מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופות הניתנות לתמיכה בהריוןטל22/10/2011
האם קיימים הבדלים בין הקרינון לבין האוטרוגסטון, האם יש עדיפות לנטילת תרופה זו או אחרת, והאם ממולצת גם תרופה שלישית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הניתנות לתמיכה בהריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2011בטיפולי הפריה חוץ גופית אין הבדל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוג'סטרון נמוך בזמן ביוץורד22/10/2011
אני בתהליכים לנסות ולהרות, בשלב הזה באמצעות הזרעה לביוץ טבעי (כיוון שאיכות הזרע אינה תקינה- בעיה בתנועה)
התחלתי לבצע בדיקות דם ומעקב זקיקים מהיום ה15 למחזור (כיוון שהמחזור באופן טיבעי אצלי מגיע באיחור של מספר ימים).
הערכים הם:
2.10 - אסטרודיול 234, פרוג'סטרון 0.9
4.10- אסטרודיול 377 , פרוג'סטרון 1 (l.h 8.68)
5.10- אסטרודיול 306 פרוג'סטרון 1.1 .
6.10- אסטרודיול 477 פרוג'סטרון 0.6, ביום זה ביצעתי הזרעה!
9.10- אסטרודיול 1608 פרוג'סטרון- 1.6
האם ביצעתי את ההזרעה בזמן הביוץ???
ומה זה אומר שהפרוג'סטרון נמוך האם זה מקשה על קליטה? או הופך אותה לבלתי אפשרית???
בנוסף, רירית תקינה, 3 שכבות וזקיק בגודל 17.5 ביום ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוג'סטרון נמוך בזמן ביוץ - תגובה
ד''ר דוד ישי25/10/2011שלום
עושה רושם, לפי הנתונים שמסרת, שההזרעה היתה מעט מוקדמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 7 חודשים אחרי ציטוטקמימי22/10/2011
שלום רב,
אני בת 30 ואנחנו מנסים כבר יותר משנה להכנס להריון.
אחרי 4 חודשים נקלטתי להריון לא תקין ועברתי הפלה באמצעות ציטוטק.
עכשיו עברו כבר 7 חודשים מאז ההפלה והמחזור שלי עדיין לא סדיר ואני לא מצליחה להקלט להריון.
אילו בדיקות מומלצות במקרים כאלה? האם ניתן יהיה לקבלן דרך קופת החולים?
ברצוני לציין שאת הביוץ אני מזהה באמצעות בדיקות ביתיות ואנחנו מקיימים יחסים בזמן.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 חודשים אחרי ציטוטק - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/10/2011למימי שלומות,
ללא ספק את כל הבדיקות והבירור ניתן לבצע במסגרת קופת החולים. לאחר הציטוטק חל אצלך שיבוש במחזור וייתכן שיבוש בסדירות הביוץ. אני ממליץ בחום לפנות לרופא נשים בקופה והוא ידע לבצע את הבדיקות הבסיסיות של הפרופיל ההורמונלי ומעקב אולטרסונוגרפי של התפתחות הזקיקים והיווצרות הביוץ.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן הריון?גילי22/10/2011
עשיתי בדיקת דם להריון ביום 14 מביוץ על בסיס טיבעי ויצא קטן מ-5 (שלילי).
החודש, במעקב זקיקים על בסיס טיבעי נראו זקיקים קטנים ולא היה ביוץ (לפי בדיקות דם
+US). האם יכול להיות שיש הריון מביוץ של חודש קודם שפיספסתי וכדאי לבדוק בדיקת
הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן הריון? - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/10/2011לחני שלומות,
לצערי אני לא מבין את מהות השאלה מאחר ובדיקת הדם להריון שערכת היתה שלילית. לא ברור לי על איזה הריון את מדברת שהתרחש בחודש שעבר.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיכוי?נונלה22/10/2011
בת 41 ו9 חודשים. אימא לילד בן שנה ושבעה מהריון ספונטני.
השבוע הוחזר לי עובר אחד בן 8 תאים שהוגדר עובר יפה (מתוך 3 ביציות שנשאבו, 2 הפריות לא תקינות).
תמיכה של פרוגסטרון, חצי פרגניל כל 3 ימים, ולוקחת חצי דקסא מתחילת הטיפול.
מה הסיכוי לקליטת העובר ולהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכוי? - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/10/2011לנונלה שלומות,
מאחר והרית לא מזמן באופן ספונטני גם עם עובר אחד בגילך הנתון קיים סיכוי סביר להכנס להריון. זה לא יהיה נכון לדבר על אחוזים כי הכל לגופו של ענין.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךטלי22/10/2011
אני עושה פרוטוקול ארוך.
אחרי 5 ימים של דקפפטיל וגונאל אף עשיתי בדיקות והאחות אמרה לי להזריק דקפפטיל וגונאל אף עוד יומיים במינון נמוך יותר ולחזור לבדיקות.
היא גם אמרה לי לקנות עוד שני עטים של גונאל, של 450 ו-900, כי כבר סיימתי את העטים שהיו לי.
פתאום התחלתי להילחץ, האם ההוראות האלה סבירות, כי בד"כ אחרי 5 ימים של גונאל עברתי למנוגון. כמו כן, לא הבנתי למה אני צריכה את העט הנוסף, של גונאל, ואז התחלתי לחשוש שמה הייה פה בלבול.
אני מבינה שהיא יודעת מה לעשות, אני פשוט מפחדת שהיא התבלבלה, כי היו הרבה בנות והייה לה לחץ.
האם ההוראות של האחות הגיוניות, ואני סתם לחוצה?
האם עוד יומיים של גונאל יכולים להזיק?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך - תגובה
פרופ' דב פלדברג22/10/2011לטלי שלומות,
אנא אל תהיי לחוצה, ההנחיות של האחות הינן הגיוניות, נובעות מהוראות הרופא ובשום צורה המשך טיפול עם גונל F לא יכול להיות טעות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' פלדברג, תודה רבה!
טלי22/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני - ד"ר שחר קולגילי21/10/2011
שמעתי שבית החולים שבו אתה עובד נעזר בדיקור סיני למעוניינות בתמיכה לשם העלאת הסיכויים להצלחת הטיפול.
1.מנסיונך האם אכן הדיקור הסיני בהתמחות פריון יכול לעזור בהשרשת/קליטת עוברים?
2. האם הדיקור הסיני יכול לעזור בעיבוי רירית?
3. האם יש סכנה שעוברים לא תקינים ישתרשו אף הם ויוולדו ילדים פגועים?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני - ד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/20111. ניסיוני האישי דל מכדי להסיק מסקנות.
2. אומרים שכן. אין לי נתונים.
3. סיכון זה קיים תמיד, בלי קשר לדיקור סיני, או הפרייה חוץ גופית, או כל טיפול פריון אחר. זה סיכון מובנה ברבייה האנושית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר קול
מודאגת21/10/2011אני באלישע...
לאיזה בי"ח התכוונת שואלת השאלה
שיש דיקור סיני בבי"ח שאתה עובד? ברמב"ם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר קול - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011יש באלישע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה בכמות הזרענעם21/10/2011
מה יכולות להיות הסיבות השכיחות (בטח יש הרבה סיבות נוספות) לירידה חדה ומתמשכת של כמות הזרע בתוך זמן קצצר מאוד של כחצי שנה ירידה של למעלה מ 60% בכמות הזרעים. ירידה מתמשכת ועקבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה חדה בכמות הזרע - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011למען האמת, ברוב המקרים אנו פשוט לא יודעים.
המלצות: להימנע מעישון, חשיפה לחום גבוה. לשמור על משקל תקין.
רצוי להיבדק ע"י אורולוג. יש לשלול ווריקוצלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גללרופאיים היקר21/10/2011
יום שלישי אני עושה החזרת עוברים באלישע בחיפה ואמרו לי שאתה עושה את ההחזרה זה נכון?
אני מתפללת שאתה תעשה את ההחזרה
שבת שלום שחר קול היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שחר קול
מודאגת21/10/2011נמצא באלישע בכל יום שלישי בשבוע
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמודאגת
לרופאיים היקר21/10/2011תודה מאמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםלילךךךךך21/10/2011
רציתי לדעת : האם להריון של תאומים יש סיכוי יותר גבוה לקבל ממוקפאים או מהפרייה חדשה ?
אני בת 38 ויש לי 6 מוקפאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילךךך
שיר21/10/2011באופן כללי, יהסיכויים להיריון גדולים יותר מעוברים טרייים מאשר מעוברים מוקפאים.
כלומר, אחוז הקליטה/השרשה של עוברים טריים גבוה יותר, ולכן כך בהתאמה,יש גם סיכוי ליותר עוברים להיקלט. יחד עם זאת, זה עדיין לא שולל אפשרות של קליטה של שני עוברים (או יותר) גם ממוקפאים, אך בהתאמה, הסיכוי פחות מאשר של עוברים טריים.
נראה לי שהסיבה היא שעוברים מוקפאים עוברים יותר טראומות, קודם כל ההקפאה, אחר כך ההפשרה, ובהרבה מקרים אפילו עוברים שהוגדרו באיכות טובה בזמן ההפשרה, לא שורדים אותה.
אבל עוברים ששורדים את ההפשרה ומראים תאים חיים במעבדה, והם באיכות טובה, מן הסתם הם בעלי פוטנציאל מסוים ליצור היריון, אחרת לא היו עושים בכלל את כל התהליך הזהף ויש לא מעט ילדים שנוצרו מעוברים מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתאומים - תגובה
ד''ר דוד ישי21/10/2011שלום
השבתי לך כבר על השאלה. רציתי רק להעיר לך שאין צורך לחזור עליה שוב ושוב, כי אם אף אחד מאתנו לא פנוי להשיב, לא תקבלי מענה גם אם תרשמי אותה 20 פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים דחוףףףף ביותר..דרומית 2721/10/2011
שלום לכם אני 3 ימים אחרי החזרה של עובר 1 בן 2 תאים היה ביום ההחזרה..מזה כ4 ימים אני סובלת מכאבים אייומים בחניכיים , היום יש לי טור לרופא שיניים העם מותר לי לעשות צילום שיניים? העם מותר לי אנטיביוטיקה כול שהי? הטיפולי שיניים יכולים לפגוע בהשתרשות העובר ברחם? תודה מראש על ההתייחסות: עדן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים דחוףףףף ביותר.. - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2011להיפך , צריך לטפל בשיניים במיוחד בהריון.
מותר צילומי שיניים ומותר אנטיביוטיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להביןסיגל20/10/2011
לאחר טיפול ivf התקבלו 2 עוברים בלוציצטים, עעט מוקפאים.
האם עובר בלוסיצט שהתפתח במעבדה ולא בדרך הטיבעית ברחם דרך החצוצרה,
יכול להתפתח בהריון לעובר תקין ללא סיכון למומים או בעיות בהתפתחות העובר?
אשמח לקבל הסבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסה להבין - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011כן, הסיכון למומים או בעיות בהתפתחות העובר דומה לזה שבאוכלוסייה הכללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהלי20/10/2011
שלום ד"ר
האם יש אפשרות להקלט בהזרעות?
תוצאות יום 3 למחזור
fsh 12.8
LH 4.1
פרולקטין 268
גיל 43 (ללא ילדים), לפני מציאת תורם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול20/10/2011חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בת 43 עם FSH 7
גילי20/10/2011האם סיכויי שתינו להרות הוא זהה בהנחה שיש רק שוני ב- FSH ? (וכל השאר תקין)
אם לא, אז למה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני בת 43 עם FSH 7 - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011ערך בודד של FSH הוא חסר כל משמעות.
יש לברר מה הייתה רמת האסטרדיול באותו היום.
מעבר לכך, הערך העיקרי של FSH - ניבוי תגובה שחלתית לגונדוטרופינים.
FSH אינו גורם ניבוי מרכזי לגבי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- תשובה ושאלת המשך
גילי21/10/2011רמת האסטרדיול ביום 3 למחזור היא 220 אצלי. אני רוצה להבין, האם למרות שהביציות
כבר "זקנות" ועם פגעים כרומוזומליים ברובם האם העובדה שהשחלות יכולות לייצר מספר
ביציות במחזור טיפול תחת הורמונים משפר את הסיכוי להריון וזאת בשל העובדה שמכל
הביציות יש יותר סיכוי למצוא אחת או יותר ללא פגעים שתוכל להתפתח להריון תקין עד
סופו?
או שאולי המשמעות של פרופיל הורמונלי תקין מתיחסת לאיכות הביציות (פחות פגמים) יותר
מאשר לכמות שאפשר לייצר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול- תשובה ושאלת המשך - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011ההגדרה הראשונה מצוינת: כיוון שיש יותר ביציות, יש יותר סיכוי.
הפרופיל אינו מנבא איכות הביציות. הגיל הוא הפקטור החשוב ביותר לניבוי איכות ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי
לי21/10/2011האם בהפריה הסיכוי להקלט עם ביצית תקינה, גבוה יותר מאשר בהזרעה? או שבהזרעה אם הביצית אינה תקינה מבחינה כרומוזלית אז היא לא תקלט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ברור לי - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2011עובר תקין ייצור הריון, בין אם נוצר בהזרעה, או בהפריה חוץ גופית.
הסיכוי הסטטיסטי להשיג הריון גבוה יותר בהפריה חוץ גופית, בהשוואה להזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול עובריםטל20/10/2011
שלום, בת 36, נשואה +1(בת 2.5), לאחר נסיונות של למעלה משנה לכניסה להריון (כולל הפלה) ולבסוף טיפול באיקאקלומין הצלחתי להיכנס להריון. אני בשבוע 8 והתברר כי יש שני עוברים.
מסיבות אישיות אני מעוניינת בדילול של עבר אחד. האם מקובל? אני מבינה כי יש צורך בוועדה, האם מתחשבים בנסיבות אישיות? האם יש סיכון בתהליך (לאם/לעובר השני)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול20/10/2011לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה' id=link]הריון ולידה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילול עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר21/10/2011אפשר לדלל ולהשאיר עובר אחד.
צריך לעבור ועדה להפסקת הריון והם מתחשבים.
הסיכונים קטנים ועלולה להיות הפלה של השני גם אך בשכיחות מאוד נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלקרן20/10/2011
האם מרגע לקיחת האוביטרל,הזקיק מפסיק לגדול?
האוביטרל מקבע את גודל הזקיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
ד''ר דוד ישי21/10/2011שלום
בעקרון כן. ברגע שהתרופה מגיעה לרמה מסויימת, הזקיק מפסיק לגדול ומתחיל בתהליך הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)