מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוריות- לא מבינה או מפחדת להביןאמאלה פוריות.16/10/2011
אני קצת לא מאמינה על עצמי שאני כותבת את זה..
אני עוד מעט נשואה 3 שנים .. ואני לא יודעת אם זה לישון בעמידה או פשוט פחד להגיע למה שנקרא טיפולי פוריות..
עברתי על הפורום וכולי דמעות ... אני כל כך לא יודעת מה לעשות?!
עד עכשיו הלכתי לכל כך הרבה רופאות נשים וכולן שלחו אותי לבדיקות שגרתיות.. הורמנים מעקב זקיקים וכדומה .. שלחו אותי בזלזול ואמרו שאני סתם בלחץ לילד..
אני בשנות ה20 המוקדמות לחיי.. ההורמונים תקינים .. הזקיקים היו קטנים אז הביאו לי איקוקלומין שעזר ואכן הגדיל את הזקיק אבל אולי זה לא מספיק..
לא יודעת לאן לפנות.. לא יודעת מה השלב הבא.... או יותר נכון מפחדת לדעת מה השלב הבא?! מפחדת מפחדת..
החלטתי שאני עושה את הצעד והולכת עם בעלי לבדיקת זרע.. אבל מה היעד הבא? אם בע"ה אצלו הכל בסדר?. אז הבעיה אצלי... אבל אני לא מצליחה להבין מהי הבעיה? המחזור סדיר והכל תקין...
אז למה אני לא בהריון?! מיואשתתתת עוד לפני שהתחלתי??
יש רופאים מיוחדים לפוריות או שכל רופאת נשים יכולה לטפל בבעיה?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות- לא מבינה או מפחדת להבין - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011אין סיבה לפחד.
אם בדיקת הזרע תקינה, יש לשקול צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחות
עינת17/10/2011אין לך מה לפחד, גם אני בשנות העשרים של חיי, הכל היה אצלי תקין, בדיקות הזרע של בעלי היו פחות טובות, והלכנו להפרייה, זה לא כזה מפחיד כפי שעושים את זה, האמיני לי, זה בסה"כ התנהלות טכנית, שבסופו של דבר תשתלם לך!!!
לפי מה שאני יודעת אם בעיית הפוריות היא אצל הגבר, אז יותר קל להשיג הריון .
וחוץ מזה בד"כ לפני הפריות עושים הזרעות.
מאחלת לך מכל הלב הצלחה רבה, ואל תקראי יותר מידי בפורומים הללו....... תתרכזי בך ובבן זוגך.
אני לא יודעת איזו קופ"ח את והיכן את גרה, אני בלאומית וקיבלתי שירות מעל ומעבר, אבל יש המון רופאים שעובדים עם כמה קופ"ח.
שוב בהצלחה, בשורות טובות, ובאמת שאין לך ממה לפחד........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכה - שאלותג'ני16/10/2011
יש לי כמה שאלות קטנות:
עשיתי בדיקת דם היום לזיהוי הריון וקיבלתי תוצאה של בטא 40
האם זה נמוך? האם זה מעיד על הריון כיפי או לא תקין?
נתנו לי לעשות בדיקת דם נוספת עוד שבוע?
האם לעשות עוד אחת לפני?
אני אציין שהמחזור האחרון שלי התחיל ב 9/9
המחזור שלי לא כל כך סדירים (חודש שעבר היה 37 יום) לכן אני באיחור של יום יומיים במחזור
האם יש סיבה להיות אופטימית? או שזה פסימי?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה - תודה מראש
ג'ני17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוכה - שאלות - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011הבדיקה אומרת שמתחיל הריון.
לא ניתן לקבוע בשלב זה אם ההריון תקין.
יש צורך במעקב.
ממליץ לחזור על הבדיקה בעוד שבוע כפי שנמסר לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאיים יקרייםאוראל16/10/2011
אני חייבת שתעזרו לי לדעת מה קורה איתי אני מיואשת
אני בת 27
הפריה ראשונה הריון 2 העוברים העוברים נקלטו לצערי בשבוע 15 הפלה הכי בדיקה שעשייתי יש לי בעייה קרישות ואני צריכה להזריק קלאקסן
הפרייה שניהה 2 עוברים יפים מוקפאיים לא נקלט
הפרייה שלישית 2 עוברים מוקפאים יפים לא נקלט
הפרייה רבעית 2 עוברים טריים לא נקלט
הפרייה רביעית 4 עוברים מוקפאים לא נקלט
ותמיד העוברים יפים
השאלות שלי
1. מי שאני מזריקה קלאקסן זה לא נקלט יכול להיות שזה מהקלאקסן?
2. מה הסיכוי שלי להפרייה הבאה עוברים טריים 3 עובריים ועשיתי פיפל מה אחוזי ההצלחה שלי?
תודה רופאיים יקריים וחג שמחחח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאיים יקריים - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/20111. קלקסן לא פוגע בסיכוי להשגת הריון. למעשה, הוא משפר את סיכויי ההשרשה, אם אכן נמצאה אצלך בעיה של יתר קרישיות המצדיקה טיפול עם קלקסן. מציע לברר זאת בתשומת לב.
2. על פניהם סיכויי ההצלחה שלך הם טובים מאוד כי את צעירה. לא ברור מדוע היו כישלונות חוזרים. יש צורך במידע רב נוסף כדי לנסות ולענות על כך. מידע זה מצוי בידי הרופא/ה המטפל/ת בך, לכן רצוי ליזום שיחה בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחר קול היקר
אוראל16/10/2011הרופאה שלי עשה לי היסטוסקופיה והכול תקיין בבקשה מה עוד אפשר לעשות הרופאה שלי אומר לי מתי שיקלט יקלט תעזור לי
איזה בדיקות עוד אפשר לעשות?
תודה שחר קול אתה מלאך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשחר קול היקר - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/2011אפשר לנסות "פיפל" - ראי ב"שאלות נפוצות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל המייחלות לאמהותשולי16/10/2011
שלום לכולן...
בערב ראש השנה
כ"ט באלול תשע"ב
קיבלתי מתנה מדהימה
וילדתי את בתי בכורתי
שחר
בתהליך הפוריות וההריון ליווה אותי
באצילות נפש ומקצועיות רבה המלאך
ד"ר קול שחר
כל החששות והחרדות פגו מעצם נוכחותו
בכל שלב ושלב
עד לידתה של בתי שחר הנסיכה
ד"ר קול אנו נודה לך
עד אחרון ימינו
ונספר לכל אישה הרוצה
לקבל את תואר הכבוד אימא
שיש פתרונות לכל דבר
וכתובת להצלחה-ד"ר קול שחר.
לך מירה גל -על רגישותך על זמינותך ונגישותך לי,בכל שעה בכל שאלה
בעידוד ובתמיכה.
אני ושחר הקטנה נגדל קצת ונבוא לומר לך תודה.
באהבה שולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל המייחלות לאמהות - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011חיבוק גדול, ואיחולים לאושר ושימחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשולי
שיר17/10/2011איזה כיף לשמוע שהיה לך טיפול כל כך טוב ונעים, שהיום את כבר אמא, ושהגשמת את הרצון העז להודות למי שטיפול בך. יבורכו רופאים כאלה.
גם אני תקופה ארוכה רק חיכיתי לרגע הזה, לחבוק ילד/ה, ולהודות, פשוט להודות לרופא המדהים שטיפל בי מעל ומעבר למצופה, עד לרגע מסוים שהתחילו להתעורר כל מיני בעיות הקשורות בטיפולים, ואז הוא התחיל להיות אליי שיפוטי. מהרגע הזה זה כבר היה פחות נעים, אבל ההערכה אליו - על ההשקעה שלו ועל היחס שהיה אז, נשארה. כל כך קיוויתי להודות לו כשאני עם ילד/ה ביד, אבל לצערי, היום, נראה לי שהוא אפילו שמח על אי הצלחתי, כשבנתיים הוא הודיע לי בצורה מאוד לא רגישה על הפסקת הטיפול בי.
הרצון להודות לו על כל מה שהשקיע - עדיין קיים, אבל הפגיעה מהשיפוטיותך שלו ומהיחס שבא בעקבות זה, ואולי יותר מכך מההרגשה שהוא שמח שלא הצלחתי, פשוט מרסקים אותי.
אין לי מושג איך להתמודד עם זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תפנימי שאי הצלחה שלך היא קודם
גילי19/10/2011כישלון ש ל ו .
מרןפאים כאלו כדאי לברוח וכמה שיותר מ ה ר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסנדי
שיר19/10/2011היי סנדי,
אני מודה לך על הרצון לחזק אותי, אבל כמו שיכלת לקרוא, למרות יש לי הרבה כעס על הרופא הזה, יש לי גם המון המון מילים טובות על תקופה ארוכה שהייתי מטופלת שלו.
אני מקווה שהרופא הזה ייקח את זה כביקורת בונה, אבל אני בשום לא מסכימה עם ההמלצה לברוח ממנו. זה לא הרופא שהייתי כותבת עליו את זה. ההפך, באופן כללי מדובר ברופא שהיה תמיד מדהים בעיניי, וחבל פשוט שהוא כל כך שיפוטי, עד כדי כך שזה גרם לו לפגוע בי ולהפוך מרופא רגיש לרופא שמודיע הודעות בחוסר רגישות נוראי, עד כדי שמחה לאיד.
אני מאחלת לרופא הזה להיות פחות שיפוטי, וכשמתועררות בעיות מיוחדות הכרוכות בטיפלים, לזכור שזה לא באשמתנו, ואם אנחנו פנינו לעזרה מסוימת כדי לפתור בעיה מסוימת, סימן שבאמת אנחנו זקוקות לה, ולנסות לעזור בכך גם בעניינים הפרוצדורליים, מתוך הבנת העניין, מבלי שסיבות פוליטיות יגרמו לכל האי נעימויות האלה.
מסתבר שכשהגישה היא עניינית וחיובית - יש פתרון לדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמקום להשתלח ברופא - תפנימי משהו
רות19/10/2011אני לא יודעת מהן הסיבות שבגללן את מכפישה את הרופא שטיפל בך. הוא לא פה כדי להגיד דברים להגנתו. אבל - יש לי נטייה דווקא להאמין שהדברים הם לא בדיוק מה שכתבת. יתרה מזאת, אם את לא מרוצה מהטיפול שלו, למה שלא תשבי איתו ותגידי לו את הדברים, במקום להכפיש אותו פה. מעשה כל-כך לא יפה.
יתכן ואת צודקת בתחושותייך, אינני יודעת את פרטי המקרה, אך קשה לי להאמין שרופא פוריות יתייחס כך.
משום מה התמונה לא שלמה.אני יודעת שאילולא אני הייתי נפגעת מרופא מסויים, הייתי מנסה להבין למה בדיוק "הוא מסרב לטפל בי".
אני בטוחה שיש בידיך עוד פרטים שלא כתבת, וזה אינו הוגן להציג תמונה רק מהצד שלך.
בשורה התחתונה - את עושה עוול לא הוגן. תחשבי על הדברים , אבל לא בשעה שאת כואבת ורגישה, קחי לך זמן עם עצמך ותחשבי אם באמת ככה הם פני הדברים כמו שהצגת. אני בטוחה שכתבת ממקום של כאב, ועם כל ההבנה והרגישות שיש בי לתהליך שאת עוברת, יש דברים שאנו הנשים צריכות להתייחס אליהן ממקום של רציונאליות.
בכל מקרה, אם את לא מרוצה ממנו - קחי לך רופא אחר. ושיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית - איפה ראית הכפשה?
שיר19/10/2011אם תקראי את תשובתי לסנדי, תראי שכתבתי בדיוק הפוך מהכפשה!!!
אני מעלה כאן אי נוחות שנוצרה לי מולו בגלל שיפוטיות שלו כלפיי, כשבעצם רציתי כל כך להודות לו. אז איפה ההכשפה? יכול להיות שאני מעלה כאן בעיה של מטופלת מול רופא ושל רופא מול מטופלת, אבל זאת לא הכפשה וזה ממש לא נכתב מתוך כוונה להכפיש!!!
חבל להעביר ביקורת מבלי לנסות קודם לקרוא ולהבין מה כתוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי שקראתי וקראתי היטב
רות19/10/2011כשאת כותבת שהרופא שמח לאיד על אי הצלחתך - מבחינתי כקוראה זוהי הכפשת מקצועיות הרופא. ואם את באמת חושבת שהוא שמח לאיד על אי הצלחתך אז למה את עדיין רוצה לשוב אליו? משהו לא מסתדר פה.
אם הייתי אני מרגישה שרופא מסויים מתייחס שמח לאיד על אי הצלחותיי בטיפולים, כמו כל בן אדם הגיוני - הייתי מדירה רגליי מאותו רופא. לא נתפס לי פשוט שאחרי יחס כזה "כביכול" שהרגשת את עדיין אומרת שבוודאי שתשובי אליו.
אני פשוט תוהה האם באמת את רואה את התמונה האמיתית. מדברייך משתמעת תמונה מאוד לא ברורה. בגלל זה כתבתי שכדאי מאוד שתבדקי האם באמת מה שאת מרגישה, ה"שמחה לאיד" היא נכונה.
לי באופן אישי קשה להאמין שרופא מקצועי ומדהים לדברייך יתייחס כך למטופלותיו.
ושוב, אם הוא כך התייחס אליך, מדוע שתשובי אליו?
אין לי כוונה להאשים פה מישהו. פשוט נראה לי לא פייר כשאר את מציגה צד אחד שלך שייתכן מאוד והוא לא אובייקטיבי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית
שיר19/10/2011רוית שלום,
לפי מה שראיתי בחודש חודשיים אחרונים, את מגיבה סדרתית כאן שנותנת כאן סדרת חינוך לכל הבנות.
אם תקראי היטב את מה שכתבתי לשולי, וגם מה שעניתי לסנדי, אבל תקראי טוב ותנסי באמת להבין מה כתוב שם, תביני שבאמת נוצרה בעיה של אי נוחות ואפילו של כעס, ועדיין, למרות הביקורת הבונה שאני מנסה להעביר כאן, אני רוצה במקביל להודות לו על שירות מעל ומעבר שהוא נתן לי במשך תקופה ארוכה ולכן, אפילו לא יכולתי לראות שמישהי המליצה לברוח ממנו, כי הוא דווקא רופא שהייתי ממליצה עליו, למי שאין כל מיני בעיות מיוחדות המצריכות כל מיני עניינים פרוצדורליים מיוחדים.
הרצון שלך להגיב ולחנך, במקום להשתתף ובמקום להבין\ הוא גדול יותר מהיכולת שלך להבין טקסט, וחבל.
אני מציעה שהדיון בינינו יסתיים כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בבדיקת הריוןחגית16/10/2011
אני שבועיים לאחר החזרת 3 עוברים.היום בבוקר עשיתי בדיקת דםבכדי לבדוק הריון, ולצערי היא יצאה שלילית.השאלה שלי,האם יכול להיות טעות בבדיקת דם? (אני מקבלת מחזור כל 29 יום באופן סדיר,ועכשיו אני לאחר 35 יום ועדיין לא קיבלתי מחזור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בבדיקת הריון - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011תמיד יכולה להיות טעות, אך הסיכוי לכך קטן מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDורד16/10/2011
שלום רב,
עקב נשאות גנטית עברתי 4 טיפולי PGD. בשלושת הטיפולים הראשונים החזירו 3 עוברים ובטיפול האחרון 5 עוברים אך עדיין לא נקלט אף עובר.
יש לציין שאני בת 32 ויש לי ילדה בת שנתיים (גם IVF, טיפול שני, בלי PGD עקב בעיית זרע)
האם מומלץ לבצע היסטרוסקופיה ובדיקת קרישיות? מה עוד אני יכולה לעשות?
מספר העוברים אצלי תמיד גבוה ומחזירים לי עוברים איכותיים. (בכל שאיבה יש לי בין 18 ל 23ביציות שמתוכן 80% הפריה)
האם הביופסיה פוגעת בעוברים עד כדי כך שהם לא מצליחים להמשיך להשתרש? תמיד נאמר לי שהעוברים שלי ממשיכים להוסיף תאים לאחר הביופסיה.
אני מתחילה להתייאש :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ורד17/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPGD - תגובה
פרופ' שחר קול17/10/20111. היסטרוסקופיה מומלצת אם יש ממצא חשוד בא.ס., או אם עברת הליך העלול לגרום לנזק לרירית הרחם. בדיקת קרישיות - אפשר לבצע, אם כי סביר שלא יימצא ממצא משמעותי, שכן רק לפני שנתיים הבאת הריון לסיומו המוצלח ללא כל טיפול בנוגדי קרישה.
בכל מקרה, אם תבצעי בדיקות קרישה, סביר מאוד שתחזרי עם המלצה לטיפול בזריקות קלקסן...
2. ביופסיה אינה אמורה לגרום נזק לעוברים, או להקטין מיכולתם לעבור השרשה ברחם.
3. בשלב זה של הטיפול יש מקום לשיחה עם רופא היחידה המטפלת בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאח16/10/2011
שלום רב בדיקת בטא ב 11.10 - 1542 ו P - 151.5 היום בדיקת בטא נוספת ב 16.10 בטא - 14,199 וה P - 139.5 . יש ירידה קלה בערכי הפרוגסטרון, האם משמעותי? האם יש מקום לדאגה? אודה להתייחסותכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011חסר משמעות.
בערכים אלו אין טעם במעקב בטא.
יש לבצע א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגניל והזרקה תת עוריתאחד16/10/2011
שלום,
רציתי לדעת האם אפשר להזריק את הפרגניל בהזרקה תת עורית כמו שמזריקים את האוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל והזרקה תת עורית - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעת ההזרקהדינה16/10/2011
שלום,
אני מזריקה דקפפטיל ואמורה להתחיל להזריק גונאל F.
את הדקפפטיל הזרקתי בשעה 14:00 ואת הגונאל אני אמורה להזריק בין 16:00 - 20:00.
השאלה שלי היא מה עדיף:
לאחר את הזרקת הדקפפטיל ל-16:00 ולהזריק את שניהם ביחד,
או שעדיף להמשיך להזריק את הקפפטיל ב-14:00 והגונאל בנפרד ב-16:00?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעת ההזרקה - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011מה שנוח לך, זה לא משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשוןשרון15/10/2011
שלום לכם
רציתי לשאול האם הסיכויים להריון ב - IVF ראשון הם יותר טובים מטיפולי IVF פעם שניה ושלישית? שמעתי שבפעם הראשונה הסיכויים כפולים מאשר בפעם השניה והשלישית.
זה נכון? אם כן מה הסיכויים למישהי בת 38 עם פרופיל הורמונלי תקין וזרע תקין וללא בעיות מיוחדות בפעם ראשונה ומקווה שלא, פעם שניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF ראשון - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011בשלושת המחזורים הראשונים הסיכוי להריון דומה בכל ניסיון.
בגיל 38 יש שונות רבה בין המטופלות בכל הנוגע לסיכויי ההריון.
אפשר לנסותו להעריך הסיכוי באופן ספציפי, אך זה דורש פרטים רבים נוספים. אני משוכנע שפרטים אלו ידועים לרופא המטפל שיוכל לתת הערכה אמינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עט של גונאל אף 900galit15/10/2011
למי שזקוקה, ברשותי למסירה עט חדש של גונאל אף 900 שאוחסן במקרר ותאריך התפוגה שלו 05/2012.
אשמח לתת ובכך לעזור.
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל- נא שלחי לי הודעה
שרון15/10/2011052-6933038
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לקבל
מודאגת15/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלחתי לך מייל....
מודאגת16/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איכות עובריםאני15/10/2011
ב 6/10 החזירו לי שני עוברים מוקפאים
אחד 2 תאים והשני 5 תאים, האם מדובר בעוברים תקינים ומה הסיכוי שלהם להשתרש? (פשוט הבנתי שמספר התאים אמור להיות זוגי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי איכות עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2011מספר התאים לא חייב להיות זוגי.
יותר חשוב: מספר התאים יחסית ליום ההפריה.
בהנחה שהעוברים הוקפאו ביום 2, יש לצפות ל - 2 - 4 תאים ביום זה.
הסיכוי להשתרשות חייב לקחת בחשבון פרמטרים נוספים של איכות העוברים כגון אחוז ה"שברים" (פרגמנטים), מידת הסימטריה של התאים, ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estrofem- האם גורם לסרטן הרחם?דניאל15/10/2011
שלום,
לאחר טיפול IVF ראשון מאכזב של החזרת עוברים טריים, אני נמצאת עכשיו בשלב של החזרת עוברים מוקפאים.
לפני ההחזרה האחות אמרה לי לקחת estrofem שלוש פעמים ביום.התחלתי לקחת את התרופה ביום ה-4 של המחזור.
1. מה תפקידה/חיוניות של התרופה הזאת?
2. קראתי שהתרופה יכולה לגרום לסרטן הרחם ולדברים אחרים, האם זה נכון?
3. האם התרופה מונעת ביוץ?
4. האם ניתן לימנע מלקיחת תרופה הזאת?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר estrofem- האם גורם לסרטן הרחם? - תגובה
פרופ' שחר קול15/10/20111. התרופה מכילה אסטרוגן. תפקידו לעבות את רירית הרחם, ולהכינה להשרשה.
2. לא במתאר של מחזורי הפשרה ב - IVF. המינון הוא פיזיולוגי, ממש כפי שיש במחזור הטבעי.
3. ברוב המקרים - כן, בעיקר אם מתחילים מוקדם במחזור.
4. כן. אפשר לבצע מחזור הפשרה על בסיס המחזור הטבעי, אם כי דרך זו כרוכה בבדיקות דם רבות, ולפעמים יש לבטל הטיפול בשל חגים / שבתות. לכן עדיף האסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר בדיקת פיפלאני15/10/2011
אתמול עשיתי בדיקת פיפל שמעט כאבה אבל לכמה שניות. התחושה הכללית היא מעט חולשה וכאבים בבטן. בצהריים החל דימום קל. האם זה בסדר או שיש צורך לבדוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לאשתי היה דימום
חיים15/10/2011אשתי עבר את הפיפל פעמיים בהבדל של עשרה ימים. פעם אחרונה ביום שלישי. הראשון עבר חלק עם קצת כאבים. בשני כמעט התעלפה, הרגישה לא טוב בכלל. אתמול התחיל לה דימום. זה מתח ולחץ נוראיים. האם לחכות עד מחר או לפנות למיון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר בדיקת פיפל - תגובה
ד''ר דוד ישי16/10/2011שלום
זה בסדר. הפיפל שורט את הרירית וכמעט תמיד יש הפרשות דמיות לאחר הפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הפריה מזרע שהוקפא והופשרגילי15/10/2011
1.האם סיכויי הפריה מזרע שהוקפא והופשר פחות טובים מאותו הזרע כשהוא "טרי"?
2. אם התשובה ל-1 היא כן, מה הסיבה לכך? (כמות זרע, תנועתיות הזרע..???)
3. האם זרע לא שטוף שהוקפא והופשר עדיף על אותו הזרע אך שעבר שטיפה?
4. האם זרע שעבר שטיפה יכול להפרות בגוף האשה אותו הזמן כמו זרע שלא נשטף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 1
גילי15/10/20111
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי הפריה מזרע שהוקפא והופשר - תגובה
ד''ר דוד ישי17/10/2011שלום
בלי להכנס לפרטים, הסיכוי של זרע טרי להפרות טוב יותר מאשר של זרע מופשר.
אין הבדל בין זרע שהוקפא כמו שהוא ועבר הכנה להזרקה לרחם ( שטיפה ) לאחר ההפשרה לבין זרע שעבר הכנה לפני ההקפאה. גם לא מבחינת השרידות שלו בגוף האישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהרה- האם זרע
גילי17/10/2011מבנק הזרע נשטף לפני שהוא מוקפא ואין צורך לשטפו שוב לאחר הפשרה לצורך הזרעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהרה- האם זרע - תגובה
ד''ר דוד ישי17/10/2011שלום
לא. אין צורך. אם הזרע עבר את תהליך ההכנה להזרעה לפני שהוקפא, אפשר להזריק אותו מיד לאחר הפשרתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)