מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי טיפול כושל?ורד31/12/2010
שלום רופאים יקרים
היום זה יום 11 מיום ההחזרה.
אסטרדיול- 105
פרוגסטרון- 44.3
בטא 5>
1 אני מבינה שתשובה שלילית וטיפול נכשל?
2 מה מעידות תוצאות אסטרדיול ופרוגסטרון בשלב זה?
האם תקינות?
3 האם עלי להפסיק את קרינון?
4 מחזורים סדירים בד"כ.כל 28 יום.מתי להערכתכם אני אמורה לקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי טיפול כושל? - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010המלצתי תמיד לבצע ביום 14 להחזרה. משום מה המטופלות הוהגות להפחית עוד יום ועוד יום כדי לבצע את הבטא.
היות ובוצע ביום 11 ההחלטה להפסיק טיפול יכולה להיות מוטעית.
ביום א חזי על הבדיקה, אם שלילית הפסיקי טיפול והמתיני למחזור. זה יופיע כעבור 2-3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון-שאלה נוספת ברשותך
ורד31/12/2010ראשית תודה רבה על התשובה המפורטת.
שנית,היות וראיתי שלילי הרי שאת התמיכה למעשה כבר הפסקתי.
היום זה היום הראשון ללא תמיכה (קרינון)
האם להערכתך עלי לשוב ולקחת את הקרינון עד יום א'?עד שאעזה שוב בדיקה?
וזאת למרות התוצאות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכאות לטיפולי פוריותאביטל31/12/2010
אני אמא לשתי בנות מדהימות. לאחר כחמש שנים החלטנו להרחיב את המשפחה ובשנה האחרונה היו שני ניסיונות כושלים של הריון ולשווא - האחד; הריון לא תקין ובעקבותיו גרידה, הניסיון השני היה הריון חצוצרתי. אני מבקשת להימנע מהריון חצוצרתי נוסף ומכישלון נוסף ומבקשת לדעת מה אני צריכה לעשות כדי להיות זכאית להפרייה חוץ גופית.
השנה האחרונה היתה מלאה בבכי ועצבות שהרי ההריונות הראשונים הגיעו ללא כל קושי אם-כן, מה מונע עכשיו את התהליך הטבעי והתקין?
תודה על סבלנותכם ותשובתכם.
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאות לטיפולי פוריות - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010א. לא בהכרח את צריכה טיפולי הפריה.
ב. פני למרפאת פוריות להמשך טיפול. לזה את זכאית. משם בצעי מה שמומלץ לך עלידי הרופא.
ג. אם תזדקקי בכלל להפרית מבחנה, הביטוחים המשלימים מכסים לפחות חלק מהטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי הצלחה להפריית מבחנהניקה31/12/2010
קראתי באתר מאמר שאומר שרצוי לכל זוג לערוך בירור לגבי אחוזי הצלחה של יחידות ההפריה החוץ גופית השונות, על מנת לבחור היכן לעשות זאת.
1. מהם אחוזי ההצלחה באופן כללי בארץ?
2. איך אני משיגה נתונים סטיסטיים על יחידות ההפריה השונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי הצלחה להפריית מבחנה - תגובה
פרופ' שחר קול31/12/2010אין מידע.
הגורם החשוב ביותר המשפיע על אחוזי ההצלחה הוא תמהיל המטופלות.
למשל - יחידה שרוב המטופלות בה הן בנות מעל 43 שנים תציג תוצאות עלובות.
יחידה שרוב המטופלות בה בנות עד 30 תציג תוצאות מצוינות.
לכן קשה מאוד, ואף בלתי אפשרי, להשוות בין היחידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלידומיד בזרע של הפרטנרנועה31/12/2010
שלום
בעלי לוקח תרופה שמכילה תלידומיד.
הבנתי שהחומר הזה יכול לפגוע בצורה קשה בעובר אם האמא נוטלת את החומר בזמן הניסיון להיכנס להיריון.
האם זה יכול לפגוע בעובר גם אם הבעל לוקחת את התרופה בזמן הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלידומיד בזרע של הפרטנר - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010אין מידע על השפעת טלידומיד על הזרע או הריונות שנוצרו מתאי זרע חשופים לטלידומיד.
על כן ההמלצות בדרך כלל להקפיא זרע לפני שימוש בטלידומיד, להשתמש בקונדום למנוע הריון, לא להיות תורם דם או תורם זרע
ניראה לי כי פרטים יותר מדוייקים ותשובה מעודכנת יותר תוכלי לקבל אם תיפני למכון לטרטולוגיה בהנהלתו של פרופ' אשר אור נוי
או
אסף הרופא - הריופון פרופ' מתי ברקוביץ' 08-9779309
בילינסון פרופ' מרלוב או ברכה שטהל 03-9377474 03-9376911
המכון הטרטולוגי המרכז הארצי של ייעוץ טרטולוגי - משרד הבריאות א'-ה' 09:00-15:00 02-6243669 02-6243663 פקס 02-6241328
רמב"ם מרכז הרעלות ד"ר בן טור 04-8541900 04-8542725* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן מאוד !
נועה01/01/2011התקשרתי באותו יום ונורא הפחידו אותי.
דיברתי עם שני רופאים, התשובות היו חד משמעיות, אמרו שזה מאוד מסוכן לעובר אם בזמן הניסיונות לכניסה להיריון הגבר נוטל את התרופה , לא רק האישה.
ביום ראשון אני הולכת לקבל עוד פרטים.
אני מאוד כועסת על בעלי בעניין הזה דרך אגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים להריון לאחר IVFטלטל31/12/2010
אנחנו לאחר הפרייה. כעת אני נוטלת אסטרופם 2 מ"ג פעמיים ביום,ואנדומטרין 2 ביום.
כחצי שעה לאחר נטילת האסטרופם יש לי צרבת ואני לוקחת טאמס.
3 ימים לאחר ההפרייה התחילו לי בחילות מהבוקר שממשיכות להם לאורך כל היום עד הערב, ובלילה יש לי תאבון.....מוגבר מאוד!
בנוסף, החזה שלי מאוד כואב וגדוש,וביום השמיני מההפרייה שמתי לב כי הפטמות נעשו כהות ממש.
השאלה שלי אם האסטרופם והאנדומטרין גורמים לשינויים אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים להריון לאחר IVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010אומנם התרופות יכולות להיות אחראיות לתופעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לפני השאיבהאני31/12/2010
שלום,
אני יודעת שממולץ לא לקיים יחסי מין יומיים-שלושה לפני השאיבה.
אך יצא כך שהיום זה שבוע מאז שקיימנו יחסי מין פעם אחרונה ויש לנו עוד יומיים לשאיבה!!
האם העובדה שחיכנו הרבה זמן פוגעת באיכות הזרע? ואם כן,
האם אנחנו צריכים לעשות היום , למרות שזה יומיים לפני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף 3-7 ימים
רפי31/12/20109 ימים זה יותר מידי אבל אם הזרע שלו תקין אז אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא תהיה כל בעיה!
פרופ' אלכס סימון31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאלימור31/12/2010
שלום,
אני לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים.
בדיקת בטא ראשונה ביום חמישי שעבר 130 לאחר שלושה ימים ביום ראשון 350 ושוב אתמול יום חמישי לאחר ארבעה ימים 900 האם תקין?
נאמר לי שכל יומיים הבטא אמורה להכפיל עצמה האם התוצאה לא נמוכה מדי? והאים כדאי לחזור שוב על הבדיקה ביום ראשון?
תודה רבה וסוף שבוע נפלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010כדאי לחזור על הבדיקה. ההכפלה אינה תורה מסיני. אלא הערכה בלבד.
כאשר בתא תגיע ל 1500 - צריך לראות שקית הריון. לכן הוסיפי לבדקה גם בדיקת על קול (לאלו ששאלו בעבר על= אולטרא קול=סאונד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימיכל31/12/2010
שלום,
הייתי מעוניינת לדעת האם הפרופיל ההורמונלי שלי תקין, עד שאגיע לרופא יש זמן ובנתיים אני קצת מודאגת כיוון שלפי מה שאני ראיתי חלק מהערכים נמוכים מידי, אם זה נכון מה זה אומר? אני בעלת שחלות פוליציסטיות., אשמח לתשובה, סוף שבוע נעים.
להלן התוצאות:
יש בדיקות שטרם בוצעו
ESTRADIOL(E2) 91.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 6.00 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 1.40 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.60 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 334.00 M/UL ( 70.00- 630.00) (...*.....)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TESTOSTERONE 1.00 NMOL/L ( 0.30- 3.80) (.*.......)
TSH 2.24 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (...*.....)
DHEA SO4 טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010הפרופיל תקין ואינו תומך מבחינה מעבדתית בפוליציסטית. אולם יש נשים עם שחלות פוליציסטיות שהפרופיל שלהן תקין. ההגדרה של פוליציסטיות מבוססת על מחזור לא סדיר, סימנים של פעילות הורמון זכרי מוגברת (אקנה, שעור יתר, עור שומני), מראה אופיני בעל קול של השחלות, פרופיל הורמונים לא תקין. די בשניים מהממצאים על מנת להגדיר פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה נדחית וFSH גבוהמתחילה מהתחלה31/12/2010
אני בת 34 בקרוב, בשבוע 9+2 גיליתי לתדהמתי שהעובר שלי ללא דופק ומתאים לשבוע 6+4 בערך, כלומר כיומיים לאחר שראינו דופק הוא פסק להתפתח.
ההריון הוא הריון IVF לאור FSH גבוה מאד (17.8)
ההריון הקודם היה IUI והיה הטרוטופי- נכרתה חצוצרה.
יש לי עוד 2 מוקפאים ורציתי להתייעץ:
1. האם כדאי להחזיר את המוקפאים כעת או להתחיל טיפול חדש? חשבתי שבגלל שהFSH כ"כ גבוה ולהבנתי זה נתון שרק מחמיר כל הזמן אולי כדאי שלא לבזבז זמן - אם המוקפאים ייקלטו לא אנסה טיפול בשנה + הקרובה...מה דעתך?
2. האם ייתכן שההריון לא התפתח עקב איכות הביצית שלי? בטיפול נשאבו 5 ביציות וכל החמש הופרו, הוחזרו שניים והוקפאו שניים. אחד נוסף משום מה לא הלך להקפאה בסוף.
3. האם יש דרך כלשהי- רפואית או אלטרנטיבית שבה אוכל לנסות להוריד את ערכי הFSH?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה נדחית וFSH גבוה - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/20101. החזרת טריים תמיד מוצלחת יותר מקפואים. היות והיו לך מוקפאים אני מניח כי למרות בדיקת הדם של FSH השחלות מגיבות לא רע. אם יתאפשר לך שאיבה נוספת אזי זה מה שהייתי ממליץ אולם יש קופות חולים שלא מתירות טיפול חדש ללא שימוש בכל המוקפאים. לפחות כך זה בירושלים.
2. הפלות מתרחשות ב- 20% מההריונות כולל אלו של IVF. רובן אומנם בגלל איכות ביציות.
3. על המטופלות להבין כי FSH גבוה אינו, איני חוזר ואומר, אינו סיבה לבעיה בביציות בשחלה. הוא התוצאה הנובעת מבעיה בביציות. הורדת רמת FSH לא פותרת את הבעיה. אם החלה תגייס טוב יותר זקיקים אזי תיפקודה משתפר וכתוצאה רמת FSH תרד. האם אפשר לשפר תפקוד שחלה? קשה. אולם יש ההולכים לרפואה אלטרנטיבית, יש הוסיפים הורמון גדילה לטיפול ויש הנוטלות DHEA בכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול, מבקשת לשתף אותך בהרגשה...הריון31/12/2010
בטא 45 (ביום ה- 13 מההחזרה) הוכפלה ל- 93 (אחרי יומיים)
שמעתי לא פעם אחת (פה, מד"ר בידר, מאחות באלישע ומאוד מישהי) שהבטא אומנם הוכפלה אך מאוד מאוד נמוכה. וזה טיפה מדאיג.
מאז שאמרו לי את זה אני לא רגועה כל כך - מרגישה קצת עצב.
עד כדי כך עלי להתבאס ולא לבנות על הריון.? כולם אומרים לי לא לשמוח בגלל שזה נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר קול, מבקשת לשתף אותך בהרגשה... - תגובה
פרופ' שחר קול31/12/2010שמחים כאשר חוזרים הביתה מבית החולים עם ילד בריא.
עד אז - אופטימיות זהירה ומאופקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחחחחחחחח צודק...
הריון31/12/2010נמתין ליום שלישי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולכיציןאורן31/12/2010
שלום רב,
אני גבר כבן 31, נוטל באופן קבוע תרופה בשם קולכיצין במינון 0.5 מ"ג פעמיים ביום. שמעתי כי קיים סיכוי ששימוש ממושך בתרופה זו עלול לגורם לפגיעה בתאי הזרע. האם זה נכון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר fmf.? גם אני נוטלת קולכיצין
הריון31/12/2010אני נוטלת קולכצין בגלל אף אם אף וגם אחי.
בתל השומר אומרים שאין פגיעה כתוצאה מהכדורים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולכיצין - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010הדעות של המומחים חלוקות מפני שפגיעה בזרע יכולה להתרחש לאורך החיים מסיבות שונות ואין הוכחה ישירה בבני אדם שכולכיצין פוגע בזרע. גברים הנוטלים כולכיצין לאורך זמן לא בהכח מבטאים בעית פוריות.
אני, מתוך נסיוני, איני רואה בנטילת כולכיצין סיבה לבעיית זרע אולם אני יודע כי אחרים יחלקו עלי.
אם אתה מסתדר טוב עם אנגלית הרי לך מאמר מסכם על ידי רופאה מהדסה
http://humrep.oxfordjournals.org/content/13/2/360.full.pdf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופסיה
אורן02/01/2011מה לגבי שימוש ממושך בפרופסיה? (כדור 1 מ"ג פעם ביום)
בברכה,
אורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחיה30/12/2010
רופאים נכבדים
בת 31 - הזרעה ראשונה נכשלה וביצעתי הזרעה שניה החודש בימי שני ושלישי שעבר - אתמול והיום יש לי כאבים בצד ימין של הבטן שמאד מציקים לי - זה משהו שמציק לי - האם קורים דברים כאלה אחרי הזרעה או יש משהו לא בסדר - מודאגת.
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010איני רואה בכך בעיה מלבד שזה מציק. יתכן והשחלה באותו צד מוגדלת מעט לאחר הביוץ. איני חושב שזה קשור להזרעה עצמה אלא לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיסאנונימית30/12/2010
שבוע אחרי החזרה ראשונה, בת 40. יש מניעה ללכת לשיעורי פילאטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פילאטיס - תגובה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010אם אין הדבר כרוך במאמץ גופני- אז אפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת במים חמיםשרה30/12/2010
האם יש מגבלה להתקלח במים חמים (יותר מן הממוצע) אחרי טיפול פוריות?
(הזרעה או החזרת עוברים) כמובן שלא מדובר באמבטיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בכך בעיה
פרופ' אלכס סימון31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםשרון30/12/2010
הי,
אני בטיפול של החזרת מוקפאים על בסיס ביוץ טבעי.
היום אני ביום ה- 15, הביוץ התרחש אתמול, הבדיקות של הבוקר: e2=356, פרוגסטרון=7 , הרופא אמר כי ההחזרה תתבצע ביום ראשון בערב, מה שאומר שזה יהיה 4 ימים אחרי הביוץ. העוברים הוקפאו ביום השלישי שלהם, האם זה בסדר להחזיר את העוברים יום אחרי, היום ה-3 נופל ביום שבת ולכן זה נדחה ביום.
האם הטיפול עלול לא להצליח בגלל שההחזרה היא יום אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר, רובנו נוהגים כך
פרופ' אלכס סימון31/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)