מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם בטא טובה בבקשהליאת02/01/2011
אני 17 יום לאחר ההחזרה של 3 עובריים טריים. בטא ביום רביעי 248 בטא יום שישי לא נעשתה היום בטא 1687
האם תוצאה טובה ובטא תקינה?
האם יכול להיות תאומים?
האם ההריון בתוך הרחם(הריון קודם מחוץ לרחם) האם הסכוי להריון תקין טובים
ברוך השם ללא דימומים והפרשות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בטא טובה בבקשה - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/20111. כן
2. יכול
3. סיכוי טוב להריון תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדעינב02/01/2011
לפרופסור בידר שלום,
אני נמצאת בשבוע 5 +( 5ימים) הלחץ עד אולטראסאונד לא מרפה ממני, מודעת
לעובדה שנדרשת סבלנות, אך אני במתח, מקריאהבפורום מסתבר שבטאות חיוביות
הן רק התחלה,ולא ערובה לשום דבר,מתי הכי מוקדם אוכל לבצע בדיקת דופק.
ההחזרה בוצעה ב- 7.12 . ועד כמה אני יכולה להירגע בשלב?
לתשובתך אודה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011את יכולה להירגע וכבר את יכולה לעשות אולטרה סאונד ולראות מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איש יקר
עינב03/01/2011פרופסור בידר תודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hcg 10מור02/01/2011
שלום! אני לאחר איקאקלומין (2*5), בייצתי בשבת לפני שמונה ימים, ביום א' קיבלתי אוביטרל ומיום ד' אני עם אוטרוגסטן. עשיתי היום בדיקות ובטעות נערכה גם בדיקת בטא. התוצאות אסטרדיול 1156, פרוגסטרון 92.3 והבטא 10. מה המשמעות של ערכי הבטא (אם בכלל יש לזה משמעות??).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hcg 10 - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011שאריות של אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זה אומר שאין הריון?
מור03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 41 מתכננת להיכנס להריון שנילירן02/01/2011
שלום
אני בת 41 ומעוניינת להיכנס להריון שני. הריון ראשון היה בגיל 36. ילדתי בשבוע 36 עקב מיעוט מיי שפיר. מהלך כל ההריון היה תקין וזכור לי שנאמר לי ע"י הרופא שיש לי פרופיל הורמונאלי צעיר נכון ללפני 6 שנים. לא לקחתי גלולות מאז ההריון האחרון.
המחזור שלי תמיד ועודנו סדיר ומדוייק בן 28 ימים. ביוץ ביום ה-14(מרגישה אותו לרוב). בהריון הראשון נכנסתי להריון מייד בניסיון הראשון כשתכננתי לפי יום הביוץ.
מה הסיכוי שלי היום, אחרי 6 שנים, להיכנס להריון באופן טבעי? במידה והסיכוי נמוך, מה עלי לעשות כדי להגדיל את סיכויי?
בתודה מראש,
ליבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 41 מתכננת להיכנס להריון שני - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011בגיל זה הסיכויים יותר נמוכים אך זה משהוא שהוא סטטיסטי ויכול להיות שאצלך ספציפית הסיכויים גבוהים יותר, ותמיד הם טובים אצל מי שילדה בעבר כך שסך הכל יש סיכוי וכדאי למהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עוברגלי02/01/2011
ב- 1.12 שאיבה
ב- 4.12 החזרה של עובר אחד
בטאות תקינות
ב- 31.12 אולטרסאונד - נצפה שק הריון +שק חלמון - עדיין לא דופק.
האם יש סיבה לדאגה או שזה סביר שלא יהיה עדיין דופק?
תודה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק עובר - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011כן הדופק יופיע בעוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור? הריון?עדי02/01/2011
שלום רב
קיבלתי "מחזור" באיחור של יומיים ה"מחזור" נמשך יום וחצי בדימום יחסית חלש האם יש סיכוי להריון או אין טעם לערוך בדיקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור? הריון?
עדי02/01/2011רק רציתי לציין במחזור כבר אין אבל כאבי בטן כמו במחזור עדיין יש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור? הריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011יש לעשות בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הזרעהאורלי02/01/2011
שלום,
אני פוליצסטית. טופלתי בפיוריגון שהביא לזקיק מוביל, נטלתי אוביטרל ולאחר מכן בוצעה הזרעה.
1. האם מתן אוביטרל מחייב שיתקיים ביוץ בכל מקרה?
לצערי קיבלתי ווסת לאחר 10-11 יום מהאוביטרל.
2. מה המשמעות של ווסת מוקדמת כ"כ ביחס לביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הזרעה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011אוביטרל תמיד יגרום לביוץ.אם לא נקלט הריון בין 11 ל15 יום יגיע וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היום החמישי של המחזור-שאלה לרופאיםלקראת הזרעה 302/01/2011
שלום,
אני אמורה להתחיל עוד סבב של הזרעה החודש.
קבלתי מחזור ביום חמישי 30.12.2010. חמישי ושבת לא היו דימומים חזקים, אלא יותר הפרשות דמיות.
הדימום המאסיבי התחיל ביום שבת.
בעקרון היום עדיין יש לי דימום שנחלש.
יש לי תור אצל הרופא המטפל רק ביום רביעי. שככל הניראה הוא שוב ייתן לי מרשם לאיקאקלומין. שאותו לוקחים מיום החמישי של המחזור.
השאלה שלי היא, האם אני צריכה לספור את ימי המחזור מהדימום החזק, דהיינו יום שבת? ואז אכן יום רביעי הוא היום החמישי של המחזור?
או שיש לספור ימי מחזור מתחילת הדימום החלש יותר?
אני פוחדת שמה אתחיל לקבל את הכדורים מאוחר מידיי.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לקבלת תשובה. תודה
לקראת הזרעה 302/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום החמישי של המחזור-שאלה לרופאים - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011כן. יום שבת הוא היום הראשון אלא שאיקאכלומיןלא לוקחים חודש אחרי חודש אלא יש לבצע אולטרה-סאונד לראות שאין ציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריוןיסמין02/01/2011
האם זה הכרחי לעשות בדיקת היריון בשתן הראשון של הבוקר???
אם אני יעשה בערב זו לא אותה תוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצההה!!!!
יסמין02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת היריון - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011אותה התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה ?
יסמין02/01/2011אז למה תמיד אומרים לבדוק עם השתן הראשון של הבוקר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה ? - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011זה לא למטרה של בדיקת ההריון אלא לבדיקות אחרות הקשורות לבדיקות השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרופיל הורמונלידנה02/01/2011
שלום רב,
בת 28 מנסה במשך שנה להיכנס להריון. בעלת שחלות פוליציסטיות. הרופא הפנה אותי לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי. העניין הוא שהמחזור שלי מגיע פעם במספר חודשים אפילו חצי שנה. קיבלתי פרוברה לשם קבלת מחזור. אני מבצעת את הבדיקה מחר בבוקר (היום הרביעי של המחזור) ויש לי מס' שאלות בבקשה:
1. האם לקיחת פרוברה לשם קבלת מחזור יכול להשפיע על התוצאות?
2.המחזור שלי ממש קצר, היום זה היום השלישי של המחזור וכבר אין דם. האם זה ישפיע על הבדיקה מחר ?
3. האם צריך להיות ערים לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/20111. כן, אך באופן שולי. עקרונית, אין צורך בקבלת מחזור כדי לבדוק פרופיל אצלך.
2. לא
3. אם הבדיקה כוללת פרולקטין - מומלץ 3 שעות ערות לפני הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי הריון?בובו02/01/2011
שלום רב,
היום ה 15 מאז ההזרעה (לפניה הזרקתי אוביטרל ופיוריגון), עוד לא קיבלתי למרות שיש לי כאבים חלשים מאוד באיזור הרחם ובדיקת הריון ביתית שעשיתי אתמול יצאה שלילית. (אני גם פוליציסטית ושמעתי משהו לגבי זה שבדיקות הריון ביתיות עשויות לא להיות מדויקות במקרה הזה).
שאלתי: האם יש אפשרות שאני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי הריון? - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011כן, יש אפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור טבעי לאחר איקקלומיןתמר02/01/2011
שלום- בעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר כשנה של אי קבלת מחזור כלל, וניסיון להיכנס להריון, לקחתי איקקלומין. באותו החודש נצפה זקיק מוביל ב-US. מאז- כבר 3 פעמים קיבלתי וסת באופן טבעי (רק 2-3 ימים), במחזור של 33-44 ימים.
1. האם ייתכן שאלו דימומים אך ללא ביוצים? (בבדיקת חום שחר לא היה הבדל משמעותי בחום, רק 0.2 מעלות באזור היום שנראה כרלוונטי) .
2. האם כדאי להמשיך לנסות לקבל הריון טבעי על ידי מעקב אחר הביוץ בצורה זו?
3. אם הדימום האחרון נמשך רק יום אחד, והתחיל יום אחרי פעילות גופנית- ייתכן שזה לא וסת? ייתכן וזו הפלה או להיפך תחילת הריון? האם זה מעיד שאולי לא היה ביוץ כלל החודש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה התפספסה
תמר02/01/2011האם מסיבה מסויימת השאלה לא קיבלה תשובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה התפספסה
תמר02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טבעי לאחר איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011את האיקאכלומין לוקחים לתקופה קצרה של 5 ימים ויש לעשות מעקב אולטרה-סאונד ובדיקות דם.אם המעקב לא נעשה כך אי אפשר לענות לשאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
תמר02/01/2011האיקקלומין נלקח ל-5 ימים כמובן, היה מעקב, היה זקיק מוביל , ככה"B גם ביוץ ופשוט לא היה הריון באותו ניסיון. מאז לא לקחתי שנית, אך כן היה לי מחזור 3 פעמים באופן טבעי ללא דופסטון. ועל כך שאלותיי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הבנה לגבי השאלה!אפשר לענות לי?
תמר02/01/2011השאלות הן בנוגע למחזורים שקיבלתי באופן טבעי, בהמשך ללקיחה חד פעמית של איקקלומין.בינתיים לא לקחתי שנית את הכדורים- כי חשבתי אולי כעת יש לי גם ביוץ באופן טבעי ולא יהיה צורך, ואלו בעצם השאלות שלי. (האם יכול להיות שאין ביוץ וזה רק מחזור, האם יכול להיות שמחזור אחרון לפני יומיים שהיה מאד קצר, של יום, וישר אחרי פעילות גופנית, זה הריון או הפלה?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי הבנה לגבי השאלה!אפשר לענות לי? - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011על מנת לענות לך על השאלה יש צורך בבדיקת דם ל E2 ופרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון בדיקהדנה02/01/2011
מועד אפשרי לביצוע בדיקת צילום רחם:
קיבלתי מחזור ביום שישי בבוקר, אורכו 5-6 ימים.
האם ניתן לבצע את צילום הרחם ביום 7 של המחזור, דהיינו ביום חמישי בבוקר?
תודה מראש דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון בדיקה - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בטא תקין?לחוצה02/01/2011
שלום רב
ב 20/12 בטא 173 ב 22/12 בטא 602 היום ב2/1 בטא 15791 האם תקין?
מתי אפשר לקבוע בדיקת דופק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בטא תקין? - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011תקין.
דופק - חודש לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון שאלה
מוריה02/01/2011ב 8/12 עברתי החזרת עובר מוקפא לא עברתי בתקופה האחרונה שאיבה אז מתי לעשות בדיקת דופק? קבעו לי ביום רביעי ב 5/1 א.ס האם יהיה ניתן לשמוע דופק או שזה היה מוקדם מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
מוריה02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמלי02/01/2011
שלום אני עברתילפני 3 שבועות שאיבה והרופאה אמר לי שהוא לא רוצה לעשות לי מייד את ההזרקת עוברים שלא היה לי גירוי יתר אני עושה את ההזרקת עוברים שבוע הבאה האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011בסדר גמור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)