מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צריכה תשובה לפני כניסת השבת- תודה!חסויה15/10/2010
אני ניכנסת לשבוע 12 מטיפולי IVF. הרופה נתן לי טיפול של פרוגסטרון(במינון של 400 מל' בוקר וערב).עד איזה שבוע אני צריכה לקחת פרוגסטרון והאם זה קריטי אם לא אקח עד יום ראשון לקבלת מרשם מחודש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה תשובה לפני כניסת השבת- תודה! - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010יש לברר עם הרופא הסיבה לטיפול.
אם רק כ"תמיכה" לאחר IVF - אפשר להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץחסויה15/10/2010
40 או 48 שעות אורך הביוץ מזריקת האוביטרל?ואם אפשרי להיכנס להריון גם אחרי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010הביצית חורגת אחרי 36-40 מזריקה והביצית בדרך כלל נשארת יממה בחצוצרה [אם היא מגיעה לשם.]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאנה15/10/2010
שלום רב,
אני עושה מעקב זקיקים בעקבות שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר.
בבדיקה לפני שלושה ימים היה זקיק 8 ממ ורירית 4 מ"מ.
בבדיקה היום- זקיק 12 מ"מ ורירית 5-6 מ"מ.
האם הגדילה תקינה, האם אפשר לדעת מתי אמור להיות ביוץ? לאיזה ימים בחודש הגדלים האלו מתאימים?
תודה רבה לכם על העזרה, שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010הגדילה בסדר . הביוץ קורה בזקיקים סביב ה 20. העליה בערך כ מ"מ ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - בבקשהאור15/10/2010
היום בבוקר (יום שישי) עשיתי בדיקת דם במסגרת מעקב זקיקים לקראת הזרעה,
להלן התוצאות:
E2- 782
progesteron - קטן מ 0.8
LH - 7.4
מתי צפוי הביוץ?
האם הזרעה ביום ראשון אחה"צ תהייה אפקטיבית?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
אור15/10/2010יש זקיק בגודל 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף - בבקשה - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010יום ראשון נראה סביר.
מציע לחזור על בדיקת הדם ביום א, כדי לוודא.
אולי יתאים גם ביום שני???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןיעל15/10/2010
איך מחשבים גיל הריון אם הביוץ היה ביום ה- 10 למחזור? לקחת שבועיים לאחור מתאריך הביוץ, או ע"פ תאריך וסת אחרונה? (זה יוצא הפרש של ארבעה ימים)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010שבועיים לאחור מהביוץ או שזמן הביוץ זה שבועיים הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של פיורגון ואוביטרלנטליה15/10/2010
שלום.
לפני שבוע סיימתי הזרקות פיורגון ואוביטרל.
מאז חשה תופעות קלות של בחילה, בעיות עיקול, רגישות בבטן תחתונה וחזה.
האם תופעות אלה נמנים בין תופעות לוואי של התרופות הנ''ל?
האם עלי לעדכן את הרופא המטפל לקראת הסבב הבא?
תודה מראש
נטליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של פיורגון ואוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010זה בדרך כלל עניין של גירוי שחלתי. זה תלוי מה רמות ההורמונים שהיו בזמן ההזרקה וכמה זקיקים היו.
אם היו יותר מידי יש לרדת במינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימהאיילה15/10/2010
שלום לכם,
אחרי טיפולי IVF אני בהריון.
לפי החישוב זה שבוע חמישי ויומיים. אתמול לראשונה התחלתי לסבול מעט מקשיים בנשימה בעיקר במיטה.
אני טיפוס אלרגי מטבעי ואובחן אצלי אסטמה אלרגית לפני כמה שנים (אך סובלת מהתקף לעתים נדירות).
האם ניתן להשתמש בדיסק שיש לי? האם זה בטוח?
אודה לכם על התשובה.
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010בהריון אסטמה יכולה להתגבר.
אני לא יודע מה זה דיסק אך תרוםות נגד אסטמה מותרות בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריוןגילי15/10/2010
בוקר טוב, האם ייתכן שהגוף "מזהה" היריון עוד לפני עליית הבטא? 11 יום לאחר הזרעה החזה כואב ונפוח (זה לא קורה לי לפני מחזור), אבל מתוכננת בדיקת בטא רק מחרתיים. כן, ברור שאעשה אותה ורק אז אדע אבל תהיתי האם לפעמים תחושות הגוף מקדימות את הבטא? אולי בגלל פרוג'סטרון גבוה? רוב תודות!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון - תגובה
פרופ` דוד בידר15/10/2010זה עקב הורמונים ויכול להיות גם עקב הריון כי בהריון ההורמונים ממשיכים לעלות אך בכל מקרה את כבר יכולה לעשות בדיקה.
זה לא שהגוף מזהה משהוא , זה הורמונים שעולים וגורמים לתופעה אך לא תמיד יש גם הריון אך עדיף כך כי אם לא היה זה היה פחות טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי זריקות והזרעהשרית15/10/2010
אנו מנסים למעלה משנה להיכנס להריון. אני בת 33 ובן זוגי בן 40
בבדיקות שעשינו לשנינו יש בעיה והרופא המליץ על זריקות והזרעה
הבעיה היא שבן זוגי נשוי בתהליכי גירושין ארוכים
האם יאשרו לנו את הטיפול? במידה ולא האם טיפול באופן פרטי "יחסוך" מאיתנו אישורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי זריקות והזרעה - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010הדרך שאני מכיר היא פניה לבית המשפט ולבקש אישור לשימוש בזרע בן הזוג למרות היותו עדיין נשוי ומתוקף היותך "ידועה בציבור" שלו. לפחות זה מה שהיינו מבקשים בהדסה על מנת לקיים את תקנות משרד הבריאות ולא לסבך את בית המוסד בטענות משפטיות העלולות לצוץ במקרה של הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףחסויה15/10/2010
יום רביעי בערב הזרקתי אוביטרל במקום יום חמישי טעיתי ביום מי הביוץ ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010לאיזו מטרה הביוץ? הזרעה - אין בעיה. לטיפול הפריה חוץ גופית - בעייתי וצריך לדווח ליחידה.
באופן עקרוני הקדמת את הביוץ ב-24 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אוביטרל וביוץ טבעימוקפאים יפים15/10/2010
היי, יש לי שאלה בבקשה...
הזרעה שנייה על בסיס ביוץ טבעי (שתמיד מדוייק) הכל תקין אצלי בבדיקות.
בתאריך 11.10 ביצעתי בדיקת דם ויצא פרוגלסטרון <1.20 , LH 8.0 ,ESTRADIOL 307
ואולטרא סאונד - ראו זקיק מוביל בגודל 16 בצד שמאל.
יום למחרת ב- 8 בבוקר הזרקנו אוביטרל בבטן, לפי המלצת הרופאה.
וב-13.10 וב 14.10 עשינו השבחה והזרעה.
מתי לדעתכם התרחש הביוץ? האם אני עדיין בביוץ כרגע??
:) זה הטיפולהאחרון לפני ivf באילשע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקת אוביטרל וביוץ טבעי - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010הביוץ התרחש ב-14/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, למה עושים...
מוקפאים יפים16/10/2010אם כך, הביוץ היה התחיל ביום חמישי (הזריקה אוביטרל הייתה בשלישי) אז למה עשו לי השבחה והזרעה לפני הביוץ, ביום רביעי וחמישי ולא בחמישי ושישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך, למה עושים... - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/10/2010אולי הרופא אינו משוכנע כמוני בתזמון הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתית שליליתקרן14/10/2010
בדיקת הריון ביתית 13 ימים לאחר הזרעה יצאה שלילית.
האם יש טעם לפנות למרפאה לצורך עריכת בדיקת דם, או שניתן פשוט להפסיק את הטיפול התרופתי (אסטרופם ונרות endometrin), כדי לקבל וסת ?
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית שלילית - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010אני תמיד מעדיף בדיקת דם. המתיני לאיחור יום או יומיים ובצעי בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12שלומית14/10/2010
האם אפשר לקחת B12 במקביל לחומצה פולית וטיפולי IVF ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר B12 - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010בוודאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורדים מורחבים באשך שמאללי14/10/2010
היי,
אנו מטופלים מזה שנה עברנו צילום רחם, בדיקת זרע ושני הזרעות.
אתמול נבדק בעלי ונמצא כי באשך שמאל יש ורדים מורחבים.
החודש התחלתי טיפול עם פיוריגון ובע"ה בשבוע הבא יבוצע שוב השבחה והזרעה האם ההשפעה של טיפול זה יכול להגדיל את הסיכוי להרות?
האם ורדים מורחבים (ברמה קלה ) יכולים להשפיע על איכות הזרע?
אשמח לתשובה :)
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורדים מורחבים באשך שמאל - תגובה
פרופ' אלכס סימון15/10/2010לורידים מורחבים יש השפעה על איכות הזרע אולם כפי שציינת חשובה מידת ההרחבה. יש רבים עם ורידים מורחבים ללא השפעה על הזרע שלהם, גם במקרה של הרחבה קשה. אחרים במקרים של הרחבה בינותי קשה, הדבר משפיע על הזרע. כדאי להבדק על מנת להחליט אם הוריקוצלה משפיע. טיפול בהזרעה בהחלט משפר את סיכויי ההריון. הרי מרכזים את הזרע התקין ומניחים אותו בתוך הרחם הריכוז גבוה יותר ממה שקורה בטבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמורן14/10/2010
שלום, ביום א הקרוב ב"ה השאיבה יש לי שחלות פוליסטיות +ציסטה ורציתי לדעת מה הסיכויים להיקלט בהפריה, האם זה בהרדמה מלאה? יש מצב שיחזירו את הביציות יותר משלושה ימים אחרי השאיבה? תוצאות הדם :
האחרונות שלי הןPROGESTERONE 4.4
E2 3100
LH 4.6 מישהו מבין מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה ראשונה - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010הסיכויים טובים ככל שאת צעירה.
השאיבה בהרדמה מלאה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)