מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא לאחר 10 ימי הזרעהגילי22/06/2011
האם ניתן להסתמך על בטא לאחר 10 ימים? אם היא 0 זה אומר שגם לאחר 14 ימים היא תהיה אפס?
ואם היא לא אפס- האם זה אומר שאי אפשר לדעת עדיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
קרן22/06/2011שלום לך
לא תמיד ניתן לדעת לאחר 10 ימים מדוייק יותר לאחר 14 יום אני עשיתי לפני שבועיים בדיקה ביתית לאחר 10 ימים ויצא שלילי ולאחר 14 יום חיובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא לאחר 10 ימי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול22/06/2011יש לבצע בדיקת הריון 14 יום לאחר ההזרעה. לא לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך אנדומטרין לאחר הזרעה?גילי22/06/2011
עושה הזרעות במחזור משולב הורמונים פיוריגון ואוביטרל. האם אין צורך בתמיכה של
אנדומטרין לאחר הזרעה כמו בהפריה חוץ גופית?
אם אקח אנדומטרין זה יזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך אנדומטרין לאחר הזרעה? - תגובה
פרופ` דוד בידר22/06/2011לא צריך אך לא יזיק וגם לא יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fsh נמוךחני21/06/2011
אני בחורה בת 37 לקראת הקפאת ביציות. היום עשיתי בדיקות דם ויצאו לי הערכים האלה:
פרוגסטורון 1.65
lh 6.89
FSH 2.89
E2 757
הערכים יצאו לא בטווח, מה זה אומר?
אודה לכם אם תהנו לי מהר כי אני בלחץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להוסיף באיזו יום נערכו הבדיקות
נירית21/06/2011לכל תקופה לאורך המחזור יש לערכים משמעות שונה. ערכים של יום 3 למחזור שונים מערכים של יום 11 או יום 21 למחזור. תוסיפי את הנתון של יום הבדיקות, יתכן וזה יעזור לרופאים שיענו לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההערה, זה ביום הרביעי
חני21/06/2011למחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfsh נמוך - תגובה
פרופ` דוד בידר22/06/2011קודם כל מה הכוונה הקפאת ביציות? זה לא נשמע פשוט ואת צריכה לשקול האם לעשות זאת בכלל ואפוא.רוב הסיכויים שתשימי את כספך על קרן הצבי.
לעניין ה הורמון הרי שאו שהוא לא נלקח בוסת או שהיה נדמה לך שזה ימי הוסת היות ורמת האסטרוגנים גבוהה ולכן רמת הfsh לא אמינה והיא נמוכה בגלל האסטרוגנים הגבוהים והבדיקות האלה לא אומרות כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאהילי21/06/2011
שלום רב,
אני לאחר טיפול בודד של IVF
ב 28.5 עברתי את השאיבה שלושה ימים אחרי ב31.5 הוחזר עובר אחד ע"י בקשתי.
בבדיקת בטא שבועיים בדיוק לאחר השאיבה, ב 12.6 תוצאת בטא 306 ביום רביעי 15.6 בטא 1103 וביום ראשון שאחרי ב 19.6 בטא 5195. להפתעתי תגובת הרופא לעליית הבטא כי עושה רושם של תאומים? האם אכן עלייה שכזו מעידה על תאומים? ואיך ייתכן הדבר והרי החזרתי עובר אחד? לא אדע עד לבדיקת האולטרסאונד והסקרנות גוברת עליי
אודה על תשובתך למצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונה מנסיון
מודאגת22/06/2011גם בהחזרת עובר אחד ייתכן תאומים כי העובר התפצל ונוצרו תאומים זהים.
אם כי עלית בטא לא יכולה להעיד על תאומים אלה רק בדיקת US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בטא - תגובה
פרופ` דוד בידר22/06/2011לא מעידה על תאומים .אומנם הכל יכול להיות אך זה נדיר.בכל אופן הבדיקות מראות על עובר אחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתאורטל21/06/2011
שלום אני בת 26 ואצלי הכל תקין לבעלי יש זרעים בודדים עשיתי כבר שבעה טיפולים ללא הצלחה אני לא מבינה למה אני לא ניקלטת אם אצלי הכל תקין ואני בחורה צעירה שבגלל זה נאמר לי שהסיכוי אצלי טוב להיקלט אבל בינתיים אני לא רואה שום הצלחה וזה גורם לי להרגיש שאני סתם מנסה ללא שום הצלחה בבקשה שמישהו יענה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת
אורטל22/06/2011עדיין מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
אורטל22/06/2011בבקשה תנו לי תשובה אני רוצה להבין את הבעייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנעמה
לבנת23/06/2011אני כל כך מבינה אותך, אנחנו במצב דומה.
גם לי אמרו את אותם דברים וגם אני עברתי הרבה הזרעות.
עם כל הסיבוך שבעניין אני מוצאת את עצמי מקווה כל חודש לשווא...
היי חזקה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת - תגובה
פרופ' שחר קול23/06/2011אין מקום ליאוש.
יש לברר סיבות לכישלונות חוזרים.
יש לברר איכות העוברים.
יש לדון בפרוטוקולים אפשריים.
יש לשקול ביצוע פיפל (ראי "שאלות נפוצות")* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אורטל26/06/2011העוברים היו יפים ולכן אני לא מבינה את הבעייה שאני לא ניקלטת מה זאת אומרת בדיקת פיפל והאם היא משפרת את התוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לשאלה
אורטל26/06/2011מחכה לתשובה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
אורטל27/06/2011בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תגובה
פרופ' שחר קול27/06/2011אנא, כנסי ל"שאלות נפוצות" וקראי את המידע הדרוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן21/06/2011
ד"ר שלום רב
האם מותר לטוס בשבוע בין שבוע 6 לשבוע 7 ?
האם יש הנחיות מסויימות בזמן טיסה לנשים בהריון כגון שתייה מרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר דוד ישי22/06/2011שלום
מותר לטוס בשבועות כאלה. רצוי להמנע מישיבה ממושכת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון שנינשארתי בבית21/06/2011
לאחרונה חשבתי על להיכנס להריון בשנית (יש מוקפאים שניתן להשתמש בהם)
"פתאום" נזכרתי שבהריון שהראשון לקחתי במשך לפחות 3 חודשים שלפני הנסיונות להיכנס חומצה פולית..
האם גם עכשיו כדאי לי כבר להתחיל לקחת,אם אני מתכננת לנסות ולהיכנס להריון?
ולגבי בדיקות גנטיות-אם עשיתי בעבר, בהריון הראשון-יש צורך לחזור עליהן,או לעשות בדיקות נוספות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון שני - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/06/2011לנשארתי בבית שלומות,
אישה שמתכננת הריון צריכה להשתמש בחומצה פולית כל הזמן וללא הפסקה. במידה וביצעת את כל הבדיקות הגנטיות בהריון הקודם אין צורך לחזור עליהם עכשיו.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץראול21/06/2011
שלום, עשיתי היום בשעה 18:00 בדיקת ביוץ והיא יצאה חיובית. רק מחר ב- 21:30 בערב אוכל לקיים יחסי מין (בגלל המקווה). האם יש לי סיכוי מחר?
הייתי אצל הרופא בחמישי שעבר והוא אמר שהביוץ יתרחש בין ראשון לשני ומחר כבר יום רביעי... ייתכן וטעה? (הוא עשה לי אולטרסאונד).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביוץ - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/06/2011לראול שלומות,
אין שום בעיה לגבי מועד הביוץ המדוייק במקרה שלך ומועד קיום יחסי המין כי תהליך הביוץ עצמו מתרחש כ-24-36 שעות. אי לכך גם קיום יחסי מין ביום רביעי מכסה על מועד ביוץ במחזור הנוכחי.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטהחני21/06/2011
שלום:
לפני כ_13 יום הוחזר לי עובר ,היום עברתי בדיקה בטה והתוצאה 135 iu\l ,מבקשת חוות דעת,והאם להמשיך את אינדומטרין פעמיים ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה - תגובה
פרופ' דב פלדברג21/06/2011לחני שלומות,
מזל טוב, לפי בדיקת הבטא נראה שמדובר בהריון תקין ומומלץ להמשיך עם נרות האנדומטרין לפחות עד מועד ביצוע האולטרסאונד הראשון בעוד כ-3 שבועות. מומלץ לחזור על בדיקת הבטא כל יומיים למשך 3 בדיקות נוספות.
בהצלחה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ומצב פוריותתמר21/06/2011
שלום רב,
עברתי IVF, הריון לידה תקינים לפני שנה וחצי (על רקע אבדן מחזור למשך מספר חודשים ושחלות פוליציסטיות), מאז מעל חצי שנה לא מניקה וללא מחזור וסת.
נטלתי פרוברה לפני כחודשיים ותוך כדי נטילת הכדורים הופיע הדימום, לאחר סיום הפרוברה נטלתי פרוגליטון ואח"כ שוב פרוברה (לאחר שלא הגיעה וסת כחודש וחצי מתום הפרוגליטון) שסיימתי ביום שבת האחרון. ביום שישי הופיע הדימום.
עשיתי פרופיל הורמונלי ביום שני (שלושה ימים לאחר תחילת הדימום ויום מתום הפרוברה) להלן התוצאות:
LH - 1.7
FSH - 5.3
Progest < 0.8
Estro. < 200
האם ניתן לדעת כי לא מדובר במצב המקביל לגיל מעבר מוקדם (מבחנינת רזרבה שחלתית) וכי יש לי עדיין מאגר ביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי ומצב פוריות - תגובה
הפרופיל תקין וככל שניתן ללמוד ממנו יש לך רזרבה שחלתית טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לא ברורסנופקין121/06/2011
אחרי IVF2 שאיבה ב- 7/6 החזרה ב- 10/6. מחר בטא.
היום בבוקר היה לי דם בניגוב, לא דם רגיל של מחזור אלא מעים דם "טרי" ללא הפרשות קודמות כמו שהיה לי עד כה לפני קבלת מחזור.
בדר"כ לפני קבלת מחזור ש לי כאבי בטן, וגב תחתון נוראיים הפעם לא. הפעם יש לי מעין צריבה בנרתיק.מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא ברור - תגובה
לא ניתן ללמוד מהדימום הזה כלום. זה יכול להיות הוסת, דימום שקשור להשרשה או דברים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעגבי21/06/2011
שלום,
כמה זמן לוקח עד לקבלת תוצאות עבור בדיקת זרע (קופת חולים כללית)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע - תגובה
ככל הידוע לי, הבדיקה אמורה להיות בתוך המחשב ביום הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםדנה21/06/2011
שלום,
בבדיקת היסטרוסקופיה שביצעתי נמצאה מחיצה ברחם בגודל 30%.
האם אתה ממליץ על הסרת מחיצה בכזה גודל או שאין צורך? (יש לציין שאני עוברת IVF מתוכם נקלטתי 3 פעמים: הריון ראשון לא תקין (כנראה כימי) ושני האחרים נפלו בשבוע 6 לאחר שנצפה כבר שק. יש לי בעיית קרישה אך מטופלת בקלקסן מהחזרת העוברים).
רופא הפריון איתו התייעצתי טוען שמחיצה בגודל כזה היא בד"כ שארית מהשלב העוברי ושהרחם נחשב כתקין כך ואיננו ממליץ לי על הסרת המחיצה, אך אני מודאגת לאור ההפלות..
אשמח לדעתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה ברחם - תגובה
אני חושב שאלמלא ההפלות החוזרות גם אני הייתי נמנע מכריתת המחיצה. בגלל ההפלו החוזרות אני נוטה להמליץ כן לעשות את הכריתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאברונית21/06/2011
שלום ..
בת 27 פעם שנייה לטיפול IVF . אין פעייה לשנינו
אתמול שאיבה 20 בציות ...זרע מצויין ..
מאתמול אני מרגישה בכאביי בטן
האם זה טבעיי ??
ומה הסיכויי להצלחה בפעם השנייה של טיפול הפריה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב - תגובה
כאבי בטן קלים יכולים להיות תגובה נורמלית לטיפול. אם הם מחמירים ונעשים חזקים כדאי להבדק.
הסיכוי דומה בכל מחזור טיפול ללא קשר מספרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרהמיכל21/06/2011
לפני 14 ימים ביצעתי הזרעה, לפני 10 ימים לקחתי אוביטרל, היום בבדיקות דם , בטא 45 ופרוגסטרון 40.....רציתי לדעת מה דעתכם? האם זה שאריות אוביטרל? או האם הריון מתפתח והאם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה - תגובה
פרופ' שחר קול21/06/2011מתחיל הריון.
יש צורך במעקב כדי לוודא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
מיכל21/06/2011מנסיונך אתה מכיר הריונות שהתחילו עם בטא נמוך של 45 והיו תקינים? או שזה מדי נמוך? אני ביום 13 מההזרעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)