מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אפשר איקקלומין לפני הפרייהשני12/09/2011
שלום,
אני אחרי הפרייה 4 שכשלה ,ביום ה11 הבטא הייתה 23 אך ירדה לאחר יומיים ל22.
שאלתי האם אפשר בחודש ההפסקה לפני הפרייה 5 לקחת איקקלומין בביוץ טבעי?
והאם הסיכוי גדול יותר להיכנס להיריון לאחר היריון כימי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר איקקלומין לפני הפרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין אחרי החזרת מוקפאיםהילה12/09/2011
הוחזרו לי מוקפאים 3 ימים אחרי הביוץ הטבעי שלי שהוא תקין, IVF על בגלל בעיית זרע.
קיבלתי כתמיכה פעמיים ביום נרות אנדומטרין אבל אם מדובר במחזור טבעי ללא זריקות שמדכאות את הביוץ והגופיף הצהוב אמור להפריש כרגיל את הפרוגסטרון אז למה בעצם צריך תמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטרין אחרי החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011בדרך כלל לא צריך ואת צודקת אך אנחנו נותנים כי אולי זה יותר טוב אך זה לא מוכח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתוסכלת...tut12/09/2011
בת 27 +ילד, מטופלת בגלוקופאז +איקקלומין בגלל חוסר ביוץ. לפני שלושה חודשים התחלתי טיפול של איקקלומין כדור אחד למשך חמישה ימים-היה ביוץ אבל לא היה הריון.
חודש לאחר מכן טיפול זהה-אין ביוץ.החודש הזה מחזור ב28.8 2 איקקלומין ליום למשך 5 ימים.היום-יום 15 למחזור במעקב זקיקים נצפו זקיקים קטנים בשתי השחלות עובי אנדומטריום 9.2. אני מבינה שכנראה לא יהיה ביוץ גם החודש על אף שהמינון הועלה, מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
tut13/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בציותאלונה12/09/2011
שלום
מבקשת לדעת כאשר מזריקים פיוריגון או חומר דומה אחר, המהלך הוא של שיכפול ביצית אחת לרבים או שימוש מהרזרבה של הבציות הקיימת?
כלומר, האם שימוש בזריקות אשר מביא למצב של יותר בציות במערכת בא על חשבון הבציות הקיימות בגוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בציות - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011קצת קשה להבין מה את כותבת.
נולדים עם מספר קבוע של זקיקים בשחלה , נאמר 400 אלף בשתי השחלות.
נדמיין שכל זקיק הוא עציץ והביצית זה השתיל בתוכו.
כאשר ההורמון FSH מופרש מהמוח ,כמותו קטנה והוא מספיק לזקיק אחד בדרך כלל והוא גורם להתפתחותו כי רק אותו הוא יכול להשקות.
כאשר מזריקים FSH מבחוץ יש יותר חומר או נוזל או בהשאלה יותר מים וזה מספיק לעוד זקיקים או עציצים ויתפתחו עוד זקיקים כשבכל זקיק ביצית ( בהשאלה- צמחים).
כך שכל מה שכתבת זה מחשבה לא מכוונה ומה שקורה שבכל זקיק ביצית וכמה שעולים בכמות ההורמון כך יקבלו יותר זקיקים את הנוזל ויתפתחו עצמאית מכל זקיק.
כשרואים 10 זקיקים אז בכל זקיק יש ביצית עצמאית שגדלה עקב גשם עז של הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאשת לגמרייליטל11/09/2011
בבקשה רופאיים אני חייבת את ההעזרה שלכם ככה בת 27 ילדה מנשואיים קודמים
כרגע יש לבעלי זרע ממש חלש
הפרייה ראשונה ממוקפאים הריון תאומים ישאר נקלט הפלה בשבוע 15 עקב בעיית קרישת יתר
הפרייה שניה עוברים מוקפאים לא נקלט
הפרייה שלילשית לא נקלט
הפרייה רבעית עוברים טריים לא נקלט
עשו לי היסטרוסקופיה והכול תקין
תמיד העוברים היו יפים בבקשה רופאיים מה עוד אני יכולה לעשות ?????אני כבר מיואשת לגמריי
תודה רופאיים יקרייםם אני מודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאשת לגמריי - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011צריך להמשיך להחזיר עוברים עד שיצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמנלי.מחכה לניסים11/09/2011
שלום וברכה,
לפני כשנתיים הובחנתי כפוליצסטית ובעזרת איקאקלומין הריתי וילדתי.
כעתף לאחר 10 חודשים עשיתי שוב פרופיל הורמנלי ורציתי לשאול האם כעת הערכים תקינים או שהם עדיין מצביעים על חוסר איזון (ואז יהיה עליי לעבור להזרעות כי סיימתי את המכסה המותרת לאיקאקלומין). התוצאות שהתקבלו הם:
LH - 7.7
FSH - 4.9
E2 - 116
פרוגסטרון- 2.2
פרולקטין - 117
המון תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות פרופיל הורמנלי. - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011הבדיקות תקינות לחלוטין.
אין דבר כזה איזון ואין דבר כזה מכסת איקכלומין.
אם את רוצה להרות צריך לטפל בבעיה הגורמת לעקרות, ואם הרית בעבר על ידי הכדורים אפשר לנסות שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
קרני13/09/2011אז אם הזרקתי אוביטרל זה יכתיב את הביוץ שלדעתך לא התחיל .וזה אומר שהזרע יכול להחזיק 36 שעות .עשיתי את בדיקות הביוץ בבית וזה הראה שאני בביוץ ביום שהזריעו אותי אז דיי מבולבלת יש סיכוי שאני יכנס להריון או שממש לא הוזרעתי בביוץ .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהקרני11/09/2011
הזריעו אותי היום בערכים של זקיק 16 פרוגסטרון 1.24 e2 185 וביקשו מימני לזריק אוביטרל .האם אפשר לבייץ בזקיק 16 . ? למה מומלץ להזריק אוביטרל אם הביוץ מתרחש זה לא משהה את הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011רמת הE2 נמוכה ולא ברור לי מדוע נתנו אוביטרל בזקיק כזה עם הורמונים נמוכים.
מה ההסבר של הרופא המטפל בך?
האוביטרל תמיד יגרום לביוץ הזקיק בכל גודל ואין אחרי זה שום ביוץ נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
קרני12/09/2011הם טענו שאני בביוץ ולהזריק אוביטרל כדי להשפיע על גופיף הצהוב .לפי איזה ערכים יודעים שמתרחש ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר13/09/2011מה שאת כותבת זה בפרוש לא נכון ומי שאמר מה שאמר לא מבין בביוץ.
הזקיק צריך לגדול סביב ה 18-20מ״מ והדם צריך להיות מעל 700 יחידות והפרוגסטרון כמו שיצא אצלך.
כל מה שאמרו לך לגבי האוביטרל אין לו אחיזה במציאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתןרינה11/09/2011
שלום
אני יומיים אחרי הביוץ וקיבלתי היום דלקת בשתן.
הטיפול שהתחלתי הוא כדורי אופלודקס, מלווים בכדורי סדורל.
האם זה מונע ממני להיכנס להריון?
ואם זה אכנס להריון, האם יכול להיות נזק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן - תגובה
פרופ` דוד בידר12/09/2011לא מונע להרות ולא גורם נזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציותשני11/09/2011
הייתי שמחה לדעת מה הסיכונים או באופן כללי על תרומת ביציות.
הבנתי שיש חשש לנזק בכבד.
תודה
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2011איזה נזק לכבד?
מי אמר לך את זה?
סך הכל מחזירים עוברים ולוקחים תרופות המכינות את הרחם.
ההורמונים האלה גבוהים גם ככה בהריון ולא גורמים לכלום.
הכל יכול לקרות בהריון אך אם את בריאה אז זה לא שונה מאישה שהרתה לבד בגיל יותר צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי החזרת עובריםאור11/09/2011
שלום. בירצוני לשאול אני לפני 3 ימים עשייתי החזרה של 3 עוברים. כבר יומים שיש לי כאבי בטן וכואב לי באיזור שחלה ימנית האים זה אופיני או שאני אמורה לדאוג מכך בבקשה עיזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך כאבי בטן לאחר החזרה
אור11/09/2011סליחה שאני כזו נודניקית אבל מאוד מודאגת לפני כשעה חוץ מהכאבי בטן הפיעו כאבי ראש בחילות נוראיות וחולשה בכל הגוף מה עושים זה אופיני אני מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש כאבים לאחר החזרה
אני12/09/2011כנראה שזה נורמלי...כמו כאבי מחזור והתכווצויות חזקות. בסוף לקחתי אקמול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגלוטרןגבי11/09/2011
שלום,
הזרקתי היום אורגלוטרן אך לא הוצאתי את האויר לפני ההזרקה.. הרגשתי שנכנסה לי בועת אויר קטנה מתחת לעור והמקום של הזריקה נעשה אדום מאוד וקצת כואב
יש סיבה לדאוג? האם זה מסוכן? האם זה משפיע על ספיגת החומר? אני די בלחץ תענו לי בבקשה דחוווף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגלוטרן - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2011אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטה 5 לאחר הזרעה שלא נקלטהדניאל11/09/2011
שלום,
עברתי לפני חודש הזרעה שלא הצליחה והיו לי דימומים שנמשכו כמעט חודש ( 10 ימים מההזרעה).
עשו לי בדיקת בטה והיא יצאה 5>,חודש לאחר הטיפול.
רציתי לדעת האם זה בסדר או שהיא צריכה להיות 0.
עשיתי את הבדיקה כבר 3 פעמיים וזה עדיין 5>.
ESTRADIOL (E-2) 341 pmol/L
LH 4.50 IU/L
FSH 9.50 IU/L
PROGESTERONE 4.1 nmol/L
BETA-HCG <5 IU/L
.
שלחתי את ההודעה ועדיין לא קיבלתי תשובה, אודה לכם אם תענו לי כי התור שלי לרופא עוד 3 שבועות ואני קצת דואגת מהתוצאות.
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה 5 לאחר הזרעה שלא נקלטה - תגובה
ד''ר דוד ישי11/09/2011שלום
יש מעבדות שמציינות כשלילי - קטן מ 3 ויש שמציינות קטן מ 5 .
צריך לברר עם המעבדה.
לדעתי זה שלילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא גבוהיםגנית11/09/2011
שלום,
עברתי החזרה לפני 12 ימים של עובר אחד, היום ביצעתי בדיקת דם להריון ובישרו לי שערכי הבטא יצאו 940.
הבנתי שזה מאוד גבוה.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שאת בהריון-מזל טוב!
אני11/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בתחילת הריון...ליטל נ11/09/2011
שלום אשמח לעזרה,
אני ביום ה 21 להחזר של שלושה עוברים , (בטא יום 18 הייתה 4080).
אתמול בלילה לאחר מתן שתן כאבים חזקים מאוד בצד ימין דמוי דקירות חזקות באזור השחלה ובבטן כל הצד הימני.
היום ללא כאב חזק רק עמום ובחילות והקאות, האם כאבים אלו קשורים לשחלה הפוליציסטית ? האם יש מקום לדאגה/בדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים חזקים בתחילת הריון... - תגובה
יש הרבה סיבות לכאבים. רוב הכאבים חסרי משמעות. אבל אם יש כאבים, את חייבת לגשת לבדיקה כדי לשלול שמדובר באחת הסיבות היותר רציניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמיקה11/09/2011
שלום,
אני בהיריון שני, שבוע 11.
בבדיקת דם שנעשתה לפני 4 ימים:
IGG חיובי
IGM שלילי
מה משמעות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
בדיקה של מה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)