מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- menorrhagiamony07/11/2010
מה הדרך הכי טובה לעצור או למנוע דימום פרווירא פרימולות נור דופאסתון ואם
אפשר לדעת מיונים מקובלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר menorrhagia - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010לכולם פעילות דומה. את כולם לוקחים פעמים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותmony07/11/2010
אם אפשר לדעת מה נותן תוצאות יותר טובות כרינון או אינדומיתרין או אותרוגיסתאן איך קובעים איזה לתת ? האם דופאסתון נותן תוצאות טובות במניעת הפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010אין שום הוכחה שלאחד מהתכשירים יש יתרון על האחרים. כל רופא נותן את התכשיר שעדיף עליו. ויש גם שיקול של נוחיות - לצשל כמה פעמים צריך לשים את התכשיר ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס LH FSH שהשתנה אחרי לידהשירי07/11/2010
שלום רב,
לאחר 10 שנים של נטילת גלולות, רציתי להיכנס להריון והמחזור לא הגיע בעצמו, בבדיקות הורמונליות של היום ה-3 למחזור (שהגיע עם זירוז של פרימולוט נור) LH18 FSH5.3 . איקקלומין - הריון תאומים - לידה (שיהיו בריאים בני שנתיים עוד מעט).
הנקתי 10 חודשים, ולאחר מכן כשהמחזור שוב לא הגיע התחלתי ליטול גלולות. הגלולות לא עשו לי טוב מבחינה נפשית והחלטתי על דעת עצמי להפסיק. מאז אני פתאום מקבלת מחזור כל חודש (לא ממש סדיר אבל בין 25-35 ימים). הרופאה שלחה לבדיקה הורמונלית וביום השלישי למחזור הערכים LH11.6 FSH6.3.
בשנה הקרובה אני מניחה שארצה שוב להרות, האם סביר שהפעם אוכל להסתדר ללא תמיכה הורמונלית? עדיין יש פער אבל הוא ממש הצטמצם וגם - לראשונה בחיי (מלבד כמה חודשים בגיל 13 :-) ) אני מקבלת מחזור בלי גלולות.
מה המשמעות? הלידה שינתה את פני הדברים?
שבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס LH FSH שהשתנה אחרי לידה - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010יתכן שהמחזור שלך השתנה. סביר יותר שאחרי הדיכוי הממושךלידה - הנקה -גלולות , יש מחזור פחות או יותר סדיר לכמה חודשים , כמו שקורה הרבה פעמים במצב הזה , שלאט לאט יחזור למתכונתו הלא סדירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחבל... כבר קיוויתי
שירי08/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהבהריון06/11/2010
1. האם צריך להיות דימום כלשהו מס' ימים אחרי ההחזרה ?
2. האם אי דימום מעיד על הריון / לא?
3. האם יש סימנים כלשהם שאמורים להיות אחרי ההחזרה שמעידים שיש או אין הריון????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010אפשר שיהיה דימום ואפשר שלא. אין לזה משמעות מבחינת הסיכוי להריון. אין סימנים מקדימים להריון. צריך לחכות בסבלנות לבדיקת הדם להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי הזרקת דקקפטילשלומית06/11/2010
היום לאחר הזרקת דקקפטיל היה לי דימום והתקשות באיזור ההזרקה (לעולם לא קרה לי קודם לכן). כמו כן בעת הכנסת המחט חשתי כאב חזק מזה שאני חשה בדרך כלל.
האם זה אומר שהייתה בעייה בהזרקה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום אחרי הזרקת דקקפטיל - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010לא הייתה בעיה. הצלחת לפגוע במקרה בסיב עצב תחושתי . מלבד אי הנוחות אין לזה שום משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה + הזרעהמודאגת06/11/2010
החודש לא לקחתי אקאקלומין בגלל ציסטה בגודל 36/35 מ"מ
אבל כן הזרקתי אוביטרל והיתה לי הזרעה למחרת, אחרי זקיק 21 מ"מ ועובי רירית 8 מ"מ
אני נוטלת במקביל פרוגינובה
האם הציסטה תפריע להיקלט החודש?
נ.ב. אני גם אחרי צילום רחם שהייתה בו חצוצרה סתומה שנפתחה בעקבות ההזרקה של החומר ניגוד.
אשמח לדעתכם
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה + הזרעה - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010אם מתפתח זקיק יפה והרירית טובה , הציסטה לא תפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר בשבוע 6 להריוןשי לי06/11/2010
ערב טוב,
בהריון לאחר החזרת עוברים. 16 יום לאחר ההחזרה, בטא 1500.
מרגישה בשעות הערב דקירות קלות בצד שמאל בבטן התחתונה, וכן הצטברות של נוזלים בבטן העליונה (תופעה שקרתה לי בעבר בעת גירוי יתר קל).
האם צריך ללכת להיבדק? האם מסכן את ההריון?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר בשבוע 6 להריון - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010אם יש חשד לגרוי יתר של השחלות , צריך בהחלט להבדק. אגב את בשבוע 5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתשרה06/11/2010
אני כ-10 ימים אחרי החזרה. לא קיבלתי אוביטרל כלל אלא דקפטטיל. האם בשלב זה ניתן לזהות הריון בבדיקות רגישות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה ביתית - תגובה
ד''ר דוד ישי07/11/2010לא. תמתיני ליום ה 12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות מנדנדותרינה06/11/2010
שלום
אנחנו כבר חמש שנים מנסים לכנס להריון , אחרי הרבה הרבה מחזורי טיפול IVF , אני בת 41 , יש לי כמה שאלות :
1. לפני תחילת הטיפולים נכנסתי להיריון ועשינו הפסקת היריון בשבוע 30, אז לא קבלתי את הזריקה המתאימה לבעלי דם מסוג A מינוס כי קבלתי אותה חודש וחצי לפני ההפסקה עקב בדיקת (אולי מי שפיר), האם הייתי צריכה לקבל את הזריקה עוד פעם אחרי הפסקת ההיריון?
2. אחרי החזרת העוברים אני תמיד מרגישה גירוי יתר אבל אחרי 7-9 ימים מהחזרה פתאום אני חוזרת להרגיש טוב מאוד, רגילה לכל דבר, האם זה אומר שההשתרשות לא התרחשה או שזה הפסיק באמצע או מה זה יכול להיות?
3. בהיריון ראשון שלי לפני שש שנים קרה בדיוק במחזור הבא אחרי צילום הרחם, האם בדיקת צילום הרחם היתה השפעה ועזרה להיקלטות ההיריון?
מאוד חשוב לי לקבל תשובות על כל אחת מהשאלות , כי הם מנדנדות לי בראש כבר שנים?
תודה רבה לכם על העבודה היפה שלכם התומכת בנו ומחזקת אותנו
אנו צריכות את זה הרבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מנדנדות - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/20101. לא
2. אין השתרשות, ולא מתחיל הריון.
3. הבדיקה סייעה להשגת הריון כנראה ע"י סילוק חסימות חלקיות מהחצוצרות, אך לא השפיעה על איכות הביציות, העוברים, ועל סיכויי ההשרשה ברחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםשירה06/11/2010
ווסת אחרונה היתה ב14.10 לפני שבוע הופיע דימום שנמשך כיומיים והרופא אמר לי להגיע ביום ה10 להכין את הרחם להחזרה יש לי 17 מוקפאים 3 כבר הפכו לבלסטו אני מפחדת שזה לא היה מחזור ואז יחזירו את העוברים שלא בזמן והטיפול יכשל......האם יש ממה לחשוש ? ומה זה אומר בלסטו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010ההחלטה על החזרת העוברים תלויה בבדיקות דם וא.ס.
רק אם משתכנעים שהתנאים מיטבים להחזרה - מבצעים את ההליך.
בלסטו - שלב התפתחות העובר המושג 5 - 6 ימים לאחר ההפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוך מול קצראנונימית06/11/2010
שלום רב,
לקראת טיפול IVF ראשון. יש לי בשבוע הבא פגישה עם הרופא לדון בפרוטוקול, ואני מנסה להבין איזה יתרונות יש (אם בכלל) בפרוטוקול ארוך.
קראתי את החומר הרלבנטי אצלכם במדור שאלות נפוצות, ונראה לי שכל היתרונות הם לכיוון הפרוטוקול הקצר (פחות זמן, שגם רלבנטי בגיל מתקדם וגם נשמע לי נוח יותר מבחינת הטרטור וימי הזריקות והמתח הנפשי), ואתם מציינים שהמחקרים החדשים ביותר לא מראים שום הבדל משמעותי בקליטת הריון.
למרות זאת, הבנתי שכמעט תמיד מתחילים בפרוטוקול ארוך. למה?
והאם אוכל לבקש מהרופא לנסות דווקא פרוטוקול קצר קודם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול ארוך מול קצר - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010הבחירה בפרוטוקול הארוך נובעת מהנטייה הברורה והמובנת לשמרנות, והיצמדות לרוטינה שעבדה כה טוב עד כה.
אפשר לבקש, אך זה נושא רגיש, ולפעמים עדיף ללכת עם מה שהרופא ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנונימית06/11/2010האם לטעמך מבחינה רפואית אין לזה כבר סיבה? האם אתה אישית מתחיל לפעמים / תמיד בפרוטוקול קצר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה. תודה
מישהי07/11/2010האם לטעמך מבחינה רפואית אין כבר סיבה לפרוטוקול ארוך? האם אתה אישית מתחיל לפעמים / תמיד בפרוטוקול קצר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיתוי בדיקת FSHעפרי06/11/2010
תחילת וסת 5.11.10 יום ו' אחה"צ - דימום קל קל. שבת(היום) דימום רגיל. מתי ממליץ לבצע בדיקות פרופיל הורמונלי (FSH ובני דודיו..) בראשון בבוקר או בשני בבוקר? אילו בדיקות נוספות מלבד פרוגסטרון ואסטרדיול???
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיתוי בדיקת FSH - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010ראשון.
הרכב הפרופיל: השאלה מה רוצים לבדוק.
אם רק רזרבה שחלתית אפשר להסתפק באסטרדיול ו - FSH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא בשלותטל06/11/2010
לחברתי נשאבו 9 ביציות. למחרת התקשרו לאמר לה שאין הפריות כיוון שהביציות לא היו בשלות ונשאבו לפני הזמן. גודל הזקיקים לפני השאיבה היה מ17- 21 מ"מ. איך ייתכן דבר כזה?
יש מצב של ביציות צעירות מדיי גם בגדלים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות לא בשלות - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010כנראה מדובר על בעיה בסיסית באיכות הביציות שכן הזקיקים נשאבו בזמן הנכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לבגר אותם
שולמית07/11/2010בחוץ כמו בשיטת ivm ולאחר מכן להפרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותמודאגת06/11/2010
שלום רב,
אתמול אחה"צ שאבו לי 5 ביציות בתהליך הפריה ראשון.
זאת לאחר מספר נסיונות כושלים של הזרעה.
בדיקת זרע של בעלי מראה איכות ירודה של הזרע וגילי הוא 37.
היום אמרו לי שעדיין הביציות לא נקלטו ויש לחכות עד מחר.
האם יתכן שאף ביצית לא תיקלט? מה יכולה להיות הסיבה לכך? אחרי כמה זמן ביצית נקלטת? מה הפתרון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010אם הביציות בשלות יש סיכוי טוב מאוד להשגת הפריות תקינות.
את ההפריות רואים למחרת השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר וסיכוי להריוןבהריון06/11/2010
האם גירוי יתר מעלה את הסיכוי להריון אחרי החזרה??
אני קוראת שהרבה בנות אומרות שגירוי יתר מעלה את הסיכויים להריון
האם נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר וסיכוי להריון - תגובה
פרופ' שחר קול06/11/2010לא, אך גירוי יתר מוחמר מאוד אם מושג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)