מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת ביוץ כבדיקת הריוןמירי09/09/2011
היי
יום ראשון אמורה לבצע בדיקת דם בטא (14 יום לאחר הפרייה חוץ גופית)
היום בבוקר ביצעתי בדיקת ביוץ שיצאה חיובית באופן ודאי (2 קווים חזקים וברורים)
לציין כי לפני כמה ימים קו אחד היה חלש.
האם ניתן לשער כי אני בהריון בעקבות בדיקה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ כבדיקת הריון - תגובה
ד''ר דוד ישי10/09/2011שלום
לא. עשי בדיקצת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף ביותר .............שירן09/09/2011
שלום רב, מתחילה טיפול IVF סבב שני הכולל שאיבה וזריקות הכל מחדש , הרופא שלי אמרה לי לעשות בדיקת דם ביום השני של המחזור להפתעתי הרבה קיבלתי היום מחזור ומחר שבת ככה שלא אוכל לעשות בדיקת דם, האם זה יידחה לחודש נוסף?? או שאני יכולה לעשות בדיקת דם ביום א' ולהתחיל בזריקות ביום א'???? אנא תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף ביותר ............. - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011לעשות בדיקת דם ביום א' ואם תקין - להתחיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין בטא ומספר עובריםגילי09/09/2011
האם ערך הבטא לבדיקת הריון ביום 14 לביוץ (נניח) מושפע ממספר העוברים שנקלטו?
כלומר האם בטא לעובר אחד (שיליה אחת) יהיה כמחצית לעומת 2 עוברים (2 שיליות) אצל אותה אשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין בטא ומספר עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011לא. ערך הבטא בדם מורכב ממשתנים רבים מאוד, מספר העוברים הוא רק משתנה אחד במשוואה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןילדה09/09/2011
שלום, אני לאחר טיפול IVF ראשון, שלא הצליח, וקיבלתימחזור יום לפני הבטא (יום 13 לשאיבה). האם זה אומר שהתמיכה שקיבלתי (1 קרינון ליום) לא מספקת? כידוע לי, כל עוד יש רמת פרוגסטרון גבוהה, הרירית לא אמורה להתפרק. בנוסף אציין כי בימים הראשונים לאחר השאיבה חשתי את כל תופעות הפרוגסטרון (עצירות, רגישות בשדיים וכו') והן נעלמו לאחר כ-5 ימים. האם גם זה סימן לירידה מוקדמת ברמת הפרוגסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכת פרוגסטרון - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011קיבלת תמיכה טובה.
הירידה ברמת הפרוגסטרון האנדוגני אחראית להיעלמות התופעות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלת המשך...
ילדה10/09/2011לשם הסקרנות, מהו המקור של הפרוגסטרון האנדוגני? הרי בשאיבה שואבים את הזקיק ואין גופיף צהוב...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ושאלת המשך... - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011לא. שואבים את הביצית והנוזל אך בעקבות השאיבה נוצר גופיף צהוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע מישהו בבקשה?טלי08/09/2011
coagulum ; no
complete liquification : 30 minutes
odor : normal
color : normal
viscosity: normal
volume : 1.2 ml
ph : 9
motile spermatozoa : 1hr 55%
forward progression : 1 hr II-IV
4hr II-IV
viable spermatozoa : 1 hr 75%
4hr 65%
sperm agglutination : no
sperm concentration : 25 million/ml
total sperm count : 30 million
MORPHOLOGY
NORMAL FORMS : 5%
abnormal forms : 95%
tapered heads X : absent heads
microcephalus : double
macrocephalus : tail abnormality
amorphous : X ; immature forms
round heads : leucocytes
התבקשנו להתנזר מספר ימים אך 8 שעות לםני הבדיקה קיימנו יחסים פעמיים כי היה ביוץ.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת זרע מישהו בבקשה? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011זרע תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתפתח הריון?גילי08/09/2011
האם יכול להתפתח הריון תקין בנתונים אלו :
בדיקת דם ביום 14 להחזרת עובר:
אסטרדיול- 556
פרוגסטרון-15.2
בטא-11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יתפתח הריון? - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011סיכויים קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה יוצאת דופןשלומית08/09/2011
האם מותר לעשות טיפול שורש
שבוע אחרי ההזרעה?
מה יקרה במידה ואני בהריון?
האם יהיה נזק כלשהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה יוצאת דופן - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011לא .
צריך לטפל בשיניים במיוחד בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוףף בערכי בטאליטל נ08/09/2011
שלום ...
בתאריך 21.08 עשיתי החזר של שלושה עוברים , יום 9 להחזר בטא הייתה 110 יום 12 להחזר בטא הייתה 378 יום 14 בטא הייתה 870 , היום ערכתי בדיקה נוספת - יום 18 להחזר בטא 4080 האם הערכים תקינים ?
אשמח לתשובה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוףף בערכי בטא - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה, לפרופ' בידר תודה מראשגל08/09/2011
שלום,
בתאריך 30/08 עברתי הזרעה.
ב- 29/08 זריקת אוביטרל.
כרגע בטיפול תומך ואגינלי.
אתמול 07/09/11 (9 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקת דם להיריון.
בטא היה 1.20.
היום 08/09/11 (10 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקת שתן להיריון שיצאה שלילית.
בדיקה מתוכננת של הרופא נקבעה ל-11 לחודש. האם יש סיכוי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה, לפרופ' בידר תודה מראש - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011את הבדיקה צריך לעשות ב 13 לחודש .
עשית מוקדם את בדיקות ההריון כי שבועיים אחרי הזריקה צריך לבצע הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקוקלמין וביוץ שלא מגיערינת08/09/2011
שלום רב,
לקחתי אאוקלמין מיום חמישי עד יום שני כדור אחד ביום והיום עשיתי בדיקות דם ואוטרסאונד שהראו: ESTRADIOL(E2) 129.51 PMOL/L
(FOLICULAR PHASE : 71.6- 529 PMOL/L)
(MID-CYCLE :234.5-1309 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 205 - 786 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 118 PMOL/L)
(14-04-11 ערכי יחוס חדשים החל מתאריך)
LH 16.60 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 1.9 - 12.5 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 8.7 - 76.3 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.5 - 16.9 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL :15.9 - 54.0 MIU/ML)
PROGESTERONE 3.90 NMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 16.0-60.0 NMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
אולטרסאונד:היה כתוב מלא זקיקים קטנים (אותו דבר כמו שהיה כתוב לפני כשבוע- כלומר לפני האקקלמין) ועובי אנד'- 5... האם לא אמורים להיות זקיקים שכבר גדלו כי הרי לקחתי כדורים...?ועוד שאלה שלי היא למה לא מגיע הביוץ ? זה "סיבוב" ראשון שלי אבל אקקולמין לא אמור להביא ביוץ? התקשרו אליי עכשיו ואמרו לי לבוא ולחזור על הבדיקות יום שלישי..זה לא מאוחר? הרי עד כמה שידוע לי עם הכדורים אז הביוץ הוא עד שבוע מרגע הסיום
של הכדורים אז אני לא אפספס את המועד?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שכתוב באו' יום 10 למחזו
רינת08/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרונית08/09/2011
שאלה חשובה לידע כללי בדיקת הביוץ הראתה בבירור שני קווים אדומים יומיים קודם קיימתי יחסים מלאים וגם ביום שהיו קווים ברורים של הורמון ה ביוץ קיימתי יחסים יום למחרת לא קיימתי והיום אני מתכננת שוב לקיים למרות שהבדיקה הראתה קן ברור אבל חלש יותר האים פיספסתי משהו בגלל שלא קיימתי יחסים אתמול אחרי שהראה קווים ברורים או שמספיק שקיימתי באותו יום שהיו קווים ברורים ?.בבקשה עזרה מאוד קשה לגבר לקיים יחסים כול יו שבעה ימים האים מספיק יום כן יום לא למרות שהיו קווים ברורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011תני לו נשימ,הקיימת בסדר ומספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידר - אודה לעזרה דחופהגל08/09/2011
שלום,
ב- 29/08 זריקת אוביטרל.
אתמול 07/09/11 (9 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקת דם להיריון.
בטא היה 1.20.
היום 08/09/11 (10 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקת שתן להיריון שיצאה שלילית.
בדיקה מתוכננת של הרופא נקבעה ל-11 לחודש. האם יש סיכוי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - אודה לעזרה דחופה - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011עניתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דוד בידררונית08/09/2011
פרופ' בידר שלום
יש לי מס' שאלות אודה לך עם תוכל לענות לי
תוך 9 חודשים ניו לי 3 הריונות כימיים שהסתיימו כולם 24 יום לאחר הביוץ בבירור שנעשה לי ולבעלי הכל תקין אך יש בעיית קרישיות השאלה שלי היא האם כאשר בדיקות הקריוטיפ תקינות יש מצב שיכול להיות בעיית כרומוזומים אך יתכן 3 פעמים?
או האם אתה חושב שזה עקב קרישיות יתר(בעיית פקטור 5)?
פרופ' בידר , אני לא הבנתי האם יתכן עקב קרישיות יתכן מצב של הריון כימי? ההריון לא התפתח ולא נצפה שק
אני מאוד הייתי קשובה לגוף במהלך ההפלות והרגשתי בכל 3 ההריונות שאני הולכת לקבל ווסת וההריון לא יחזיק היו לי כאבים עזים בבטן תחתונה השאלה השרשה יש לאחר 5 או 6 ימים לאחר הביוץ האם לדעתך כדי לקחת 5 ימים לאחר הביוץ קלקסן כי אני הרגשתי שמשהו לא תקין אצלי לאחר שבוע מהביוץ כך שנראה לי שעקב קרישיות יש בעייה כבר בהשרשה ומאוחד מידי להתחיל בבטא חיובי קלקסן כי כבר יש לי כאבי ווסת שזה בעצם לפני הפלה
אודה לך על חוות דעתך המקצועית והאם במידה ויקרה שוב הפלה עם קלקסן האם אפשר לפנות אלייך כרופא מטפל באופן פרטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/2011אין בעיה של כרומוזומים אם הבדיקות שלכם תקינות.
צריך להתחיל קלגסי כאשר בטא חיובי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - האם יש סיכוי?גל08/09/2011
שלום,
ב- 29/08 זריקת אוביטרל.
היום (9 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקתדם להיריון.
בטא היה 1.20.
בדיקה מתוכננת של הרופא נקבעה ל-11 לחודש. האם יש סיכוי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - האם יש סיכוי? - תגובה
פרופ' שחר קול09/09/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהקרני08/09/2011
היי הערכים שלי ביום 8 של המחזור זקיק 13 וe2 195 פרוגסטרון 0.60 וזה מחזור טבעי ובגלל שאנחנו נכנסים לשבת יעצו לי לעשות הזרעה ליתר ביטחון ביום שישי ולבוא ביום ראשון לבדיקות דם שלא נפספס אם הגוף יביץ בשבת .זה נשמע לי קצת הסטריה ואני צריכה להחליט עד היום 12 בצהרים .כי אני נעזרת בתורם .אשמח עם לעזור לי לקחת החלטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/2011תבואי לבדיקות ביום א.לא צריך קודם לעשות כלום.
לא צינת את גילך, כי בגיל מעל 40 יש ביוצים בזקיקים 16-17.
אני לא חושב שיהיה ביוץ כבר שישי -שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)