מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים 6 ימים לאחר הזרעהאופק15/10/2022
שלום
בת 29 פוליציסטית
6 ימים אחרי הזרעה ו7 ימים אחרי אוביטרל
היום בבוקר הרגשתי דקירות חדות בצדדים והתכווצויות רחם חריגות, אך התסמינים פסקו לאחר כעשר דקות. מה מקור התסמינים והאם יש צורך להבדק למרות שעברו לחלוטין? יכול להיות שמדובר היה בכאבי השרשה? אציין שבסבבים הקודמים שלא צלחו זה לא קרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין דבר כזה כאבי השרשה
פרופ` דוד בידר15/10/2022אין דבר כזה כאבי השרשה.
יש תופעות שונות עקב הטיפול התרופתי ועצם ההזרעה ,שגורמת לתופעות כאלו ,ואין להן משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות הזרעות תרופותדוש14/10/2022
באיזה יום מזריקים גונאל ה3או רביעי למחזור למשך כמה ימים6 ומתי בדיוק את הארביטל מזריקים ומתי מקיימים יחסים אחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
פרופ` דוד בידר15/10/2022את הגונל מתחיחים בוסת ביום 4 או 5 אם זה לטיפולי הזרעה.
מזריקים כמה ימים ואז בודקים איך גדלו הזקיקים ואיך רמת הדם משקפת זאת.
בערך אחרי 11-12 יום של זריקות מגיעים למטרה של גידול זקיקים גדולים סביב 18-20 מ״מ ואז נותנים אוביטרל ואחרי יומיים הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אז קראתי את ההמלצות שלכןקרן מחכה לנס14/10/2022
ואחרי לא מעט זמן בעולם הפוריות, ואחרי שעברתי פרופסןרים מכובדים, אני חושבת שהגיע הזמן לתת לדור המבוגר לפרוש. אין סיבה ללכת לפרופסור בן 70 שאת עוד מקרה אצלו ואין לו מושג מה קורה היום בעולם הפריון.
אני הגעתי לרופא צעיר יחסית. הוא רוצה נורא שאצליח, הוא כל הזמן קורא מחקרים, הוא עוד לא שחוק ואני מרוצה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אז
פרופ` דוד בידר14/10/2022אז לא הבנתי מה היעוץ שאת רוצה.
רופא מבוגר כותב את המאמרים אותם קורא הרופא הצעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הכסף סופרים במדרגות מתוקה...
אמא ל215/10/2022החשוב באמת זה המקצועיות. אם הוא ראה כבר הרבה כמוך פחות מעניין, אתם לא יוצאים לדייט, ולא ממנו את צריכה להכנס ליהריון (אני מקווה, כן?...)
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה והליכה אחרי קרינוןאירנה14/10/2022
פרופסור שלום
10 דקות בלבד הליכה איטית בבית מספיקה בוודאות לספיגה מלאה של הקרינון? כך האחות הסבירה לי
עוד היא הסבירה שאצטרך קרינון פעמיים ביום גם אחרי ההחזרה.
ההליכה ביום ההחזרה כמו גם בהמשך, לא עלולה לגרום ולו רבע של סיכוי הכי קלוש שיש לנזק בקליטת העוברים בשל התנועתיות פעמיים ביום במשך 10 דקות כל פעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה
פרופ` דוד בידר14/10/2022קודם כל בפעם הראשונה האחות אמרה נכון.
לגבי 2 קרינון לאחר החזרה זה לא נכון.
בכל מקרה נזק לא נגרם מקרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההליכה עצמה
אירנה14/10/2022ראשית תודה על המענה המהיר.
ההליכה עצמה בבית פעמיים ביום כעשר דקות לא מזיקה לעובר או עוברים שיחזירו במיוחד ביום ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההליכה
פרופ` דוד בידר14/10/2022לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימלוט נור תרופה לדחיית ווסתיעל14/10/2022
הי, לקחתי פרימולט נור לדחיית ווסת בשל נסיעה לחו"ל
אשמח לשאול האם התרופה משבשת ומשנה את הימים הסדירים של קבלת הווסת , הזמנים אצלי היו סדירים 26 ימים, ואני חוששת שאחרי שאפסיק את התרופה בחודשים אחרי שהזמנים ישתבשו האם היא אמורה לגרום שינוי?
אשמח למענה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2022הסיכוי לשיבוש מתמשך נמוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםגליה14/10/2022
שלום! אחרי החזרת עוברים ניתן מייד להתנהל כרגיל כולל, מקלחת או שיש להמנע משטיפת האיזור בסבון בשעות הראשונות?
הגיוני שבדיקת הבתא שהנחו אותי לעשות הינה ביום ה 13 ולא ביום ה 12 להחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר להתנהל כרגיל לחא חשש
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות שהוקפאו לפני מספר שניםרונה13/10/2022
ערב טוב, בת 46.
בגיל 39 וחצי הוקפאו לי 15 ביציות, האם יש לי סיכוי טוב להשיג לפחות הריון בריא ותקין אחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכויים נעים סביב 20%
פרופ` דוד בידר14/10/2022הסיכויים נעים סביב 20%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליית בטא תקינה ?שרונית13/10/2022
היי,
22.9 - החזרת עובר אחד יום 3
6.10- בטא 1265 , lh-2.1 , e2- 1565, פרוגרסטרון -30.7
11.10- בטא 10304, lh- 1.3 , e2- 2339 , פרוגסטרון 30.5
13.10 - בטא 17107, e2- 2450, lh- 0.9, פרוגרסטרון 32.3
נראה שבין הבטא השניה לשלישית היא לא הכפילה את עצמה ועלתה רק פי 1.65. האם תקין ? האם יש רמות של בטא שהיא כבר לא מכפילה את עצמה
(בין הבטא הראשונה לשניה היא הכפילה את עצמה ויותר ב 48 שעות * 2 כי היו 5 ימים בין הבדיקות)
בנוסף נאמר לי שפרוגרסטרון תקין מכיוון שלא רואים את ההשפעה של הדופסטון שאני לוקחת בבדיקות דם
האם הערכים תקינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכלל לא צריך לעשות בדיקות בטא אלא לעשות אולטרסאונד
פרופ` דוד בידר14/10/2022בכלל לא צריך לעשות בדיקות בטא אלא לעשות. אולטרה סאונד.
הערכים יכולים לעלות גם בהריון לא תקין.
אם הייתי צריך לנחש אז הערכים בסדר ולא בודקים הכפלה בשלב שבו עשית את הבדיקה האחרונה והמיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד
שרונית14/10/2022תודה על התשובה, אתמול בערב האחות של ivf התקשרה ואמרה לי לקבוע אולטראסאונד לעוד שבועיים .
זה לא עוד הרבה זמן ? בנוסף אם השאיבה הייתה ב 19.9 באיזה שבוע אני ? ומה אמורים לראות באולטראסאונד עוד שבועיים לדעת שתקין ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקה ביום ג 18.10 הקרוב אמורה להפגין דופק עוברי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי14/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או אוביטרלדניאל12/10/2022
10 ימים אחרי הזרעה 11 ימים אחרי אוביטרל בדיקה ביתית עם פס אחד חזק ופס אחד חלש ממש כמעט בלתי נראה האם זה שאריות אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כנראה בכל זאת היריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר לא תואם שבוע הריוןרוני12/10/2022
שלום,
ב 09.09 הוחזר בלסטוציסט קפוא.
בשבוע 7+2 נמצא שק חלמון מתאים בגודלו לשבוע, ועובר עם דופק שמתאים לשבוע 6+1.
הרופא הורה על בדיקה חוזרת בעוד עשרה ימים.
האם יתכן המשך תקין עם פער כזה משמעותי בהריון IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט התפתחות לא תקינה עם סיכוי רב להפסקת ההתפתחות של ההיריון,בכל מקרה נדרש המשך מעקב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביצית - בגיל 45מירב12/10/2022
שלום רב
אני בת 45 עם הפריות שנשאבה מהם ביצית אחת לצערי הרב עדיין ללא ילדים מבינה שחייבת תרומת ביצית רוצה לדעת מה הסיכויים שלי עם ביצית של בחורה צעירה הבנתי שעדיין קימיים סיכונים בגלל הגיל שלי גם אם הביצית שלקחתי צעירה האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי הנו גבוה ומעפיל על 30% לכל מחזור טיפולי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר בתחילת הריוןאסתי12/10/2022
בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 7 הרופאה השמיעה את הדופק של העובר באמצעות דופלר.
הבנתי שזה מאוד מסוכן לעובר. הרופאה מצידה טוענת שהיא מעולם לא שמעה דבר כזה.
האם יתכן שנגרם נזק לעובר? (בבדיקה יומיים אחרי נמצא שהוא קטן בשמונה ימים מגיל ההריון, לא יודעת אם קשור)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר
פרופ` דוד בידר12/10/2022אין שום קשר, ואין שום סכנה לעובר.
לא ברור לי איך הוא קטן בשמונה ימים, לעומת בדיקת הרוםאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! הסברתי לא נכון.
אסתי12/10/2022ביום בדיקת הרופא היה קטן ב 3 ימים ויומיים אחרי הפער גדל, אבל מתשובתך אני מניחה שאין קשר לדופלר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין קשר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמעת דופק בטרימסטר ראשוןרוני12/10/2022
רופאה במיון השמיעה לי את הדופק של העובר בשבוע 7+0. יומיים לאחר מכן נמצא באולורסאונד עיכוב בגדילה שלו. האם זה יכול להיות קשור? אני מודאגת וכועסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר12/10/2022למה את כועסת?
לשמוע דופק בשבוע 7 זה טוב.
בבדיקת אולטרה סאונד בשבועות אילו יש טעות של 3 ימים לכאן או לכאן.
נה הדאגה ומה הכעס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי הבנתי שבשבועות מוקדמים רק מראים דופק ולא משמיעים
רוני12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא קשור
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/10/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלות בבקשהטליה12/10/2022
חג שמח, שמתי לב שלא מעט מוזכר בפורומים על קרינון. רק אני מסתבכת עימו? פעלתי לפי ההוראות: ניערתי כדי שהחומר יירד למוליך, הכנסתי ולחצתי בחוזקה על החלק העבה. כשהוצאתי את המוליך ראיתי שכשליש!! מן המוליך נותר עם חומר, קרי כמעט כולו. איך אדע אם נכנס בכלל חומר? אני אחרי החזרה.
בנושא אחר, מותר אחרי החזרה ובכלל בהריון לאכול אוכל עם תיבול חריף? שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי
פרופ` דוד בידר12/10/2022חלק מה קרינון יוצא ,ואם שמת לפי ההוראות זה בסדר
אפשר חריף בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנות זרע לא מושבחותליהיא12/10/2022
שלום, בהמלצת בנק זרע מוכר בארץ הזמנתי מנות מסוג ici לאחר שהוסבר לי שממילא שוטפים את המנות בארץ וכי לטיפול ivf זה הסוג המתאים ביותר.
להפתעתי ולאחר ששילמתי כ 30,000 שקלים על מנות, התברר לי שבמעבדה המאוד רצינית ומוכרת בה מתבצעת ההפרייה לא משביחים זרע. אם הייתי יודעת מלכתחילה, הייתי מזמינה iui. אני לא מבינה בזה ופעלתי לפי ההמלצות המקצועיות של בנק הזרע.
אני חוששת כעת מאוד מהחזרת העוברים בשל החשש שאני עלולה להידבק בזיהום כלשהו מהתורם ( על אף שהתורם הוא מבנק אמריקאי כביכול מחמיר, כי בכל זאת הזרע לא שטוף) האם באמת כך הדבר ואני חשופה כעת להידבקויות בזיהומים מהתורם בשימוש במנה ici?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במעבדות הפריה חוץ גופית יודעים היטב
פרופ` דוד בידר12/10/2022במעבדות הפריה חוץ גופית יודעים היטב לטפל בזרע ואין לך לחשוש ממה שאת כותבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)