מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עליה בפרוגסטרוןדניאל05/02/2011
אני מנסה להכנס להריון ואני במעקב
הרופא שלי בחופש לכן מבקשת קצת עזרה:)
בי"מ 12 עשית בדיקת דם הפרוגסטרון היה 1.5 והE2 היה 567
בי"מ 14 זוהה ביוץ
בי"מ 20 בדיקת הדם- פרוגסטרון 15.7 והE2 היה 318
בי"מ 22 בבדיקת דם- פרוגסטרון 26 והE2 היה 356-ז"א שהיתה עליה בערכים.
המחזורים שלי הם בני 27 יום בקביעות.
האם ניתן להסיק מהעלייה בערכים שאולי יש סיכוי להריון או שאי אפשר לסמוך על זה?
הפרוגסטרון אמור לרדת,לא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה בפרוגסטרון - תגובה
פרופ' שחר קול05/02/2011יש סיכוי להריון.
הפרוגסטרון אמור לרדת לקראת הווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים...FF05/02/2011
שלום צוהריים טובים.
שלשום עשיתי החזרה של מוקפאים עובר אחד 7 תאים והעובר השני הרופא מהמעבדה אמר אולי 9 תאים.. זה סיכוי טוב להקליט?
שעה וחצי ככה אחרי ההחזרה פיתאום הרגשתי כאבים בבטן התחתונה ואחרי כמה דק זה הפסיק ולפעמים אני מרגישה כאבים ואחרי כמה שניות זה מפסיק. זה החזרה של מוקפאים שניה. בפעם הראשונה שעשיתי החזרה של עובר אחד באמצע השבוע היה לי ממש כאבים שהלכתי למיון בדקו אותי וראו שהכל בסדר ובדקו עם השחלה התהפכה וראו שהכל בסדר ושהיא לא התהפכה. בפעם השניה שהחזרתי מוקפאים לא היה לי בכלל כאבים. והתחילו לי גם כאבים בחזה.
ומאתמול שעשיתי החזרה לפעמיים כואב לי ממה זה יכול להיות?
לפעמיים אני מרגישה שגם אין לי כוח בגוף והיום לצערי נעלצתי לצאת מהבית לנהוג ולקנות משהו בערך 10 דק. האם זה יכול להסכן את הסיכויים שלי להקליט?
ומתי אפשר לקיים יחסי מין?
תודה רבה ושלום שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה להתחייס להודעה הזו ולא לראשונ
FF05/02/2011שלום ערב טוב.
שלשום עשיתי החזרה של מוקפאים עובר אחד 7 תאים והעובר השני הרופא מהמעבדה אמר אולי 9 תאים.. זה סיכוי טוב להקליט?
שעה וחצי ככה אחרי ההחזרה פיתאום הרגשתי כאבים בבטן התחתונה ואחרי כמה דק זה הפסיק ולפעמים אני מרגישה כאבים ואחרי כמה שניות זה מפסיק. זה החזרה של מוקפאים שניה. בפעם הראשונה שעשיתי החזרה של עובר אחד באמצע השבוע היה לי ממש כאבים שהלכתי למיון בדקו אותי וראו שהכל בסדר ובדקו עם השחלה התהפכה וראו שהכל בסדר ושהיא לא התהפכה. בפעם השניה שהחזרתי מוקפאים לא היה לי בכלל כאבים.
ומשלשום שעשיתי החזרה לפעמיים כואב לי ממה זה יכול להיות? גם התחילו לי כאבים בחזה..
לפעמיים אני מרגישה שגם אין לי כוח בגוף ואתמול לצערי נעלצתי לצאת מהבית לנהוג ולקנות משהו בערך 10 דק. האם זה יכול להסכן את הסיכויים שלי להקליט?
תודה רבה ושלום שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב.. דילגתם עלי
FF05/02/2011שבוע טוב
דילגתם עלי...
תודה רבה והמשך ערב נעים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה להתחייס להודעה הזו ולא לראשונ - תגובה
פרופ` דוד בידר06/02/2011נתחיל עם הדבר היותר פשוט וזה שאפשר לקיים יחסים.
לגבי הכאבים אז לפעמים שחודרים לרחם דרך צואר הרחם יכולים להיות תחושות כאלה וזה חולף.
כל שאר התלונות שלך יכולות להיות קשורות לתרופות שאת לוקחת אך יש להיבדק אצל הרופא שלך כי זה גם יכול להיות לא קשור לטיפול שאת עוברת.
סיכויי קליטת מוקפאים שהופשרו נעה סביב ה15-20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי בבקשה לענותליאת05/02/2011
שלום אני בשבוע תשעה + 3 ימים.לפעמים אני מרגישה כאבי בטן קלים בבטן תחתונה פחות מכאבי מחזור. חס וחלילה ללא דימומים יש לי לציין שאני עם תאומים שבוע שעבר עשיתי בדיקת אולטרסאונד והכול היה בסדר אני בת 31
רציתי לדעת ממה יכול להיות לפעמים כאבי בטן קלים אלו והאם אין סיבה לדאגה וזה נורמלי?
והאם רואים שהכול מתקדם בשלב זה מבחינת דופק עוברי מתאים הסיכוי להפלה חס וחלילה יורד? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה נורמלי בבקשה לענות - תגובה
פרופ' שחר קול05/02/2011לרוב, הסיבה לכאבים שאת מתארת היא צמיחה מואצת של הרחם. אך, רק בדיקה מסודרת ע"י רופא נשים עשויה לוודא זאת.
ככל שההיריון מתקדם הסיכון להפלה יורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול היקר,חן05/02/2011
הנה התחלתי שבוע 9 (לפי גודל העובר, לפי חיושב וסת אחרונה כבר עברתי שבוע 10... - לא יודעים לפי מה ללכת..?!)
מהחזרת עוברים שביצעת לי באלישע (ושוב אני מנצלת את הבמה להגיד לך - שפגשתי רופאים, ועברתי תהליך - ואתה, השארת חותם אצלנו, בזכות היחס, והמקצועיות)
רגע לפני שאני עוברת לפורום אחר (הריון ולידה) אני מבקשת לשאול אם אני הולכת לפי שבוע 9 שנכנס ביום חמישי, אני אמורה לקחת אנדומטרין ואסטרופם עד יום רביעי כולל (כי בחמישי אכנס לשבוע 10.
איך זה הולך, עד מתי לקחת את זה? ולפי מה לחשב את גיל ההריון לפי חיושב הוסת האחרונה (שכולל את הוספת גיל העוברים המוקפאים) או לפי גודל העובר?
תודה מוקפאים יפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר קול היקר, - תגובה
פרופ' שחר קול05/02/2011אפשר להפסיק 7 שבועות לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול תאומים , במידת הצורךאני04/02/2011
הנני עומדת בפני תרומת ביצית אשר מן הסתם מצופה כי יוחזרו לכל הפחות שני עוברים . חוששת מאוד מהריון מרובה עוברים מאחר ואובחנתי עם נטייה לקרישיות יתר מוגברת ומטופלת ע"י קלקסן .
שאלתי היא אם במידה אקלט להריון מרובה עוברים ניתן יהיה להפחיתם לעובר אחד בגין קרישיות יתר ?
שאלה נוספת האם הפחתם מסכנת משמעותית את העובר שיוותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילול תאומים , במידת הצורך - תגובה
פרופ` דוד בידר05/02/2011אפשר לעשות הפחתה והסיכויים שהעובר הנותר יפגע הם קטנים.
אפשר גם להחזיר עובר אחד יפה וזה עדיף.
יש מקומות בעולם שבחוק מחזרים רק עובר אחד .
אך עלי לציין שאין כל כך קשר בעניין הקרישה ותאומים .בעית קרישיות היתר זה אותו עניין אם זה יחיד או תאומים.בשניהם צריך לקחת קלקסן וזה שזה תאומים לא גורם ליותר קרשיות או צורך לטפל אחרת ואם את מאוד חרדה מתאומים הייתי מחזיר עובר אחד יפה וטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףרוני04/02/2011
אני בטיפול החזרת מוקפאים נטלתי פרימולוט נור,וקבלתי היום מחזור
אני אמורה להתחיל פרוגינובה באיזה יום של הווסת מתחילים לטול את הכדור(היום יום שישי ואין לי את מי לשאול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר05/02/2011ביום השלישי של הוסת 2 או 3 כדורים ליום לפי הוראות הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קולדן04/02/2011
שלום ד"ר קול,
אני יודע שאתה מקבל במרכז רפואי לאישה בחיפה , רציתי לשאול אותך באיזה ימים אתה מקבל ובאיזה שעות?
כמוכן, האם הפנייה מרופא משפחה תספיק (זה מאוד יעזור לנו כי אחרת נצטרך לבקש ממכבי לעבור רופא ברבעון הנוכחי)
שאלה נוספת: האם אתה מבצע הזרעות במקום?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול05/02/2011יש לקבוע תור במזכירות בריאות האישה. עקרונית אני שם 5 ימים בשבוע, בשעות שונות.
יש להביא הפנייה מרופא נשים.
במקום יש מעבדת זרע, כך שניתן לבצע בדיקות זרע, וכן הכנות זרע להזרעה תוך רחמית. ההזרעות עצמן מבוצעות אף הן במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק מוביל 20 מ"ממירי04/02/2011
עשיתי מעקב זקיק והטכנאית אמרה כי היא לא רואה ביצית בזקיק המוביל של ה מ "מ 20 ,האם ביכולתה של הטכנאית מבחינה טכנית לראות את הביצית?האם הדבר יכול להעיד כי יש זקיק אך אין ביצית במחזור זה?
השאלה שלי היא האם מבחינה טכנית באולטרסאונד מעקב זקיקים ניתן להבחין בקיומה של ביצית או אי נוכחותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק מוביל 20 מ"מ - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2011לא ניתן לראות ביצית בא.ס.
קוטר הביצית הוא 150 מיקרון, לכן יש צורך במיקרוסקופ כדי לראותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים טריים דחוף.........יוסי04/02/2011
אני 9 ימים אחרי החזרת עוברים טריים. . התחיל לי הפרשות ורודות כמו תחילת מחזור יום שני 7-2 יש לי בדיקת דם האם זה מעיד על טיפול כושל?????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים טריים דחוף......... - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2011לא בהכרח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים.FF04/02/2011
שלום ערב טוב.
אתמול עשיתי החזרה של מוקפאים עובר אחד 7 תאים והעובר השני הרופא מהמעבדה אמר אולי 9 תאים.. זה סיכוי טוב להקליט?
שעה וחצי ככה אחרי ההחזרה פיתאום הרגשתי כאבים בבטן התחתונה ואחרי כמה דק זה הפסיק ולפעמים אני מרגישה כאבים ואחרי כמה שניות זה מפסיק. זה החזרה של מוקפאים שניה. בפעם הראשונה שעשיתי החזרה של עובר אחד באמצע השבוע היה לי ממש כאבים שהלכתי למיון בדקו אותי וראו שהכל בסדר ובדקו עם השחלה התהפכה וראו שהכל בסדר ושהיא לא התהפכה. בפעם השניה שהחזרתי מוקפאים לא היה לי בכלל כאבים.
ומאתמול שעשיתי החזרה לפעמיים כואב לי ממה זה יכול להיות?
לפעמיים אני מרגישה שגם אין לי כוח בגוף והיום לצערי נעלצתי לצאת מהבית לנהוג ולקנות משהו בערך 10 דק. האם זה יכול להסכן את הסיכויים שלי להקליט?
תודה רבה ושלום שבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלות
FF04/02/2011התחילו לי גם כאבים בחזה
תודה רבה והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטוטראייד בהזרעות לא בהפריות כן?ימית04/02/2011
יש לי מחזורים סדירים כל 28 יום ומבייצת עצמוני.
שאלתי:
מדוע בהזרעות לא מוכנים לתת לי צטוטראייד?
ואילו בהפרייה חוץ גופית כן נותנים?
החשש שלי שבכל ההזרעות,אני מבייצת עוד לפני שעוברים 36 שעות מאוביטרל...
הרופא טוען כי בהזרעות לא מקובל לתת צטוטראייד.
האם צודק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטוטראייד בהזרעות לא בהפריות כן? - תגובה
פרופ' שחר קול04/02/2011צודק. קל לוודא מועד הביוץ הספונטאני, אם מתרחש.
בהפרייה חוץ גופית חייבים למנוע ביוץ מוקדם, ולכן השימוש במעכבי ביוץ כגון ציטרוטייד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףף טטרוציידגילי04/02/2011
אני חייבת מחר להזריק טטרוצייד ואין לי מרשם בבקשה תעזרו לי!!!!! אני ישלם כמובן אני גרה באיזור המרכז מי שיש לה ומוכנה שתשאיר פה הודעה ואז אני ישאיר את הנייד שלי למשלוח הודעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטייד דחוף גילי
ד04/02/2011לי יש אני יכולה לתת לך.גרה בתל אביב נייד 0543454912
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הצלחה בטיפולי הזרעותמיואשת04/02/2011
אני בחורה בת 32. (לא צעירה כל כך אפשר לומר).
אני אחרי 3 טיפולי הזרעות שכשלו. אני ממש בחרדות ופחדים שחלילה יהיה לי קשה להיכנס להריון.
אני רוצה לציין שכאשר רצינו ילדים ישר הלכנו להזרעות , ז"א אלו כל הנסיונות שלנו להכנס להריון.
אני ובעלי ממש מיואשים ולא יודעים מה לעשות. בעקרון זרע של בעלי תקין, ואין לי בעיות ביוץ.
הרופא אמר שיש צורך בצילום רחם.
אנחנו ממש אובדי עצות, אני בת 32, הזמן הולך ורץ ובינתיים לא קורה כלום.
אנחנו מודאגים יותר גם מהגיל שלי, מאחר ואנחנו רוצים הרבה ילדים. ובינתיים לא הצלחנו להרות גם לא לאחד.
האם עליי לגשת למומחה לפוריות? או להמשיך עם רופא נשים שלי?
ובכלל מה הייתם ממליצים לאישה בגילי לפי הנתונים שרשמתי למעלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הצלחה בטיפולי הזרעות - תגובה
פרופ' אלכס סימון04/02/2011זוג יחשב עם בעיית פוריות רק אם לאחר שנה נשואין ונסיונות להרות, לא הושג הריון. מכאן את למדה:
1. היאוש והחשש לא במקום
2. 3 חודשים לנסות להרות עדיין לא מגדיר אותכם עם בעיה. הסיכוי להרות לחודש הוא 20% בלבד. ולאחר 3 חודשים הוא שיעור מצטבר של 40% . לאחר חצי שנה שיעור מצטבר של 60-70% . הווה אומר כי 30-40% מזוגות כמוכם עדיין לא יהרו לאחר חצי שנה למרות שאין כל בעיה. כי זו הסטטיסטיקה.
3. מציע להמשיך לנסות להרות עם הזרעה עוד 3 חודשים, אם זה מה שבחרתם ולא למהר עם צילום הרחם אלא אם יש סיבה חלשוב שיכולה להיות בעיה בחצוצרות מפאת דלקת באגן, ניתוח בטן עברת. אחרת - סבלנות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל הפחד שלי הוא
מיואשת04/02/2011הגיל שלי , בהתחשב בעובדה שאני רוצה מספר ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתימאיה04/02/2011
שלום
שאיבה: 10.1
החזרת שני עוברים: 13.1
בטא ראשון 25.1: 308
בטא שני 27.1: 792
בטא שלישי 3.2: 8496
היום, 3.2, בעקבות כאבי בטן, עשיתי אולטראסאונד, בו נצפה שק הריון אחד וקוטב.
שאלותיי הן:
1. האם העלייה בבטא השלישית לעומת השתיים הקודמות היא בסדר?? לפי החישובים שלי זה נראה גבוה! (אגב, באולטראסאונד התגלה גירוי שחלתי חלש).
2. האם בדיקת האולטראסאונד נשמעת בסדר?? לא נאמר לי מהו גודל השק, האם זה טבעי או שמא הוא מעיד על התפתחות לקויה ו\או שהשק קטן מאוד עד שאין צורך לרשום את גודלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על שאלתי - תגובה
פרופ` דוד בידר04/02/2011העליות בסדר גמור ומבשרות על הריון טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי גרידהדורית04/02/2011
שלום ותודה מראש על התשובה.
בתאריך 11/1 עברתי הפלה עם שאיבה וגרידה (ללא גרידה של קירות הרחם) זאת לאחר IVF , הריון והפסקת דופק בשבוע 8+2.
עדיין לא קיבלתי וסת מאז.
היום נערך אולטרסאונד וגינלי בו נמצא רחם תקין ונקי עם רירית 5.5 מ"מ וזקיק מוביל 12 מ"מ.
שאלותי:
1. האם תוכלו לומר לי, בהערכה גסה כמובן, בעוד כמה ימים יתרחש ביוץ (אני מבייצת טבעי ומחזור סדיר של 26 יום... בטיפולים בעיקרון בשל בעיית זרע)?
2. לאחר הפרוצדורה של ההפלה, ציינה האחות כי אסור להינס להריון עד אחרי בו הוסת הראשונה. האם נכון הדבר ועלי להיזהר כעט עד בו הוסת?
תודה רבה על התשובה ושבת שלום,
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי גרידה - תגובה
פרופ' אלכס סימון04/02/2011בין 4-6 שבועות לאחר גרידה יש לצפות למחזור.
לא מומלץ להרות מיד לאחר גרידה כי קיים חשש לשיעור הפלה גבוה יותר מרגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)