מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהחסוי05/09/2011
שלום, עשיתי הזרעה אחרי גונאל. בדיקת דם אחרי 14 יום הראתה כי הבטא היא 9. אחרי יומיים 16. הפסקתי לקחת אנדומטרין. הדימום כבר פסק לפני יומיים. 4 ימים אחרי בטא 16 הבטא היתה 50. נאמר לי שההריון אינו תקין. האם זה יפול לבד או שאזדקק להפלה על ידי כדורים? האם עושים הפלה עם בטא כל כך נמוך? בתודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011בדרך כלל הבטא יורד מעצמו ויש לדאוג שיתאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר-הזרעהמאיה05/09/2011
שלום
מנסה להרות עי' הזרעה על בסיס מחזור טבעי ללא הורמונים.
למעט אוביטרל.
היום
זקיק 16 מ"מ
אסטרדיול 700
פרוגסטרון 1.1
נאמר לי להזריק מחר בערב אוביטרל
ולמחר האוביטרל תהיה הזרעה.
שאלתי
האם יש צורך בהזרעות יומיים?יום אחרי יום?
כי ההזרעה הראשונה תעשה אחרי 12 שעות ולא 36 שעות מאוביטרל.
או שלהערכתך הזרעה שנייה מיותרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011עם הזרקת ב 6 לחודש בערב יש לעשות הזרעה ב 8 לחודש בבוקר וזה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. תודה!
נונלה06/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי ההמשך...נונלה05/09/2011
מעט הסטוריה:
בת 41.5
לפני שנתיים -
הזרעה ראשונה - 75 גונאל אף - הריון כימי
הזרעה שניה - 112.5 גונאל אף - 3 ביציות, אין הריון
הזרעה שלישית - 150 גונאל אף - 5 ביציות, אין הריון
לפני IVF - כניסה להריון ספונטני שממנו ב"ה יש לי ילד.
נסיון לילד שני - התחלנו בנובמבר 2010, כמה חודשים של ניסיונות טבעיים - לא צלח.
פברואר 2011- IVF ראשון (חודש עם FSH גבוה) - אין ביציות.
אפריל 2011 - פרוטוקול קצר מיום 6 למחזור - 3 מנופור, 1 צטרוטייד במשך שבוע - 5ביציות, 4 הפריות, שלושה עוברים הוחזרו - הריון כימי.
מאי 2011 - החלפתי רופא - פרוטוקול טבעי - יומיים 3 מנופור ואחד צטרו - ביצית אחת, עובר אחד. לא נקלט
יוני 2011- פרוטוקול טבעי נוסף ללא הורמונים - ביצית אחת, הפרייה לא תקינה - אין החזרה.
יולי 2011 - הפסקה - הזרעה על בסיס מחזור טבעי - לא צלח.
אוגוסט 2011 - פרוטוקול: סינרל מיום 1 למחזור, 4 מנופור מיום 3 למחזור שגדלו ל-6 מנופור בשלושה ימים האחרונים (סה"כ עשרה ימים) - 5 ביציות - 2 הפריות תקינות. 3 לא תקינות. הוחזרו 2 עוברים (אחד 10 תאים, השני 8 תאים) ביום שלוש לשאיבה - היום שלילי נוסף (תמיכה של אוביטרל אחד אחרי החזרה, פרוגינובה וקרינון).
עשיתי:
צילום רחם לפני שנתיים (לפני ההריון והלידה) - תקין.
הסטרוסקופיה אבחנתית - תקין
בדיקות קרישיות - מזריקה קלקסן 40 מ"ג מיום ביוץ או החזרה.
לווקחת:
DHEA
מזון מלכות (רק חודש בינתיים)
ויטמינים
חומצה פולית
מיץ רימונים
היום הייתי אצל הרופא וסקרנו את התיק. לדעתו, אין לי בעיה בהשרשת עוברים ברחם, מכיוון שהרחם "הוכיח" את יכולת הקליטה שלו גם בכימיים וגם בהריון התקין.
לדעתו, אני מגיבה טוב לגירוי השחלתי והסטטיסטיקה שלי ש- 50% מהביציות שלי מוחזרות לרחם, היא סטטיסטיקה טובה והבעיה שלי היא באיכות הביציות.
לדעתו, בשל הנתונים, אני לא במצב של לשקול תרומת ביצית ויש סיכוי.
ביקשתי ממנו לתת לי סטרואידים והוא טען שאין צורך, אך אם אני רוצה הוא ייתן (לא מזיק לתקופה קצרה).
שאלתי:
1. הבנתי שסטרואידים מורידים את רמת הפרוגסטרון (שלי מעט גבוהה בימים הראשונים של המחזור) וע"יכ משפרים את איכות הביציות. האם נכון?
2. במידה וכך, האם כדאי לקחת סטרואידים?
3. באיזה מינון וממתי?
4. האם יש משהו נוסף שכדאי לי לעשות על מנת לשפר את הסיכוי לקליטת הריון תקין?
תתודה שקראתם את הכל ועל ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות לגבי ההמשך... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011הסטרואידים לא משפרים כלום ואין צורך לקחת וגם הDHEA-S הוא סטרואיד וגם אין לו שום יעילות במתן בטיפולי פיריון.
דבש מלאכות ורימונים מה זה עושה?
ויטמינים למה? לאיזו מטרה?
כל העניין שבגילך הסיכויים להריון הם קטנים אך עקב כך שהרית בעבר והחזירו לך עוברים אפשרי עדיין להמשיך.
לא משנה אם תשתי מיץ רימונים ובתוכו סטרואידים וויטמינים זה לא ישנה את סיכויי ההצלחה או טיב הביציות.
טוב שאת לא אוכלת גם שום.
בכל אופן זה שאת לוקחת 6 אמפולות זה גם בעיתי כי כמעט אין הריונות בכמויות כאלה של הורמונים.
בכל זאת אין ספק שמוקדם עדיין להתחיל בתרומת ביציות והייתי ממשיך בניסיון להוציא הביציות שקיימות בתקוה שיתפתח עובר שיתן הריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בהמשך לשאלתי...
נונלה06/09/2011יש לי פרוגסטרון מעט גבוה בתחילת המחזור (הטווח הוא בין אחד לחמש והתוצאה היא בערך 4). הוא יורד בהמשך וכמובן עולה לקראת ביוץ.
האם זה נכון שפרוגסטרון ברמה הזו עלול לפגוע באיכות הביצית ובהשרשה?
האם סטירואידים מורידים את רמת בפרוגסטון וכך בעקיפין משפרים את איכות הביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בהמשך לשאלתי... - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011סטרואידים אין להם שום מקום בטיפולי פיריון והם לא מורידים ולא מעלים כלום.
אם הערכים הנורמליים הם בין 1 ל5 אז מה לא בסדר ב 4?
את לא צריכה לבנות תאוריות כפי שאת כותבת וחושבת כי זה לא עובד ככה.
אין שום אפשרות לשפר איכות ביציות והן כבר קיימות בשחלה ומה שחשוב הוא גיל הביציות.
אין קשר בין פרוגסטרוטן לאיכות ביציות ואין קשר בין סטרואידים והורדת רמות של פרוגסטרון.
לא מתאוריות אלה יבוא ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אפשר עוד שאלה בבקשה?
נונלה06/09/2011כתבת בתשובה הקודמת שלך אליי כי 6 אמפולות של מנופור הן מינון גבוה שבדר"כ לא מניב הריונות בכמויות כאלו של הורמונים.
* האם אתה יכול לתת לי הסבר קצר למה?
* והאם אתה חושב שהמינון הקודם שקיבלתי, 3 מנופור ואחד צטרוטייד במשך שבוע מיום שישי של המחזור נחשב מינון נמוך או גבוה?
* האם יש לך המלצה למינון אחר?
* ושאלה אחרונה: הרופא שלי חושב שבגיל שלי ובמצב שלי עדיף פרוטוקול קצר ולא ארוך... מה דעתך?
יצא יותר משאלה אחת נוספת... אני מקווה שזה בסדר.
תודה רבה על עזרתך ועל המענה המהיר והאדיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! אפשר עוד שאלה בבקשה? - תגובה
פרופ` דוד בידר06/09/2011מינון גבוה מראה על יכולת דלה של השחלה ואין בדרך כלל הריונות במצבים כאלה.
זה לא חשוב המינון או הפרוטוקול , חשוב מה הפרופיל ההורמונלי שלך רוכך AMH.
כמו כן חשוב מה אומרים במעבדה על העוברים שלך ולפי זה להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפל- דחוףעדי05/09/2011
האם קים קשר בין הצלחת טיפול הפרייה לביצוע בדיקת פיפל?
כלומר טיפולים שהצליחו אחרי בדיקה כזו זה סתם צירוף מקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל- דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011אני לא חסיד של הפיפל ולדעתי אין בו שום יעילות אך לא כולם חושבים כמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטא לאחר החזרהליטל05/09/2011
שלום,
אבקש את חוות דעתך לתוצאות בדיקת דם שבוצעה היום:
ESTRADIOL (E-2) 831 pmol/L 831
PROGESTERONE 14.3 nmol/L 14.3
426 BETA-HCG
אני לא יודעת אם זה קשור אז:
עברתי 2 הפלות טבעיות, גרידה מהריון לאחר החזרת מוקפאים(ivf)
אני מפחדת מהריון לא תקין לכן אני מעונין לדעת מה הקשר לתוצאה של הפרוגסטרון
האם יש טיפול כאשר התוצאה נמוכה? מהו? הנחיות מסויימות?
הרופא בבי"ח אמר להגיע לבדיקה חוזרת יום ה'. זה לא מאוחר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בטא לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011בשלב זה הבדיקות בסדר ואת בהריון ויש להמשיך אותו הטיפול ולחזור על הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת קלונקס משפיע על IVF ?אני05/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לידיעתי לא
טליה06/09/2011גם אני לקחתי כדורי הרגעה בזמן ה IVF ולפי מה שאמרו לי אין כל קשר אבל עדיף להימנע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' דוד בידררונית05/09/2011
פרופ' בידר שלום רב
צריכה קלקסן במהך הריון ויש לי G6PD האם זה בסדר כי קראצי בהוראות כי צריך לדווח לרופא על רגישות לתרופות ובהוראות מצויין אספרין שאסור לקחת למי שיש G6PD.
רשום שעלול להיווצר עלייה באנזמי כבד ועלייה באשלגן בדם האם הכבד יכול להיפגע מתקופה של זריקות למשך שנה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011לקלקסן אין קשר לחוסר באנזים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר בידר....אתי05/09/2011
מטופלת ivf פעם ראשונה (ללא כל טיפול קודם וללא ילדים),בת 34,פוליציסטית,בצילום רחם רושם של הרחבה סקולרית בחלקה הדיסטלית של החצוצרה השמאלית,ממצא חשוד ל-sactosalpinx ,בן זוגי עם מורפולוגיה של 4% תקינים.התחלתי טיפול ביום הראשון של הווסת ולמשך 4 ימים (גונל-187.5),מהיום החמישי ועד היום 3 מנופור+1-צטוטרייד,למעשה היום אני ביום התשיעי,נתוני אולטראסאונד מהיום 5/9:רירית 13 מ"מ תלת קווית,זקיקים שחלה שמאלית:13,13,15,20,זקיקים שחלה ימנית:13,14,14,17,19,להערכת הרופא שאיבה ביום ד' או ה' ובהתאם גם לתוצאות בדיקות הדם.ההפריה תתבצע בשיטת המיקרומניפולציה.
שאלותיי:
1.דיי מדאיגה אותי החצוצרה השמאלית,קראתי באבחנה זו שמדובר ככל הנראה בחצוצרה המכילה נוזל עם רעלנים אשר עשויים לפגוע בסיכויי השרשת העובר,לדברי הרופא המטפל אין הוא מתכוון לייחס בנקודת הזמן הזו חשיבות לחצוצרה,לטענתו ועל סמך צילום הרחם היא אינה נראת חריגה בניפחה (הוא אפילו לא מיצמץ),בכל זאת אני שואלת ומקווה לא להשמע מטומטמת,האם יש אפשרות לקבוע את מיקום החזרת העוברים בשטחו של הרחם,כלומר,אם יש בעיה בצד שמאל אז האם אפשרי וכמובן אם יש בכך כל תועלת להחזיר את העוברים דווקא לצד ימין (רחוק ככל האפשר מהחצוצרה "החולה"),הגיוני לחשוב שאם יש נוזל רעיל אז ודאי שהוא מתפזר בכל חלל הרחם,אבל אולי בכל זאת?אתם מפעילים שיקול כזה?
2.בצילום הרחם משתמשים במושגים של רושם/חשד ל... (כפי שמוזכר לעיל),לא היה צריך לאמת או לשלול את החשד הזה לפני שמתחילים טיפול?
3.הבנתי מהרופא שבדק אותי היום שהרירית שאובחנה היא הרירית האפטימאלית לקליטת עוברים (תלת קווית),ולטענתו הגוף מגיב יפה לטיפול ההורמונאלי,אבל אני בתחושה כזו של בניית בית אומנם עם יסודות טובים אך עם "קיר לא תומך" (דהינו החצוצרה המורעלת שעומדת לי לרועץ) ואחרי 14 יום כל הבית הזה יקרוס....מה אתה אומר?
משתדלת להיות אופטימית ולקוות לטוב,
תן לי תשובה הומוריסטית אך עם נגיעות של הרגעה,אוף לחוצה )-:
לתגובתך אודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר בידר.... - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/20111. קודם כלרק לפי הזקיקים השאיבה צריכה להיות ביום ה אך תלוי מאוד גם בבדיקות הדם שביצעת.
2.בעבר פיתחנו את ההפריה החוץ גופית עקב בעיות כאלה בחצוצרות ובשלב זה לא הייתי עושה מעבר לזה אלא מחזיר עוברים נונראה מה קורה.
3.את העוברים מחזירים לחלק העליון של הרחם ואין חשיבות לתאוריה שהעלת.
4.לגבי התאוריה של קירות תומכים אז לא בונים כאן בית ואין קריסות בהפריה חוץ גופית כך שאת יכולה להירגע
5. את יכולה להיות אופטימית כי אנחנו ממש טובים בטיפולי פיריון ועד עכשיו הרופא שלך עשה בסדר שלא מצמץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור בידר
אתי05/09/2011הוחלט לבצע שאיבה ביום ד',החזרה ביום ו',מה שמצחיק שביום זה 9/9,אחגוג את יום הולדתי,כולי תקוה שזו תיהיה מתנת יום הולדתי,המון תודה לך פרופסור בידר,אוהבת לקרוא את תשובותיך הכנות,
מקוה לטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להיכנס להריוןג'ולי05/09/2011
שלום ,
הפסקתי לקחת גלולות (יסמין) לפני כשנה . לפני כחצי שנה התחלנו לנסות להיכנס להריון . בחודשיים האחרונים אף ביצעתי בדיקות ביוץ ביתיות . רופא הנשים עשה לי בדיקות דם וציין שהביוץ תקין . למרות זאת טרם נכנסנו להריון . מה מומלץ לעשות בהמשך התהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיון שלי..
דפנה05/09/2011אני לא רופאה, אבל יכולה לומר לך מניסיון שלנו - שבן הזוג יעבור בדיקת זרע בהקדם. כמובן במקביל לבדיקות נוספות שלך (פרופיל הורמונאלי למשל ועוד). אבל לא לחכות עם בדיקת הזרע יותר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון להיכנס להריון - תגובה
ד''ר דוד ישי05/09/2011שלום
לנסות עוד כמה חודשים ואם אין הריון לעשות בדיקת זרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותגילי05/09/2011
שלום,
אני בת 41.
בבדיקה הורמונלית, שבצעתי אתמול - ביום ה-5 למחזור, 3 שעות ערות בדיוק, התקבלו התוצאות:
ESTRADIOL 285
PROGESTERONE <0.3
FSH 6.4
LH 2.21
PROLACTIN 223 הנורמה 25-628
היות ואני מאוד רוצה לנסות להכנס כעת להריון, האם מבחינה הורמונלית המצב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם עושים ביום 3 למחזור
אני05/09/2011ע"מ לקבל תמונה מדוייקת. מה שבעיקר חשוב זה הערכים של FSH אבל ביום 3 של המחזור. זה מראה על היכולת השחלתית.
אני אמנם לא רופאה, אבל שאלתי בעבר את השאלה הזו...
בהצלחה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר אוטרוגסטןשירי05/09/2011
שלום, אני לאחר הפרייה שכשלה (הייתה שאיבה ביום חמישי01.09 ולא הוחזרו ביציות), עד אתמול הייתי עם תמיכה של אוטרוגסטן. מתי אני מתוכננת לקבל מחזור? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לאחר אוטרוגסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011שבועיים אחרי אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת כדורי מלריה ודייאמוקסורדינה04/09/2011
שלום,אני לאחר הריון אקטופי וכריתת חצוצרה (9 חודשים אחרי). אני מנסה להרות שוב מתרומת זרע והפעם קיבלתי זריקות גונל F (מחזור אחד במינון 150 ומחזור נוסף מינון של 250 ובנוסף אנדומטרין). כרגע הרופא נשים שלי המליץ לעשות הפסקה של חודש ולבדוק אם אין ציצטות.
לפני הטיפול הבא אני מתכננת לטוס לנפאל ותאילנד לכשלושה שבועות.
הבנתי שצריך לקחת כדורי מלריה וכדורי דיאמוקס למחלת גבהים. האם בנטילת התרופות הללו יש לי סיכון להכנס להריון? האם כשאחזור לארץ אוכל להמשיך בטיפולים במיידי?
אם לקיחת הכדור למלריה או כדור דייאמוקס יגרמו לי נזק המטרתי להכנס להריון אז אחשוב פעמיים אם כדאי להסתכן ולטוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כדורי מלריה ודייאמוקס - תגובה
ד''ר דוד ישי05/09/2011שלום
כדאי שתבררי את התשובה ביחידה הטרטולוגית של פרופ' אור נוי מהדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי האסטרדילסיגל04/09/2011
רציתי לדעת האם האסטרדיל אחרי השאיבה אמור לצנוח, האם זה תקים שיום וחצי לפני השאיבה E2 עמד על 8000 ו4 ימים לאחר אחזרה עמד על 595 זה תקין? זה לא צניחה גדולה מידי?
שאלה נוספת האם ביום בדיקת הבטא האסטרדיל קטן מ70 תקין
אציין שאני מטפלת PGD טיפול שביע אחרי הלה יזומה של עובר חולה, והפלה טביעית בשבוע שביעי ושישי הריון שהושג מטיפולים, האם לא כדאי להתעקש על תמיכה של אסטרדיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי האסטרדיל - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011אין שום משמעות לבדיקת אסטרוגן אחרי החזרה ולא צריך שום תמיכה באסטרוגנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאתמר04/09/2011
שלום רב
ברצוני לדעת האם הערכים של הבטא תקינים,
תחילת וסת אחרון ב 1.08.2011 ערך בטא היום 7922iu/l
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה מעולה - את יכולה לעשות
רות04/09/2011בערכים כאלו של בטא בדיקת אולטרסאונד שתבדוק מיקומו של ההריון. ואח"כ, בשבוע 6-7 בדיקת דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011הבטא גבוה לוסת שהגיע בתחילת אוגוסט ואני מאמין שה הריון התחיל קודם.
תעשי אולטרה-סאונד שיכול לקבוע גיל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי פענוח צילום רחםמיטל04/09/2011
האם הדבקויות סביב אחת החצוצרות מונעת אפשרות טבעית להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי פענוח צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר05/09/2011לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)