מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזקת מוקפאיםמורן07/02/2011
שלום
ביום 16.01.11 הוחזרו 2 מוקפאים (לאחר טיפול IVF אחד שלא צלח - הוקפאו 5 עוברים וביום 16.01.11 הופשרו שלושה שניים יפים(חלוקה ל- 6) שרדו והוחזרו לרחם) מקבלת טיפול של 2 נרות אנדומטרין בוקר וערב ו3 כדורים ביום של פרוגינובה.
ביום 30.01.11 בדיקת בטא חיובית תוצאה 300+
ביום 01.02.11 בדיקת בטא 500+ - האחות אמרה שזה לא מה שהם ציפו כי הבטא לא הוכפלה, אבל זה בסדר.
ביום 07.02.11 - בבדיקת אולטרסאוד - "נצפה שק הריון תוך רחמי בגודל 87*58 עם שק חלמון בתוכו, עדיין ללא קוטר עוברי"
לאחר קבלת בדיקת הדם - האחות אמרה לי שהתוצאות בסדר ולהגיע שבוע הבא שוב לבדיקה.
האם התוצאות באמת בסדר?
לאור בדיקה שעשיתי לעניין ספירת השבועות אני אמורה כבר להיות בשבוע 6+ (יום ראשון של מחזור ביום 25.12.10 התחלת טיפול תמיכה ביום 26.12.10 החזרה ביום 16.01.11)
ובשבוע זה, לפי החישוב שלי, מקווה שאני טועה, כבר אמורים לראות קוטר עוברי ואף דופק.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון גודל שק ההריון שנצפה
מורן07/02/2011שק הריון תוך רחמי בגודל 8.7*5.8 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזקת מוקפאים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011ב 7 זה עדיין לא 6+ כי יום הבדיקה הראשונה זה 4 שבועות הריון.
זה נכון שהבטא השני בעיתי אך בשלב זה אין ברירה אלא לחכות שבוע ולחזור על האולטרה-סאונד ואז נדע את האמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ללא ביציות ופרוטוקול מתאיםפרופ` דוד בידר07/02/2011
שלום לכם
אני בת 26 עם הסטוריה של הריון שהסתיים בהפלה טבעית לפני שנה. עברתי החודש טיפול ראשון של הפריה חוץ גופית לאחר 5 הזרעות שנכשלו, והפעם דקפפטיל 3.75ביום רביעי לווסת ולאחרי שבועיים התחלתי פיוריגון.
3 ימים פיוריגון 200, לאחריהם 8 ימים 300 (בסה"כ 3000).
יומיים לפני אוביטריל הייתה התפתחות תקינה של זקיקים (19, 17,16 15) ורירית 8.
אוביטריל ביום שבת (10 בלילה) ויום שני (9 בבוקר) שאיבת ביציות.
נשאבו 5 זקיקים שהיו ריקים מביציות.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? כל בדיקות הדם של הביוץ תקינות.כל חודש יש זקיקים שמתפתחים טוב, אני עם עבר של הריון ספונטני..
האם זה יכול להעיד על בעיה אצלי שאין ביציות למרות שזקיקים מתפתחים טוב או שאין קשר בין זקיקים לביציות?
אני ממש נכנסתי לדכאון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלות-דחוף לענות לי בבקשה
מאיה07/02/2011האם יש סיכוי גדול שפרוטוקול זה פשוט לא התאים לגוף שלי?
הרופא גם אמר לי אחרי השאיבה שרמת האסטרוגן הייתה נמוכה.האם זה אומר שאולי פספסו את מועד הביוץ והזרקת האוביטריל הייתה מאוחרת?
תודה וסליחה על מספר הרב של השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-דילגתם על השאלה שלי
מאיה07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-ממש חשובה לי תשובתכם
מאיה07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מאיה07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מדלגים דווקא על שאלה שלי?
מאיה07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים ללא ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול07/02/2011מציע מחזור חדש בפרוטוקול מבוסס אנטגוניסט, וביוץ על בסיס אגוניסט, לא אוביטרל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנטגוניסט - הבהרה
לי08/02/2011אשמח להבהרה מה זה אנטגוניסט, מה ההבדל בטיפול, ואילו תרופות הן מבוססות אנטגוניסטים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול, אשמח להסבר
לי09/02/2011לגבי אנטגוניסטים, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
מאיה12/02/2011שלום
אני מבקשת הסבר יותר מפורט לגבי טיפול מבוסס אנטגוניסטים לפי מה שהצעת.
מה ההבדל בינו לבין טיפול מבוסס אוביטריל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
פרופ' שחר קול12/02/2011אנטגוניסטים - ציטרוטייד, אורגלוטרן
אגוניסט - דקפפטיל.
הכוונה לגירוי שחלות עם אנטגוניסט למניעת ביוץ מוקדם, וגרימת הביוץ עם אגוניסט, אוביטרל יכול לשמש כתמיכה לוטאלית לאחר מכן.
ההבדל הגדול: חשיפת השחלות לנחשול של LH וגם של FSH, כפי שזה קורה במחזור ביוצי ספונטאני ורגיל, ללא תרופות.
בביוץ על בסיס אוביטרל אין חשיפה לנחשול הפיזיולוגי של FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטרייהגלית07/02/2011
שלום רב,
אני עומדת לעבור עוד יומיים החזרת עוברים, אתמול לאחר בדיקת א.ט החל גרד, כמו פטרייה, האם ניתן להשתמש בנרות אגיסטן משחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטרייה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לכם
רויטל08/02/2011לאני ולד"ר
תודה רבה לכם על התגובות,
אבל אצלי כנראה שזה דלקתי ,
זה הרבה יותר מאדום ,
נקווה להצלחה
בכל אופן יש לזה תחליף לא?
ואם יש לי דלקת אני מפחדת שיחליטו להפסיק בינתיים ואני לא רוצה להפסיק
יש סיכוי כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינוגון ותופעות לוואירויטל07/02/2011
שלום רב,
התחלתי להזריק מינוגון בישבן ובבטן
ונגרם לי אודם ונפיחות משמעותי באיזור-המקום נראה חם ודלקתי
האם יש קשר בין זה לבין המינוגון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני סבלתי מזה
שרה07/02/2011כנראה שזו זריקה שורפת במיוחד
את יכולה להרגיע עם קרח לפני ההזרקה במקום ההזרקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאני
רויטל07/02/2011אבל זה ממש אדום וחם
זה נהיה עיגול ענקי אדום
אי אפשר לזוז
אני בד"כ סובלת את הזריקות בישבן ובבטן
אבל את המינוגון רק התחלתי וזה ממש אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רויטל
שרה07/02/2011גם אני סובלת כך ממנוגון שממש כל נגיעה הכי קטנה באזור ההזרקה כואבת אבל זה עובר אחרי יום יומיים (כל הזרקה בפני עצמה הכאב שלב עובר יום או יומיים אחרי ולכן אני מזריקה כל פעם בצד אחר של הבטן) וגם לי נהיים עיגולים אדומים חמים סביב ההזרקה. ולעתים אף סימנים כחולים וירוקים אחרי ההזרקה..
בהצלחה נשמה יקרה
שורות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינוגון ותופעות לוואי - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011זה קורה בזריקות בכלל ויכול להיות שזה דלקתי ואם זה לא יעבור צריך להיבדק.מנוגון עושה את זה גם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח.ב.07/02/2011
יום 8 לוסת מטופלת במונגון אמפ 1 ודקה 0.05 וגונל 112.5.
בבדיקת פרופיל הורמונלי E2 1100,פרו 1.0 ,LH קטן מ-0.5
השאלה אם הפרופיל תקין??
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח. - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011זה לא פרופיל אלא בדיקות דם שעושים תחת טיפול וצריך לראות אותן ביחס לזקיקים המתפתחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עובריםמיכאלה07/02/2011
שלום,
אני אחרי IVF שלישי בטיפול של פרוטוקול קצר הכלל צטרוטייד וגונל 75,
בתאריך 1.1.2011 שאיבה, שאבו 13 ביציות, מתוכן הופרו 10,
בתאריך 3.1.2011 החזרה, הוחזרו 2 עוברים יפים ללא שברים בחלוקה של 3 ו-2
תמיכה: 3 פעמים ביום משאף suprefact ופעם ביום אספירין,
היום, יום חמישי להחזרה עשיתי בדיקת פרוגסטרון: מעל 190, E2 3488
משום מה עשו לי גם בדיקת בטא ויצא שלילי......
האם יש עדיין סיכוי להריון?
בקליניקה של הרופא המטפל אמרו לי שהערכים מצויינים ושהבטא אינה רלוונטית בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/20111. קודם כל הבדיקה של אסטרוגן ופרוגסטרון אינה רלונטית ועשית אותה סתם וכך גם לגבי הבטא.
2.התמיכה שאת מקבלת זה המצאה.ףאף אחד לא נותן משאף 3 פעמים ביום וגם האספירין מיותר אלא אם יש בעית קרישיות.
תמיד יש סיכוי להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה
מיכאלה07/02/2011ראשית אני מטופלת אצל רופא מאוד רציני ובעל מוניטין רב ואני מאמינה שהוא מבין ויודע מה הוא עושה לכן אני לא חושבת שהטיפול שלו ראוי לזילזול בניגוד לרופא הקודם שטופלתי אצלו שהתייחס אליי כאל מכונה ולא כאל בן אדם כמו רב הרופאים הפרטיים בתחום שמשלמים להם אלפי ש"ח בחודש ועדיין לא יודעים להתייחס למטופלת בצורה אנושית.
הבדיקות ששלח אותי לעשות היום הן על מנת לוודא כי רמת ההורמונים תקינה וזה דווקא מעיד על רצינות בטיפול שלו, הרופא הקודם עשה הכל באופן מכני ושיטתי ולכן אני לא חושבת שהבדיקות היו מיותרות את הבטא באמת לא היו צריכים לבדוק. לגבי המשאף עובדה שזה מוכיח את עצמו כי רמת הפרוגסטרון שלי גבוהה (מעל 190) והמשאף זה התמיכה היחידה שאני מקבלת, לכן אולי לא מדובר בסתם המצאה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - תגובה - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011זה לא קשור ברופא רציני או לא.
שוב אני אומר לך כי לא בודקים לפני יום 12 לאחר ההחזרה שום דבר ואם עשית הבדיקות בהרגשה שזה רציני יותר אז זה שטויות.
לגבי המשאף-עד היום אני כמעט לא מכיר רופאים שנותנים משאף כתמיכה.
המשאף מטרתו אחת ויחידה והיא לדכא את ההורמונים על מנת שלא יהיה ביוץ במהלך טיפולי ההפריה לפני השאיבה ואין למשאף שום קשר לתמיכה ושוב זה לא קשור לרופארציני או לא.
לדעתי את חושב שאולי יש בו יותר רצינות בגלל הבדיקות והתמיכה אך בספרות הרפואית אין טיפולים כאלה.
לציין שאני עובד בתל השומר ובאסותא ומכיר היטב פרוטוקולים גם אצל אמיתי בבתי חולים אחרים ואני לא מזלזל ואני אומר לך שאם הרופא שלך היה עובד או אם הוא עובד בבית חולים שם יש פרוטוקולים שהוחלטו על ידי רופאי המחלקה ולא יכול כל רופא לעשות כל מיני קומבינציות.
אולי לא נעים לך לשמוע את דעתי אך זאת דעתי בלבד ואת לא צריכה לקבל אותה וחאמיני לי גם אני רופא לא פחות רציני.אמרתי לך את דעתי ואת יכולה לא להסכים בכל אופן הטיפול שאת מקבלת מיותר,ואני מאחל לך בכל ליבי שיהיה הריון וזה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר
מיכאלה07/02/2011ראשית תודה ואינני מפקפקת באף רופא כולם עושים עבודת קודש.
הרופא אצלו אני מטפלת כיום עובד בבי"ח אסותא כך שאינני מבינה כיצד מטפל בי בדרך
שאינה מקובלת על יתר הרופאים הבכירים באסותא למשל עליך? כיצד בי"ח אסותא מאפשר
לטפל בפרוטוקולים שאינם מקובלים עליהם?
שוב תודה, אני מצטערת אני פשוט מיואשת כבר אני לא יודעת למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011דרך אגב עניתי לשאלתך כי יש סיכויים להריון.
כל אישה שתעשה בדיקות בימים שעשית יהיו תשובות דומות עקב לקיחת התמיכה והגירויי השחלתי המוגבר וזאת הסיבה שבבתי חולים שאותם אני מכיר לא מבצעים את הבדיקה כפי שאת עשית אלא לאחר 12 יום מההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - מטופלת באסותא
מיכאלה07/02/2011ראשית תודה ואינני מפקפקת באף רופא כולם עושים עבודת קודש.
הרופא אצלו אני מטפלת כיום עובד בבי"ח אסותא כך שאינני מבינה כיצד מטפל בי בדרך
שאינה מקובלת על יתר הרופאים הבכירים באסותא למשל עליך? כיצד בי"ח אסותא מאפשר
לטפל בפרוטוקולים שאינם מקובלים עליהם?
שוב תודה, אני מצטערת אני פשוט מיואשת כבר אני לא יודעת למי לפנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - מטופלת באסותא - תגובה
פרופ' אלכס סימון07/02/2011מנה אחת 6-7 ימים לאחר החזרת עוברים נוסתנ בהצלחה כתמיכה. מתן יומי אינו הגיוני. כדאי לשאול שוב את הרופא אם התכוון לתת יום יום או פעם אחת בלבד לאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אלכס סימון
מיכאלה09/02/2011שלום רב,
בדקתי שוב עם הרופא והוא אכן התכוון לתמיכה של 3 פעמים ביום suprefact,
האם זה משהו שיכול להזיק או לפגוע בהשתרשות? אם כן מדוע נתן לי את זה?
האם הערכים של הבדיקות שביצעתי ביום א' (היום החמישי להחזרה) פרוגסטרון מעל 190
ו- E2 3488 לא מעידים על תמיכה אפקטיבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר - מטופלת באסותא - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011בבית חולים אסותא זה טיפול פרטי וכל אחד יכול להמציא מה שהוא רוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' אלכס סימון
מיכאלה10/02/2011שלום רב,
בדקתי שוב עם הרופא והוא אכן התכוון לתמיכה של 3 פעמים ביום suprefact,
האם זה משהו שיכול להזיק או לפגוע בהשתרשות? אם כן מדוע נתן לי את זה?
האם הערכים של הבדיקות שביצעתי ביום א' (היום החמישי להחזרה) פרוגסטרון מעל 190
ו- E2 3488 לא מעידים על תמיכה אפקטיבית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת סיבוך שחלתי + שאלה כלליתנטלי07/02/2011
שלום רב,
שאלה באופן כללי: אני כבר יותר משנה וחצי בטיפולים. התחלתי מאיקקלומין בלבד עברתי לאיקקלומין עם הזרעה אח"כ לגונאל עם הזרעה. ולבסוף מחזור אחד של IVF.
בכל אחד מסוגי הטיפולים הגוף הגיב טוב. רמת ההורמונים הייתה טובה, עובי רירית הרחם תקינה וזקיקים שהגיעו ל 20 מ"מ. בנוסף, כל אחת מהבדיקות שנשלחתי אליהן יצאו תקינות. צילום רחם, היסטרוסקופיה, אולטאראסאונדים אבחנתיים, בדיקות דם למיניהם..
עם או בלי קשר, טיפול ה IVF שעשיתי הסתבך לכדי טורג'ון בעקבות תגובת יתר. (שאיבה של 26 ביציות. מתכוכם רק 3 הופרו והתחלקו בהצלחה.).
ההחזרה שנעשתה לאחר 3 שבועות נכשלה.
נוסף לזה, המחזור שלי מאחר בכ 3 שבועות כבר (לא בהריון). בדיקת דם מאתמול:
E2: 193
prog: 1.1
beta<5
האם את/ה מצליחים למצוא איזהשהוא חוט מקשר בין כל מה שקורה לי? או האם זה כמה צירופי מקרים של חוסר מזל?
האם, מניסיונכם, נתקלתם במצב שלכאורה הכל תקין ובסוף מתגלה בעיה אחרת נדירה יותר אולי? שלא מתגלה בבדיקות הקונבנציונאליות?
אני פשוט חושבת, גם מבחינה סטטיסטית, בלי להתייחס לIVF, עברתי כ 11 מחזורים של ניסיונות שונים בהם כל הערכים שנבדקו היו טובים, אמנם ריכוז הזרע של בעלי קצת נמוך אך לא במצב חריג מאוד.
סליחה על אורך הפנייה אך אני פשוט מנסה לחשוב מחוץ לקופסא ולא מקבלת הרבה תשובות מהרופא שלי גם מתקשה לסמוך עליו אחרי כל ההסתבכות של הטיפול האחרון.
תודה על זמנכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת סיבוך שחלתי + שאלה כללית - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011זה לא נראה תקין שמתוך 26 ביציות הופרו רק 3.האם עשו מיקרומניפולציה?צריך שוב לעבור היטב על דו"ח המעבדה ולראות מה קרה שם.אחוז ההפריות בהפריה חוץ גופית עומד על 70% כך שהיו צריכים להיות לפחות 16 הפריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - תודה על תגובתך. בהמשך
נטלי08/02/2011לא עשו מיקרומנפולציה עד כמה שידוע לנו (היו מחייבים ביותר כסף לא? )
האם זה מעיד על טיפול לא נכון - או אולי יותר נכון תגובה לא נכונה לטיפול וזה מה שפגע באיכות הביציות וזה גם מה שהביא לסיבוך השחלתי?
האם מינון נמוך יותר היה מונע סיבוך ויותר חשוב - מביא לפחות ביציות ואז הן היו איכותיות יותר?
האם כל זה הביא אח"כ לכשלון ההחזרה?
ונכון להיום - יותר משלושה שבועות- איחור בוסת?
ניתוח לפרוקוסקופיה 21.11.2010
החזרה 12.12
וסת 18.12 (אגב, היה קצת מוזר. שבוע אחרי שנגמר הדימום עוד המשיך להיות לא לגמרי נקי..נמשך כשבועיים סה"כ)
ועד היום עוד לא קיבלתי (כאמור בהודעה המקורית: ערכים אסטרדיול: 193. פרוגרסטרון: 1.1. )
סליחה אם אני מבטאת לא נכון את כל המושגים...
תודה על זמנך. כמו כולן כאן. זה פשוט מצווה מה שאתה עושה. גם אני מרגישה אבודה ולא יודעת כבר על מי לסמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' בידר - תודה על תגובתך. בהמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011צריך לבדוק במעבדה מה קרה ולמה לא הופרו יותר ויתכן שבפעם הבאה צריך יהיה לעשות מיקרומניפולציה.
דוקא התגובה טובה ו 26 ביציות זה בסדר אך היתה בעיה בהפריה ואם את לא בהריון צריך להחליט מה לעשות בפעם הבאה.
הטיפול לא גורם לתסביב ולא פוגע באיכות ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה ביציות לא היו בשלות, ע"פ הרופא
נטלי08/02/2011תגובת הרופא שלי הייתה שרוב הביציות לא היו בשלות.
אני לא לגמרי מבינה מה זה אומר. הוא הסביר לי שזה קשור למבנה השחלות (זהה לפוליציסטי אבל לא בדיוק) - כאשר הזקיקים אינם גדלים בקצב אחיד ואז הוא נאלץ לשאוב ע"פ המוביל בעוד הרבה מהן טרם הבשילו.
האם נשמע לך הגיוני?
למה עלי לצפות בסיבוב הבא? מינון יותר נמוך? שילוב של עוד טיפול? טיפול אחר לגמרי?
(אגב, לצערי אני לא בהריון. כבר בדקתי את הבטא השבוע).
עדיין לא ברור לי כל מה שקורה לי מאז הניתוח. כמו כשלון ההחזרה, מחזור כבר ביום השישי להחזרה, מחזור ארוך ואי הופעת הוסת עכשיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה ביציות לא היו בשלות, ע"פ הרופא - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011הבעיות של הוסת קשורות לפרוטוקול הטיפולי ולבעיות הביוץ .
יש לראות מה היו בדיקות הדם וגודל הזקיקים ואיך התקדם המחזור כלומר לראות את דף הטיפולים ואז להבין למה הרוב לא היו בשלות.
ההפריה של 3 ביציות ללא מיקרומניפולציה מראה שהזרע בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי קוראים דברים דומים
פאולה08/02/2011האם זה יותר מידי לשאול באיזה רופא את מטופלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובהצלחה
פאולה08/02/2011מה שאני חששתי זה שבאמת אנחנו לא יודעות מה עושים לנו ואין לנו הרבה ברורת אלא לאמין!
אם אדע משהו על הרופאה אני אמסור לך
בנתיים תמשיכי לברר והמון המון בהצלחה!
אם אולי תרצי אני שמעתי המצלצות טובוב על ד"ר ווליוביץ יששחר (אני מטופלת אצלו)
וגם על פרופסור משיח
אבל אני חדשה בעיניין
שוב בהצלחה! לך ולכולנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אלי גבע
נטלי08/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אלי גבע - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011זה לא צריך לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אלי גבע - תגובה
פרופ` דוד בידר08/02/2011אם הבדיקות היו תקינות לפני השאיבה נדיר זה קורה ולכן יש לבדוק את התשובות ואם הלכו בסדר אז זה לא שכיח ובפעם הבאה זה לא חייב לקרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - אנא תשובתך
דורית09/02/2011שלום לך פרופ יקר
לפני השאלה רוצה לומר תודה על ההשקעה בנו דרך הפורום הזה...
מבקשת סליחה על אורך השאלה מראש.
היום בת 34 ללא ילדים.
לפני כ שנתיים, 2 הריונות ספונטניים הסתיימו בהפלות טבעיות (ללא גרידה) בשבועות 6 ו 7 (לא הייתה בעיה להיכנס להריון).
קרישיות - תקין.
מחזור וביוץ סדירים - 26 יום.
פרופיל הורמונלי - תקין.
צילום רחם תקין.
זרע - מורפולוגיה 5%, ריכוז נע בין ערכים של 20 ל 40 (x10^6), תנועתיות בין 40% ל 60%.
שנה וחצי - במהלכן מעקבי זקיקים, הזרעות על מחזור טבעי והזרעות עם הורמונים - לא הושג הריון.
IVF ראשון:
פרוטוקול ארוך. גירוי ע"י פיוריגון 150 (כ 9 ימי גירוי).
נשאבו 25 ביציות.
11 הופרו עם "איקסי" (זרע עם מורפולוגיה תקינה 5%) - 10 התחלקו - מתוכם 7 דרגה 1, 2 דרגה 2 ו- 1 דרגה 3.
14 ביציות - ניסיון הפריה ע"י IVF רגיל - 3 הפריות בלבד, עובר אחד התחלק - דרגה 1 (נשלח להקפאה).
2 עוברים הוחזרו (דרגה 1 ו 2) -
היה הריון אך לאחר התפתחות לא תקינה (הופעת דופק רק בשבוע 7) והפסקת דופק בשבוע 8, התבצעה גרידה.
נשלחתי לבצע בדיקת קריוטיפ אך התור רק באפריל.
לאור נתונים אלה, שואלת האם תוכל להצביע על בעיה?
האם ייתכן כי הבייציות שלי לא בסדר?
תודה רבה שוב על תשובתך לשאלה זו ובכלל....
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה... לא במקום - פותחת הודעה חדש
דורית09/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר - אנא תשובתך - תגובה
פרופ` דוד בידר09/02/2011יש לך באמת בעיה עם ההפלות ובדיקת הקריוטיפ של שניכם יש בזה חשיבות ואם הבדיקה תצא תקינה הייתי נותן בפעם הבאה קלקסן כמו שנותנים בקרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לדעתטולי07/02/2011
האם ביום ההמתנה לבטא אפשרי לקחת ואבן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לדעת - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אמור להגיע המחזור?שרה07/02/2011
אתמול 15 יום אחרי הזרעה בטא שלילית.
לקחתי תמיכה של אסטרופם ואנדומטרין*2
עדיין לא קיבלתי ואין סימנים של מחזור.
אתמול בדיקת דם כאמור
ESTRADIOL(E2) 750.00 PMOL/L
HCG QUANT.(S) NEGATIVE
(BETA HCG < 5 IU = NEGATIVE)
(BETA HCG > 25IU = POSITIVE)
PROGESTERONE 37.90 NMOL/L
מתי אמור להגיע וסת והאם יכול להיות שאני בכל זאת בהריון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי אמור להגיע המחזור? - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011הפרוגסטרון עדיין גבוה עקב התמיכה וכאשר ירד יגיע וסת וזה צריך לקרות כל יום.,בדרך כלל יומיים שלושה מהפסקת התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת MENOPUR - דחוף !שרון07/02/2011
שלום,
עברתי לטיפולי הפרייה מהזרעה. המדובר במחזור הפריה ראשון.
על המרשם כתוב MENOPUR 75IU 10VIAL
SC 4 VIAL X 1DAY FOR 10 DAYS
בפרוטוקול שקיבלתי מהרופא עלי להזריק במשך 4 ימים
קיבלתי מחזור ביום שישי וביום ראשון (אתמול) אמר לי הרופא שאתחיל עם ה- MENOPUR. אחרי שקניתי את המרשם בבית מרקחת גיליתי לתדהמתי שמדובר בהזרקה שונה מזו שהשתמשתי בהזרעה (גונל אף) ומעבר לזה אין מזרק בערכה כך שלא הזרקתי אתמול. (בסוגריים אגיד שהדהים אותי שלא הרופא ולא הרוקח הנחו אותי כיצד להזריק)
אין להשיג את הרופא עד היום בערב.
האם ניתן לקבל הנחייה כיצד להזריק (טכנית ומינון)
האם להזדרז ולהזריק בעזרת אחות בקופ"ח?
האם מחזור ההפרייה הנוכחי אבוד?
תודה תודה ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת MENOPUR - דחוף ! - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011את הזריקות האלה בדרך כלל מזריקים לשריר.
המינון צריך להיקבע על ידי הרופא המטפל והיות וכל אמפולה זה 75 אם למשל נתן הוראה ל150 אז זה 2 אמפולות בזריקה אחת.
עדיף לפנות לאחות שתראה לך איך להזריק או שהאחות תזריק כל יום.
את יכולה להתחיל היום ל 5 ימים מינון שקבעו לך ואחר כך הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה
שרון07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדמטריןשחר07/02/2011
שלום ד"ר.. שאלתי עד איזה שבוע מומלץ בממוצע לקחת אנדמטרין? (לקחתי פעמיים ביום), והאם יתכן כי 3 ימים אחרי סיום הלקיחה ייתכנו טיפות ממש מעטות של דם יותר בגוון חום(ממש מעט). האם זה בסדר? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדמטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011מה הכוונה סיום הלקיחה? אם זה לאחר הפריה לוקחים עד שיש דופק לפחות ואם לא אז בכלל זה מיותר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנדמטרין
שחר07/02/2011אני שבוע 9 עם תאומים לאחר IVF הפסקתי ביום חמישי לקחת את התמיכה והחל מאתמול הופיעו לי מספר טיפות על התחתונים (ממש מעטים) האם זה בסדר? ביצענו אולטרסאונד אתמול והכל נראנ תקין. בכל זאת האם זה בסדר שהפסקתי את תמיכה? והאם הדם קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אנדמטרין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011בשלב זה לא צריך תמיכה והדמם אני חושב זה מבדיקת האולטרה-סאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שחר07/02/2011ממש שאלה אחרונה.. האולטרסאונד נעשה בגלל הדימום.. כך שאין קשר, מה לדעתך הסיבה????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011לפעמים יש דמם בתחילת ההריון וקשה לדעת מאיפוה זה בדיוק ולרוב זה מהשליה ואין הרבה מה לעשות ונקווה שזה יחלוף. לפי בדיקת האולטרה-סאונד זה צריך לחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותגל07/02/2011
שלום רופאים לאחר החזרת עוברים:12 יום תוצאות בדיקה
E2 476
פרוגסטרון 33.89
בטא 22
יומיים אחרי תוצאות בדיקת דם
בטא 52
פרוגסטרון 24.05
E2 436
מה זה אומר, האם זה תקין?
אנא תענו לי רופאים נכבדים תודה גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011הבטא נמוך ובדרך כלל זה לא כל כך תקין אך זה לא במאת האחוזים וצריך להמשיך בבדיקת בטא ולראות מה קורה.יש גם סיכויים שזה בסדר אך הם פחות טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא תקיןיסמין07/02/2011
בוקר טוב, וסת אחרון ב 07.01.11 ב 20.01.11 עשיתי הזרעה על בסיס טבעי ללא שום זריקה, ב 06.02.11 בטא 254 פרוגסטרון 72.8 האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בטא תקין - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011נראה בסדר אך יש לחזור בהפרש יומיים לראות שזה מתקדם טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בקצה הלב בזמן טיפולרוני07/02/2011
שלום,
אני אחרי 5 ימי הזרקה של פיוריגון (ומקבלת גם 2 פרדניזון ליום כחלק מהטיפול) ובימים האחרונים יש לי במהלך היום מעין התקפים של דופק לא סדיר ומעין תחושה של היצרות של קנה הנשימה (יותר כמו תחושה של משאבה מהגרון ועד לשרעפת) זה עובר אחרי 10 דקות אבל חוזר פעמיים שלוש במהלך היום
האם זה נשמע מסוכן?
יכול להיות מהטיפול?
אני כב מספר שנים בIVF ולא קרה לי מעולם דבר כזה
מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה- דחוף
רוני07/02/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות בקצה הלב בזמן טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011אם בעבר זה לא קרה אז יש ללכת לבדיקה אצל רופא המשפחה או רופא לב לברר מה קורה ואם לא ימצאו כלום אולי זה מהטיפול שאת לוקחת אך זה פחות סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםאני07/02/2011
שלום,
אני סובלת מדלקת פרקים (במיוחד בחורף)
ונוטלת לעיתים רחוקות ארקוקסיה
היום אני עוברת הזרעה ע"ב טבעי עם אוביטרל בלבד.
האם מותר לי לקחת במקביל את התרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים - תגובה
פרופ` דוד בידר07/02/2011אין הרבה ידע על התרופה.
רוב התרופות לא פוגעות בעובר בשלבים אלה,בשלוש השבועות הראשונים של הריון.
האם יש קשר לקליטה -אף אחד לא יודע ולפי דעתי את יכולה עד שתגלי אם יש הריון להשתמש בתרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)