מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרשות לבנות מרובות!!!שרון18/01/2011
נטלתי איקקלומין החודש (1 ביום למשך 5 ימים). הבדיקות האחרונות הראו :
יום 23:זקיק גדול 21*27, מעט נוזל בדוגלס ורירית 4.9
יום 22:דם.אסטריול E2 2095
פרוגסטרון 6.6
יום 18: 1518/1.1
מכמה בדיקות בחודשים קודמים הבננו שיש לי ביוץ מאוחר.
היום אני ביום ה-30 וכבר יומיים שיש לי הפרשות לבנות מרובות.
האם יש סיבה לדאוג? האם זה סימן למשהו? האם יש סיכוי להיריון?
אנא עזרתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות לבנות מרובות!!! - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011לפי הבדיקות בייצת ב21.
הפרשות לבנות לא אומרות כלום.
אם הרירית ביום 20-21 היתה 4-5 הטיפול באיקכלומין לא מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר20/01/2011היום - יום 12 למחזור :
רירית 6.
זקיקים: ימין 12. שמאל 11,12 והמוביל 17.
E2 1633
LH 9
PROG 2.7
אוביטרל בשבת בבוקר והזרעה צפויה ליום א'.
האם כעת זה סביר? אפשר להרות עם רירית 6? הרי היא עוד תגדל עד יום ראשון - לא?
אם לא יצליח - האם כדאי לבקש מהרופא לעבור לזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים ודםשיר18/01/2011
יום 10 למחזור
זקיקים 11,12,13 והמוביל 14. רירית 4.1
בדיקות דם
LH 15.4
E2 1025
PROG 3.0
לאחר איקקלומין כדור 1 ביום.
בהמשך הזרעה.
האם בדיקות טובות?
מה אומר LH גבוה ו PROG נמוך?
מתי צפויה הזרעה?
ושאלה נוספת-מה אפשר לקחת להרגעה בתקופה קצת מלחיצה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים ודם - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011הרירית מאוד נמוכה וזה סיבוך של הכדור.
לא ברור לי מדוע הLH גבוה ויש לחזור בעוד יומיים על הבדיקות שעשית ואז נבין מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
שיר19/01/2011במחזור הקודם גם רירית היתה 4.1 ביום ה 10 לוסת. וביום ה 13 הייתה 6.1. האם זה טוב כדי להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2011זה לא טוב וצריך לעבור לזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר20/01/2011היום - יום 12 למחזור :
רירית 6.
זקיקים: ימין 12. שמאל 11,12 והמוביל 17.
E2 1633
LH 9
PROG 2.7
אוביטרל בשבת בבוקר והזרעה צפויה ליום א'.
האם כעת זה סביר? אפשר להרות עם רירית 6? הרי היא עוד תגדל עד יום ראשון - לא?
אם לא יצליח - האם כדאי לבקש מהרופא לעבור לזריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופ` דוד בידר21/01/2011אפשר שיהיה הריון ואם לא תעברי לזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בטא -דחוףמור18/01/2011
שאיבה- 2.1 , החזרה שני עוברים יפים 4.1. בטא ב16.1 הייתה 51 פרוגסטרון 90 , בטא שנייה היום 174 פרוגסטרון 150.
אני נוטלת 3 נרות של אנדומטרין כתמיכה.
האם העליה תקינה?
אחרי הבטא הראשונה הייתי בטוחה שמדובר בעובר יחיד..האם הבטא השנייה מעידה על כך שייתכנו תאומים?
האם כדאי לעשות בטא נוספת עוד יומיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- אנא תשובתכם
מורן19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אל תדלגו עלי ....
מור19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת בטא -דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011אין תאומים.
כדאי לחזור על בטא..
בשלב זה זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר
מור19/01/2011אני חשבתי שהעליה תקינה, ממה שענית לי לא נראה לי שזה הכי טוב...האם אני צודקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסור בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר20/01/2011הבטא הראשון נמוך ולכן נראה בבטא הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגה ויחסי מין לאחר החזרת עובריםתינוקמתוק18/01/2011
בימים האחרונים עברתי החזרת עוברים מתרומה, פעם שניה מוקפאים יש לי שתי שאלות שהתביישתי לשאול את היחידה בה אני טופלתי
1. האם מותר לי ללכת ביום חמישי לשיעור יוגה.
2. מתי ואם בכלל מותר לקיים יחסי מין והאם אין סיכון לעוברים שהוחזרו.
תודה וכל טוב לכם רופאים יקרים.
תינוקמתוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגה ויחסי מין לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011אפשר יוגה ואפשר יחסים הסדר לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת.ב.18/01/2011
תודה על התגובה המהירה..
אנו בטיפול השלישי של הפרייה.
הבעיה שעוד לא קיבלתי וסת (תאריך וסת אחרון 16.12)
התחלתי פרוברה סיימתי ממשיכה דקה.
אתמול ביצעתי US שהדגימה ציסטה גדולה 5*3
ועוד מספר קטנות..הרופא העלה מינון דקה ל 0.2 במקום 0.1
מתי אני אמורה לקבל וסת אם אפשר לדעת בכלל??.
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת. - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011אחרי פרוברה וסת צריך להגיע בין 3 ל 7 ימים מהפסקת התרופה ואם לא מגיע צריך לבדוק למה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת..ב.18/01/2011
האם העלאה במינון דקה גורמת לספיגת הציסטות והבאת הוסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת.. - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011לא. דקפפטיל אמור לנטרל את בלוטת יותרת המוח.
התרופה אינה פועלת במישרין על הרחם או השחלות.
השיקול לשנות מינון הוא מורכב, ומבוסס על מיכלול המידע הרפואי שלפני הרופא המטפל, ולכן יש להפנות השאלה אליו כדי לקבל הסבר מלא ומפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםדנה18/01/2011
שלום,
ב 13.01.11 החזרת עובר ראשון, יפה, בעל 8 תאים (icsi) עקב בעיית זרע (אוליגוספרמיה) .
מאיזה תאריך ניתן לבצע בדיקה? (ההמתנה הורגת אותי)
מה אחוזי הצלחה? (גיל 26).
בנוסף, נוטלת אוטרוגסטן 400 מ"ג פעמיים ביום ו 3 אסטרופם, מרגישה מעט מיחושים וגודש בחזה.
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011בדיקת הריון - שבועיים לאחר השאיבה.
גיל צעיר = סיכויים טובים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נניני18/01/2011
שלום אחרי טיפול באיקקלומין
היום יום האיחור בטא 175
האם יכול להיות תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נני - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011יכול להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציותשישו18/01/2011
שלום,
ביום חמישי הקרוב בע"ה אעבור שאיבת ביציות.
היום עשיתי אולטרא סאונד זקיקים ובדיקת דם - ולפי מה שהבנתי יש 2 זקיקים גדולים מובילים.
אני מטופלת בפיוריגון 75 כבר 7 ימים + חצי מונוגן ואורגלוטרן - שהתווספו לפני יומיים
היום נאמר לי לקחת רק אורגלוטרן + אוביטרל ב-8 בערב.
האם 2 ביציות זה מספיק לצורך הפריה?
האם שואבים רק את 2 הביציות הנ"ל ?
הבנתי שהטיפול המתוכנן הוא חצי רגיל וחצי icsi - אז מה זה אומר שביצית אחת רגיל וביצית נוספת icsi?
תודה רבה על עזרתכם
המשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבת ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/20111. כן, אך זה מעט יחסית.
2.כן, אם אין יותר.
3. כנראה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת ביציות
שישו18/01/2011תודה רבה על תגובתך,
שאלה נוספת - האם יתכן שעד ליום חמישי הקרוב (מועד השאיבה), יתפתחו זקיקים נוספים מעבר ל- 2 הגדולים שראו היום ? או שבגלל שהיום אני לא לוקחת פיוריגון ורק לוקחת אורגלוטרן ואוביטרל אז התפתחותם נעצרת ?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
שישו19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןשלי18/01/2011
ד"ר שלום רב
לאחר מס' חודשי ווסת לא סדירים לקחתי 3 חודשים איקקלומין. אציין, כי הרגשתי לא טוב עם האיקקלומין ,גרם לי לכאבים עזים והוסת חזר להיות סדיר כל 30 יום
ידוע לי כי כאשר הוסת סדיר איך צורך באיקקלומין האם זה נכון ומיותר לקחת ולנסות באופן טבעי?
האם נטילת איקקלומין יכולה להשפיע על תשובות פרופיל הורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011אם את מבייצת באופן טבעי הרי הטיפול עם איקקלומין אינו נחוץ.
אין לבצע פרופיל הורמונלי תוך כדי נטילת איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץשושנה18/01/2011
חודש אחרי הפלה בטא 0 ,אולטרא סאונד שחלות תקינות אבל רירית רחם לא סדירה
עדין לא קבלתי מחזור אבל אמרו לי שאפשר בלי לחכות למחזור לעשות החזרת מוקפאים
+הזרעה. האם נכון להחזיר למרות שרירית הרחם לא סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר19/01/2011אפשר להתחיל להכין הרירית על ידי אסטרוגן ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי הזרעהאיריס18/01/2011
ה, שבוע וחצי אחרי 2 הזרעות, האם אמורה להרגיש משהו?מתי עושים בדיקת דם 14 יום מההזרעה הראשונה, הייתה ביום שישי לפני שבוע וחצי או מההזרעה השנייה שנעשתה ביום ראשון?
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/201114 יום מהשניה. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבשרון18/01/2011
אני עשיתי החזרת עוברים עבר 9 יימים רירית הרחם שלי 10
אני בת 27 גודל הרחם תקין עברתי ההריון בנשואיים קודמיים
והעובריםם שלי היו יפים מאוד מה אחוזי ההצלחה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/201150%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשרון18/01/2011
מחר אני 10 ימים אחריי החזרת עוברים
אני יכולה לעשות מחר בדיקת ההריון ביתית או עדיין מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011אפשר, אך אמינות הבדיקה אינה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתק18/01/2011
שלום רב,
עברתי מספר מחזורי הזרעות, חלקם עם הורמונים. לפני שבוע עברתי מחזור שלישי עם גונאל אף (112.5). אם הטיפול לא יצליח, הרופא המטפל ממליץ ל - IVF.
מטבע הדברים, אני חוששת, אם כי אני מבינה את התועלת שבטיפול כזה.
קראתי והבנתי שהחשש בטיפול כזה הוא מ"גירוי יתר שחלתי". שאלתי היא, האם ניתן - לפחות בשלבים הראשונים - לתת מינוני הורמונים נמוכים יחסית?
קראתי גם שיש אפשרות לעשות IVF מביוץ טבעי. מאחר ואני מבייצת עצמונית באופן יחסית סדיר - האם יש טעם לנסות הפריה ללא הורמונים, או שזה "בזבוז זמן"?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול18/01/2011ניתן למנוע לחלוטין גירוי יתר שחלתי.
אפשר לבצע IVF על בסיס הביוץ הטבעי ("ללא הורמונים") אך יעילות התהליך מאוד נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)