מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות בהירות ביום השביעי להחזרה...ג'ניה07/09/2011
לילה טוב,
בתאריך 31.08.2011 הוחזרו לי שתי בציות בריאות עם נתונים טובים והיום בערב
7.9.2011 הופיעו הפרשות דם בהירות בכמות מועטה האם יש עדיין תקווה לקליטה
והאם מדובר בתופעה שכיחה שלא מונעת הריון .
אני אמורה לבצע בדיקת דם בעוד שבוע..
אשמח לתשובה מהירה ותקווה לבשורות טובות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ג'ניה08/09/2011היום זה יום 8 אחרי החזרה וכל הפרשות נאלמו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - האם יש סיכוי???גל07/09/2011
שלום,
בתאריך 30/08 עברתי הזרעה.
ב- 29/08 זריקת אוביטרל.
כרגע בטיפול תומך ואגינלי.
היום (9 ימים לאחר ההזרעה) ביצעתי בדיקתדם להיריון.
בטא היה 1.20.
בדיקה מתוכננת של הרופא נקבעה ל-11 לחודש. האם יש סיכוי ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - האם יש סיכוי??? - תגובה
ד''ר דוד ישי10/09/2011שלום
לבדיקה לפני 24 שעות מההזרעה אין שום משמעות. זה כאילו לא עשית אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםמאיה07/09/2011
כמה שאלות :
1 האם משאיבה לשאיבה הרירית הופכת לדקה יותר?
כי אולי השאיבה פוגעת מעט ברירית?
2 נניח שאני בהריון (עדיין לא יודעת)ומבצעת בדיקת פאפ,האם זה ייפגע בהריון עצמו?או
בהשתרשות ?
3 האם מבדיקת פאפ הרירית תפגע ותהיה דקה יותר?
אודה אם תוכלו לענות על כל הסעיפים.
סליחה על המגילה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר08/09/20111.אין קשר בין שאיבות ומספרן לרירית.
2.בדיקת פאפ לא פוגעת בכלום.
3.אין קשר בין פאפ להשתרשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים - בבקשה עזרה..נולי07/09/2011
אני כ 12 יום לאחר החזרה, נמצאת כרגע בחו"ל וקיבלתי את התוצאות הבאות
אשמח לפיענוח ותשובה האם תקין. אני לא בטוחה שמדובר באותם ערכים כמו בארץ...
בטא 92 UI\L
אסטרדיול 484 pg\ml
פרוגסטרון 34,70 ug\l
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי הורמונים - בבקשה עזרה.. - תגובה
ד''ר דוד ישי07/09/2011שלום
את בהריון. רמת ההורמונים תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופסור בידר בבקשהשיר07/09/2011
פרופסור בידר שלום
רקע : בת 23 , הוא-29 .
ללא עבר ניתוחי,ללא הריונות וללא הפלות קודמות.
התחלנו הזרעות בגלל בעיית זרע.
ביצעתי IUI ב 18.8.11 אחרי איקקלומין וזריקת אוביטרל אחת.
ביום ה- 15 לאחר ה IUI ביצעתי בדיקת בטא אשר תוצאתה הייתה 24.
יומיים לאחר מכן,שוב בטא-התוצאה ירדה ל 13 .
הונחיתי לבצע שוב בטא על מנת לראות שהיא מתאפסת ואכן- אתמול,יומיים אחרי התוצאה האחרונה- הבטא הייתה 6 .
האחות במרפאה התקשרה אליי ואמרה כי עליי לבצע בטא שוב,ביום ראשון הקרוב על מנת לבדוק שהיא אכן קטנה מ 3 .
בינתיים- קיבלתי ווסת אתמול, יום שלישי, ועברתי לרופא אחר באותה מרפאה.
מכיוון שהוא היה היום ויהיה שוב רק ביום א', ביקשתי מהמזכירה שתעביר לו את התיק שלי, על מנת לדעת אם אני צריכה לקחת שוב איקקלומין. (היות ויום א' כשהוא יהיה זהו יום 6 למחזור ולפי מה שהרופא הקודם הסביר לי זה מאוחר מידי לאיקקלומין).
המזכירה אמרה שהרופא בדק את התיק, נתן מרשם ואמר להתחיל מיום שבת (דהיינו יום 5 למחזור). כשהאחות שמעה על כך, היא אמרה שהיא לא מבינה איך הרופא נותן מרשם מבלי לבדוק אותי, הסברתי לה את מה שכתבתי לעיל והיא טענה כי "היא לא אחראית". וכי-"לפי הגיל שלך (23) את יכולה לקחת איקקלומין גם ביום 6 למחזור".
מספר שאלות ברשותך פרופסור :
1. הרופא הקודם ביקש שאבצע בדיקת דם ביום ראשון (זה הוחלט לפני שקיבלתי ווסת), האם עדיין עליי לבצע בדיקת דם לבטא?
2. אם התשובה ל 1 היא כן- למה יש צורך בבטא? שהרי קיבלתי ווסת....
3. האם זה נכון שלפי הגיל שלי אני יכולה להתחיל איקקלומין גם ביום 6 למחזור?
4. האם יש מצב שהבטא לא ירדה מתחת ל 3 (למרות שקיבלתי ווסת) ושזה מסוכן ליטול איקקלומין מבלי לדעת את ערכי הבטא?
סליחה (X מיליון) על האורך של ההודעה.
אין לי את מי לשאול ואני מאוד מבולבלת.
תודה רבה פרופסור בידר וסליחה, שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לפרופסור בידר בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011לא חייבים לעשות עוד פעם בטא כי ירדה מספיק.
לגבי האחות שהיא לא מבינה ולא אחראית זה נכון.
לגבי מתן איקכלומין אפשר להתחיל אך קודם הלקיחה יש לודא באולטרה- סאונד אם לא נשארו ציסטות בשחלות כי אם כן יש לדחות הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרופסור בידר !!
שיר07/09/2011האם יש איזושהי סכנה בנטילת כדור אחד של איקקלומין?
התור לרופא הוא ביום ראשון והונחיתי להתחיל איקקלומין ביום שבת (שהוא יום 5 למחזור)..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה פרופסור בידר !! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות המעבדהשני07/09/2011
שלום,
הבנתי שכדי לקבל עוברים טובים לא רק שצריך זרע וביצית איכותיים אלא גם מעבדה טובה.
איך אפשר לדעת מה איכות המעבדה שבה אני מטופלת - אסותא ראשל"צ
ומה נחשבת המעבדה הטובה ביותר שכן מידע זה מאוד חשוב אני אחרי 4 הפריות לי ולבעלי אין בעיה ,בכל טיפול שואבים לי כ10 ביציות ונוצרים רק שלושה עוברים בדרגה 2 באיקסי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות המעבדה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011אסותא ראשון היא אחת מהמעבדות הטובות בארץ ולא ממליץ לך להחליף.
גם מעבדות אחרות באיזוריך הן טובות מאוד ואין שוני בינן לבין זו שבראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא נמוכים לאחר החזרת מוקפאיםעינת07/09/2011
בתאריך ה-22/8, החזירו לי שני עוברים.לאחר 13 יום ערך הבטא היה 31 ויומיים לאחר מכן ערך הבטא היה 54.
אני מבינה שהתוצאות נמוכות מאוד, ואני מאוד מודאגת.
האם יש סיכוי שההריון הזה יתפתח באופן תקין?
שמעתי סברה שאומרת כי לעיתים הריונות של מוקפאים מתחילים מערכי בטא נמוכים, האם זו סתם שמועה, או לה אחיזה במציאות? במידה וזו סברה מציאותית אשמח להבין את הסיבה לכך.
אודה לתשובתכם המהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא נמוכים לאחר החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי07/09/2011שלום עינת,
בשלב זה של ההריון הבתא אמור להכפיל את ערכו כל יומיים-יומיים וחצי. אצלך הערך השני לאחר יומיים הינו גבולי. יחד עם זאת, אני לא חושבת שיש ודאות שהתוצאה לא תקינה. אני מציעה להמשיך לעקוב אחרי הערכים אחת למספר ימים. לגבי הערך ההתחלתי, הוא יכול להיות נמוך ועדיין לעלות באופן תקין.לא ידוע לי על הבדלים בערכים ההתחלתיים בין עוברים טריים ומקפאים.אני מאחלת לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכניסה לים או לבריכה בשליש הראשון
עינת08/09/2011קודם כל תודה על תשובתך המהירה..
עשיתי היום, (היום ה-17 מההחזרה) בדיקה נוספת של בטא, שיצאה 145, ז"א יותר מהכפילה את עצמה מלפני יומיים (54).האם אפשר להרגע או שזה עדיין נמוך מידי?
ושאלה נוספת: אני מתוכננת להיות מחר בים המלח, האם זה בסדר להיכנס לים ולבריכה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה למחרת הביוץשלומית07/09/2011
האם יש טעם לעשות הזרעה יום אחד אחרי הביוץ?
או שזה כבר לא יתפוס?
דהיינו אתמול היה הביוץ.האם יש טעם להזרעה היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה למחרת הביוץ - תגובה
ד''ר דוד ישי07/09/2011שלום
יש טעם. הביצית פנויה להפריה כ 24 שעות מהביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ אחרי החזרהליאת07/09/2011
אתמול אחה"צ הוחזרו לי עוברים מוקפאים, בימים האחרונים לא נכנסתי לשירותים כנראה מהלחץ ודווקא היום הגיע הרגע ובגלל שהיתה לי עצירות התאמצתי מאוד (סליחה על הפירוט) בשירותים כי לא היתה לי ברירה אבל אני יודעת שאסור להתאמץ ואני חוששת שמא העוברים נפלטו החוצה כי הבנתי שהימים הראשונים אחרי ההחזרה הם הקריטיים עד שהעוברים משתרשים.
מה לעשות? האם אכן זה מסכן את ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ אחרי החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011מה הכוונה שאת יודעת שאסור להתאמץ אז מה לא תעשי מה שצריך?
אבל אין לך מה לדאוג כי זה לא גורם לעוברים ליפול.
ודרך אגב אני כמעט לא מכיר מישהוא שלא מתאמץ במצב שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSH, AMHליאת07/09/2011
שלום,
עם FSH שמתנדנד כבר חצי שנה בין 15 ל 30 ו AMH 0.16,
יש טעם לטיפולים? מה הסיכויים במצב כזה? עדיף להמשיך ישירות לתרומת ביצית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH, AMH - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011לתרומת ביציותז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ בידר-אא תשובתך דחוף!!!!מאיה07/09/2011
אבל האוביטרל ניתן ב5.8.11 בשעה 20:00 בערב.
ההזרעה בוצעה ב6.8.11 8:00 בבוקר דהייו אחרי 12 שעות.
האם יש צורך/טעם לבצע הזרעה וספת גם היום?7.8.11?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ בידר-אא תשובתך דחוף!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-אא תשובתך דחוף!!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011רצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיוון13/09/2011לפי הבדיקות ששלחתי לך לגביי הכל תקין אצלו?? (מאוד משמח לדעת !!!) ולגביי אני לא מבינה אם אפשר יותר להסביר לי מה הבעיה את הבדיקה הזו עשיתי ביום השני למחזור והרופא נשים הפנה אותי לבדיקה נוספת ביום ה20 של המחזור מה דעתך?? ואת הבדיקה שציינת שעליי לבצע שוב באיזה יום של המחזור רצוי לבצע ??
תודה מראש
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר מאוד מבולבלתסיוון07/09/2011
הגעתי לרופא לצורך הפריה (ארהב ) הרופא שפענך את בדיקתת הדם שלי של היום השני למחזור טוען שיש לי בעיה בביציות (אני אמורה לקבל את הבדיקה בדואר) , בשיחה עם הרופא נשים שלי נאמר לי שהבדיקה תקינה לחלוטין !!! ואני מעוניינת לדעת מה מצב הביוץ אצלי אז רופא הנשים אמר שצריך להגיע ביום ה19 או ה 20 למחזור לעשות בדיקת דם לצורך העניין אני מאוד מבולבלת , לבעלי יש זרע חלש ובעיה גם בזרימה השאלה שלי היא האם טיפולי הזרעה יכולים לעזור לנו לפני לגשת להפריה ובנוסף האם באמת יש לי בעייה בביוץ ואך ואיזה בדיקה מאשרת זאת ???
תודה מראש סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני כבר מאוד מבולבלת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011אי אפשר לתת תשובות בלי לקבל בכלל נתונים .
את צריכה לציין בת כמה את ומה התוצאות של הבדיקות.
אם דיברת עם הרופא הנשים שלך אז מה הוא הסביר לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיוון08/09/2011הי אני בת 41
תוצאות הבדיקות
tsh ul trasensitive 1.630
prolactin 8.2
testosterone 21
fsh 21.7
hlh6.6
progesterone 0.8
אני קצת מבולבלת לכן חשוב לי לקבל חוות דעת מהארץ !!! הרופא נשים שלי אמר שבדיקה זו תקינה , הרופא של ההפרייה אמר שהבדיקה הזו לא תקינה ויש בעייה עם כמות הביוץ או איכות הביוץ , הרופא נשים שלי אמר שלצורך בדיקת ביוץ צריך (וקבעתי תור ) לעבור בידקת דם ביום ה20 של המחזור אני פשוט מנסה לעשות קצת סדר לפני שאני מתחילה את טיפולי ההפריה ובנוסף לאור הבדיקות הללו בקשתי מהרופא שמטפל בהפריה לנסות לעשות חודש חודשים הזרעה והוא טוען שבמצבי ובמצב בעלי צריך מיד טיפולי הפריה (בעלי יש זרע חלש גיל 55 ויש אצלו גם בעיה של זרימת דם חוזרת הרופא לא ממליץ לנתח בכלל וגם בגלל הגיל שלו לבעלי יש 2 בנים מנשואים קודמים תודה מרא ש על הכל
סיוון המבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011לבעלך אין בעית זרע.
לפי הבדיקות הלא מלאות ששלחת זה לא תקין ואם רופא הנשים אומר שזה תקין אז הוא לא מבין בפוריות.
את צריכה לבצע בוסת בדיקה חוזרת של FSH.LH,E2 ו PROGESTERONE בדם ואז נגיד לך מה קורה.
בשלב זה רופא הםיריון צודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיוון08/09/2011ברצוני לציין פרט חשוב לפני שנתיים שהתחלנו להכנס להריון מיד אחרי חודשיים נקלטתי ובשבוע החמישי זה נפל באופן טבעי ללא התערבות רפואית ומאז ממש אי אפשר להכנס להריון , בעבר עברתי 2 הפלות 1 בגיל 21 והשניה בגיל 28 בעברי נקלטתי להריון מהריח היום זה הפך ללסיפור קשה ביותר כמה נתונים לגביי בדיקת זרע של בעלי
volume 0.8
count 18.0
concentration 22.5
percent motile 34.0
concontration motlle 7.7
progression 4 15%
19% 3
29% 2
37% 1
4 normal (oval
tall defct 5
tail only 3
cytoplasmic droplet 6
lrregular 82
תודה מראש על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר09/09/2011הפריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ בידר-אנא חות דעתךשלומית06/09/2011
מנסה להרות במחזור טבעי ללא הורמונים מתרומת זרע.
למעט אוביטרל ,למרות שמבייצת כל חודש טבעי.
ביום 4.8.11
זקיק 16 מ"מ
אסטרדיול 700
פרוגסטרון 1.1
ביום 5.8.11
אוביטרל
ביום 6.8.11 ,שזה 12 שעות מאוביטרל
הזרעה
האם להערכתך יש טעם בהזרעה גם ב 7.8.11?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ בידר-אנא חות דעתך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011ב 6 לחודש אוביטרל והשראה אחרי כ30-40 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-דחוף!!!
מאיה07/09/2011אבל האוביטרל ניתן ב5.8.11 בשעה 20:00 בערב.
ההרעה בוצעה ב6.8.11 8:00 בבוקר דהייו אחרי 12 שעות.
האם יש צורך/טעם לבצע הזרעה וספת גם היום?7.8.11?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר-דחוף!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011רצוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ריקי07/09/2011תודה על התשובה.
תוכל בבקשה להסביר לי על מה יכולה להעיד ירידה משמעותית בהורמון אחרי עליה עיקבית שהיתה?
זה מה שהכי מטריד אותי.
תודה מראש,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזכורת- אשמח לתשובה
ריקי11/09/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתריקי06/09/2011
שלום רב,
מחר הייתי אמורה לעבור שאיבה בטיפול IVF הראשון שלי.
לקחתי פיוריגון 125 יחידות במשך 12 יום ודקפפטיל לדיכוי.
ההורמון עלה לי יפה ורירית הרחם נראתה טוב. קבלתי הוראה להזריק אוביטרל אתמול לאחר בדיקת דם ואולטרסאונד.
היו לי בערך 7 זקיקים בסך הכל.
לאחר שהזרקתי אתמול אוביטרל בלילה, היום הגעתי לבדיקת דם והיתה ירידה בהורמון.
השאיבה של מחר מבוטלת!
לא קבלתי תשובה ברורה לגבי הסיבות האפשריות. האם יש לי בעיה?
אני מאוד מודאגת ובעיקר צריכה אינפורמציה. מה קרה לי??
הייתי מוכנה נפשית לזה שאולי זה לא יצליח בפעם הראשונה אבל לזה ממש לא ציפיתי.
חשוב לציין שהבעיה שאנחנו יודעים עליה היא שיש בעית זרע לבעלי. אנחנו כבר מנסים להיכנס להריון כשנתיים ועברנו מספר נסיונות הזרעה ללא הצלחה לפני שהגענו ל IVF.
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011לא הבנתי כלום. לא בודקים הורמונים לאחר אוביטרל אז לא ברור מה קורה אצלך בכלל.
מרגע הזרקת האוביטרל צריך לבצע שאיבה אחרי 36 שעות ואין צורך לבוא למחרת הזריקה לבדיקות.
לא ברור לי הסיבה לביטול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ריקי07/09/2011ההורמון שבדקו זה E2, הוא עלה יפה במשך הטיפול. ביום ב הוא הגיע ליותר מ 4000 וביום ג לאחר זריקת אוביטרל הוא ירד בערך ל 3400. (לא זוכרת מסםרים מדוייקים)
מה שנאמר לי הוא שגם אם יש עם מה לעבוד, אין טעם לעשות שאיבה כי הנסיון מלמד שאין הצלחה כי משהו לא תקין במערכת.
בבית החולים בו אני מטופלת הם עושים בדיקה ביום לפני השאיבה וב 95% מהמיקרים ההורמון ממשיך לעלות.
אני נמצאת ב 5%..
קבלתי הוראה לקיים יחסי מין שאולי אכנס להריון טבעי.
מקווה שהצלחתי להסביר.
תודה רבה
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/09/2011בבית חולים שלנו לא בודקים ואני לא מכיר את השיטה הזאת.
בכל המקומות שאני מכיר נותנים אוביטרל 36 לפני השאיבה ולא בודקים למחרת עלית או ירידת E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטורון גבוהיפית06/09/2011
שלום
התחלתי טיפול שני של IVF
קיבלתי וסת בתאריך 1.9.11. התחלתי להזריק דקפפטיל ב 2.9.11 .
בבדיקת דם ב 4.9- E2=366 והורמון פרוגסטורון= 13.1
בבדיקת דם ב 6.9 - E2=567 והורמון פרוגסטורון= 20.4
במרפאה נאמר לי להמשיך להזריק דקפפטיל.
שאלתי היא ממה נובע הגידול בערכים?
האם יש סכנה בריאותית בכך שההורמון גבוה ?
האם אני יאלץ לחכות מחזור נוסף להתחלת טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטורון גבוה - תגובה
ד''ר צפנת וינר מגנזי06/09/2011שלום יפית,
לפי מה שאת מתארת, הרי ביום ה-4 לווסת היתה רמת פרוגסטרון גבוהה, גם רמת האסטרוגן עלתה,אין בזה שום סיכון לבריאותך. בדרך כלל פרוגסטרון עולה לאחר ביוץ, יתכן שקיימת ציסטה של גופיף צהוב מן המחזור הקודם, בכל מקרה, מציעה שכפי שאמרו לך, תמשיכי עם הדקפפטיל, ןאני מניחה שיבוצע מעקב חוזר תוך מספר ימים, במידה והפרוגסטרון ימשיך לעלות יתכן שהטיפול ידחה בחודש. בכל מקרה,
אין שום סיכון לבריאותך.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)