מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מינון איקקלומיןנלי30/12/2010
שלום!
העלו לי את המינון של איקקלומין לשני כדורים ביום למשך 5 ימים, צריך לקחת אותם ביחד או אחד בבוקר ואחד בערב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חייבת תשובה!
נלי31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים ?
נלי31/12/2010אני צריכה להתחיל לקחת מחר ולא יודעת מה לעשות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2 ביחד
פרופ' אלכס סימון31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר טיפול כושל...אפרת30/12/2010
שלום רופאים יקרים
היום זה יום 11 מיום ההחזרה.
אסטרדיול- 105
פרוגסטרון- 44.3
בטא 5>
1 אני מבינה שתשובה שלילית וטיפול נכשל?
2 מה מעידות תוצאות אסטרדיול ופרוגסטרון בשלב זה?
האם תקינות?
3 האם עלי להפסיק את קרינון?
4 מחזורים סדירים בד"כ.מתי אני אמורה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר טיפול כושל... - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010את לא בהריון ולא ברור מדוע את לוקחת קרינון.
רמת הפרוגסטרון הגבוהה היא בגלל הקרינון וקרינון ניתן בטיפולי הפריה חוץ גופיץ ואם את לא בהפריות זה מיותר.
תקבלי מחזור תוך יום יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתנצלת אבל עוד שאלה בבקשה מכםסיון30/12/2010
כרגע אני בהריון מהפרייה , יש לי ילד בן 9 מנישואים קודמים ולפני היה לי הריון שבשבוע 8 הפסיק להתפתח (2 הריונות טיבעיים) הבעיה כרגע הייתה רק זרע.
צילום רחם תקין ביוץ מחזור בזמן הכול ברוך ה'.(אני בת 27)
אני קוראת על בנות שבהריון מהפריה שבלחץ שההריון יהיה מחוץ לרחם
מדוע יש את החשש הזה בהפרייה חוץ גופית? הרי הרופא מחדיר את העוברים ישירות לרחם.
ההכפלות תקינות וטובות עוד שבוע וחצי אולטרסאונד ראשון.האם הכפלות הטובות יכולות לרמוז על תקינות ההריון ?
האם יש סיכוי טוב שיהיה הריון תקין ?(איקסי )
תודה וסליחה על כל ההודעות אני ממש נישענת עליכם !!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתנצלת אבל עוד שאלה בבקשה מכם - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010בהריון חוץ רחמי ההכפלות לא תקינות והבטא עולה לאט ובערכים לא גבוהים.
כאשר מחזירים עוברים לרחם הם עולים לחצוצרה ששם יש חומרים ה"מושכים" אותם היות ושם נוצר העובר ומבלה שלושה ימים וניזון היטב מהסביבה החצוצרתית ואז יורד לרחם ומשתרש.
למזלנו רוב העוברים יחזרו לרחם אך כאשר החצוצרה לא תקינה או עברה דלקת העובר יכול לא לרדת עקב המבנה הלא תקין שנוצר וישתרש בחצוצרה..
כאשר אין בעיה בחצוצרה הוא ירד לרחם.בדרך כלל היות וזה כבר עובר גדון הוא עולה ויורד באותו היום או נתקע כאשר החצוצרה במבנה לא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי אוטרוגסטןמירב30/12/2010
שלום.
אני נמצאת כיום שבוע אחרי החזרת מוקפאים. לפני ההחזרה התחלתי לקחת אוטרוגסטן, ומיד הופיעה לי תחושת צריבה ואי-נוחות. נבדקתי ומצאו שיש לי דלקת בדרכי השתן וטופלתי בזינאט. סיימתי את האנטיביוטיקה שלשום, ועכשיו חזרה תחושת הצריבה. השאלה היא האם יכול להיות שזוהי תופעת לוואי של האוטרוגסטן או שהדלקת חזרה. חשוב לציין שבתרבית נמצא שהחיידק רגיש לזינאט.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי אוטרוגסטן - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010לא מהאוטרוגסטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםמאי30/12/2010
שלום,
התחלתי טיפולי IVF, אני ביום החמישי למחזור מזריקה גונל 150. ההורמונים גורמים לי להרגיש לא טוב. יש מניעה לקחת משככי כאבים בזמן הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מאיה31/12/2010שלום,
התחלתי טיפולי IVF, אני ביום החמישי למחזור מזריקה גונל 150. ההורמונים גורמים לי להרגיש לא טוב (יש לי אנדומטריוזיסס שגורם לי לכאבים). יש מניעה לקחת משככי כאבים בזמן הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה ליטול משככי כאבים
פרופ' אלכס סימון31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםמאי30/12/2010
שלום,
התחלתי טיפולי IVF, אני ביום החמישי למחזור מזריקה גונל 150. ההורמונים גורמים לי להרגיש לא טוב. יש מניעה לקחת משככי כאבים בזמן הטיפולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010אב צריך לבדוק מההסיבה לכאב.אם את מתכוונת שכואב כי זה כאבי הוסת אז כן ואם את חושבת שזה בא אחרי זריקות יש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
יעל01/01/2011יש לי אנדומטריוזיס שגורם לי לכאבים. ייתכן שההורמונים מגבירים את הכאבים הללו (לא זמן הווסת)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011יכול להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת AFCשרה30/12/2010
שלום,
הייתי מעוניינת לדעת מה הבדיקה הזו בודקת וכיצד היא מתבצעת.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת AFC - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010על ידי בדיקת אולטרסאונד בוסת אפשר לספור כמה זקיקים קטנים רואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדנה30/12/2010
הי,
כמה זמן לאחר צילום רחם מותר לקיים יחסי מין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010מתי שאת מרגישה בנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזמון בדיקה
דנה02/01/2011תודה על התשובה.
ברשותך, שאלה נוספת.
קיבלתי מחזור ביום שישי בבוקר, אורכו 5-6 ימים.
האם ניתן לבצע את צילום הרחם ביום 7 של המחזור, דהיינו ביום חמישי בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010אבל קודם לחזור הביתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו תשובה לא מקצועית
מאוכזבת02/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדווקא תשובה מאוד משעשעת
אנונימית02/01/2011ואני בעד כל הומור בתוך התהליך הקשה שכולנו עוברות :-)
[בפורום. לא הייתי רוצה שרופא שלי יגיד לי את זה פנים מול פנים, כי שם היתה יכולה להיות בכך חציית גבול לא נעימה]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזו תשובה לא מקצועית - תגובה
פרופ` דוד בידר02/01/2011דוקא עניתי לך מאוד בסדר. אין שום מניעה מיחסים אחרי צילום אלא שלפעמים יש כאבים או דימום וזה לא נוח. כך שלא ברורה לי תגובתך מה עוד שאת התשובה היה בכלל צריך לתת לך הרופא שביצע הצילום ואם כבר שאלת ונענית במלוא המקצועיות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוברים חלשיםשרון30/12/2010
שלום רב,
עברתי החזרה של 3 עוברים טריים. הרופא אמר שאחד מהעוברים יפה והשניים האחרים פחות טובים.
אני מבינה שפחות טובים זה אומר שסיכויי ההיקלטות שלהם יותר נמוכים.
אבל מה זה אומר שהם פחות טובים? האם זה אומר שהם התחלקו פחות פעמים?איך מחליטים מי טוב ומי פחות, מה הקריטריונים?
תודה חמה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים חלשים - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010פחות תאים ויותר שברים של התאים.
במקום שיהיה עובר בן 8 תאים 3 ימים אחרי שאיבה מתפתח עובר עם 5 תאים ועוד 2 תאים שבורים במקום להיות עגולים ויפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפראמיל והריוןשרון30/12/2010
שלום,
אני בת 35 לאחר 9 הזרעות ו-3 ivf. לאחרונה עקב קושי תפקודי התחלתי לקחת ציפראמיל בהמלצת רופאת המשפחה. יש לציין שעוזר לי מאד.
שאלותי:
1. האם הציפראמיל מזיק במהלך הטיפולים?
2. האם אסור לקחת במהלך ההריון?
3. אני כמה ימים לאחר החזרה ומתלבטת אם להמשיך או לא. אני לא רוצה להפסיק כי הציפראמיל מאד עזר לי אך מצד שני האם זה מזיק בסיטואציה הזו?
תודה חמה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפראמיל והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010לא מזיק ואפשר לקחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפראמיל והריון - תגובה - תגובה
פרופ' אלכס סימון01/01/2011הייתי מוסיף שיש להודיע לרופא הילדים לאחר הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים:חסויה30/12/2010
היום במעקב זקיק 18 מ"מ...
אסטרדיול - 770
פרוגסטרון: 2.5
lh - 7
תוך כמה זמן ביוץ טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים: - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010אני משער עוד יומיים-שלושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאריאל30/12/2010
מה הסיבה שלא לא מומלץ לקיים יחסי מין כשבוע לאחר ההחזרה?
האם מספר התעטשויות שהיו לי ביום ההחזרה יכולים לפגוע בסיכויים לקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה - תגובה
פרופ` דוד בידר31/12/2010מי אמר שאסור לקיים יחסים, זה שטויות .
אין בעיה גם להתעטש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםאני30/12/2010
שלום,
הייתי היום בU/S ונראתה רירית רחם 6 מ"מ. וכן, מספר זקיקים מעל 16 (שאחד מהם היה הכי גדול-21)
אמרו לי שהשאיבה כנראה תתבצע ביום ראשון .
האם רירית הרחם לא דקה מדי???
שאלתי לגבי לדחות את הטיפול ביום ונאמר לי שאני אאבד חלק מהזקיקים הגדולים אם אדחה..
אך אם הטיפול היה יוצא בשבת, היו דוחים בכל מקרה ,לא??..
מה דעתכם??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם - תגובה
פרופ` דוד בידר30/12/2010בזקיקים מעל ל16 מ"מ אפשרי לשאוב והאם לשאוב או לא זה תלוי מאוד בבדיקות דם.
אם הרירית 6 מ"מ ולא עברמ שום פעולה קודמת ברחם זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי כימי?מרב30/12/2010
אני אחרי הריון כימי הבטא מלפני שבוע היתה 70 והיום שבוע אחרי שהפסקתי תמיכה הופיע לי דימום האם הדימום הוא וסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי כימי? - תגובה
פרופ` דוד בידר30/12/2010קרוב לודאי ויש לוודא שהבטא שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בהזרקת אוביטרל-דחוףאני30/12/2010
לרופאים היקרים שלום,
מחר- יום ו' 31/12 בשעה 11:00 אני צריכה לעבור שאיבה.
הרופא הנחה אותי להזריק אוביטרל אתמול או יותר נכון היום לפנות בוקר בשעה 01:00
קרה לי מה שלא קרה לי מעולם- נרדמתי ולא שמעתי את השעון ולבסוף התעוררתי רק בסביבות 02:45 ומיד הזרקתי אוביטרל.
האם איחור של שעה ו-45 דק' בהזרקת האוביטרל יכול להיות קריטי?
לפי מה שקראתי לאחר הזרקת ה-HCG משך הזמן האופטימלי להבשלת הביציות הוא 32-36 שעות. מכיוון שהזרקתי ב-02:45 והשאיבה מחר ב-11:00 אני עדיין עומדת בטווח הזה. האם זה בסדר, או שזה עלול לפגום בתוצאות השאיבה?
אשמח לעזרתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בהזרקת אוביטרל-דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר30/12/2010לא קריטי ולא יפגע בשאיבה.
אפשר לשאוב 32 שעות אחרי ההזרקה של האוביטרל וד ל38 שעות אחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)