מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופה ....מזריקה הערב ....אורחת לרגע10/09/2011
שלוםלכולם,
אשמח אם מישהוא/מישהיא יכולה לתת לי עצה לדרך הזרקה של 7 אמפולות של מנוגון,המזרקים שיש לי די קטנים,אתמול הזרקתי ב-3 זריקות נפרדות-2+2+3 (בערך..... זה התבלגן קצת אבל הכמות הייתה 7 ....),מהבוקר כואב לי במקום של הזריקה ואני מרגישה קצת גושיות מתחת לעור במקום ההזרקה (אין לי סימנים כחולים או משהו...).האם יש דרך מומלצת לכמות האמפולות בכל הזרקה,כי שמעתי גם שלהזריק יותר מידי מנוגון בזריקה אחת,יכול מאוד לשרוף.
תודה רבה מראש על תשבותיכם.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה ....מזריקה הערב .... - תגובה
פרופ` דוד בידר11/09/2011מהזרקה של 7 מנוגון לא יצא הריון.
אפשר להזריק בכל צד בישבן חלק מהמינון.
ההתקשות זה דימום שנקרא המטומה וזה צריך להספג אך גם יכול להזדהם ןצריך לעקוב אחרי זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמיכל10/09/2011
האם יש הבדל בסיכויים של קליטת עוברים מתרומת ביצית באם נוסעים לחו"ל או באם מביאים אותם טריים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011לא. הסיכוי בהתאם לאיכות העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןמיכל10/09/2011
שלום רב,
האם לםני החזרת עוברים מתרומת ביצית יש צורך נוסף על נרות האוטוסטרוגן גם בזריקות פרוגסטרון .במידה ויש צורך האם יש תחליף לזריקות הנמכרות רק בסופרפארם ירקונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011אולי בסופרפארם אחר.
הזריקות אינן חיוניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עובריםדניאל10/09/2011
בשאיבה הוציאו לי 17 ביציות, 10 הופרו וכעבור 4 ימים נותרו 9 שהתפתחו היטב. הוחזרו לי 2 עוברים ו-7 נותרו.לפני מס' ימים קיבלתי מכתב מביה"ח ובו מצויין שלא הוקפאו עוברים כלל! האם יש קשר להתפתחות העוברים ברחם ובין העוברים שלא הצליחו להתפתח כראוי ולכן לא הוקפאו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011לא בהכרח, אך רצוי לשוחח עם הרופא המטפל ולקבל יותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ומועד הזרעהאורית10/09/2011
שלום רב,
מנסה להבין תוצאות מעקב זקיקים ובדיקות דם:
6.9 זקיק: 13 אסטרדיול:750,פרוגרסטרון:2.1
8.9: זקיק:15 אסטרדיול:970,פרוגרסטרון:4.9
9.9:זקיק: 17 אסטרדיול: 479,פרוגרסטרון:4.7
מנסה להבין איך יכול להיות שנראה שהזקיק גדל אך האסטרדיול ירד?
מתי אם כך היה הביוץ?
עשיתי הזרעה ביום 9.9 בבוקר,האם התזמון סביר או שמאוחר מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ומועד הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי10/09/2011שלום
ה E2 יורד זמן קצר לפני הביוץ . לכן תזמון הביוץ סביר ובודאי אינו מוקדם מדי. הייתי ממליץ עוד הזרעה או יחסי מין 24 שעות אחרי ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהkaren10/09/2011
שלום
לאחר 12 יום מההחזרה בטא 92
יומיים לאחר מכן 333. האם תקין?
שאלה חשובה נוספת אני צועדת בכל יום לעבודה כ 2.5 קילומטר לכל כיוון. משתדלת ללכת לאט האם יכול להזיק וכדאי להפסיק ולסוע באוטובוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/20111. תקין
2. לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלונת קטנטונת...מאיה10/09/2011
ביום ג' הייתה הזרעה.
מתי אמורה להיות השתרשות?
ומתי הפרייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלונת
מאיה10/09/2011ההזרעה הייתה על בסיס מחזור טבעי ללא הורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלונת קטנטונת... - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011הפריה : ביום ההזרעה או למחרת.
השתרשות: 5 - 6 ימים מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובהרותי10/09/2011
שלום,
אני נוטלת פרוגינובה 3 פעמים ביום. האם ישנה חשיבות לנטילת התרופה באותה שעה בכל יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהאור10/09/2011
שלום לכולם יש לי שאלה דחופה אתמול עשו לי החזרה של 3 עוברים. לצערי הרב היה עליי לחץ נוראי מאתמול הגוף שלי לא היה רגוע בכלל. האים זה עלול לא להיתפס עקב המצב שהייתי בו אתמול והאמת זה היה לחץ נוראי בכי וכו......בבקשה מיתחננת לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011הלחץ לא ישפיע על התוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יגיע המחזור?גילי10/09/2011
עשיתי בדיקת דם להריון ביום 16 להחזרת עוברים שיצאה שלילית
(בטא 11 בגלל תמיכת פרגניל) ועדיין (יום 19 להחזרת עוברים ) ועדיין לא קיבלתי מחזור.
האם זה מכיוון שהפרגניל עדיין בדם ולכן מונע את ירידת הפרוגסטרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי יגיע המחזור? - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011כנראה שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 12 יום לאחר ההחזרה- התחילו דימומיםדניאל09/09/2011
ביום ה-12 לאחר ההחזרה (טיפול i.v.f שני) החל דימום קל, אני ממשיכה בתמיכה (אינדומטרין -כדור 1 שלוש פעמים ביום). בבדיקה ביתית שעשיתי באותו יום יצאה תוצאה שלילית. עדיין לא עשיתי בדיקת דם. היום זה היום ה-14 והדימום מתחזק וכולל הפרשות ריריות חומות. עדיין יש סיכוי להריון?????
התחושה היא קשה ומייאשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום לאחר ההחזרה- התחילו דימומים - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/2011סיכוי קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה שאלה שלא נענתה...רינת09/09/2011
שלום רב,
לקחתי אאוקלמין מיום חמישי עד יום שני כדור אחד ביום והיום עשיתי בדיקות דם ואוטרסאונד שהראו: ESTRADIOL(E2) 129.51 PMOL/L
(FOLICULAR PHASE : 71.6- 529 PMOL/L)
(MID-CYCLE :234.5-1309 PMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 205 - 786 PMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 118 PMOL/L)
(14-04-11 ערכי יחוס חדשים החל מתאריך)
LH 16.60 MIU/ML
(FOLLICULAR PHASE : 1.9 - 12.5 MIU/ML)
(MID-CYCLE : 8.7 - 76.3 MIU/ML)
(LUTEAL PHASE : 0.5 - 16.9 MIU/ML)
(POST MENOPAUSAL :15.9 - 54.0 MIU/ML)
PROGESTERONE 3.90 NMOL/L
(FOLLICULAR PHASE : 0.5 - 4.8 NMOL/L)
(LUTEAL PHASE : 16.0-60.0 NMOL/L)
(POST MENOPAUSAL : 0 - 2.5 NMOL/L)
אולטרסאונד:היה כתוב יום 10 למחזור (קיבלתי מחזור אחרי שסיימתי חפיסת גלולות יסמין בתאריך 29.8) מלא זקיקים קטנים (אותו דבר כמו שהיה כתוב לפני כשבוע- כלומר לפני האקקלמין) ועובי אנד'- 5... האם לא אמורים להיות זקיקים שכבר גדלו כי הרי לקחתי כדורים...?ועוד שאלה שלי היא למה לא מגיע הביוץ ? זה "סיבוב" ראשון שלי אבל אקקולמין לא אמור להביא ביוץ? התקשרו אליי עכשיו ואמרו לי לבוא ולחזור על הבדיקות יום שלישי..זה לא מאוחר? הרי עד כמה שידוע לי עם הכדורים אז הביוץ הוא עד שבוע מרגע הסיום
של הכדורים אז אני לא אפספס את המועד?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה... - תגובה
כמו שנשמע לי , יש לך שחלות פוליציסטיות. במצב כזה יכול כדור אחד לא לגרום לביוץ בכלל. לפעמים הביוץ מופיע, אבל יותר מאוחר ממה שצפוי בד"כ. לכן צריך להמשיך ולעקוב עוד פרק זמן, עד השלב שבו מחליטים שכנראה שלא תהיה תגובה וצריך להעלות את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםגלית09/09/2011
שלום רב, בת 39+ ילד אחד -ניתוח קיסרי + הפלה (יזומה לפני 3 שנים), מנסה להכנס להריון כשנה וחצי.
עשיתי הזרעה אחת + קלומיפן, בבדיקת היסטרוסקופיה הכל תקין למעט קושי בהכנסת הצינורית , צוואר רחם צר , וגם בהזרעה הייתה בעיה עם הצינורית, לא מתגוררת בארץ ,כל הטיפול נעשה בחו"ל , עכשיו אני פונה לטיפול בישראל. לאחר עיון בתיק הרפואי שלי ייעץ לי הרופא (הישראלי)לבצע צילום רחם ואח"כ נשקול הפרייה..
כמה שאלות:
מתי ניתן לבצע צילום רחם? ממחזור למחזור???האם כאשר יש עדיין דימום עושים צילום רחם?
בשל בעיית צוואר רחם צר , האם עושים פתיחה של צוואר הרחם לפני הצילום?
האם ניתן לעשות צילום רחם ואחרי כן הפרייה בזמן קצר?
בעלי יבוא לישראל ויתן זרע להקפאה, האם הסיכויים להפריה נמוכים יותר מזרע קפוא???
תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ' שחר קול10/09/20111. צילום רחם מבוצע לאחר סיום הדימום.
2. לרוב, אין צורך להרחיב את הצוואר.
3. ניתן לבצע הפריה בחודש שלאחר הצילום.
4. תלוי באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' בידרמודאגת09/09/2011
שלום רב,
בת 36 , עברתי קיסרי לפני 6 שנים בילדת תאומים זהים.
בצילום רחם נמצא:
"בזמן הזרקה רטרוגרדית לחלל הרחם מודגם רחם בגודל וצורה תקיניה .
הדגמה תקינה של החצוצרה השמאלית ע מעבר ופיזור חופשי של חומר הניגוד
בחלל הצפק.
מימין חל עיכוב במעבר חומר הניגוד דר החצוצרה. לאחר מכן מודגם מעבר תקין
ופיזור חופשי של חומר הניגוד"
ב-US אגן קטן:
צמוד לשחלה ציסטה בקוטר 28X20 מ"מ , שמאלית ובמרכז יתכן ציסטה פאראאובריאלית אך אין לשלול שזו השחלה הימנית
שעקב הנתוח הקיסרי נצמדה בהדבקויות למרכז ולסמיכות השחלה משמאל .
אני בדרך לתרומת ביצית.
האם יש לעשות היסטרוקופיה בעקבות הממצאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011לא.
צריך רק לברר האם הציסטה נעלמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר
מודאגת09/09/2011האם זה יכול להפריע לקלטיה?
הציסטה כביכול מחוץ לשחלה.
אני אומרה לחזור על-US אגן קטן?
אם היא עדיין נמצאת איך מסירים אותה?
זה הכרחי לפני התרומת ביצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפרופ' בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011לא יפריע לקליטה רק לבדוק שהיא לא גדלה ולא משתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף.....הפרשותג'ניה09/09/2011
שבת שלום!
בתאריך 28-08-11 שאיבה, ב-31-8-11 החזרת שני עוברים, ב-7-9-11 מעט הפרשות דם בהירות, ומאז הפרשות הדם נעלמו פרט לכאבי מחזור, האם התופעה תשבש הריון
ומתי עלי לעשות בדיקת הריון?
מבקשת תשובה מהירה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ג'ניה09/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף.....הפרשות - תגובה
בדיקת הריון את צריכה לעשות 14 יום מהשאיבה. הפרשות הדמיות בשלב הזה אינן מפחיתותתאת הסיכויים להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)