מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה חשובהטל03/01/2011
שמעתי הרבה את המושג "גרוי יתר של השחלה"רציתי לדעת
עד מתי יש את הסיכון הזה?עד בשאיבה עד ההחזרה?
ואיך אדע שיש לי את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011זוהי תסמונת שמתחילה בדרך כלל אם מוציאים הרבה ביציות ואז בדרך כלל שבוע אחרי ההחזרה מתחילה התסמונת ואם יש הריון יכולה להימשך עוד כחודש ואם אין זה עובר תוך שבוע.
בדרך כלל בתסמונת הבטן תפוחה מאוד ויש כאבי בטן חזקים ולפעמים בחילות ושלשול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
טל03/01/2011ואם עברתי שאיבה של 20 ביציות,ואני בת 21
ויש לי כאבים קלים ז"א אני מרגישה את הבטן...אבל יכולה לעבוד ללכת וכדומה..
אני יום אחרי שאיבה...
מה זה אומר??
תודה על הענות המהירה תודה תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011זה לא גירוי יתר שחלתי.זה הרגשה לאחר שאיבה.
גירוי זה משהוא שקשה לסבול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפריהגלי03/01/2011
שלום,
באיזה שבוע אני בדיוק?
שאיבה - 1.12
החזרה - 4.12
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון אחרי הפריה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011בהחזרה את שבועיים הריון ובבדיקת הדם 4 שבועות אם הבדיקה תהיה חיובית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה הפריה חוץ גופית.קרן03/01/2011
אני בת 35, יש לי ילד בן 4.5 , ההריון היה קל וגם הקליטה מידית, לאחר מיכן היה לי הריון נוסף ועשיתי הפלה יזומה , לאחר מיכן לא קיבלתי מחזור והתברר שיש לי הדבקויות , ביצעתי איטוסקופיה ניתוחית שלאחריה הכל היה תקין מחזור כמו שעון.
לימים רציתי להיכנס להריון וצילום רחם הסתבר שהחצותרות סתומות וכיום אני אוטוטו עומדת להתחיל טיפולי פוריות, שאלתי היא אם הכל תקין אצלי מביחינת ביציות ביוץ וכו' אז למה צריך לקחת כמות גדולה של ההורמונים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה הפריה חוץ גופית. - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011לא חייבים כמות גדולה אלא כזו שתגרום למספר יותר של זקיקים גדול יותר היות ולעומת הוצאת ביצית אחת הסיכויים יותר טובים כאשר יש מספר ביציות להפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים בבקשה לענות דחוףאלמונית03/01/2011
שלום אני מבצעת סדרת בדיקות לפני טיפול IVF ואני קוראת את התוצאות באינ' ולא מבינה :
HEPATITIS Bs Ag - NEGATIVE
HEPATITIS Bs Ab 0.0 mIU/ml
HEPATITIS Bc Ab TOT. - NEGATIVE
HEPATITIS C Ab - NEGATIVE
CMV IgM - NEGATIVE
CMV IgG - 1.3 IU/ml
TOXOPLASMA IgG - 0.0 IU/ml
TOXOPLASMA IgM - NEGATIVE
TREPONEMA SCR./TPHA - NEGATIVE
האם התוצאות תקינות?? אני ראיתי בגרף שיש תוצאות שהן מחוץ לנורמה מה זה אומר??
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לרופאים בבקשה לענות דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011תקינות רק שיש לשים לב שאת לא מחוסנת ל CMV.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות! שאלה נוספת...
לא מבינה04/01/2011באמת היה מוזר!
לאורך הבדיקות גם הטכנאיות וגם אני ראינו את התפתחות הזקיקים, שניים ואח"כ שלושה.
אז אני מבינה שהדבר יישאר בגדר תעלומה...
אכן גילי מבוגר והמאגר שלי נמוך.
על איזה טיפול אחר אתה ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים שנעלמולא מבינה03/01/2011
שלום לרופאים,
באולטרסאונד האחרון לפני השאיבה נראו שלושה זקיקים: 21, 20, 17.
למחרת בבוקר הזרקתי אוביטרל, ובשאיבה שהיתה למחרת נמצא רק זקיק אחד.
איך זה יכול להיות?
בשאיבה לא נמצא נוזל.
איך ניתן להסביר את היעלמות הזקיקים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים שנעלמו - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011אם עברת שאיבה ולא נמצאו ביציות סימן שבייצת לפני מתן הוביטרל וזה קורה בטיפולי הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! בקשת הבהרה ועוד שאלות
טרודה03/01/2011בשאיכה נמצא רק אחד,
ולא היה נוזל שאמור להעיד על ביוץ.
האם יכול להיות שהיה ביוץ רק בשני זקיקים,
ונשארה ביצית אחת לשאיבה?
אם כן היה ביוץ חלקי לפני האוביטרל,
האם הוא פוגע בביציות
או שיכולה להיות הפרייה מקיום יחסים?
ואם יש הפרייה טבעית- היא תראה באולטרסאונד בשאיבה או בהחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! בקשת הבהרה ועוד שאלות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אין ביוץ חלקי כך שלא ברור מי ראה ומה ראו ,עובדה שיצאה רק ביצית אחת אומרת שהיה רק זקיקי אחד ואין דבר כזה ששניים בייצו ואחד לא.
אם התגובה שלך להפריה הוא נמוך וגילך מתקדם יש לעבור לטיפולים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי לא במקום, אז שולחת שוב
לא מבינה05/01/2011באמת היה מוזר!
לאורך הבדיקות גם הטכנאיות וגם אני ראינו את התפתחות הזקיקים, שניים ואח"כ שלושה.
אז אני מבינה שהדבר יישאר בגדר תעלומה...
אכן גילי מבוגר והמאגר שלי נמוך.
למה הכוונה ב"טיפול אחר"?
תודה על כל היחס והתשובות הענייניות!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכתבתי לא במקום, אז שולחת שוב - תגובה
פרופ` דוד בידר06/01/2011תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות והעצות!
לא מבינה06/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית טיפולשיר03/01/2011
התחלתי טיפולי פוריות.
מה השלבים המקובלים בתוכנית הטיפול?
(אני מקבלת איקקלומין+אוביטרל ועושה הזרעה)
כמה ניסיונות כאלו עושים? מתי עוברים לזריקות? האם יש תקופת צינון בין טיפול לטיפול או שממשיכים ישר אם טיפול נכשל? מתי עוברים ל IVF?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוכנית טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011תלוי מה הסיבה לאי הצלחתך להרות.
אם את צעירה וביוץ לא תקין אזי עושים 3-6 טיפולים עם הפסקות ביניהן כי יכולות להיוצר ציסטות.
אם הוסת סדירה והגיל גבוה יותר הטיפול בכלל מיותר.
להפריה עוברים לאחר מספר אי הצלחות בטיפולי גורמי הביוץ ושוב אם הוסת סדירה אז אחרי 3 מחזורים של זריקות הורמונליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בנוגע להפסקות
שיר03/01/2011אני בת 29. ללא ילדים. לא היה לי מחזור טבעי כחצי שנה(אלא רק אחרי כדורי פרימולט נור ודופסטון). לכן אני מניחה שהבעיה היא הביוץ. שאם אין מחזור אין ביוץ. בנוסף מורפולוגיה 5% בבדיקת זרע עם ספירה 130.000 ולכן עשיתי הזרעה.
מה הסיכויים בכל מחזור טיפול אצלי?
ואילו הפסקות מדובר? חודש? חודשיים? תלוי תוצאת US לגבי ציסטות? מה עושים אם יש ציסטות?
תודה לתשובותיך.
יש לכם פורום מדהים. השאלות והתשובות פה מעשירות את הידע ועוזרות מאוד, וגם המענה מהיר - וזה מאוד חשוב!!! כל הכבוד!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בנוגע להפסקות - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011הסיכויים בתרופה תלויים גם ברירית הרחם שגדלה ואם היא נמוכה צריכים לעבור לטיפול אחר.
הסיכויים נעים סביב ה20%.
אם יש ציסטוצ צריך לחכות עד שיעלמו בערך כחודש.אפשר לחדש טיפול כאשר האולטרסאונד תקין ואת נמצאת במצב של וסת מבחינה הורמונלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפןלי פריוןטופי03/01/2011
נמצאת בטיפול עם איקוקלמין 2 כדורים ליום .
היום זה היום ה-13 למחזור תוצאות אולטרסאונד:
שחלה ימנית:
זקיק 20 מ"מ
זקיק 19 מ"מ
זקיק 18 מ"מ
זקיק 18 מ"מ
זקיק 10 מ"מ
שחלה שמאלית: נצפו מספר זקיקים קטנים .
עובי רירית: 5.8
אתמול בצעתי אולטרסאונד והערכים של כל הזקיקים היו נמוכים ב-3 מ"מ .
תוצאות בדיקת דם נכון לאתמול (הבדיקה של היום תגיע רק בצהריים)
E2 = 2141
פרוגסטרון 1.7
אנחנו לפני טיפולי הזרעה והרופאה שלי תהיה זמינה רק ב-19:00 בערב
שאלתי האם עד הערב עלול להתרחש הביוץ ואז נפספס החודש הזה את ההזרעה ?
בעלי לא ביצע השבחה עדיין כי אין לי אופציה לדעת עפי התוצאות אם היום תתבצע ההזרעה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפןלי פריון - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011אם הזקיקים קטנו והיום יעלה הפרוגסטרון סימן שבייצת יום קודם לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים קוטלי זרעיםאנונימי03/01/2011
כיום לאישה יש כדור נגד הריון והוא ב99 אחוז מונע הריון.
האם קיים משהו דומה לגבר ? כלומר שלוקח כדור וימנע ככל האפשר הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים קוטלי זרעים - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה בטיפולי פוריותליאורה03/01/2011
שלום רב
נמצאת מזה זמן רב בטיפולי IVF
בטיפול אחד לקחתי אנטיביוטיקה והתבצע בבציות תהליך הנצה.
עתה עומדת בפני טיפול וצריכה לקחת אנטיביוטיקה ( ניתן לדחיה )
האם האנטיביוטיקה עשויה להשפיע על הבציות בצורה כלשהיא
או להשפיע על עובי המעטפת
האם הדבר נבדק מחקרית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה בטיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011לא משפיע על כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרהורד03/01/2011
האם דקפיפיטל עלול לפגוע במנגנון המחזור החודשי והביוץ הטבעי?
ולכמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קצרה - תגובה
פרופ` דוד בידר03/01/2011תלוי איזה דקפפטיל לקחת.
אם לקחת את הזריקה הבודדת אזי זה לוקח כ 2-3 לחזרת הביוץ שלך ואם זה דקפפטיך של זריקות יומיות זה בערך כחודש ואז הכל מסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר..
רונית03/01/2011לא הבנתי...
נתנו לי לקחת מהיום ראשון של מחזור דקפיפיטל על בסיס יומיומי.0.1
זה יפגע לי במנגנון מחזור חודשי?לכמה זמן?
אני יודעת שצטוטראייד מדכא ביוץ ל 24 שעות.
האם גם דקפיפיטל ל24 שעות?
מה בדיוק ההבדל בין דקפיפיטל 0.1 לבין צטוטראייד?
האם כשאפסיק לקחת דקפיפיטל מחזור יגיע לבד???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה-לפרופ בידר...
רונית03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ בידר.. - תגובה
פרופ` דוד בידר04/01/2011אם לקחת מתחילת הוסת אז הדקפפטיל 0.1 לא ישפיע על מנגנון הביוץ הטבעי.
צטרוטיד הוא מדכא הורמון ה LH ברגע שהוא ניתן ואילו דקפפטיל מדכא בצורה אחרת ולאורך זמן.
בעיקרון שניהם מונעים ביוץ במנגנונים קצת שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפיפיטלורד02/01/2011
מה ההבדל בין צטוטראייד לבין דקפפיטל?
אני מבייצת עצמונית.
את צטוטראייד בטיפול קודם נתנו לי כשהזקיק כבר היה 12 מ"מ
ואילו את דקפיפיטל אמרו לי לקחת מיום ראשון למחזור.
האם דקפיפיטל לא מוקדם מדי מיום ראשון למחזור?הרי עדיין אין זקיקים ובטח לא ביוץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפיפיטל - תגובה
ד''ר דוד ישי02/01/2011שלום
שניהם מונעים ביוץ אבל המנגנון של מניעת הביוץ שונה ומהשוני הזה נוצר ההבדל בצורת הלקיחה. את הצטרוטייד לוקחים לאחר שהתחילו הזקיקים להתפתח ולפני שהגיעו לגודל של 14 מ"מ . את הדקפפטיל לוקחים בד"כ משבוע לפני הוסת . לפעמים מתחילים אותו , כמו במקרה שלך עם התחלת הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח למידע נוסף
ורד02/01/20111 מדוע צריך למנוע ביוץ מהיום ראשון של מחזור?
זה לא מוקדם מדי?
2 האם דקפיפיטל מונע ביוץ רק ל24 שעות כמו הצטוטראייד?
3 האם דקפיפיטל חזק יותר מצטוטראייד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון -תופעת לואי?ורד02/01/2011
לאחר החזרת עובר
,השתמשתי בקרינון על בסיס יומיומי.
כעת תשובה יצאה שלילית ולכן הפסקתי את קרינון.
לאחר כמה ימים של שימוש בקרינון חשתי צריבה בשעת ניגוב בלבד.(לא במהלך מתן השתן)
לכן ביצעתי תרבית שתן שיצאה "פלורה מעורבת"
1 מה פשר המונח "פלורה מעורבת"?
2 היש קשר לקרינון?לשאיבה?להחזרה?ייתכן שאחד דברים לא היה סטרילי?
מעולם לא היו לי בעיות או דלקות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון -תופעת לואי? - תגובה
לפי התלונות שלך נראה לי שאין לך זיהום בשתן . אולי שיש לך זיהום בנרתיק.
בכל מקרה , פלורה מעורבת מעידה על כך שהתרבית לא נלקחה כמו שצריך ובשתן התערבבה הפרשה נרתיקית. אני מציע שתחזרי על התרבית , הפעם עם הקפדה יותר על ניקוי פתח השופכה לפני נטילת הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד02/01/2011ייתכן שבשתן התערבבו שאריות הקרינון?
כי לפעמים מרגישה שיוצאות שאריות של קרינון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר גרידארוני02/01/2011
שלום,
עברתי גרידא ( דופק שנעלם) ב-16.12.
12 יום לאחר הגרידא בטא 64
היום 18 יום לאחר גרידא בטא 11.
האם זה תקין?
מתי אמור להיות ביוץ? לפני שבוע בדיקת ביוץ הראתה תוצאה חיובית (חשבתי שבגלל הבטא) היום, 18 יום לאחר גרידא, שוב בדיקת ביוץ חיובית. האם זה עדין בעקבות ההריון הקודם או שבאמת יש ביוץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לאחר גרידא - תגובה
בד"כ מופיע הוסת כ 5 שבועות לאחר הגרידה. חשוב מאד לודא שהבטא התאפס. אם הוא לא , צריך לברר למה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליאני02/01/2011
שלום רופאים יקרים,
הווסת שלי מאוד קצר 3 ימים.
ביום הראשון הכתמות אבל אדום דם טרי
יום שני "זרם" חזק (סליחה על התיאורים)
היום שהלישי שוב הכתמות וסוף הוסת
יום הרביעי בעיקרון נקיה.
אני מבייצת מאוד מוקדם סביב היום 8
ביום מחזור 5 כבר במעקב זקיקים יש לי זקיק בגול 19 מ"מ
מאחר וחדש קודם היה לי FHS גבוה (22)
אני חוזרת שוב על הפרופיל.
לאור סדר המחזור שלי איזה יום הכי מומלץ לי לעשות?
תודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011לשם מה לחזור על הפרופיל?
לא ברור.
אם לצורך קביעת הרזרבה השחלתית - עדיף AMH.
אם הבדיקה הקודמת הייתה במקביל לאסטרדיול נמוך, הרי FSH=22 משקף רזרבה שחלתית נמוכה.
אם בכל זאת רוצים פרופיל נוסף - עדיף יום 2 למחזור.
חייבים לבדוק FSH וגם E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכי בפעם הקודמת לא נמדד E2
אני02/01/2011ומקריאה שלי כאן נאמר לי שפעם אחת לא מספיקה לקבוע
חד משמעית שיש לי רזרבה שחלתית נמוכה.
מה זאת הבדיקה שאמרת?
לא נתנו לי לעשות אותה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהAMH נקרא גם DHEA-S?
אני02/01/2011כי זה גם הוסיפו לי הפעם לפרופיל.
זה לא היה פעם קודמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם הבדיקה הקודמת היתה במקביל
אנונימית02/01/2011לאסטרדיול גבוה?
(אני שואלת בגלל דמיון מסוים למקרה שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקה גנטית אחת בלבד מספיקה?שיר02/01/2011
לרופאים שלום רב,
אני לקראת ivf ראשון, ורוצה להגיע מוכנה עם כל המסמכים לפתיחת תיק על מנת שלא יהיו עיכובים מיותרים.
לפני כ- שנתיים וחצי כשרק התחלנו לנסות להיכנס להיריון, ביצעתי בדיקה גנטית של איקס שביר.
האם די בבדיקה זו לצורך הליך של הפריה ? או שמא עלינו לבצע בדיקות נוספות ?
בעלי לא ביצע אף בדיק רק אני.
תודה רבה לכם.
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בדיקה גנטית אחת בלבד מספיקה? - תגובה
פרופ' שחר קול02/01/2011בדיקות גנטיות אינן תנאי לטיפול IVF, אך מקובל לעשותן ע"י זוגות המתכננים הריון (בלי קשר לטיפול פריון).
לרוב, סוג הבדיקות נקבע לפי המוצא.
המוצא נקבע לפי מקום הלידה של הסבים והסבתות.
מציע לשקול יעוץ גנטי מסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)