מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע אחרי החזרהחסוי29/11/2011
ביום שלישי 22/11 התבצעה החזרה של 3 עוברים A/B ממוקפאים, 7, 5 ו 4 תאים.
היום יום שלישי 29/11 בדיקת הורמונים - E2 1768 ופרוגסטרון 54. מה הסיכויים להריון? האם יש סיכוי טוב להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי החזרה - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/11/2011לחסויה שלומות,
אין שום אפשרות לדעת ולהתנבא לגבי סיכויים להריון עפ"י ערכי ההורמונים שציינת מאחר ואת מקבלת גם כדורי אסטרוגן וגם נרות וגינליים של פרוגסטרון. אנא התאזרי בסבלנות ותבצעי את בדיקת הבטא כ-12 יום לאחר ההחזרה.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאני29/11/2011
שלום,
אני בת 27, ללא ילדים, מעולם לא הייתי בהריון ואני מנסה מזה כתקופה להיקלט, אך ללא הועיל מכיוון שהמחזור שלי לא סדיר, לפעמים הוא נעלם לחודשים , אין לי מושג אם אני בכלל מבייצת.
(כשהייתי חיילת אושפזתי למעקב 3 ימים עקב שחלה מוגדלת מעל הנורמה, ואז הרופא אמר לי שיש לי שחלות פוליצסטיות. אבל זה היה לפני 7 שנים... )
ניגשתי לרופא נשים, הוא נתן לי פרוברה (איחור של מיני' חודשיים בוסת)ושלח אותי לפרופיל הורמונלי, ביום ה3 למחזור , עם צום ועירנות של 3 שעות, אלו התוצאות .:
TSH | 4.71 | mIu/l
LH - Luteinizing Hormone | 11 | IU/l
FSH | 4.9 | IU/l
Estradiol (E2) | 202 | pmol/l
Testosterone Total | 1.5 nmol/L -קטן מ |
אשמח לחוו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/11/2011לאני שלומות,
עפ"י הפרופיל ההורמונלי ועפ"י הנתונים שציינת הכל מכוון לכיוון של שחלות פוליציסטיות, כפי שנאמר לך לאחר האשפוז. לדעתי עלייך להתחיל בטיפול של גלולות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור הוסתי עד שתנשאי ותהיי מעוניינת להרות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור בידר - IVMשירי29/11/2011
שלום, אני בת 36 בעלי ואני ניסינו להרות במשך שנתיים ולאחר מכן התחלנו בהזרעות (6 ללא הצלחה) ושלוש פעמים IVF ללא החזרה (פעם 1פרוטוקול קצר - נשאבה ביצית אחת מ11 זקיקים גדולים ללא הפרייה, פעם 2 פרוטוקול קצר - נשאבו 2 ביציות מ 13 זקיקים גדולים ללא הפרייה, פעם 3 פרוטוקול ארוך- לא נשאבו ביציות כלל מ 13 זקיקים) כמובן קיבלתי את כל ההרומונים הרגילים( לסירוגין דקפפטיל/סנורל, פיוריגון/גונל, מונוגון/לבוריס ואוביטרל), בדיקת זרע של בעלי תקינה. פרופיל הורמנלי שלי תקין וגם צילום רחם. על פניו "הכל" תקין, אבל הריון אין. במחזור זה אני ללא הורמונים בכלל ואני צפוייה בעוד ימים ספורים לעבור טיפול IVM (בבדיקה שנעשתה היום יש לי 10 זקיקים קטנים, אני ביום ה 9 למחזור). שאלות:
1. אם "הכל" תקין למה אין הריון?, ברור שיש משהו שהוא לא תקין, איזה בדיקות עוד ניתן לעשות כדי להבין מה הבעיה? (שבוע הבא אני בשיבא לבדיקת קריוטיפ)
2. מה הסיכוי לדעתך להצלחה בטיפול במחזור טבעי ללא הורמונים? האם לביצית יש יותר סיכוי להפרייה?
3. האם טיפול IVM מתאים לי?
4. האם יש טיפול או כל דבר אחר שאני יכולה לעשות? יש משהו שיכול לעזור לי?
תודה רבה וסליחה על ריבוי השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופסור בידר - IVM - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011זה באמת חשוב לעשות קריוטיפ.
על פניו לא הכל תקין אלא שיש לך בעיה כלשהיא בביציות.
לדעתי ה IVM לא מתאים פה.
צריך לברר מה רמות ההורמונים :FSH, E2 ,AMH בוסת.
כמו כן כדאי לעקוב אחרי מחזור טבעי ואם זה הולך בסדר כדאי לנסות שאיבת הזקיק הבודד.
לאחר כל זאת יש צורך להחליט מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?ללי29/11/2011
בלחץ עצום חייבת תשובה
אחרי החזרת עוברים, מחר אני אמורה לעשות את הבדיקת דם הגורלית
לא התאפקתי והיום עשיתי בדיקה ביתית שיצאה שלילית
האם עדיין יש לי סיכוי לראות תשובה חיובית מחר בבדיקת הדם?
אני במצב היסטרי פליזזזזז תענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011קרוב לודאי שזה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בסדר קפה הפוך 1 ביום בהריון?לילך ל.29/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם זה בסדר קפה הפוך 1 ביום בהריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה בתרומת ביציתרנית29/11/2011
שלום לרופאים,
התחלתי לקחת לקראת ההחזרה בחו"ל פרוגינובה מהיום הרביעי למחזור. רציתי לשאול עד מתי לוקחים את הפרוגינובה?
הרופא אמר שהוא לא נותן אוביטרל לקראת הביוץ, אז לא הבנתי, ממשיכים לתת גם אחרי ההחזרה את הפרוגינובה?
אשמח לקבל הסבר על התהליך התרופתי בתרומת ביצית.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה בתרומת ביצית - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011לא מובן לי איך את מטופלת על ידי מישהוא ולא ברור לך מה קורה.
את הפרוגינובה צריך להתחיל ביום 3 של וסת , 2 או 3 כדורים ליום כל הזמן ולעשות לקראת קבלת הביציות אולטרה/סאונד ודם לודא שהרירית מוכנה ואז לקבל הוראות להתחלץ לקיחת פרוגסטרון. לא להפסיק פרוגינובה אלא אם בדיקת דם להריון שלילית אחרי שבועיים מההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרדניאל29/11/2011
שלום,
האם ניתן לקחת פרוגינובה דרך נרטיק? האם זה יעייל יותר?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011לא נהוג .
היעילות דרך בליעה היא טובה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשה ומחלהדנה29/11/2011
אני יומיים אחרי החזרת בלסטוציסט מופשר
עוד לפני ההחזרה היה לי שיעול טורדני עם ליחה הנבע כנראה מרפולוקס,אתמול היה לי חום נמוך כ37.7 אותו הורדתי עם אקמול,
כרגע אני חשה טוב יותר,
האם כל זה השפיע על השרשת הבלסט' אם בכלל(יש לציין שמדקר סיני אמר לי שהשיעול דוחף את הרחם וזה לא טוב)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה ומחלה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי29/11/2011שלום רוני,
שיעול לא בהכרח ישפיע לרעה על השרשה.
מאחלת לך בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשארי רגועה
REV29/11/2011גם אם היית חולה ומצוננת זה יכול להיקלט ולהשתרש. אני טוענת שצריך להשתדל לשמור מה שאפשר, אבל אין טעם להילחץ. והדגש הוא על להשתדל. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' בידרדנה28/11/2011
לאור תשובותך הכנות בעבר
האם נתקלת בהריונות מבלסטוציסט יחיד מופשר?
הוחזר לי בלסטוציסט בדרגה 3 אחרי הפשרה(1 לפניה)רירית והחזרה טובות.
מה הסיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011תמיד יש סיכויים אלא שבמקרה כזה הם לא גבוהים אך נתקלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרו'פ בידר
דנה30/11/2011מהם הסיכויים באחוזים?
מדוע הסיכויי של בלסטוציסט הוא כל כך נמוך,הרי הוא עובר שנחשב "מתקדם"?
מתי אוכל להתחיל בטיפול IVF חדש לאחר הכשלון הצפוי של הסיבוב הנכחי?
(תודה לאל שסיימתי עם המוקפאים)
יש סיכוי שאוכל להתחיל בדיכוי לאחר המחזור הנכחי?(פרוטוקול דקא ארוך)
האם נדרש שוב אישור ועדה?
והאם אני יכולה לדרוש בפעם הבאה להקפיא פחות עוברים?(הסבב של מוקפאים זה הביא לי המון עוגמות נפש)
תודה....!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרו'פ בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2011זה שזה עובר שהתקדם לא מפתיח לו הצלחת השתרשות אחרת מעובר ביום 2.
רוב העולם חוזר להחזיר מוקדם יותר,בימים 2 ו 3.
מסתבר שככל שזה מוחזר לסביבה הטבעית זה טוב יותר.
הצלחת בלסטוציסט קפוא היא קטנה ותלויה בגילך.
בגיל צעיר מדובר על 5%.
בכלל המוקפאים הסיכויים הרבה יותר קטנים.
החזרת עובר אחד ולא חשוב אם הוא בלסטוציסט או עובר בין יומיים הסיכויים לשרוד הפשרה ולתת הריון קטנים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר
דנה30/11/2011אני בת 33,אני מניחה שהאחוזים נמוכים בהתאם,
ביחידתי מנהל היחידה מפחד מתאומים ולכן גם מוקפאים מחזיר 1,הוא טוען שבלסטוציסטים נוהגים להתחלק ברחם ולהפוך לתאומים ואף לרבעיות זהות,מה פשר הסברה הזאת?יש לזנה ביסוס?
במקרה הזה העובר הזה היה האחרון שלי.
כנראה שביחידדה זו לא שמעו על אחוזי ההצלחה הנמוכים של הבלסטוציסטים כי נוהגים לגדל לבלסטו' שוב ושוב ולכן אני גם ממשיכה להכשל.
אי לכך האם תמליץ לי לעבור יחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר
דנה01/12/2011שאלה נוספת:
מה הסיכוי שלי בIUI?(יש לי רופא מטפל שלא שיייך ליחידה,שהפנה וממליץ בהפסקה עד להפריה)
לא היו לי הצלחות בהזרעות בעבר ,אבל היה לי הריון ספונטני(שנפל)סה"כ הנתונים לפני הזרעה תמיד טובים(מבחינת רירית וזקיקים)
אני מטופלת הפריות בגלל הפרעות ביוץ ובעיית זרע קלה.(בני יחידי הוא מהפריה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/12/2011אני לא בדעה של מנהל היחידה שלך.
כדאי לנסות יחידה אחרת ולשמוע דעות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאמיטל28/11/2011
שלום
ב- 13-11 הוחזרו 3 עוברים. ביום שישי האחרון- (13 יום מההחזרה) בטא -223. פרוגסטרון-190.80
E2- 7119.
יום ראשון 27.11- בטא- 515 פרוגסטרון- 190.80 . E2-7119
נאמר לי שאין צורך בתמיכה. יש לציין שביום השאיבה קיבלתי רבע אוביטרל ויום לאחר ההחזרה רבע מזרק אוביטרל. ( בעברי
הפלות חוזרות בשבועות הראשונים)
.
שאלתי היא האם אכן אין צורך בתמיכה? והאם אין צורך לחזור שוב על הבטא? נאמר לי לחזור על הבטא רק ביום ראשון הבא. האם עד אז אין צורך במעקב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ערכי בטא
מיטל28/11/2011אני חשה כאבים הדומים לכאבי מחזור בבטן התחתונה. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא - תגובה
ד''ר דוד ישי03/12/2011שלום
האוביטרל שקבלת הוא התמיכה. אפשר לשקול להוסיף תמיכה עם תכשיר נרתיקי.
אני חושב שבשלב הזה אין בכלל צורך במעקב בטא נוסף. צריך להמתין לאולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה פרוטוקול? ומה הכוונה ארוך אודנה לה28/11/2011
קצר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה פרוטוקול? ומה הכוונה ארוך או - תגובה
יש כמה צורות של טיפול IVF. קוראים להם פרוטוקולים. הם שונים בינהם בחלק מהתרופות שבהם משתמשים. התרופות השונות מאריכות או מקצרות את משך הטיפול ומכאן השם פרטוקול קצר ופרוטוקול ארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רופאה אבל אולי אצליח לעזור לך
לירון04/12/2011בטיפולי IVF, רוצים לשלוט בתהליך הביוץ, כך שיתבצע רק כשיש מספיק זקיקים בגודל המתאים והערכים בבדיקות הדם מתאימים לגודל ולמספר הזקיקים.
פרוטוקול = תכנית הטיפול.
פרוטוקול ארוך = תכנית בה התרופה למניעת ביוץ עד ליום המתאים מתחילה לפעול רק לאחר כשבועיים, ורק אז מוסיפים לה את התרופה מגרה הזקיקים (הגונדוטרופינים), בו זמנית, וכשהזקיקים מגיעים לגודל הדרוש - מורים לך לקחת תרופה הגורמת לביוץ כ-36 שעות לאחריה, ואת מוזמנת לשאיבת הביציות.
פרוטוקול קצר = תכנית בה התרופה למניעת הביוץ ניתנת כבר בימים הראשונים (לא זוכרת בוודאות אם ביום 1 או 3), כמובן גם כאן בליווי תרופה מגרה זקיקים, וכך נחסכים שבועיים יקרים.
יש נשים שהתרופות של פרוטוקול ארוך מביאות להן תוצאות טובות יותר, ויש נשים שהפרוטוקל הקצר מביא להם תוצאות טובות יותר, אבל נראה שהרופאים, באופן כללי, חושבים שהפרוטוקול הארוך מוצלח יותר ומביא ברוב המקרים לתוצאות טובות יותר.
ועוד דבר: למעלה, בראש הפורום, יש קישור בשורה כחולה ל"שאלות נפוצות" שכתב ד"ר קול, ואת יכולה למצוא גם שם תשובות לשאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה תקין?יעל28/11/2011
בהריון אחריי החזרת מוקפאים , בטא מוכפלת יפה עומדת היום על יותר מ 5000 ,
אבל פרוגרסטרון 35 בלבד.מחרתיים שבוע 6.
אתמול ראינו שק הריון ושק חלמון .
אני מקבלת אנדומטרין 4 פעמים ביום וגם פרוגינובה 3 פעמים ביום .
היה דימום קל ביום חמישי ובראשון כנראה בגלל עובר נוסף שלא התפתח .
האם ערך הפרוגרסטרון הנמוך מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה תקין? - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי29/11/2011שלום פולי,
לא בהכרח ערך הפרוגסטרון בדם מבטא את הרמת פרוגסטרון ברחם. מציעה לעקוב אחרי ההריון בעוד שבוע באולטראסאונד.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשוב לי מאד תודהשרון28/11/2011
שלום רב
עשיתי בדיקות הורמונליות כי אני בתהליכי הזרעות עם זריקות אני בת 28 והמחזור שלי סדיר (חסרה בדיקה אחת17-OH-PROGESTERONE כי כתוב שזה עדיין בעבודה)
עשיתי את הבדיקה ביום החמישי של המחזור
אני מאד רוצה לדעת עם זה תקין
ESTRADIOL (E-2)=159 pmol/L
TSH =2.43 mIU/L
LH =7.80 IU/L
FSH =7.50 IU/L
PROLACTIN =280.2 mIU/L
PROGESTERONE=<1.7
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לי מאד תודה - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכנון הריון ובדיקות ביוץ-דחוףבת שבע28/11/2011
שלום רב
אני בת 39, אני מנסה להיכנס להריון, נראה לי כי הביוץ מוקדם עוד לפני המקווה במס' ימים. תוצאות בבדיקות דם לביוץ התוצאות הינן
estradiol )e2) - 319.80 ' progesterone -9,98 ו- lh-6.66
את המחזור קיבלתי ב- 17/11/11. שלושת המחזורים קודמים ארכו בין 24-22 יום.
אשמח לדעת האם יכול להיות מצב שתוצאות אלה הינן לפני הביוץ ולא בהכרח אחרי. מה עלי לעשות ומה כדאי, מבירור עם הרופא, הכדורים לדחיית הביוץ יכולים לעכב ביום יומיים, אך גם יכולים לעשות רירית דקה ברחם ואז ההריון להחזיק. האם כדאי להתחיל בטיפולים או לקחת את הכדורים ולנסות לעכב היריון.
אשמח לתשובה מהירה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה פיענוח בדיקות+חוו
בת שבע28/11/2011דרך אגב
לפני כחמישה חודשים עברתי הפלה בשבוע 8, הפסקת דופק באמצעות ציטוטיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתכנון הריון ובדיקות ביוץ-דחוף - תגובה
במקרה של ביוץ שמקדים את הטבילה יש 2 פתרונות
1. לקבל היתר מהרב לקיים יחסים לפני הטבילה
2. לנסות לדחות את הביוץ, יש כמה אפשרויות. תצטרכי לפנות למרפאת פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה לפרופסור בידר
אני04/12/2011המון תודה על התשובות הקודמות.
ברצוני לשאול שאלה נוספת ברשותך.
מה הסיבה שבטיפולי PGD נותנים סטרואידים? ואיזה סוג נותנים?
בבית החולים שבו אני מטופלת במרכז הארץ אין הנחיה כזאת. האם כדאי לבקש?
ומה זאת אומרת שזה לא מה שיקבע את הצלחת הטיפול. אז מדוע נותנים, איזו מין השפעה יש לזה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטינוקלאר חיוביורד28/11/2011
שלום רב,
אני עוברת טיפולי PGD עקב נשאות לקונקסין.
לאחר 4 כשלונות חוזרים ביצעתי היסטרוסקופיה (תקינה) ובדיקות לקרישיות יתר.
אין לי בעיה של קרישיות יתר ואף ילדתי לפני שנתיים (גם IVF, טיפול שני, עקב בעית זרע )
בבדיקות של הקרשיות יצא שיש לי נוגדנים אנטי נוקלארים (ANA positive) אין ערך כמותי
וערך קרדיוליפין גבולי IGM 8.7.
האם מומלץ לי ליטול פרדיזנון ובייבי אספירין עוד לפני הטיפול הבא?
קראתי ש ה ANA יכול להיות סיבה לחוסר הצלחה להרות. שהגוף מייצר נוגדנים נגד התפתחות העוברים ולכן הם לא משתרשים.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטינוקלאר חיובי - תגובה
פרופ` דוד בידר29/11/2011קודם כל צריך לעבור ברור אצל רופא המטולוג .
כנראה שיש צורך בטיפולים בסטרואידים ואולי גם לקחת קלקסן בהריון לדעתי.
הבדיקה החיובית לא גורמת צבעית השרשה אלא להפלות.
הסיבה לחוסר הצלחה היא הסיכויים הלא גבוהים להרות לאחרPGD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור בידר
ורד30/11/2011תודה על התשובה. כל הבדיקות של קרישיות יתר יצאו תקינות. רק ה ANA הזה מדאיג קצת.
אני כרגע באמצע טיפול, בעוד 10 ימים בערך שאיבה. האם אני יכולה להתחיל לקחת סטרוידים לפני השאיבה, או שבד"כ לוקחים רק לאחר בדיקת הריון חיובית? רק ביום ראשון הבא יש לי תור לאולטרהסאונד ראשון לאחר שבוע של סטימולציה, כך שאין לי אפשרות לדבר עם הרופא לפני ה 4 בדצמבר, והתור להמטולוג רק ב 12.12
ומה לגבי הקלקסן, האם לוקחים לקראת הביוץ או רק לאחר שמגלים בטא בדם?
מדוע ה PGD מפחית את הסיכויים להקלט? הרי העוברים ממשיכים להכפיל תאים לאחר הביופסיה, זאת אומרת שהם מתאוששים, לא?
בפעם האחרונה החזירו לי 5 עוברים יפים והטיפול נכשל...
סליחה על עומס השאלות והבלבול!
ותודה מראש על התשובות הכנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר30/11/2011קודם כל חשוב לדעת מה גילך.
בדיקת עובר על ידי הוצאת תא ממנו מורידה את הסיכויים להרות וזאת עובדה קיימת והסיבה העיקרית שיש כנראה השפעה של הבדיקה על יכולת ההשרדות של העובר .
רוב העבודות מראות שיש ירידה בסיכוייה ההריון
לאחר PGD.
אין דחיפות בלקיחת תרופות ללא בדיקה ויעוץ המטולוגי.
את הקלקסן והסטרואידים צריך לדעתי להתחיל עם הטיפול של הזריקות לגירויי השחלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
ורד01/12/2011תודה שוב על המענה המהיר.
אני בת 32. בריאה. מגיבה טוב להורמונים. בכל פעם שואבים 22 ביציות, מתוכן 10 עוברים לפחות מגיעים לביופסיה. (בד"כ יש לי 17 עוברים ביום שלאחר השאיבה, ומתוכם דוגמים את היפים ביותר ביום השלישי, כשיש בין 6-8 תאים)
התייעצתי אתמול עם פרופסור קופרמינץ והוא המליץ לי להזריק קלקסן עקב הקרדיוליפין הגבולי (8.7) החל מהחזרת העוברים לרחם, סה"כ 40 מ"ג + מיקרופירין 75 (שוקלת 54 קילו)
לגבי ה ANA הוא לא התייחס ואמר שאין צורך בסטרואידים. מה דעתך, האם להתעקש?
האם מומלץ הפעם להחזיר פחות עוברים לרחם? בטיפול הרביעי החזירו לי 5 עוברים, כשבדרך כלל מחזירים לי 3.
לתשובתך אודה
בטעות לא הגבתי להודעה המקורית ולכן הודעה זו מופיעה שוב בראש העמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר03/12/2011בדרך כלל שעושים PGD נוטלים גם סטרואידים.
אבל זה לא מה שיקבע האם תהיה הצלחה או לא.
כדאי להתייעץ עם המטולוג בקשר לana.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)