מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכה אחרי IVF, אך הכפלה טובהאלון18/01/2011
שלום רב,
13 יום אחרי ההחזרה הבטא שלי הייתה 20. יומיים אחר כך 33, יומיים אחר כך 83, ויומיים אחר כך 216. נראה שקצב ההכפלה מתגבר, אך הרופא שלי היה מודאג מזה שהבטא עצמה נמוכה. האם יש חשיבות גם לרמה של הבטא, למרות שההכפלה מצוינת?
אודה מאד על כל הסבר.
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה אחרי IVF, אך הכפלה טובה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011באמת יש בעיה עם הבטא ובשלב זה אין מה לעשות אלא לעקוב ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול "טריים" כשיש "מוקפאים"דורית18/01/2011
שלום ותודה מראש לרופאים...
נתונים כלליים:
בת 34 ללא ילדים.
2 הריונות ספונטניים ובהמשך שתי הפלות טבעיות (ללא צורך התערבות כררוגית).
IVF מס' 1 - הוחזרו שני עוברים - הריון שהסתיים בהפלה בוששת (דופק שהופיע מאוחר ונפסק) בשבוע 8.
ב IVF נשאבו 26 ביציות (פרוטוקול ארוך עם דקא 0.1 ופיוריגון 150 לסטימולציה) - 11 הופרו באמצעות "איקסי" וכולן התפתחו לעוברים כאשר 6 מהם הוקפאו. 14 ביציות - ניסיון להפרות ב IVF רגיל - 3 הופרו אך רק עובר אחד היה תקין והוקפא.
סה"כ - 7 עוברים (רובם דרגה 1) מוקפאים.
בתום תהליך ההחלמה מההפלה הכררוגית, אני מעוניינת להמשיך בניסיונות.
בשל העובדה לפיה בהחזרת עוברים טריים הסיכוי להרות גבוה יותר אני מעוניינת להתחיל שוב בתהליך שיוביל לשאיבה והחזרת עוברים טריים ולא להחזיר עוברים קפואים.
עכשיו לשאלות (ותודה על הסבלנות):
1. למיטב ידיעתכם, האם מאפשרים שאיבה למרות שיש מוקפאים?
2. האם קיימת מדיניות - גורפת או שבחלק מהמחלקות/קופות/רופאיםבנושא זה? במה זה תלוי?
3. במידה ואין מדיניות גורפת ובהתאם לפירוט האישי מעלה, האם סביר שיאפשרו לי לבצע מחזור טיפול שלם ולהחזיר עוברים טריים?
תשובתכם חשובה לי מאוד!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול "טריים" כשיש "מוקפאים" - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
דורית19/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הזרקת דקקפטיל -לקראת IVFלילית18/01/2011
יש לי שאלה קצת טיפשית אבל אי אפשר להאשים אותי בפראנויה בתקופה קשה זו.....
אני לקראת IVF מזריקה לעצמי דקפפטיל כרגע, התחלתי לפני מספר ימים. את ההדרכה להזרקה קיבלתי מסרטונים שראיתי באינטרנט, השאלה שלי היא: אצלי (בניגוד למה שצפיתי בסרטונים), כשאני מוציאה את המזרק בסיום, יוצא גם דם, כמה טיפות. יכול להיות שמשהו לא תקין באיך שאני מזריקה לעצמי או שזה בסדר? תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי הזרקת דקקפטיל -לקראת IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011אם המחט חודרת לכלי דם בדקירה זה מה שקורה וזה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהב.18/01/2011
אנחנו לפני מחזור שלישי של IVF תאריך ו.א 16.12
התחלתי לקחת דקה 0.1+פרוברה מתריך 6.1
רמת אי 2 1642 פרוגסטרון 1.4 LH 5.4
באולטרה סאונד יש ציסטות בגודל 5*3
מתי מתחילים טיפול עוד לא קיבלתי וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011צריך לקבל וסת לפני תחילת טיפול ולעשות שוב אולטרה-סאונד בוסת לראות שהציסטה נעלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לבייץ עם ציסטות?אני18/01/2011
בי"מ 3 ראו ב-US שתי ציסטות אחת בכל צד גודל 23 מ"מ ו-30 מ"מ
כך גם הראה בבדיקות דם שה-E2 גבוה מאוד
ביום ה-14 למחזור (המחזור שלי סדיר מאוד ואני מבייצת רגיל)
היו לי כאבים חזקים מאוד בצד שמאל במשך כל היום.
בערב נעלם כאילו כלום לא היה
חום השחר שאני מודדת גם מראה שבייצתי באותו היום
האם יכול להיות ביוץ תקין?
האם ייתכן הריון בחודש של ציסטות?
תודה רבה מראש על המענה
המשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לבייץ עם ציסטות? - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011יתכן ביוץ עם ציסטות. מנגננוני הגוף למרות הציסטות יכולים להמשיך ולתפקד
אם יש ביוץ גם הריון יתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אחרי הריון לא תקין והפלהיעל17/01/2011
אחרי טיפול IVF.
שבוע 6.3 הופסקה תמיכה עקב הריון לא תקין.
6 ימים אחרי הפסקת תמיכה - נמדדה בטא 3159.
התחיל דימום שנמשך כשבועיים כאשר בשבוע הראשון הדימום היה כבד.
25 יום אחרי הפסקת תמיכה - בטא 16 . פרוגסטרון 6.7 . e2 1027 .
32 יום אחרי הפסקת תמיכה - בטא < 5 . פרוגסטרון 1.9 . e2 388 .
התחיל מחזור.
האם ניתן להתחיל מחזור טיפול חדש או שעדיף לחכות לוסת הבאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחרי הריון לא תקין והפלה - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011כדאי להמתין למחזור הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת בין טיפולים...הריונית :)17/01/2011
אני הפסקה בין טיפולים .
בדר'כ המחזור שלי סדיר , כל 28 יום .
ווסת אחרונה ב26.12 אחרי הפסקה של אנדומטרין והסטרופם ב 24.12 .
היום התחיל לי דימום , לא בטוחה שזה מחזור .
רציתי לדעת עם זה הגיוני ווסת 23 יום מהווסת האחרונה ?
האם הטיפולים ההורמונים יכולים ליצור שיבוש לאחר שימוש ?
הרופא שלי בדק אותי ב6.1 ואמר שאני לפני ביוץ ואני אבייץ ב 9.1 .
ביוץ ב9.1 ווסת ב17.1 ההייתכן ? בדר'כ הביוץ שלי מדיוק מאוד ביום ה14 ...
תכננתי במחזור הזה להתחיל מחזור טיפול , לחכות למחזור הבא או להתחיל בכל זאת ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווסת בין טיפולים... - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011ניתן להתחיל ובתנאי שוידא הרופא שאומנם מדובר במחזור ולא "סתם" דימום תחת ביוץ שהתרחש. זה ניתן לבצע על ידי על קול ובדיקת דם E2 P
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מחזור?ורד17/01/2011
בד"כ מחזור מגיע יומיים אחרי הפסקת קרינון.
מה קורה כשאין החזרה,ולא משתמשים בקרינון אחרי השאיבה?
מתי המחזור יגיע?
יש לציין כי מחזורים שלי תמיד היו סדירים.כל 28 יום לערך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מחזור? - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011בערך 12-14 יום מהביוץ. לעיתים אף מוקדם יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקרים-טרם הבנתי...ורד17/01/2011
שוב השתלשלות הבעייה:
בת 43,מנסה להכנס להריון מתרומת זרע.
הפרייה ראשונה -הייתה החזרה ולא היה הריון.
הפרייה שנייה-
נעשתה שאיבת 2 ביציות
2 ביציות הופרות,אך לא בוצעה החזרה. היות ונכנס גרעין שלישי בשני העוברים.
שאלותי:
1 האם ICSI יפתור את הבעייה?
2 האם זה מעיד שביציות לא תקינות?מה עושים?????
3 הייתכן שהזרע לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקרים-טרם הבנתי... - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011כפי שהסברתי בעבר מדובר באותו חודש בביציות לא תקינות. הביציות הלא תקינות קשורות לגיל. יתכן ובפעם הבאה תתקבלנה ביציות טובות יותר. כפי שהצעתי בתשובתי הראשונה, במקרה זה ניסיון ICSI יכול לסייע היות ומחדירים תא זרע אחד בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אלכס סימון-תודה רבה!
ורד18/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקטור 2 הטרוזיגוטאני17/01/2011
שלום,
ותיקה כאן בפורום. לאחר 3 הריונות כושלים ברצף (לאחר שני בנים בריאים), נשלחתי לבדיקות קרישיות. בעיית זרע (3% מורפולוגיה וערכים נוספים לא משהו), נכנסתי להריון באמצעות IUI. מצורפות הבדיקות. פקטור 2 יצא הטרוזיגוט.
מה זה אומר מבחינת התחום שלכם? אני כמובן חוזרת להמטולוג, אבל מבחינת טיפולי הפיריון?
אחדד את השאלה - מאחר והריונות שלי מסתיימים מאוד מוקדם, עוד בטרם מתפתח דופק (שבוע 8), מתי אני אמורה להתחיל את הקלקסן או כל מדלל אחר שהבנתי שאצטרך לקחת? מהביוץ? בסוף החודש אני חוזרת להמטולוג עם התשובות.
אשמח לזוית הראיה שלכם בעניין.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקטור 2 הטרוזיגוט - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011אומנם תזדקקי לקלקסאן. ההמטולוג יציע ממתי להתחיל. יש שיאמרו מהזרקת הזרע ויש שיאמרו מבתא חיובי ראשון.
מה אני אומר למטופלות שלי? מהזרקת הזרע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי IVFחסוי17/01/2011
שלום לכולם,
אני אחרי טיפול IVF -ICSI מס' 1 שלא הצליח. נשאבו 8. הופרו 2 עוברים והוחזרו 2 לרחם. לאחר מכן לקחתי נרות. ביום ה12 עשיתי בדיקת דם שיצאה שלילית.
אני ובעלי החלטנו לחזור לעוד הפריה ללא המתנה. היום עשיתי בדיקת דם ויצאה בה שיש לי זקיק בגודל 13 בצד ימין +זקיקים קטנים בשמאל.
1.מה זה אומר? זה נורמלי? אני בווסת ביום השלישי.
2.הרופא שלחה אותי שוב לבדיקת דם ואולט' מחר בבוקר. יש מצב שזה ההפריה תדחה?
3. האם אפשר להתחיל להזריק מהיום ה4 של הווסת?
בנוסף:
לבעלי יש בעיית זרע ולי יש בעיה של טרנסלוקציה ריצפיקלית. לי המליצו במח' גנטיקה לעשות IVF+PGD. לבעלי האורולוג המליץ לעשות ניתוח לוירקוצלה. רק שלזה יש קצת תור וזה לוקח חצי שנה לדעת אם הזרע תקין.
1.מה מומלץ לעשות? טיפול של IVF+PGD. זה דרך בית החולים ולא באופן פרטי או להמשיך לנסות טיפול IVF כמו הראשון.
2.האם באמת יש סיכוי לאחר הניתוח של בעלי הזרע יחזור להיות נורמלי/רגיל ולא נצטרך טיפולים יותר.ההריונות הבאים יהיו טבעי??
אשמח לקבל תשובות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011המתנה של חודש היתה פותרת את כל החששות. עדיין לא מאוחר!
המלצתי ליטול גלולות כבר מהיום ובווסת שתגיע בתום הגלולות להתחיל טיפול בראש שקט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשלי17/01/2011
ד"ר שלום רב
עקב 4 חודשי ווסת לא סדיר הרופא המטפל נתן לי איקקלומין בנסיון הראשון היה הריון אך הסתיים בהפלה טבעית. נסיון שני ושלישי עם איקקלומין לא היה הריון אך לאחר ההפלה קיבלתי פעמיים ווסת באופן סדיר בפעם האחרונה לאחר 30 יום בדיוק.
אציין כי האיקקלומין לא עשה לי טוב וכל הזמן כאבים עזים כמו כאבי ביוץ.
מיואשת מה אפשר לעשות? האם עכשיו שהווסת סדיר לנסות בלי איקקלומין ?
האם ללכת לרופא שמתמחה בפוריות?אציין כי ניסיתי להרות 3 פעמים בלבד ישר עם אקקלומין שאחד מהפעמים היה הריון לא תקין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011אם היה הריון עם איקקלומין, צריך להמשיך באותה מתכונת כי הטיפול הצליח אחד מתוך שלש וזה הרבה מאוד! נקווה כי בפעם הבאה יהיה גם הריון מוצלח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריוןנטלי17/01/2011
שלום לכל הרופאים !
שאלתי היא כזאת ...אני עוברת טיפולי הפריה שנקרא הזרעה{כלומר זרע מבנק הזרע}
מאחר ואנו חושבים על הריון אחרון רצינו לדעת האם ניתון לעשות שבזרעה יהיה תאומים ??או שזה לא תלוי בתהליך עצמו אלא במה שיקלט??
אשמח לקבל תשובה זריזה ...כי אני כבר בתהליך עצמו ....
תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריון - תגובה
פרופ' אלכס סימון18/01/2011אמרת נכון, זה תלוי במה שיקלט. אין מבצעים טיפול מכוון לתאומים. להפך הוא, רופאים חושבים שהריון תאומים מכיל בחובו בעיות פוטנציאליות במהלך ההריון יותר מאשר הריון עם עובר בודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעות ווגינזמוס-שאלה לרופאיםויקה17/01/2011
שלום,
אני נשואה מספר שנים וסובלת מוגיניזמוס, מה שכמובן מונע לקיים יחסים מלאים.
מאוד רוצים להכנס להריון.
עשיתי שתי הזרעות שנכשלו.
השאלה שלי היא:
האם זה אומר שיש לי בעיית פוריות? בעקרון אני מבייצת טבעי, ולבעלי בדיקת זרע תקין.
או שטיפולי הזרעות שווה ערך לנסיונות טבעיים?
אני ממש מודאגת, וגם הרופא שלי אומר שלי לא יהיה קל לעשות צילום רחם ואולי אף בלתי אפשרי בגלל הוגיניזמוס.
בבקשה דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות ווגינזמוס-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011לא צריך בכלל צילום רחם ויש להמשיך עוד בהזרעות ואני מאמין שתצליחי.
לפי דעתי את לא צריכה השבחת זרע אלא בעזרת קטטר להזריק זרע טרי לנרתיק.
כמו כן יש טיפולים לוגיניסמוס.
2 הזרעות לא מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בביציות מה עושים?sloda17/01/2011
שאלה תאורטית, מה עושים אם למישהי יש בעיה בביציות, ולא מגיבה לשום טיפול כי מהזקיקים המרובים לא מתפתחת ביצית? אם טיפול הורמונלי לא עוזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בביציות מה עושים? - תגובה
פרופ` דוד בידר18/01/2011רק תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)