מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי?חסויה11/10/2010
בת 35, אמא לילדה בת שנתיים, מנסים להרות בשנית וזה לוקח זמן...יש ביוצים סדירים, בדקתי גם במעקב זקיקים וגם רמת פרוגסטרון בדם לאחר ביוץ הכל תקין....האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי? אף פעם לא ביצעתי... או במידה ואני מבייצת סדיר זה אומר שהפרופיל תקין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי? - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010פרופיל הורמונלי ייתן מידע חשוב לגבי הרזרבה השחלתית שלך, וכן מידע רלוונטי לגבי הורמונים שאינם חלק מציר הביוץ, אך הם חשובים: בעיקר TSH ופרולקטין.
יש כמובן לוודא תקינות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה...קרן11/10/2010
1 האם בשבוע שני להריון מותר לשחות בבריכה?
או עדיף להמנע?
2 האם בשבוע שני להריון מותר לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה... - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/20101. אפשר
2. ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלי...קרן11/10/2010
הזרעה על בסיס מחזור טבעי!!!
יום 13 למחזור= אסטרדיול 800 פרוגסטרון 1.1,זקיק אחד גודל 17 מ"מ
הזרקתי אוביטרל
יום 15 למחזור הזרעה
האם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי... - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וזקיקעינב11/10/2010
שלום,
אני לפני טיפול הפריה,
לקחתי 7 ימים כדורי פרוברה, קיבלתי מחזור כעבור יומיים מסיום הכדור האחרון,
המחזור נמשך 5 ימים.
אתמול היום ה13 למתן זריקת הדקפפטיל היומית ביצעתי US התגלה זקיק גודל 13
פרוגסטרון 2.3
ההנחיה שניתנה לי: להמשיך להזריק עוד 4 ימים חצי דקפפטיל בכל יום ולבוא שוב לUS
האם עוד יש סיכוי בחודש הזה לשאיבה,
אם יש לי זקיק עם הדקפפטיל?
(יש לציין שהסיבה להפריה היא שאנחנו לא מוסברים, ומנסים להרות מעל שנה וחצי. יש לי ילד מהריון ספונטני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל וזקיק - תגובה
ד''ר דוד ישי11/10/2010הזקיק הזה אינו משמעותי. אם הרירית תהיה דקה והאסטרוגן נמוך , תוכלי להתחיל בטיפול ולהגיע לשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינב12/10/2010האם זה הגיוני שאני חולפת על הזמן הטיבעי של הגוף לגיוס הזקיקים,
ויתחיל בהזרקת גונל לקראת הפריה כשבועיים לפני קבלת הוסת הבאה?
(במקום שלושה שבועות לפני)
הטיפול לא אמור להתמזג עם מחזוריות הגוף כך שלקראת היום ה14 למחזור תתבצע השאיבה?,
בהנחיות שקיבלתי אני בעצם אזריק 3 שבועות דקפפטיל בלי להתחיל גיוס זקיקים...
מה הסיכוי להצלחה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד ישי13/10/2010המחזור הטיפולי אינו מקביל למחזור הטבעי. מרגע שהדקפפטיל גורם לדיכוי הורמונלי כל יום הוא טוב להתחלת הטיפול. מרגע הדיכוי , מידת גיוס הזקיקים אינה תלויה ביום התחלת הטיפול אלא מינון התרופה ואיכות השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעין15/10/2010שלום לך,
אני ממשיכה להזריק דקפפטיל כל יום חצי מזרק,
היום זה היום ה18 להזרקת הדקקפטיל (עוד רגע יוצאת מדעתי)
בבדיקת US שהתבצעה היום הזקיק בגודל 22 והרירית שלי 11
האם אתה עדיין חושב שהזקיק הזה לא משמעותי?
האם אין שום סיכוי שבעולם שהוא יבייץ...?
לי נראה שכן, כי אחרת...למה הוא ממשיך לגדול עם דקפפטיל?
אם אם אם הוא כן יבייץ ואני צודקת, ואני מסוג הנשים הנדירות שאולי לא מושפעות מדקפפטיל...
האם הטיפול יבוטל ונחכה למחזור?
האם פרוטוקול קצר ללא דיכוי הוא משהו שהיית ממליץ לי (לפעם הבאה)?
אני מעוניינת בפרוטוקול ללא דיכוי...על הבסיס הטיבעי של הגוף שלי (שהוא תקין).
תודה מראש על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזקיק כבר בגודל 22
מעין15/10/2010שלום לך,
אני ממשיכה להזריק דקפפטיל כל יום חצי מזרק,
היום זה היום ה18 להזרקת הדקקפטיל (עוד רגע יוצאת מדעתי)
בבדיקת US שהתבצעה היום הזקיק בגודל 22 והרירית שלי 11
האם אתה עדיין חושב שהזקיק הזה לא משמעותי?
האם אין שום סיכוי שבעולם שהוא יבייץ...?
לי נראה שכן, כי אחרת...למה הוא ממשיך לגדול עם דקפפטיל?
אם אם אם הוא כן יבייץ ואני צודקת, ואני מסוג הנשים הנדירות שאולי לא מושפעות מדקפפטיל...
האם הטיפול יבוטל ונחכה למחזור?
האם פרוטוקול קצר ללא דיכוי הוא משהו שהיית ממליץ לי (לפעם הבאה)?
אני מעוניינת בפרוטוקול ללא דיכוי...על הבסיס הטיבעי של הגוף שלי (שהוא תקין).
תודה מראש על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםיעל11/10/2010
שלום
למעלה מחודש אני מדממת מאז קבלת הציטוטק, על אף שאין שאריות מזמן. ב-5 ימים האחרונים אני נוטלת פרוליגוטון אבל הדימום התגבר. אתמול הוסיפו לי אסטרופם 1 מ"ג.
מפאת גילי נקבע לי IVF במחזור הקרוב אם ההורמונים תקינים.
האם האסטרופם יכול לשבש את הפרשות ההורמונים הטבעית שלי (או להפריע לטיפול הבא)?
אם אפשר אודה על הסבר קצר לסיבת הדימום המתמשך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010אסטרופם מכיל אסטרוגן שתפקידו לבנות את הרירית. הוא בולם הפרשת FSH ע"י ההיפופיזה.
סיבת הדימום הממושך, גם לאחר מתן פרוגילוטון ואסטרופם, ובנוכחות רחם תקין בא.ס., אינה ברורה. יש לשער שהדימום ייפסק בקרוב.
הטיפול שאת מקבלת לא ישפיע לרעה על מחזור ה - IVF הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון?קרן10/10/2010
הזרעה על בסיס מחזור טבעי!!!
יום 13 למחזור= אסטרדיול 800 פרוגסטרון 1.1,זקיק אחד גודל 17 מ"מ
הזרקתי אוביטרל
יום 15 למחזור הזרעה
האם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון? - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי גרידהעינת10/10/2010
שלום רב, אחרי גרידה בשבוע 9. עברו 7 שבועות ועדיין לא הגיעה ווסת. בדיקת אולטרסאונד לפני 3 שבועות היתה תקינה. בביה"ח נאמר לי כי ווסת אמורה להגיע 4-6 שבועות מהגרידה. 2 שאלות:
1. האם לגשת לאולטרסאונד או שעדיף לבצע בדיקות הורמונליות? אם כן - אילו בדיקות לבקש?
2. לאחר יחסי מין היה דימום (מאוד קל, ללא שום כאבים) - האם יש קשר לגרידה? האם יכול להצביע על משהו חריג?
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי גרידה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010לא צריך שום בדיקות. הוסת צריכה להסתדר.
האם הדימום קשור או זה צריך לענות אחרי בדיקה גינקולוגית.
אני מקווה שלקחו לך לאחרונה משטח צואר רחם.
קרוב לודאי הדימום הקל קשור למצב ההורמונלי שלך וזה לא משהוא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין וגלי חוםתמרה10/10/2010
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים (5/10/10) ומקבלת שני נרות אנדומטרין ביום מזה כשבוע (החל ב 3/10). היום (10/10), כל היום, יש לי תחושות שחם לי בעיקר באזור הצוואר והראש, כמו שמתארים גלי חום, אבל כל הזמן. במדידת חום במהלך היום מדדתי בין 37.0-37.3, אין סימנים אחרים של מחלה כל שהיא.
מה זה יכול להיות? האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של האנדומטרין? לא ראיתי שזה מוזכר בעלון לצרכן. האם עלי לפנות לרופא או להמשיך בטיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין וגלי חום - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010קשה לדעת בדיוק ממה התופעה אך בהחלט יכולה להיות קשורה לטיפול הרפואי.
בשלב זה אין הרבה מה לעשות ויש לחכות לבדיקת ההריון.
דברים כאלה חולפים מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתlili10/10/2010
איזה בית לולים בצפון מומלץ לטיפול? במידה ואני פונה לא באופן פרטי האם יהי רופא שאצלו אני אהיה במעקב או יטפלו בי רופאים שונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010בבתי חולים ציבוריים הטיפול ניתן ע"י צוות ולא ע"י רופא אחד.
בבתי חולים פרטיים (בצפון - אלישע) אפשר לקבל טיפול ע"י רופא פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות...טלי10/10/2010
שלום!
היום מלאו לי 45 שנים ומעולם לא הייתי בהריון...אני מאוד רוצה להרות ורציתי לשאול האם ציסטה בשחלה, ומיומות ברחם הם גורם מונע להריון. רציתי לציין שלפני כחודש וחצי עברתי היסטרוסקופיה עם כריתת פוליפ...
ועוד אשמח לדעת האם בגילי זה לא מאוחר מידי להרות ועוד מבנק הזרע?
אודה לתשובה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות... - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010את יכולה להרות על ידי תרומת זרע וביצית.
לגבי המיומות זה תלוי בגודל ובמיקומן.
אם בהיסטרוסקופיה חלל הרחם נראה תקין אז זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות
טלי16/10/2010תודה לתשובתך!
אז אני מבינה שבגיל 45 למרות שיש לי עדיין וסת, אני יכולה להרות רק מתרומת זרע ותרומת ביצית או שמא ניתן להשתמש בביצית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר16/10/2010רק תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivmמעיין10/10/2010
שלום,
אני מטופלת ב- ivm וביום שלישי בשבוע שעבר ביצעו לי החזרה של 2 עוברים.
אני אמורה לקבל תוצאות ביום שלישי הבא..
רציתי לדעת מהם סיכויי ההצלחה בטיפולים אלו והאם יכולים/צריכים להופיע סימנים להיריון במהלך שבועיים אלו מאז ההחזרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivm - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/20101. הסיכויים טובים אם התקבלו עוברים איכותיים.
2. אין סימני הריון ברורים בימים שעד בדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתlili10/10/2010
מעוניינת לעשות הפריה חוץ גופית ב. מה מומלץ באופן פרטי או דרך קופ"ח ומה המחירים?
מה הסיכונים שיש בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010לגבי סיכונים חפשי באינטרנט.
לגבי רפואה פרטית - לא חייבים, אפשר לבצע הכל דרך המערכות הציבוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקיםלינה10/10/2010
אני בת 39 רווקה שעושה טיפול הפרייה היום היתי בשאיבה של בציות אבל הזקיקים שלי רקים רק נוזלים הגעתי לשאיבה לאחר זריקות של גונן אף וזריקות של מנגון וציטרוטייד ביום האחרוןן קיבלתי אובטרל 250 פעמיים
בצילום הזקיקים היו בגודל של 18 ואני שואלת האם הזקיקים היו רקים זה אומר שאני לא מייצרת יותר ביציות או הטיפול לא היה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ריקים - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010לא כולם מאמינים שיש הגדרה כזו של "זקיקים ריקים". אני מאמין שמדובר או בבעיה טכנית או גרימת ביוץ שלא היתה הולמת. צריך לנסות לשאוב את הזקיקים בגודל של 22 ממ. מנסיוני זה עובד לא רע במקרים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לינה10/10/2010תודה הייתי רוצה לדעת מתי אפשר לראות שאין לאישה בציות יותר
אתה חושב שאם הרופא יחליף לי את טיפול ההורמונלי אז כן היו לי בציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 ודימום?מורן ל10/10/2010
לפני שבועיים וחצי הזרקתי דקפפטיל 3.75, לפני שמונה ימים קיבלתי מחזור (המחזור שלי בין3-4 ימים), כבר יומיים יש לי דימום באת הניגוב ואף בתחתונית למרות שסיימתי כבר מחזור. האם הדימום כתוצאה מהדקפפטיל? מה יכול להיות הדימום הזה אם זה לא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל 3.75 ודימום? - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010בהחלט יכול להיות קשור לדקפפטיל. היות וזה מונע התפתחות זקיקים עצמונית, המחזור הסדיר לא מתפתח. ברגע שיתחילו עם הטיפול ההורמונאלי, זקיקים יגוייסו, האסטראדיול יתחיל לעלות, הדמום יפסק והרירית תתפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!!
מורן ל11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בייתיתאפרת10/10/2010
1 כמה ימים אחרי זריקת אוביטרל ניתן לבצע בדיקה בייתית להריון?
2 כמה ימים אחרי ההזרעה ניתן לבצע בדיקת הריון בייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בייתית - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010לשתי השאלות התשובה היא שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)