מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית הרחםאפרת17/10/2011
לאחר מספר טיפלים ביניהם הפריה חוץ גופית לא הושג הרין למרות גילי הצעיר (30) כל הבדיקות (זרע,צילום רחם,גנטית,פרופיל הורמונלי) תקינות.
הבנתי מהרופא שזה "רק עניין של זמן" עד שאקלט. אבל רציתי לדעת , כיצד ניתן לדעת אם רירית הרחם תקינה? יש בדיקה שניתן לעשות ? תדה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית הרחם - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011אפשר לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית, אך אם צילום הרחם ובדיקות א.ס. לא גילו בעיה ברירית, הסיכוי למצוא משהו משמעותי הוא קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ובטן לאחר החזרת עוברים.מ17/10/2011
אני בת 42, עברתי 6 תהליכי הפריה ושתי החזרות של מוקפאים
נכנסתי להריון פעם אחת אך ההריון היה לא תקין ונפל.
כיומיים לאחר כל החזרה,גם של העוברים "הטריים" החלו להופיע כאבי גב ובטן.
קיבלתי זריקות פרוגסטרון ריטרטד אך הכאבים המשיכו.
ב10/10/11 הוחזרו לי 4 מוקפאים והתחלתי לקבל זריקות גסטון. הכאבים הופיעו אך בעוצמה חלשה יותר.
הבוקר התחילו כאבי גב חזקים ולחץ בבטן התחתונה. מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב ובטן לאחר החזרת עוברים. - תגובה
ד''ר דוד ישי17/10/2011שלום
מכיוון שזו אינה תופעת לואי ידועה של הטיפול, אין לי הסבר טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוב הגעתי לסוף הדרך...דרומית 2717/10/2011
היום נשאבו לי רק 5 בייציות מתוכם רק 3 מוכנים להפרי.. מה הסיכוייים לדעתכם שמשהו יצליח פה? אני מבואסת רצח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוב הגעתי לסוף הדרך... - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011בהיעדר נתונים נוספים, קשה להעריך.
בכל מקרה, יש סיכוי טוב אם יושגו עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרומית
ירושלמית17/10/2011אני קוראת את הקושי שעובר עלייך עם הטיפול וליבי יוצא. . .
תחזיקי מעמד כולנו באותה סירה ( פחות או יותר )
אני יום עשירי לטיפול לפניי ivf מס 4 . . .
יהיה בסדר, הכל לטובה . .
מחזיקה לך אצבעות ולכל הבנות שנישמע רק בשרות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני בדיקת שק הריוןאני17/10/2011
שלום..
הבנתי שההורמונים יכולים לעלות (בדיקות דם)..ועדיין אין זה מעיד על הריון תקין.
כרגע, יש גם בחילות תפיחות וכאבים בשדיים.
האם גם זה תולדה של שינוי הורמנלי שאינו מעיד על כך שיש דופק עוברי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני בדיקת שק הריון - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011נכון.
ההוכחה היחידה לדופק עוברי - בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להכנס להריון בהנקהשרון17/10/2011
לאחר כ 5 שנים של נסיונות וטיפולים, ילדתי בשעה טובה.
כיום הבן בן 6 חודשים ועדיין יונק.
אני רוצה להתחיל שוב טיפול במהרה, מכיוון שאני כבר בת 40 וחצי.
אני לא מצליחה לגמול את הזאטוט מההנקה ועדיין לא קיבלתי מחזור.
מה אפשר לעשות כדי לזרז את המחזור ובכל זאת לבייץ בזמן הנקה ?
שמעתי על הרבה סיפורים של קליטה בזמן הנקה, איך זה מתאפשר ?
אשמח לתשובה מעודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להכנס להריון בהנקה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011יתכן חזרה של ביוץ תוך כדי הנקה, אך זאת באופן ספונטאני.
כל התערבות הורמונלית אינה רלוונטית בזמן הנקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםשרון17/10/2011
אני בת 35 +2 ילדים אחרונה בת 7 . הריונות ספונטנים לחלוטין, זה שנה שאני מנסה להיכנס להריון 2 הפלות כימיים אחרונה במרץ, כל בדיקות הדם תקינות
ESTRADIOL- 423. PROGESTERONE – 68.8.
PROLACTIN – 294 רירית הרחם 17.5 ביום 16
בבדיקת אולטרסאונד אחרונה נמצאה בשחלה שמאלית בתוכה נצפה מבנה ציסטי עכור עם גבולות סדירים בגודל 21x32 מתאים לאנדומטריומה הרופא המליץ לי צילום רחם לאחר לחץ ממני. הוא חושב שאין סיבה לדאגה שאני לא נכנסת להריון רק בגלל לחץ נפשי, לאחר ביקור אצל רופא המשפחה הוא טוען שזו קצת בעיה לעשות צילום מאחר שאני עם היסטוריה של דלקת באגן בגיל 18 בגלל תאונה וצניחת מסתם בלב. רציתי לקבל חוות דעת נוספת אם כדאי באמת להירגע ולהמתין בסבלנות או שהציסטה היא הבעיה שבגללה אני לא נכנסת להריון ועוברת הפלות ושאין מנוס מלעשות את הצילום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011הציסטה אינה הסיבה לאי השגת הריון, בוודאי שאינה הסיבה להריונות כימיים.
האם בדיקת הזרע תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע
שרון17/10/2011לא ביצענו עד עכשיו בדיקה מאחר שהרופא טען שאם נכנסתי להריון אפילו שניגמר בהפלה סימן שהכל בסדר אצל הבעל. מה הטענה לא נכונה וצריך לעשות בדיקה?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת זרע - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011רצוי לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF , הריון? מיואשת..אפרת17/10/2011
שלום רב,
אני נמצאת בטיפולים כשנתיים, איקקלומין והזרעות, גונל והזרעות כ 7 מחזורים סה"כ , ועוד 2 מחזורי IVF. ב IVF ראשון שאבו 3 ביציות ללא הפריות (ללא מיקרומניפולציה) , IVF שני שאבו 18 מתוכן 5 הפריות יפות , הוקפאו 3 והוחזרו 2 ב 6.10 בדקתי בטא היום - 17.10 והתוצאה קטן מ 2.
אני מקבלת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום ולכן הפרוגרסטרון היה 35 היום בבוקר. שאמרתי לרופא את התוצאות הוא אמר להפסיק את התמיכה לקבוע תור לסבב נוסף בו נחזיר מוקפאים.
אני בת 29 עוד מעט , מעולם לא נכנסתי להריון מכל הטיפולים , אני ממש מיואשת , מה לא בסדר בי?? אני פוליצסטית וסובלת מעודף משקל (מאז תחילת הטיפולים עליתי כ 15 ק"ג!!) . 4 שאלות - 1.האם בדקתי בטא מוקדם מידי ? 2.האם יש סיכוי בכלל להריון לאור זאת שאני צעירה אבל מעולם לא נקלטתי אפילו לא בהחזרה של עוברים כל כך יפים ? 3.האם יש סיכוי בכלל שאקלט בסבב עם המוקפאים? 4. מה עוד אפשר לעשות כדי להגדיל את הסיכויים?
תודה וסליחה על כמת השאלות , חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף
אפרת17/10/2011רזרבה שחלתית תקינה לפי הרופא , אין בעיות רפואיות אחרות , צילום רחם תקין, זרע תקין .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגתם עליי אשמח לתשובה תודה!
אפרת17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהIVF , הריון? מיואשת.. - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/20111. בדיקת בטא יש לבצע 14 יום לאחר השאיבה, ללא קשר ליום ההחזרה.
2. כן, באופן כללי סיכויי ההריון טובים כיוון שאת צעירה.
3. בוודאי שכן.
4. חתירה למשקל תקין תשפר סיכויי השגת ההריון (גם השגת הריון ספונטאני, שכן אני מסיק משאלתך שהזרע תקין), ותקטין הסיכונים במהלך ההריון והלידה. פרט לכך, יש לוודא שבוצע צילום רחם והוא תקין, יש לוודא שרירית הרחם תקינה. אלו פרטים הידועים לגורם המטפל בך, לכן רצוי להתייעץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהוראות לפני הזרעהמיכל17/10/2011
שלום
אני מטופלת בתה"ש (הזרעה שלישית). בבפרוטוקול שניתן לי נאמר לי שלפני ההזרעה אצטרך שני אוביטרל (כמו בהזרעות הקודמות) ושאת תמיכת הפרוגסטרון אוכל לקחת כבר לפני ההזרעה (היו לי דימומים בעבר). אתמול התקשרו ההאחיות ונתנו לי הוראות לפני ההזרעה שהיו שונות מהפרוטוקול (בגלל שזה בי"ח ציבורי כל פעם רופא אחר נותן הוראות). נאמר לי לקחת רק אוביטרל אחד ואת התמיכה להתחיל אחרי ההזרעה. לא נותנים לי לדבר עם הרופא שנתן לי את הפרוטוקול (או כל רופא אחר...). מה יכולה להיות הסיבה לכך שהחליטו על אוביטרל אחד ולא על שניים? והאם יש בכל זאת אפשרות להתחיל את התמיכה יום יומיים לפני ההזרעה או שזה לא מומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהוראות לפני הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011מומלץ להתחיל התמיכה לאחר ההזרעה.
אולי קיצצו באוביטרל השני כי התגובה השחלתית חזקה יותר???
לבסוף, אין הוכחה ברורה שתמיכה חיונית לאחר הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מיכל17/10/2011אחות מתל השומר דיברה עבורי עם רופא (נוסף, שלישי..) שאמר שאני יכולה לקחת אוביטרל אחד או שניים, וכמובן שנותרתי מאוד מבולבלת. האם 2 אוביטרל יכולים לשבש את הביוץ? יכול להיות שאוביטרל אחד לא יספיק? מהי האופציה ה"זהירה" יותר מבחינתי? אני אמורה להזריק ב-23:00 ולא בטוחה באיזו אופציה עלי לבחור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011אוביטרל אחד מספיק.
בספק אם נשים במשקל מאוד גבוה זקוקות למנה כפולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה וטיפול IVF או הזרעהנעמה17/10/2011
שלום רב,
במעקב זקיקים (ביום 12 למחזור) התגלתה ציסטהבגודל 20 . אני מתעתדת לעבור בימים הקרובים שאיבה לקראת IVF טבעי . האם ממצא הציסטה יגרום לדחיית הטיפול ? במידה וכן, האם יש טעם לבצע הזרעה ? (הרופא שלי נסע במפתיע כך שאיני יכולה לשאול אותו ומחפשת רופא חליפי )
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נעמה17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה וטיפול IVF או הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011יש לברר תוצאות בדיקות הדם.
אולי מדובר על זקיק ולא ציסטה?
מציע לפנות לרופא חלופי עם כל הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייהמיטל17/10/2011
היי,
רציתי לדעת האם יכולה להתבצע הפרייה ע"י הכנסת זרע שהיה מס' דקות באוויר לפתח הנרתיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011לא ברור מה בדיוק קרה, אך כל החדרת זרע לנרתיק עשויה להביא להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVF ראשוןליאם17/10/2011
שלום רב,
אני אחרי טיפול IVF ראשון (לאחר 5 מחזורי הזרעות ו-2 הפלות)
לפני שבועיים בדיוק קיבלתי זריקת אוביטרל- יום למחרת נשאבו 25 ביציות
לאחר 3 ימים הוחזרו 2 עוברים
אני מקבלת תמיכה: אסטרופים, נרות ו3 זריקות פרוגסטרון
ביום (שבועיים אחרי האוביטרל היחיד שקיבלתי ו-13 יום אחרי השאיבה) עשיתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית.
יש לי בדיקת דם רק בעוד 4 ימים (שבועיים מההחזרה)
השאלה שלי היא האם התוצאות אמינות?
האם הטיפול התמיכתי שלא כולל אוביטרל יכול להשפיע על התוצאות ולתת תשובה כוזבת?
האם יכול להיות שאני באמת בהריון? היו שני קוים מאוד ברורים! אני לא רוצה להשלות את עצמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי IVF ראשון - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011סביר מאוד שמתחיל הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה17/10/2011
שלום,
אני במהלך טיפול IVF ראשון וקצת לחוצה. היום הזרקתי גונאל אף פעם ראשונה, אך מכיוון שקופ"ח נסגרת מוקדם בחול המועד לא יכולתי להזריק בהדרכת האחות, והזרקתי לאחר הסבר טלפוני בלבד.
לאחר שהזרקתי, ראיתי במדריך להזרקה עצמית שיש להשאיר את המחט בתוך העור ולהמשיך ללחוץ על כפתור ההזרקה כ- 10 שניות לפחות. והחזקתי פחות.
האם זה משמעותי? האם זה יכול להשפיע על יעילות התרופה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011לא משמעותי, לא ישפיע על יעילות התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהום חיידקי בהריון,יעל16/10/2011
אני בשבוע 15 בהריון.
לפני כשבועיים רופא מצא אצלי דלקת חיידקית בנרתיק (הפרשה צהובה)ורשם לי נרות דלסין. לאחר טיפול הרגשתי טוב יותר.
ביום שישי הייתי במוקד נשים בגלל אי נוחות הרגשתי כמו פצע בנרתיק, רופא מצא אצלי
שוב זהום חיידקי בנרתיק ורשם לי דלסין(3נרותלהחדרה לנרתיק).
אני מבקשת לדעת האם מצב זה מסכן את ההריון או את העובר.
מה אפשר לעשות כדי להפתר ממצב זה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול17/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וביוץיעל16/10/2011
שלום
אם הביוץ מתרחש לאחר 36 שעות מהזרקת האוביטרל,
1) מדוע במקומות מסוימים, השאיבה מתבצעת בסביבות השעה ה-34 מהאוביטרל?
2) האם יכול להיות שזו הסיבה שחלק מהביציות אינן בשלות?
3) האם לאחר 36 שעות הביציות יכולות לחרוג מהשחלות?
אודה לכם על תשובות לכל 3 השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל וביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011הביוץ בפועל קורה 40+ שעות לאחר האוביטרל.
1. ב - IVF אוביטרל ניתן כדי להשלים את התהליך הביוכימי של הבשלת הביצית. לכן אין משמעות אם השאיבה היא 34 או 36 שעות לאחר האוביטרל. אין לכך השפעה על בשלות הביציות, שכן לביציות היכולת להשלים הצעד האחרון בהבשלה במעבדה.
2. בעיה קשה לענות על שאלות המתחילות ב"יכול להיות" שכן ברפואה , שלא כמו במתמטיקה, הכל "יכול להיות". מה הסבירות לחריגת ביציות לאחר 36 שעות? אם לא התחיל נחשול LH טרם האוביטרל - הסבירות לכך היא קטנה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה
יעל18/10/20111) האם במקרה שחלק מהביציות בשלות וחלק לא, היא תוצאה של זמן לא מספיק שעבר מלקיחת האוביטרל לשאיבה, או מזקיקים הקטנים מ - 16 מ"מ?
נאמר לי שעדיף שהביציות יבשילו בגוף ולא במעבדה, לכן איך מגיעים לכך?
2) מה המקובל לגבי טווח השעות שצריך לעבור בין האוביטרל לשאיבה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הבהרה - תגובה
פרופ' שחר קול19/10/20111. לרוב מזקיקים קטנים.
2. 34-36 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםלילךךךךך16/10/2011
שלום
אני בת 38 ויש לי 8 מוקפאים מלפני 6 שנים . יש לי כמה שאלות :
1. האם זה נכון שככל שהשנים עוברות המוקפאים נהרסים ולא טובים לשימוש ?
2. האם בגלל שעברו הרבה שנים ואני נקלטת להריון העוברים יכולים להיות בעלי "מומים התפתחותיים "?
3.מה הסיכויים להרות בהריון של תאומים מהחזרת מוקפאים וכמה מוקפאים כדאי להחזיר כדי לקבל תאומים - יש לי 2 מבחנות של 4 עוברים בכל אחד
4. האם בגלל גילי ובהנחה שסיכויי הצלחת המוקפאים נמוכים עליי לעבור טיפולי פוריות חדשים או להשתמש במוקפאים ?
5. בשיחתי עם הרופאה היא דיברה עם אחות במעבדה ורשמה על הטפסים שלי משהו עם F2 רק קצת יותר ארוך - יש לך מושג למה הכוונה ?
תודה וסליחה על עומס השאלות אני פשוט מבולבלת ולחוצה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/20111. לא
2. למשך זמן ההקפאה אין השפעה על הסיכון למומים מולדים.
3. רצוי מאוד להימנע מהריון של תאומים. מספר העוברים המוחזרים - בהתאם להמלצת הרופא המטפל ומעבדת IVF
4. לא ברור, מציע לברר ישירות עם הרופאה.
אין סיבה ללחץ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)