מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת בטא לאחר החזרהלאחר החזרה22/10/2022
שלום רב, אמורה לעשות בטא ביום רביעי לאחר החזרת מוקפא יום 5. ללא אוביטרל. אני רוצה לסגור נסיעה ולא יודעת מה לעשות. אם אעשה מחר בטא זה יתן אינדיקציה? יכול להיות שינוי כל כך קיצוני בין מחר לבין יום רביעי? הכוונה מחר שלילי ופתאום ברביעי חיובי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת מוקדם ויום ג' יהיה בסדר
פרופ` דוד בידר22/10/2022קצת מוקדם, יום ג יהיה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכולה לקחת איתך בדיקה ביתית ולנסוע
פרופ` דוד בידר22/10/2022יכולה לקחת איתך בדיקה ביתית ולנסוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמונים ביום 21 למחזורסוניה22/10/2022
ערכי הרמוניים ביום ה 21 למחזור
אני לקראת התחלת טיפול פוריות בת 43
התחלתי עם דקהפפטיל ביום ה21 למחזור 0.1
מה הסיכוי להצלחת התוכנית ולכנס להיריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההצלחה תלויה בגיל ולמרות שזה אישי לכל מטופלת
פרופ` דוד בידר22/10/2022ההצלחה תלויה בגיל ולמרות שזה אישי לכל מטופלת הסיכויים להצלחה נעים סביב 5-7%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות לפני היריוןיעל21/10/2022
שלום,
אני עם משקל עודף והייתי רוצה להתחיל זריקות לירידה במשקל.
האם אפשר להתחיל זריקות במקביל לניסיון להיכנס להיריון
ואם לא כמה זמן לחכות בין הפסקת הזריקות ועד שיהיה אפשר להתחיל לנסות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהיריון אין להזריק את התרופה
פרופ` דוד בידר22/10/2022בהריון אין להזריק את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים עם רירית דקה 5.3סיון21/10/2022
בת 39 , כרגע במהלך סבב ראשון, הבוקר עברתי שאיבה ראשונה , נשאבו 3 ביציות והרירית 5.3 האם כדאי לבצע החזרה בעובי רירית כזו או להקפיא ולהמתין לטיפול הבא ? אציין שלפני כשנתיים נכנסתי להריון ראשון לא מתוכנן ספונטני וטבעי נאלצתי לצערי לעבור גרידה בשבוע 16 עקב מומים ,חודשיים לאחר הגרידה הסתבר שהתפתח לי חסימה בצוואר הרחם וזיהום באגן ואושפזתי לפתיחת החסימה וטיפול אנטיביוטי אינטנסיבי לאחר מכן עברתי פעמיים היסטרוקופיה אבחנתית הרחם נראה תקין עם הצרות קטנה בצוואר .ומאז הגרידה בעצם הרירית שלי די דקה סביב 3.5 . וזו פעם ראשונה שאני מקבלת טיפול הורמונלי במסגרת טיפול פוריות אציין שקיבלתי גונל במינון 450 לאורך כל הטיפול והמקסימום שהרירית הגיעה זה 5.8 . אשמח לתשובה בהקדם כדי לקבל החלטה נכונה אם להחזיר או להמתין לסבב הבא כדי להגדיל סיכויים לעיבוי הרירית . תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרירית שלך נפגעה ולא תהיה טובה
פרופ` דוד בידר21/10/2022הרירית שלך נפגעה ולא תהיה טובה ולכן כדאי להחזיר כעת.
במקרים כאילו , אם את בזוגיות, יש לחשוב על פונדקאות.
גם שאיבה של 3 ביציות מראה על רזרבה חלשה והכל יכול לנבוע ממה שקרה בעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאה או הפרייהרינה21/10/2022
אני בת 35 ,נשואה, ללא הריונות קודמים. לאחרונה התחלתי לחשוב על הקפאת ביציות/עוברים לטובת שימור פוריות ובמקביל גילינו שלבעלי יש בעיה באיכות הזרע ולכן ייתכן מאוד שנצטרך לעשות טיפולי הפריות בכל מקרה. השאלה שלי האם בתהליך הפרייה רגיל דרך הקופות חולים ניתן לעשות כמה סבבים, להקפיא ואז להחזיר עובר? או שזה רק סיבוב אחד ואז מחזירים עובר? משום שאני רוצה גם לשמור ביציות/עוברים לעתיד כבר מעכשיו..
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגיל 35 איכות הביציות יורדת
פרופ` דוד בידר21/10/2022מגיל 35 איכות הביציות יורדת וכדאי שתתחילי ללדת.
לעשות הפריה, להחזיר טרי ולשמור את העוברים מגיל 35 לעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בתהליך ההפריה ניתן לעשות כמה סבבים
רינה22/10/2022השאלה האם בתהליך ההפריה ניתן לעשות כמה סבבים ע"מ למקסם את הכמות שמוציאים , שלא יצא מצב שעשו סיבוב אחד, ויצאו כמות עוברים מזה שלא תספיק להריונות הבאים, ואז הסיבוב הבא יהיה בגיל מאוחר ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה צריך לעשות זה לא סבבים
פרופ` דוד בידר22/10/2022מה דצריך לכשות זה לא סבבים אלא כעת סבב אחד עם טרי והשאר להקפיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נהוג לעשות כמה סבבים או שזה בהתאם לכמות עוברים
רינה23/10/2022לא לגמרי הבנתי, האם זה אומר שלא נהוג לעשות כמה סבבים? או שזה בהתאם לכמות עוברים שהצליחו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטון איך ומתי לקחתדנה20/10/2022
פרוגילוטון להסדרת ווסת, האם ניתן לקחת בכל שלב בחודש? והאם ניתן לקבל ווסת במהלך לקיחת הכדורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון
פרופ` דוד בידר20/10/2022אםשר להתחיל בכל יום ואין וסת בזמן לקיחת הכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תרומת ביצית ופרוטוקולקרן20/10/2022
הי, בת 43, שתי החזרות של בלסטו (3AA) על בסיס טבעי לא צלחו. נשאר לי עוד עובר אחד. אני מנסה להבין מה מור האי הצלחה ואיך אפשר להגדיל סיכוי עם עובר אחרון
בכללי מעדיפה להמשיך טבעי (להוסיף אוביטרל לתזמון) ולא עם אסטרופם.
בזמן טיפולים אני נוטלת קלקסן 60 בשל APLA+טרמבופיליה.
כמו כן יש לי מחלות אוטוטאמוניות (קרוהן, האשימוטו, ארתריטיס, סכרת, הכל מטופל ומאוזן)
ברקע, הריון כימי לפני חצי שנה מביצית שלי (IVF חצי טבעי), לפני 6 שנים נולד לי בן (הזרעה), לפני 7 שנים הפלה בשבוע 5 (הזרעה).
מה לדעתכם הכיוון הרצוי כדי להגדיל סיכוי עם עובר אחרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות
פרופ` דוד בידר20/10/2022אם המחזור הטבעי הוא תקין לגמרי הרי שאין שוני בין החזרת עובר במחזור טבעי למחזור שבו מטופלת בתרופות.
אי אםשר להגביר סיכויים כי ההצלחה תלויה בעובר, בעיקר, אך גם ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לבצע בדיקת הריוןשני20/10/2022
שלום רב,
היום הוא היום ה13 לאחר ביוץ עפ"י בדיקות דם ואולטראסאונד. וכן ביצעתי הזרעה לאחר נטילת אוביטרל.
ביצעתי היום בדיקה ביתית והתוצאה שלילית וכן היום בבוקר הייתה הפרשה חומה ( סליחה על התיאור). האם תוצאה שלילית בבדיקה ביתית והכתמים מעידים על הווסת שצפויה להגיע? אם כן אז מתי? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כ14 יום אחרי אוביטרל יגיע וסת
פרופ` דוד בידר20/10/2022כ 14 יום אחרי אוביטרל יגיע וסת.
לפי התיאור שלך אין הריון והדימום הוא תחילת הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת תרופות שבוע 8+תמר19/10/2022
שלום,
בהריון שבוע 8 +5, אחרי החזרת עוברים, נצפה דופק בבדיקה ביחידה בה טופלתי ושוחררתי להמשך מעקב בקהילה עם הנחייה להפסיק תרופות תומכות משבוע 10.
כרגע לוקחת-
דופסטון 2*2
אוטרוגוסטן 3*2
אסטרופם 3*1
האם יש הנחיה להפסקה מדורגת של התרופות? האם ניתן להפסיק לקחת לפני ש.10?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת
פרופ` דוד בידר20/10/2022להפסיק הכל בבת אחת.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה! תרופות אקקלומיןAa19/10/2022
מנסה להרות כבר תקופה, עכשיו הייתי בבדיקה אצל רופא והוא נתן לי אקקלומין אבל היה חסר במלאי של בית המרקחת אז נתנו לי קלומיפן.
הוא אמר לי להתחיל ביום ה5 למחזור עד היום ה9.
רציתי לשאול 2 דברים
1. זה שנתנו לי קלומיפן במקום אאיקלומין זה תקין? זה גם יעיל?
2. אם אני אתחיל לקחת ביום השביעי או השישי למשך 5 ימים, האם זה גם בסדר??
אני פשוט לא רוצה לפספס את החודש הזה זה ממש מתסכל אותי שאני צריכה להמתין עכשיו ולזרוק עוד חודש לפח..
ראיתי בכמה פורמים שזה בגדול בסדר פשוט יורד האפקט קצת של ההשראת ביוץ אבל זה עדיין יכול להצליח.
בגדול לפי מקלוני ביוץ ואפליקציה הביוץ אמור להיות רק ביום שלישי הקרוב
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלומיפין זה אקיקולמין
דוש31/10/2022קלומיפין זה איקוקלמין וצריך מהיום ה5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהוג להתחיל עד יום 5 של הוסת
פרופ` דוד בידר01/11/20221. זו אותם הכדורים.
3.נהוג להתחיל עד יום 5 של הוסת וככל שלוקחים מאוחר יותר יגדלו פחות זקיקים אך אפשרי.
לא הבנתי למה את בודקת ביוץ כאשר הכדורים הם שצריכים לגרום לביוץ.
אם את מבייצת לבד אז לא ברור לי מה מטרת הטיפול ואיזה הסבר קיבלת.
לבסוף לא ציינת גילך שהוא פקטור חשוב בטיפולים בכדורים אילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חלש מהיום השני לאחר החזרת עובריםאבי18/10/2022
שלום.
ביצעתי החזרת עובר ביום שלישי בשבוע שעבר (עובר יום 3). מיום למחורת כבר 6 ימים יש לי דימום חלש ממש בצבע חום/קרם, וכאבים בבטן התחתונה.
האם הדימום מתריע על מחזור למרות שזה ככה כבר 6 ימים? ועבר רק שבוע מאז ההחזרה. או האם ההחזרה נפגעה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבע חום קרם זה דם ישן שנקרש
פרופ` דוד בידר19/10/2022צבע חום קרם זה דם ישן שנקרש בנרתיק וכעת יוצא ,ויתכן שזה מעצם הטיפול וההחזרה של העוברים ולא מרמז על כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ אחרי מחזורמישהי18/10/2022
היי אני מנסה להכנס להריון, (ניסיון ראשון שלא צלח) אני יודעת שהביוץ מתרחש ביום ה14. אבל אני מרגישה יום אחרי שהמחזור שלי נגמר התכווצויות בבטן והרגשה משונה השאלה שלי האם זה ביוץ? ואם זה ביוץ מה זה אומר שהחלון פוריות שלי מאוד מצומצם? המחזור שלי נע בין 24-27 ימים והוא אורך 5 ימים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדי לדעת מה קורה יש צורך במעקב
פרופ` דוד בידר19/10/2022כדי לדעת מה קורה יש צורך במעקב אחרי המחזור החודשי על ידי אולטרה סאונד ובדיקות דם במקביל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל האישה וסיכויי קליטהדנה18/10/2022
האם יש הבדל מהותי בין סיכוי אישה בת 42.7 לאישה בת 43.5?
האם המתנה של חודשים ספורים עלולה להיות קריטית בשלב זה<* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח הגילאים שאת כותבת יתן אצלך אותן תוצאות
פרופ` דוד בידר18/10/2022טווח הגילים שאת כותבת יתן אצלך אותן תוצאות אם טיפלת בתאריך הראשון או האחרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-גיל האישה וסיכויי קליטה
דנה19/10/2022אז החל מאיזה גל כל חודש עיכוב או שיהוי מתחיל להיות קריטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר20/10/2022אין דבר כזה כל חודש הוא קריטי.
מעל גיל 40 צריך להזדרז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סיכויי קליטה וגיל עוברעמית18/10/2022
מה ההבדל בסיכוי בין קליטת עובר יום 3 לבין קליטת עובר יום 5 בדירוג דומה?
גיל אישה בעת שאיבה-42.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר
פרופ` דוד בידר18/10/2022אותם הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקשר- המשך
עמית19/10/2022עובר יום 5 לא נותן סיכויי קליטה גבוהים יותר מיום 3?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעניין יום 3 או יום 5 בגילך אין משמעות
פרופ` דוד בידר20/10/2022לעניין יום 3 או יום 5 בגילך אין משמעות.
כאשר למטופלת צעירה יש מספר גדול של ביציות בשאיבה , גידול עוברים ליום 5 יכול, אולי, לתת יתרון ליום 3.
אך הסוגיה הזו היא בויכוח בשדה הפריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובר של 5 ימיםמילי18/10/2022
שלום
רציתי לשאול- אני שבוע לאחר עובר קפוא בן 5 ימים
האם הגיוני שכבר ארגיש בחילות בשל קליטת העובר? כי החלו לי בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר
פרופ` דוד בידר18/10/2022לא הגיוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)