מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות דם מיוחדות ליום ה2-4 למחזוראריאל22/09/2022
שלום,
לקראת תחילת טיפול IVF, אילו בדיקות דם הורמונליות צריך לבצע בימים 2-4 של המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברמת העיקרון אם בדיקת האולטרסאונד תקינה וכל הבדיקות שהומלצו חקראת התהליך תקינים,אין מורך בבדיקה נוספת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר לא בגיל הנכון לפי יום ההפריהדנה21/09/2022
שלום פרופסור
אחרי ivf כך שידוע לי מתי התבצעה השאיבה וההחזרה.
עשיתי אולטרסאונד וראו דופק אך הרופא אמר שלפי גודל העובר הוא מתאים ל 5 יצים פחות ממה שצריך.
אני צריכה לחזור שוב על הבדיקה ויודעת שצריך סבלנות..
האבל בכל זאת…. זה דבר שקורה שהעובר קטן יותר והכל בסדר?
ראיתי שיש הרבה בנות ורופאים שאומרים שזה קורה כי לא תמיד יודעים בדיוק מתי התרחשה ההפריה
אבל במקרה שלי יודעים בדיוק
אשמח לתשובתך (יודעת שצריכה לחכות ..)
תודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 🙏.
דנה21/09/2022🙏🙏תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול לדעת איך הרופא הבודק
פרופ` דוד בידר22/09/2022אני לא יכול לדעת איך הרופא הבודק עשה בדיוק את החישובים אך בבדיקות אולטרה סאונד, בשבוע דה יש ,סטיות בבדיקה של פלוס מינוס3 ימים.
אם ראו דופק זה סימן טוב ואין ברירה אלא להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תמיכה מוקפאשירה21/09/2022
אני לפני החזרת מוקפא 3 ימים.. כחלק מהתוכנית רשמו לי בתוכנית טיפול אסטרופם בוקר ערב ובהמשך יוסיפו אוטרוגסטן פעמיים ביום.
שאלתי. מה השיקולים במתן אוטרוגסטן םעמיים ביום או שלוש פעמים ביום? יש קו מנחה כלשהו? שואלת מסקרנות כי כל מי שמכירה מסביבי קיבלה תמיכה של 3 פעמים ביום (והן במקרה גם נקלטו דרך אגב ללא כל קשר) בתודה מראש על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרוטוקול שנתן לך הרופא הוא נכון לגבי האסטרופם
פרופ` דוד בידר21/09/2022עניין פרוטוקול התמיכה , כאשר מדובר ברפוא פרטי או עצמאי ולא ברופאי בית חולים, היא נעשית לפי הבנתו וניסיונו של כל רופא.
בבתי החולים יש פרוטוקולים שאומצו בעקבות המלצות עולמיות.
הפרטוטקול שנתן לך הרופא הוא נכון לגבי האסטרופם אך לגבי האוטרוגסטן ההמלצה היא 3 ביום.
לדעתי גם פעמיים ביום לא ימנע קליטת עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה עובר מוקפא
שירה21/09/2022ההתייחסות לאוטרוגוסן - ברשותך כדי לראות שהבנתי. ההתייחסות ל3 פעמים ביום2x? הווי אומר 6 ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה300 אוטורוגסטן כפול 3 ביום לנרתיק
פרופ` דוד בידר22/09/2022300 אוטרוגסטן כפול 3 ביום לנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרה
שירה04/10/2022אבל האוטרוגוסטן שקיבלתי הוא "אוטרוגוסטן 200"...איך זה מסתדר כ300 כפול 3 פעמים ביום מבחינת מינון?
(למשל בסבב הקודם קיבלתי2 בוקר 2 ערב =800 ליום) אשמח גם לחוות דעתך על המינון. תודה רבההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה כן 3 ביום
פרופ` דוד בידר06/10/2022כן, 3 ביום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אסטרדיול בתחילת הריוןתמר21/09/2022
שלום,
12 יום אחרי החזרת עוברים, בבדיקת הדם הבטא הכפילה את עצמה (מ260 ל565), הפרוגסטרון עלה מעט (מ24.7 ל-28.3).
אבל האסטרדיול ירד מ 571 ל544. מה המשמעות של זה?
אני לוקחת 3* אסטרופם, 4* דופסטון, 6* אוטרוגוסטן
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לזה משמעות בהיריון מתפתח
פרופ` דוד בידר21/09/2022אין לזה משמעות בהריון מתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה בתחילת הריוןספיר20/09/2022
שלום רב
אני בשבוע 4 להריוני ושלשום עלה לי החום ל38.6 מעלות (חולת קורונה).
היות שלא היה לי אקמול בבית לקח מעט זמן עד שהורדתי את החום (כשעתיים), אולם לאחר שלקחתי כדור החום ירד ולא עלה שוב.
קראתי באינטרנט דברים מלחיצים ביותר על כך שחום בתחילת הריון מאוד מסוכן ויכול לגרום למומים בעובר. מה הסיכון לפגיעה בעובר ולמומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החום לא גורם למומים אך הוירוס יכול
פרופ` דוד בידר21/09/2022החום לא גורם למומים אך הוירוס יכול.
וירוס הקורונה לא הוכח שקשור לפגיעה בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
ספיר21/09/2022תודה על תשובתך,
אך לא כ"כ הבנתי- וירוס הקורונה יכול לגרום למומים בעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם חום גורם לבעיות עובריות
פרופ` דוד בידר22/09/2022שאלת אם חום גורם לבעיות עובריות אז לא, אך מחולל החום
כדוגמת וירוסים שונים יכולים לפגוע בעובר אך וירוס הקורונה לא הוכח שפוגע בעובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוביטרולשירה20/09/2022
הי יש לי הזרעה ביום חמישי בבוקר והיום יום שלישי הזרקתי אוביטרול האם כדאי לקיים יחסים כבר מהיום שהזרקתי אוביטרול או לחכות אחרי ההזרעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היות והביוץ יהיה יום ה'
פרופ` דוד בידר20/09/2022היות והביוץ יהיה יום ה ואת עושה הזרעות אז היום זה לא יעזור כמו שזה יעזור ביום ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן גלולות בפרוטוקול סבבחווה20/09/2022
שלום רב,
לפני סבב שני. הרופא חדש ורוצה פרוטוקול של להתחיל ליטול גלולות ביום ה-2 של המחזור.
לאחר 12 יום הפסקה ולהתחיל בהזרקות ביום השני של המחזור לאחר הפסקת נטילת הגלולות.
מישהו מכיר כזה פרוטוקול?
הוא לא ארוך ומסורבל מדיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה פרוטוקול מקובל
פרופ` דוד בידר20/09/2022זה פרוטוקול מקובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf עזרו לי בבקשהטליה20/09/2022
היי שלום
אני בת 27 התחלתי טיפול Ifv
חייבת לציין שהצוות מושלם
לפני כמה ימים ב16 עשיתי את בשאיבת ביציות
ולאחר כמה ימים ב18 קראו לי להחזיר את העובר
ההתפתחות שלו 2 מקווה שזה לא מןקגם מידי
יש לי כאבים ברחם ובבטן לא כמו שהיו אחרי הניתוח פחות כאב אבל גם קשה מאוד
והיום התחילה לי עצירות ואף פעם לא סבלתי מה עושים ? אחרי הניתוח היה ויום לאחר מכן גם והיום לא יוצא כלום השאלה אם זה סימן טוב ? או כחלק מהתופעות לוואי כי היו לי כאבי ראש חזקים יומים עייפות כאבי שרירים עד היום והיום הצטרף זה
זאת הפעם הראשונה שלי מפחדת להתאכזב כל כך ההורים כל כך היו איתי לאורך כל הדרך יש בי המון פחדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הבנתי למה החזירו אחרי יומיים
פרופ` דוד בידר20/09/2022לא הבנתי למה החזירו אחרי יומיים ומה שאת כותבת זה לא סימן לשום דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת בוטוקס לפני סבביםאנונימי20/09/2022
שלום-
האם לפני סבב מותר להזריק בוטוקס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה רצוי שלא
פרופ` דוד בידר20/09/2022רצוי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור תוך 14 יום מאוביטרלליהי20/09/2022
שלום,בת 28 מטופלת באמצעות הזרעה יחד עם גונל ואוביטרל וכתמיכה דופסטון.
ב2 הסבבים האחרונים קיבלתי מחזור כ14 יום לאחר אוביטרל (למרות דפסטון) ולא כ16 יום. האם זה אומר בהכרח שהביוץ לא התרחש כ36 שעות לאחר אוביטרל אלא לפני וההזרעה תוזמנה מאוחר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד אחרי אוביטרל יש ביוץ
פרופ` דוד בידר20/09/2022תמיד אחרי אוביטרל יש ביוץ והדופסטון לא מונע קבלת וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור לא אמור להופיע כ16 יום לאחר אוביטרל
ליהי20/09/2022נכון אבל המחזור לא אמור להופיע כ16 יום לאחר אוביטרל? ז"א 36 שעות עד ביוץ + 14 יום מהביוץ.
אם מקבלת 14 יום לאחר אוביטרל על פניו הביוץ התרחש לפני וההזרעה הייתה מאוחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא יכול לדעת האם האוביטרל ניתן לביוץ או שהיה
פרופ` דוד בידר20/09/2022אני לא יכול לדעת האם האוביטרל ניתן לביוץ או שהיה ביוץ
הוסת אחרי אוביטרל, אם גרם לביוץ, יגיע בין 11-16 יום אחרי הזריקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לאחר החזרת מוקפא מצפים לבטא ראשונית נמוכה יותר מבטא שאחרי החזרת טרי?שחר19/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

לא בהכרח
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי19/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 הריונות ובראשון מוקפא יום 3
אנונימית19/09/20222 הריונות (שהסתיימו בלידות תקינות ברוך השם),
בראשון מוקפא יום 3 ובטא ראשונית מעל 1300
בשני טרי יום 3 ובטא ראשונית 300 ומשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שוני בבדיקות בין טרי לקפוא
פרופ` דוד בידר20/09/2022אין שוני בבדיקות בין טרי לקפוא והבדיקות לא נעשו בזמן כי אין בדיקה של 1300 ביים 12.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הפשרה לפני החזרהגבי19/09/2022
כמה זמן לפני ההחזרה לרחם העובר המוקפא מופשר באסותא ת"א?
24 שעות לפני או שעתיים-שלוש לפני?
מי יודיע להגיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין חצי שעה לשעה לפני,אלא אם קיימת הוראה אחרת של הרופא המעוניין לגדל את העובר לשלב מתקדם יותר
פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי19/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי היקלטות בהחזרה עם נתוני רחםאנומימי18/09/2022
בלסטוציסט בדירוג הכיי גבוה של בת 42.5 מה סיכויי ההיקלטות בהחזרה עם נתוני רחם מעולים?
ומה הסיכןיים על אותם הנתונים של בלסטוציסט של בת 32?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
10-12% למול 30-35%
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי18/09/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר לפי יום מחזורענתי17/09/2022
שלום רב
אני עברתי סבב שאיבה ביולי כאשר ב-8/7 היה יום המחזור הראשון ואילו ב 21/7 בוצעה החזרה של עובר יום 3 טרי.
אבל ואבל די גדול הבנתי כי יש לבצע החזרה לפי חלון השתרשות שקורה ביום ה 21-23 למחזור (ואילו לי הוחזר ביום ה-14)
וכן ביום ה 7-9 לביוץ
אם כך מדוע לא הוחזר העובר לפי היום שתואם לחלון ההשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטיפולי גירויי שחלתי לשאיבת הביציות
פרופ` דוד בידר18/09/2022לא הבנת נכון.
בטיפולי גירויי שחלתי לשאיבת הביציות המחזור הטבעי אינו קיים .
הזריקות מונעות ביוץ טבעי והביוץ נגרם לפי הפרוטוקול וכ 36 שעות אחרי הזרקת האוביטרל.
אין שום ישיבות ליום הראשון של הוסת שלך.
חלון ההשתרשות בטיפולי ההפריה הוא סביב היום החמישי אחרי השאיבה.
אפשר להחזיר עוברים מיום 2 ועד יום 6 אחרי השאיבה ולא אחרת.——-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת מועד הביוץ להחזרהמיכל16/09/2022
שלום
מה צריכים להיות הערכים בבדיקות הדם בשביל לקבוע את יום הביוץ?
פרוגסטרון, e2 ו- LH.
והאם יש הבדל בערכים בביוץ טבעי לעומת הורמונלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בביוץ טבעי בודקים התקדמות רמות אסטרוגן
פרופ` דוד בידר17/09/2022בביוץ טבעי בודקים התקדמות רמות אסטרוגן ופרוגסטרון בדם וכן גדילת הזקיק באולטרה סאונד.
ביום שהזקיק נעלם או גדל למימדים גדולים ,אז רמת הפרוגסטרון עולה ורמת האסטרוגן מעט יורדת, וזה יום הביוץ.
במחזור תחליפי נותנים אסטרוגן ואחרי כ 10-12 יום בודקים רירית ודם להורמונים ואז , אם התוצאות כמו במחזור טבעי מוסיפים פרוגסטרון וזה יום הביוץ ,כאשר עושים טיפול תחליפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)