מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חלוקת תאים של עובראני04/11/2010
שלום
רציתי להבין מה ההבדל בין עובר שהתחלק לשני תאים לבין עובר לשלושה תאים לפני שהוקפאו? וגם למי יש סיכויי יותר להיקלט ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת תאים של עובר - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010אין הבדל. עובר בו 48 שעות יכול להיות עם 2-4 תאים. האיכות נקבעת ע"י מדדים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי צילום רחםמודאגת04/11/2010
בוצע לי צילום רחם.
בצילום ראו חצוצרה ימין סתומה.
הזריקו שוב מזרק שלם שפתחה לבסוף את הסתימה.
1. האם זה מה שגרם לי לא להיקלט להריון כ-5 חודשים להריון שני שלי?
2. יש לי כמה ימים אחרי ביוץ כאבים חזקים בצד ימין האם זה קשור לסתימה שהתגלתה?
המון תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת יקרה
חסויה04/11/2010אני מקווה שלא מפריע לך שאני כותבת לך, אני בדיוק באותו מצב כמו שלך, 5 חודשים לא מצליחה וגם אצלי הריון שני, ואני הופניתי לצילום רחם, רציתי לדעת בבקשה אם באמת זה כל כך כואב, והאם לקחת משהו לפני??...בהצלחה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
מודאגת04/11/2010השד לא נורא בכלל.
נכון זה לא נעים אבל ציפיתי ליותר
הככנה לפני לא הכי נעימה אבל זה בסדר גמור, כמו בביקור אצל הרופא,
היטוי שטיות...
מה שכן כואב זה ההזרקה של החומר (היוד)
לי מאוד כאב אבל המזל שהכאב הוא שתי שניות
השאר לא נורא בכלל
וגם אחרי הרגשתי מצויין...
לקחתי לפני טיפות אופטלגין
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
אחת04/11/2010היום עברתי צילום רחם אצל ד"ר טוגנדרייך. בכלל לא נורא. אי-נעימות וזהו. ממש לא כאב כמו שחלק מתארות. ד"ר טוגנדרייך ממש מקצועי ונחמד ומאוד מומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לתשובתם של הרופאים
מודאגת04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי צילום רחם - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/20101. יתכן , אבל אם החצוצרה השניה תקינה לחלוטין הסבירות לכך נמוכה.
2. לא נראה לי שיש קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בבקשהליאת04/11/2010
האם נטילת תרופת וירמוקס נגד תולעים גורמת לפעמים להקדמת הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור בבקשה - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010לא נראה לי שיש לורמוקס השפעה כל שהיא על המחזור הויסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 10 זקיקים - ל ivf ראשון...?מוקפאים יפים04/11/2010
תוצאות בדיקת דם טרם הגיעו, אך באולטרא סאונד ראו 10 זקיקים שמתפתחים מצויין (הרופא אמר שככל הנראה ישאבו 10פלוס מינוס).
זה ivf ראשון שלי , אנחנו עם בעיית זרע בלבד (לא בעיה רצינית, תנועה בינונית וריכוז קצת נמוך). השאיבה תהיהי ביום שלישי.
מה זה אומר? האם זה חיובי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה , תשובה...
מוקפאים יפים04/11/2010הרופא ראה 10 זקיקים שמתפתחים יפה.
ובבדיקת הדם יצא LH-0.6, E2-2469 , PROGESTRON-2.1
אז מה זה אומר???????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות בדיקת דם 2לירז04/11/2010
דוקטור יקר שלום רב .
בתאריך 20.10.10 עברתי הזרעה ראשונה , וביום שלישי ה2.11 עשיתי בדיקת דם ראשונה להריון ויצא 22.
היום 9.11 עשיתי בדיקה שניה והתוצאה 43 האם הכל תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןצאות בדיקת דם 2 - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010אני מניח שהתכוונת ל 4/11. כן זו עליה טובה ברמת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הריון דחוווף!!!
לירז05/11/2010בפעם הראשונה יבבדיקת דם ,צא לי 22 בטא,ובבדיקה לאחר יומיים יצא לי 43 בטא האם זה תקין?ההזרעה הייתה ב 20.10 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקת הריון דחוווף!!! - תגובה
ד''ר דוד ישי05/11/2010תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה למדואגתסיוון04/11/2010
בשבוע 6 עשיתי US נצפה דופק עוברי תקין
אחרי שבוע נצפה דופן עוברי איטי בלי גדילה משמעותית בעובר
אחרי שבוע אותו דבר
מה עושים הלאה
מה הסיכוי שימשיך תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה למדואגת - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010אין מה לעשות ואם ההריון לא תקין הטבע דואג בדרך כלל להפסיק אותו ואחר כך לנסות שוב.
עצם העובדה שהרית זה מה שחשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לגסטוןגלית04/11/2010
שלום רב,
מאחר ואני מטופלת בבי"ח ציבורי ולא כ"כ מקבלת מענה לשאלה,
אשמח לדעת האם שמעתם על התחליף המיוצר במעבדות הסופרפארם
והאם אתם ממליצים על השימוש בו,או שיש לכם פתרון אחר?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לגסטון - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010לא צריך זריקות. יש לשים כדורים או גל לנרתיק זה הרבה יותר יעיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפרייהעדי04/11/2010
שלום
ב18.10.10 עברתי שאיבה של 10 ביציות, ב21.10.10 הוחזרו 2 עוברים. לקראת סוף השבוע הרגשתי מעין צביתות בשחלות ("כאב" סביר). ביום ראשון31.10 גיליתי כתם (צבע נס קפה :) וכשאני מנגבת יש קצת דם קרוש, חום. (ללא דימום כמו וסת).
ביום שני 1.11.10 התחילו דימומים וכאבים בבטן תחתונה, הרגשה כמו וסת רגילה. ב03.11.11 הלכתי לבבצע בדיקת היריון והתקבל ערך בטא 44.1. לפי תשובת רופא מטפל זה מעיד על היריון (או לפחות התחלה שלו), אני לא רוצה לפתח ציפיות שווא, אבל זה הגיוני שנוצר היריון למרות הדימום? כי לפי מה שקראתי זה יכול להיות הפסקת היריון :(
מחכה לתשובה, תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
עדי04/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר הפרייה - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010כן . זה בהחלט אפשרי שלמרות הדימום יתפתח הריון תקין לחלוטין. תעקבי אחר עליית הבטא . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקריםמקווה שתדעו לענות לי...מאיה03/11/2010
שלום
לפני 3 שנים חליתי בסרטן בבלוטת התריס מסוג פפילרי.
כרתו לי את בלוטת תריס ואני נוטלת אלתרוקסין מינון 600 מק"ג לשבוע.
להלן תוצאות בדיקת דם:
TSH 0.92
T3 4.2
T4 18
תרגלובולין תחת אלתרוקסין 1.65 (מדיד ואין לי נוגדנים)
האם לאור תוצאות בדיקות הדם ניתן להכנס להריון?או שצריך לשנות מינון אלתרוקסין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים יקריםמקווה שתדעו לענות לי... - תגובה
פרופ' שחר קול04/11/2010אפשר להרות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וזרעה- בבקשה דחוףטל03/11/2010
שלום,
החודש התחלתי טיפולי פוריות . מחזור אחרון- 24.10.10. הזרקתי גונל אף 8 ימים החל מהיום השלישי. היום אחר הצהריים הזרקתי אוביטרל ומחר בבוקר צפויה הזרעה.
הבנתי שהביוץ מתחיל 36 שעות לאחר ההזרקה. זה לא מוקדם לבצע הזרעה מחר בבוקר. אני אמורה לטבול במקווה רק ביום שני הבא כך שלא אקיים יחסים עד אז. האם ניתן לבקש הזרעה נוספת מחרתיים כדי להגדיל סיכוי?הביוץ מתחיל מיד לאחר האוביטרל או רק לאחר 36שעות? לא מובן לי.
אני קצת לחוצה ומבולבלת אודה על תשובה מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל וזרעה- בבקשה דחוף - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010כמה שאני יודע מבחינה הלכתית אסור לעשות הזרעה לפני המקווה.
בכל אופן זה בסדר לבצע הזרעה מחר היות והזרע יחזיק מעמד עד הביוץ אך אפשר הזרעה גם מחרתיים זה יכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 8 נשאבו 4 הופרו מתוך 7 תקיניםבהריון03/11/2010
אז קיבלתי טלפון משמח בבוקר..
מחר ההחזרה
מתה מפחד !
האם אני צריכה להכין את עצמי לקראת ההחזרה?
איך להתנהג אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 8 נשאבו 4 הופרו מתוך 7 תקינים - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010אין הכנה מיוחדת ויש להתנהג רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בגודל זקיק 14 מ"מ??ליהי03/11/2010
שלום
אני נמצאת במעקב ביוץ מזה מספר חודשים. המחזור אינו סדיר אך מופיע תמיד
ביוץ בטווח של 16-20 יום מהיום הראשון של המחזור. בד"כ כאשר הזקיק מגיע ל-20מ"מ.
החודש ביום 13 נראה זקיק 10 מ"מ, וביום 17 הזקיק גדל ל-14 מ"מ אך גם נראה
מעט נוזל באגן. הרופא אמר שייתכן והתרחש ביוץ יום קודם לכן בשל גדילה מהירה של הזקיק. בבדיקת ביוץ ביתית (אשר תמיד מדייקת אצלי) ראיתי פס די חזק ביום ה-16 למחזור ובבוקר היום ה-17 אך לא הגיע לגוון פס הביקורת ונעלם בערב היום ה-17 למחזור.
שאלתי- האם ייתכן שהביצית פקעה את הזקיק בהיותה 14 מ"מ גודל?
האם זה נחשב לביוץ והאם ביצית כזו יכולה להיות מופרית?
(פרופיל הורמונלי וצילום רחם תקינים, כאמור ביוץ תקין בכל חודש)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק כדי לדעת
חסויה04/11/2010אז ראית בבדיקת ביוץ שני פסים או שלא ראית?, כי לי היה משהו דומה, הבדיקה לא הראתה, ובמעקב זקיקים אמרו שהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמעט
ליהי04/11/2010ראיתי שהפס השני מאוד התחזק אבל לא הגיע לרמת פס הביקורת כמו בד"כ....
בינתיים הזקיק גדל ל-17 מ"מ אך כנראה שהוא דולף ולא בטוח שיש שם ביצית, נמצא נוזל חופשי...כנראה היה ניסיון ביוץ ללא הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת אבל...
דורית04/11/2010אולי יש לך רחם אחורי במקרה?
לי תמיד יש מעט נוזל בדוגלס ללא קשר לביוץ - בכל בדיקות האולטרסאונד שביצעתי היה מעט נוזל. טכנאית האוטרסאונד הסבירה לי כי היא רואה את התופעה אצל נשים רבות בעלות רחם אחורי ואין זה מעיד על ביוץ. לפני שקיבלתי ממנה הסבר, חשב הרופא שאז הייתי אצלו ולא היה מומחה פוריות כי אני מבייצת בזקיק בגודל 16 מ"מ בגלל שנראה בשלב זה מעט נוזל בדוגלס והסביר שזה לא אידיאלי... כשהוספתי בדיקות דם (פרוגסטרון ואסטרדיול) לבקשתי, הסתבר כמובן שבכלל לא בייצתי. המשכתי מעקב עם בדיקות דם ואולטרסאונד במקביל ובאמת הסתבר שאני מבייצת בזקיק 20 מ"מ והנוזל בדוגלס קיים תמיד ואין לו משמעות בשלבים שלפני הביוץ.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, הרחם הוא קדמי
ליהי04/11/2010ובד"כ אין לי נוזל לפני ביוץ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ בגודל זקיק 14 מ"מ?? - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010הכל אפשרי , אבל הסבירות שהזקיק בקע בגודל של 14 מ"מ הוא נמוך מאד וכך גם הסבירות שביצית תהיה בשלה בשלב כ"כ מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונההילית03/11/2010
שלום, אני בת 35. FSH נע בין 13 ל-18, בעלי עם בעיית זרע. אני אחרי הפריה ראשונה. נשאבו 2 ביציות. הוחזרה ביצית אחת. אתמול עשיתי בדיקת דם. תוצאה : בטא 0 . תגובת הרופא היתה מוזרה לגבי התוצאה. מדוע? מה זה אומר?
דבר שני שרציתי לשאול: האם לא כדאי לעשות הפריה שנייה על הביצית הטבעית שלי, ללא הורמונים?
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה ראשונה - תגובה
פרופ' שחר קול04/11/2010בטא 0 - אין הריון.
אם גירוי השחלות לא מפיק ביציות, אין טעם בו, ויש לשקול מחזור "טבעי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיטת גת גורןאפרתי03/11/2010
שיטת גת גורן לבעלי שלא מיצר זרע למרות שהיה בעבר מאות אלפים ללא תנועה ועכשוי הפסיק כל הבדעקות תקינות , הורמונים , גנטיקה , ואפילוו עבר ניתוח פיופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת גת גורן - תגובה
פרופ` דוד בידר04/11/2010האם את מתכוונת לשיטה שבה זורקים קריש על מנת לחסום הוריד של האשך?
אם לזה את מתכוונת זה שטויות.
אם לבעלך היה בעבר זרע לא ברור לי מדוע שלא יהיה לו או שנוציא זרע בשאיבה
צריך כמובן לעבור ברור מה קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסו כבר
אפרתי04/11/2010ניסו כבר בשאיבה ולא מצאו, וגם עבר ניתוח ביובסיה או מה שנקרה הוצאת חתך מהאשך בשביל לחפש בו ולא מצאו ושלחו את הרקמה למעבדה בשביל לבדוק אותה ומצאו שהיא תקינה אבל לא מיצרת זרע, אנחנו נסחטנו מרוב שהלכנו למומחים ולאף אחד אין הסבר משכניע אלה לגת גורן שאמר לנו שהטמפ' של האשכים היא 37 וזה אסור והרעלים מכליות יורדות לאשכים וזה מה שמעלה את הטמפ' וצריך הסגור את הורידים האלה דרך צינתור. נא דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מקפיצה
אפרתי10/11/2010נא דעתכך כי חשוב לי . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסו כבר - תגובה
פרופ` דוד בידר10/11/2010זה לא יעיל והוא מציעה את הפעולה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפרתי
נטלי04/02/2011גם אני ובעלי החנו אצל ד"ר גת והוא אמר לנו אותו דבר , הסיפור שלנו כמו שלכם .
אם יש משהו שעבר והניתוח והתחיל לייצר זרע אני מודה אם תשלחו הודעה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק או שאיבה?לי03/11/2010
רופאים יקרים שלום,
אני בשבוע 6+6 - נצפה שק הריון עם שק חלמון מוגדל , (1.5 ס"מ)
ללא קוטב עוברי.
אין דימום.
- הומלץ על שאיבה, כמובן בהרדמה מלאה. הרופא אמר שזההליך שבשלב זה ינקה את המקום הכי טוב, ללא גרוד בדפנות (כיוון שאין עובר) ואוכל לנסות להרות במהרה שוב.
שלל טיפול בציטוטק כיוון שההסתברות להדבקויות לאחר מכן ושלא הכל ייצא- גבוהה.
- רופא אחר המליץ על טיפול בציטוטק.
אשמח לשמוע את דעתכם.
אני בת 37 + 1,
עברתי גרידה לפני חצי שנה בשבוע 10 עקב הדבקות ראשונית בCMV .
כך שקשה לי הרעיון של התערבות כירורגית שוב, אך אם באמת הרווח גדול יותר, אעשה זאת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציטוטק או שאיבה? - תגובה
ד''ר דוד ישי04/11/2010לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות ואין לאף אחת עדיפות ברורה . לכן שתיהן באות בחשבון והאישה צריכה לבחור.
לגרידה יתרון בכך שבפעולה של כמה דקות מסתיים כל התהליך. החיסרון הוא שצריך לעבור הרדמה מלאה ולהחדיר מכשיר לתוך החלל מה שעלול לגרום , גם אם בשכיחות נמוכה , זיהום או פגיעה בצואר הרחם או ברחם עצמו.
לציטוטק יתרון בכך שהוא מונע , בד"כ , את הצורך בהרדמה ובשימוש במיכשור. החיסרון הוא בכך שהתהליך של התרוקנות הרחם ארוך יותר ודורש מעקב של אולטרסאונד ומעקב בטא כדי לאשר שהא הושלם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)