מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החלפת תמיכה מקרינון לאנדומטריןפרופ` דוד בידר28/10/2011
שלום לכולם
אני אחרי החזרה. והחלפתי את התמיכה מקרינון לאנדומטרין במינון של 3 פעמים ביום. בערב כאשר החדרתי את הקפלוסה עם המוליך, שמתי לב שהקפסולה עדיין "תקועה" שם למטה. (סליחה על התאור המלבב). השאלות שלי הן: תוך כמה זמן נספגת קפסולת האנדומטרין? והאם יכול להיות שהחדרתי אותה בצורה לא נכונה?. הקפסולה מגיעות עם מוליך.
סליחה על השאלה המביכה והתאור המעט מגעיל.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זאת אומרת תקוע?
דרומית 2729/10/2011הריי מכניסים את המוליך עד הסוף..ואז לוחצים על מנת לשחרר את הנר עצמו..הנר מתחיל להיתמוסס לבד בתוכך ובגלל זה יש גם יציאות של נר החוצה ובכמויות ממש כמו מחזור ביום השיא שלו..תחדירי את המוליך ממש עד הסוף לא לחצי דרך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דרומית
ש29/10/2011תודה על התשובה
כנראה הכנסתי אותו לא מספיק עד הסוף. הכנסתי שוב והפעם זה הצליח.
אני פשוט רגילה לקרינון שזה מאוד דומה רק שהקרינון הוא בעצמו המוליך עם החומר. מחדירים וזורקים.
תוך כמה זמן בערך אמורות לצאת ההפרשות ?.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה קטנטנה
ש29/10/2011האם את מתכוונת כאשר את אומרת להחדיר את המוליך עד הסוף, עד הלחצן שמשחרר את הקפסולה?. את זה ניסיתי וזה לא ממש מצליח. את הקרינון ניתן להחדיר עד לכרית הלחיצה שממנה משתחרר החומר.
מצטערת על השאלה המוזרה והטיפשית הזו. נו אחרי כל כך הרבה פעמים של התעסקויות באזור.... :-).
שוב תודה ושבת שלום :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
דרומית 2729/10/2011אכן מאמי אני מחדירה ממש עד הסוף לפעמים טיפה קשה כי יש משהו שהמוליך ניתקע בו בפנים ואז פשוט תזיזי אותו לצדדים (תשחקי איתו) עד שהוא ימצא דרך להמשיך את דרכו..בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דרומית
ש29/10/2011הצלחתי להחדיר את המוליך ממש ממש עמוק.
אני ממש גאה בעצמי :-)
שבוע טוב ושוב תודה על המענה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין - תגובה
פרופ' דב פלדברג29/10/2011לש' שלומות,
טבליית האנדומטרין נספגת בצורה איטית יותר מאשר המשחה של הקרינון. אי לכך אין שום בעיה שתוך כדי החדרת הטבליה השניה תחושי עדיין שרידים של הראשונה. בכל מצב החומר הפעיל נספג במיידי ומבצע את פעולתו על הרירית הרחמית. תמשיכי בהחדרת האנדומטרין ללא חשש עד לבדיקת דם להריון.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להזריק אוביטרל?ליאת28/10/2011
מתי הכי טוב להזריק אוביטרל אם ההזרעה תתקיים בעוד יומיים(בראשון כשהיום שישי)בין 9:15 ל10 בבוקר ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להזריק אוביטרל? - תגובה
פרופ' שחר קול29/10/2011כ- 40 שעות לפני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםלילךךךךך28/10/2011
שלום, ביום ראשון אני אמורה לעבור בדיקת דם של פרוגסטרון
ואסטרדיול ביום השלישי של המחזור . שאלתי היא תוך כמה ימים מיום ראשון מתבצעת ההחזרה של העוברים המוקפאים?
ב 13/11 אני מתוכננת לסוע לשבוע השתלמות דרך העבודה - אני פוחדת זה לא יתנגש האחד בשני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי28/10/2011שלום לילך,
אם את עוברת מחזור העברת עוברים מופשרים בפרוטוקול מעקב מחזור טבעי, קחי בחשבון שהעברת העוברים מתבצעת יומיים או שלושה ימים לאחר הביוץ- כך שאם הביוץ חל אצלך ביום 15 למשל- אז ההעברה תתבצע ביום 17 או 18 תלוי בגיל העוברים בזמן שהוקפאו.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול28/10/2011אם מדובר על פרוטוקול מושרה (שימוש בתרופות המכילות הורמונים) הרי שיש גמישות מלאה וניתן לכוון את ההחזרה לתאריך נוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תחילת היריוןאח28/10/2011
שלום, לאחר החזרת מוקפאים על בסיס טבעי - בטא ראשונה 526, בטא שנייה 1500 ובטא נוספת כעבור 5 ימים מעל 14,000. בדיקת US ראשונה ביום ראשון הקרוב שאז אמורה להיות בתחילת שבוע 7. ב 3 ימים האחרונים הרגישות בחזה ירדה ואני ממש חוששת שמסמל שההיריון לא מתפתח. בבקשה התייחסותכם - האם ירידה ברגישות בחזה יכולה להצביע על כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי תחילת היריון - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי28/10/2011שלום לך,
יתכן שהירידה בתחושת הרגישות בחזה מקורה בהפרעה בהתפתחות ההריון, אך לא בהכרח. מציעה שתחכי עד יום ראשון.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורשלומית28/10/2011
לפני 15 יום בוצעה הזרעה,
בדיקת בטא- שלילי
פרוגסטרון 12.
אסטרוגן 238
מדוע מחזור לא מגיע?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי28/10/2011לקרן, רוב הסכויים שהמחזור יגיע תוך מספר ימים.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר צפנת
שלומית28/10/2011האם המחזור לא היה אמור להגיע
תוך 14 יום מיום הביוץ/ההזרעה?מה הסיבות לעיכוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת אסטרדיול גבוההאביטל27/10/2011
היום ביום השני למחזור עשיתי בדיקת דם ויצא שערך הE2 שלי הוא 315 חיפשתי קצת באינטרנט מה אומרים הערכים ומצאתי את המשפט הבא:
"רמות הורמון אסטרדיול גבוהות מ – 75 עשויות להצביע על חשש אפשרי לרזרבה שחלתית נמוכה, בעוד שרמות העולות על 100, מצביעות על רמות שאינן תקינות באופן מוחלט. רמות בין 75 ל – 100, הינן רמות גבוליות."
אני בת 32 לפני טיפולי פוריות להריון ראשון(בגלל בעיות זרע) עשיתי את כל הבדיקות וכל הפרופילים ההורמונליים ולמרות שהE2 שלי מעולם לא היה נמוך מ75 אף אחד לא ציין בפני שיש בעיה ברזרבה השחלתית שלי האם התוצאה אכן מעידה על רזרבה שחלתית נמוכה, האם זמני כאישה פוריה קצוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת אסטרדיול גבוהה - תגובה
ד''ר דוד ישי31/10/2011שלום
את הפרופיל עושים ביום 3-5 ולא ביום 2
אם את מעוניינת לדעת מה הרזרבה השחלתית שלך, עשי בדיקה שנקראת AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך בטא לאחר ivfאני27/10/2011
שלום,
היום, 12 יום לאחר החזרת עוברים טריים שהוחזרו יומיים לאחר השאיבה, הבטא יצאה 85.
האם זה ערך שנחשב תקין או נמוך מדיי?
אני יודעת שאמור לצאת 100 לעובר אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך בטא לאחר ivf - תגובה
פרופ' שחר קול28/10/2011תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרוצהריון27/10/2011
אני אחרי החזרה שלא הצליחה והייתי נוטלת תרופות תמיכה של פרוגינובה +אטרוגיסטן ואחרי בדיקת דם נמצא כי אני לא בהריון וישר הרופא אמר להפסיק עם התמיכה ולחכות שאני אקבל מחזור .. בינתיים עברו 4 ימים וטרם קיבלתי.
האם זה נורמלי? יכול להיות שאני בכל זאת בהריון? נראה לי מוזר..
כל פעם בסוף טיפול שהפסקתי תמיכה מסוג אחר ישר קיבלתי מחזור...
מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר30/10/2011הוסת מגיעה בין 3 ל 7 ימים אחרי הפסקת התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע מחזור לא מגיע?קרן27/10/2011
יום 15 להזרעה
בטא שלילי
פרוגסטרון 12.13
אסטרוגן 238
מדוע מחזור לא מגיע?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע מחזור לא מגיע? - תגובה
תחכי עוד יום יומיים. הוא יגיע . אם לא עשי שוב בדיקת בטא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קרה לי בגוף?ליאת27/10/2011
אני בטיפולי הזרעה ,החודש התחלתי בהזרקת גונל f ביום החמישי למחזור בכמות של 75 למשך 3 ימים.
הזקיק שהיה לי באולטראסאונד ביום הרביעי למחזור היה בגודל 18 מ"מ !
עובי רירית 7.
היום,לאחר 3 ימי הזרקה,הזקיק 23 מ"מ ,עובי רירית 11
שאלותיי הן:
1. איך יתכן כזה זקיק גדול בתחילת המחזור ?
2.איך זה שההזרקה של הגונל f לא פיתחה גדילה של זקיקים נוספים?
3.נקבעה לי הזרעה ליום ראשון הקרוב,היום חמישי,נאמר לי לקחת היום זריקה נוספת של 75 גונאל ומחר בשישי אוביטרל לקראת ההזרעה בראשון,
האם אין מצב לפספס את הביוץ מאחר והזקיק הראה היום כבר גודל של 23 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה. עדיין לא נעניתי.תודה.
ליאת30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה לי בגוף? - תגובה
1. זה בהחלט לא רגיל אבל אפשרי
2. כהראה שאת זקוקה למינון גבוה יותר של גונל F
3. קשה לדעת ללא נתונים של רמת ההורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםדנה27/10/2011
הוחזרו לי היום 2 עוברים מוקפאים באכות בינונית,מה הסיכויים להריון מהעוברים?(רירית טובה 14 מ"מ ,החזרה תקינה)
הרייון ולידה מהפריה מחזור טריים לפני שנתיים ועשר.
2 הריונות נוספים ספונטני ומוקפאים שהסתיימו בהפלה.האם ניתן להחזיר 2 בלסטוציסטים?האם הההנחה שהם יכולים להפוך לרבעייה נכונה?
הציעו לי גם לגדל אותם לבלסטוציסט ולהחזיר אחד האם נהגתי נכון שהחזרתי זוג?(אני רוצה לסיים את סבב המוקפאים הנוכחי בתקווה להצלחה,שנמשך כבר יותר משנה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לדנה
לילךךךךך29/10/2011היי דנה - אני פעם ראשונה לפני מוקפאים ורציצי לשאול מה התהליך ולמה התהתליך אצלך הוא שנה ? יש לי 8 מוקפאים מלפני 5 שנים - מה דעתך להתחיל במוקפאים או להתחיל הפרייה חדשה מניסיונך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכה לפני בטא....נונלה27/10/2011
בוקר טוב,
לפני שבוע (20/10/11), הוחזר עובר אחד בן 8 תאים, בן 3 ימים שהוגדר "יפה".
אני מקבלת תמיכה של פרוגסטרון נרתיקי ופרגניל כל 3 ימים.
היום אני מרגישה שהמחזור מתקרב לפי כל הסימנים (פעילות מעיים מוגברת, כאבים בבטן התחתונה). די ברור לי שהטיפול כשל ואין הריון...
רציתי לשאול, מה יקרה אם אפסיק את התמיכה לפני הבטא (לפי הרופא אני אמורה להזריק פרגניל נוסף בשבת ולכן הבטא תהיה רק בעוד שבוע מהיום...), בין אם יש הריון ובין אם אין הריון.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תמיכה לפני בטא.... - תגובה
אל תפסיקי את התמיכה לפני שתהיי בטוחה שאין הריון. תחושה שלך אינה מדוייקת ואינה מספיקה. יתכן שהפסקת התמיכה תהיה משמעותית אם את בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטאן אחרי שאיבהשרון27/10/2011
שלום, אני אחרי שאיבה והיום מחזירים לי את הביציות. שכחתי לקחת את האוטרוגסטאן 200 מ"ג פעמיים ביום. רירית הרחם 6.5. האם גרמתי נזק, כלומר האם הפחתי את הסיכויים לקליטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטאן אחרי שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר28/10/2011לא.
את יכולה להתחיל גם היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטת לגבי המשך הזרעות או IVM?לילך26/10/2011
אנו זוג בני 39 ללא ילדים עדיין. עברתי 5 טיפולי IVF שכשלו. ברקע יש בעיית זרע , אני אבדתי שחלה אחת לפני כ10 שנים בעקבות ציסטה. כל השאר אצלי ברוך השם בסדר לפי הבדיקות. מזה כחצי שנה אנו מנסים הזרעות מתורם זרע בל בסיס ביוץ טבעי עדיין לא נחלנו הצלחה. אני מאוד חוששת מנטילת הורמונים וגם נפשית לא מוכנה לסיבוב נוסף של IVF. שאלותיי:
1.האם יכול להתאים לי לעשות IVF ללא הורמונים כלל. או IVM?
2.כרגע אני לאחר הזרעה,אבל בשל המתח הנפשי בו אני שרוייה, האם מותר לקחת נרבן דרג'ה להרגעה, (ככל הידוע לי על בסיס צמחי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת לגבי המשך הזרעות או IVM? - תגובה
פרופ` דוד בידר28/10/2011IVM לא מתאים לך.
את יכולה לעשות מחזור טבעי וחהוציא ביצית אחת ולראות מה קורה וכמעט שאין צורך בהורמונים.
את יכולה לקחת את מה שאת לוקחת להרגעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותקרן26/10/2011
בת 29 לאחר הריון שנתקבל בביצוע הזרעה.
שאלתי היא האם יש סיכוי להקלט להריון שני טבעי ללא הזרעה?או שעלינו לגשת שוב לטיפול במידה ואנו מעונינים ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
תלוי מה היתה הבעיה שבגללה קבלתם טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)