נדמה לי ביוץ.
להמשיך לקיים יחסים ?אם כן עד מתי?אתמול ביום ה16 לא קיימת זה בסדר
?אני מקבלת כל 29 יום ב3 החוד' האחרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול26/11/2011הביוץ סביב יום 15, לכן את מכוסה היטב.
לקיים רק אם יש רצון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFאנונימית26/11/2011
שלום
עברתי 3 פעמים הפריות מבחנה לפני מספר רב של שנים. הוכנסו לגופי הורמונים רבים. בזריקות כדורים וכן הלאה. לאחר שלא צלחו הפריות המבחנה נכנסתי 2 הריונות טבעיים . לאחר לידת הבן השני התגלתה אצלי מחלת הזאבת(לופוס) עם בעיות מפרקים וסימפטומים רבים.
שאלתי היא האם הטריגר להתפתחות והתפרצות המחלה נובע מההורמונים שקיבלתי?
אשמח לתשובה מפורטת ומדיוקת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF - תגובה
פרופ' שחר קול26/11/2011אין תשובה מדעית לשאלתך.
ועם זאת יש לזכור כי כל ההורמונים שקיבלת מתגמדים לעומת ההורמונים הנוצרים במהלך ההריונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב!!!ענת26/11/2011
לפני 12 יום הוחזרו לי 2 ביציות מופרות. בבדיקת דם התוצאות היו
ESTRADIOL <76.5
PROGESTERON 28.9
BETA 54
האם התוצאות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב!!! - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי26/11/2011שלום ענת,
תוצאת הבתא מעידה על כך שאת בהריון. נא המשיכי עם התמיכה שאת מקבלת ( בנרות /כדורים) ועקבי אחר רמת הבתא בעוד מספר ימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין, פרוגינובה וכאבי בטןתמרה26/11/2011
שלום,
שלושה ימים אחרי החזרת עובר (IVF מס' 3). נוטלת 3 אנדומטרין ו-3 פרוגינובה ביום.
מינונים דומים קבלתי גם בטיפולים קודמים, של אוטרוגסטן ואסטרופם.
איני יודעת האם זוהי תופעת לוואי של התמיכה, או משהו שקשור לשאיבת ביציות, אך כל פעם לאחר ההחזרה סובלת מכאבי בטן מטרידים לאחר האוכל.
אני תוהה האם כאבי הבטן פוגעים בסיכויי הצלחת הטיפולים?
אודה לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאד לתשובה...
תמרה26/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטאטלאל25/11/2011
שלום
ביום ראשון שעבר 13.11 הוחזרו 3 עוברים עם סיכוי טוב. יום אחרי קיבלתי אוביטרל (רבע מזרק) כתמיכה. היום 25.11 13 יום מההחזרה ו12 יום מאוביטרל , ערך בטא ראשון 223. פרוגסטרון-190.80 E2- 7119. האם הבדיקה לא מוקדמת מדי? קראתי שלאחר אוביטרל יש לחכות 14 יום.
האם הבטא גבוהה ומעידה על משהו?
האם יש צורך בתמיכה לאור הפלות חוזרות בשלבים מוקדמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי26/11/2011שלום טלאל,
מציעה לבצע בדיקת בתא כמותית נוספת בעוד מספר ימים יחד עם זאת, לאור תוצאות הפרוגסטרון, יש סיכוי שאכן את בהריון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)