מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש סיכוי להריון?קרן10/10/2010
הזרעה על בסיס מחזור טבעי!!!
יום 13 למחזור= אסטרדיול 800 פרוגסטרון 1.1,זקיק אחד גודל 17 מ"מ
הזרקתי אוביטרל
יום 15 למחזור הזרעה
האם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון? - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת אחרי גרידהעינת10/10/2010
שלום רב, אחרי גרידה בשבוע 9. עברו 7 שבועות ועדיין לא הגיעה ווסת. בדיקת אולטרסאונד לפני 3 שבועות היתה תקינה. בביה"ח נאמר לי כי ווסת אמורה להגיע 4-6 שבועות מהגרידה. 2 שאלות:
1. האם לגשת לאולטרסאונד או שעדיף לבצע בדיקות הורמונליות? אם כן - אילו בדיקות לבקש?
2. לאחר יחסי מין היה דימום (מאוד קל, ללא שום כאבים) - האם יש קשר לגרידה? האם יכול להצביע על משהו חריג?
תודה רבה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרי גרידה - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010לא צריך שום בדיקות. הוסת צריכה להסתדר.
האם הדימום קשור או זה צריך לענות אחרי בדיקה גינקולוגית.
אני מקווה שלקחו לך לאחרונה משטח צואר רחם.
קרוב לודאי הדימום הקל קשור למצב ההורמונלי שלך וזה לא משהוא חריג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין וגלי חוםתמרה10/10/2010
שלום,
אני אחרי החזרת עוברים (5/10/10) ומקבלת שני נרות אנדומטרין ביום מזה כשבוע (החל ב 3/10). היום (10/10), כל היום, יש לי תחושות שחם לי בעיקר באזור הצוואר והראש, כמו שמתארים גלי חום, אבל כל הזמן. במדידת חום במהלך היום מדדתי בין 37.0-37.3, אין סימנים אחרים של מחלה כל שהיא.
מה זה יכול להיות? האם זו יכולה להיות תופעת לוואי של האנדומטרין? לא ראיתי שזה מוזכר בעלון לצרכן. האם עלי לפנות לרופא או להמשיך בטיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין וגלי חום - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010קשה לדעת בדיוק ממה התופעה אך בהחלט יכולה להיות קשורה לטיפול הרפואי.
בשלב זה אין הרבה מה לעשות ויש לחכות לבדיקת ההריון.
דברים כאלה חולפים מעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתlili10/10/2010
איזה בית לולים בצפון מומלץ לטיפול? במידה ואני פונה לא באופן פרטי האם יהי רופא שאצלו אני אהיה במעקב או יטפלו בי רופאים שונים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010בבתי חולים ציבוריים הטיפול ניתן ע"י צוות ולא ע"י רופא אחד.
בבתי חולים פרטיים (בצפון - אלישע) אפשר לקבל טיפול ע"י רופא פרטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריות...טלי10/10/2010
שלום!
היום מלאו לי 45 שנים ומעולם לא הייתי בהריון...אני מאוד רוצה להרות ורציתי לשאול האם ציסטה בשחלה, ומיומות ברחם הם גורם מונע להריון. רציתי לציין שלפני כחודש וחצי עברתי היסטרוסקופיה עם כריתת פוליפ...
ועוד אשמח לדעת האם בגילי זה לא מאוחר מידי להרות ועוד מבנק הזרע?
אודה לתשובה,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות... - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010את יכולה להרות על ידי תרומת זרע וביצית.
לגבי המיומות זה תלוי בגודל ובמיקומן.
אם בהיסטרוסקופיה חלל הרחם נראה תקין אז זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות
טלי16/10/2010תודה לתשובתך!
אז אני מבינה שבגיל 45 למרות שיש לי עדיין וסת, אני יכולה להרות רק מתרומת זרע ותרומת ביצית או שמא ניתן להשתמש בביצית שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר16/10/2010רק תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivmמעיין10/10/2010
שלום,
אני מטופלת ב- ivm וביום שלישי בשבוע שעבר ביצעו לי החזרה של 2 עוברים.
אני אמורה לקבל תוצאות ביום שלישי הבא..
רציתי לדעת מהם סיכויי ההצלחה בטיפולים אלו והאם יכולים/צריכים להופיע סימנים להיריון במהלך שבועיים אלו מאז ההחזרה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivm - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/20101. הסיכויים טובים אם התקבלו עוברים איכותיים.
2. אין סימני הריון ברורים בימים שעד בדיקת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה חוץ גופיתlili10/10/2010
מעוניינת לעשות הפריה חוץ גופית ב. מה מומלץ באופן פרטי או דרך קופ"ח ומה המחירים?
מה הסיכונים שיש בה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה חוץ גופית - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010לגבי סיכונים חפשי באינטרנט.
לגבי רפואה פרטית - לא חייבים, אפשר לבצע הכל דרך המערכות הציבוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקיםלינה10/10/2010
אני בת 39 רווקה שעושה טיפול הפרייה היום היתי בשאיבה של בציות אבל הזקיקים שלי רקים רק נוזלים הגעתי לשאיבה לאחר זריקות של גונן אף וזריקות של מנגון וציטרוטייד ביום האחרוןן קיבלתי אובטרל 250 פעמיים
בצילום הזקיקים היו בגודל של 18 ואני שואלת האם הזקיקים היו רקים זה אומר שאני לא מייצרת יותר ביציות או הטיפול לא היה נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ריקים - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010לא כולם מאמינים שיש הגדרה כזו של "זקיקים ריקים". אני מאמין שמדובר או בבעיה טכנית או גרימת ביוץ שלא היתה הולמת. צריך לנסות לשאוב את הזקיקים בגודל של 22 ממ. מנסיוני זה עובד לא רע במקרים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לינה10/10/2010תודה הייתי רוצה לדעת מתי אפשר לראות שאין לאישה בציות יותר
אתה חושב שאם הרופא יחליף לי את טיפול ההורמונלי אז כן היו לי בציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל 3.75 ודימום?מורן ל10/10/2010
לפני שבועיים וחצי הזרקתי דקפפטיל 3.75, לפני שמונה ימים קיבלתי מחזור (המחזור שלי בין3-4 ימים), כבר יומיים יש לי דימום באת הניגוב ואף בתחתונית למרות שסיימתי כבר מחזור. האם הדימום כתוצאה מהדקפפטיל? מה יכול להיות הדימום הזה אם זה לא מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל 3.75 ודימום? - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010בהחלט יכול להיות קשור לדקפפטיל. היות וזה מונע התפתחות זקיקים עצמונית, המחזור הסדיר לא מתפתח. ברגע שיתחילו עם הטיפול ההורמונאלי, זקיקים יגוייסו, האסטראדיול יתחיל לעלות, הדמום יפסק והרירית תתפתח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה!!
מורן ל11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בייתיתאפרת10/10/2010
1 כמה ימים אחרי זריקת אוביטרל ניתן לבצע בדיקה בייתית להריון?
2 כמה ימים אחרי ההזרעה ניתן לבצע בדיקת הריון בייתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בייתית - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010לשתי השאלות התשובה היא שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולרוית10/10/2010
בת 43 אחרי נסיונות רבים של IVF ללא הצלחה, הוחלט ללכת לתרומת ביצית.
שאלותי:
1. האם נכון שמקבלים החזר כספי ממכבי על תרומת ביציות רק פעמיים ?
2. במידה וכך הדבר, חלילה וחס במידה ונכשל גם בתרומת ביציות, יש אפשרות לחזור ל- IVF מביציות שלי (יש לי כמעט בכל שאיבה כ- 9 ביציות).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובתך ד"ר שחר קול
רוית11/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב גדילת הבציותנורית10/10/2010
שלום
במעקב ביציות [ טיפולי IVF ]
1. מה קיציב גדילת הביציות מיום ליום ?
2 האם גדילה של 1 ממ ביום נחשב לתקין ?
3. האם דקא 0.5 ביום משפיעה על קצב גדילת הביציות ?
4 ביצעתי 3 פעמים U.S במהלך 6 ימים ורק היום ראו ביצית בשחלה הימנית 13 ממ
[נצפה רק בשחלה שמאלית ] האם זה הגיוני ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב גדילת הבציות - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/20101. קצב גדילה 1.5-2 ממליום
2. דקה לא משפיע
3. התגובה יחסית ירודה. רואים זאת בדרך כלל בגיל מתקדם כשבשחלות רזרבה נמוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקיאקלומיןמודאגת10/10/2010
שלום רב,
אני ביום ה-6 למחזור
זה הכדור ה-4 כבר (התחלתי ביום ה-3 למחזור)
סיימתי מחזור ביום ה-3 למחזור.
כבר יומיים מיחושים בשחלות והפרשות חומות/דימום חום בניגוב
זה תקין??
מחר אני מתחילה פרוגינובה 2 ליום במשך 12 ימים.
ביום ה-9 אני אצל הרופא למעקב זקיקים
האם הדימום/הפרשות תקין בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לשאול אותה שאלה 3 פעמים????
פרופ' אלכס סימון10/10/2010הקפיצי את השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הערכים המעידים על הריון?ג'יין10/10/2010
פרוגסטרון
אסטרדיול
beta* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הערכים המעידים על הריון? - תגובה
פרופ' אלכס סימון10/10/2010הריון נמדד רק עם HCG - מה שמעל 10 נחשב חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהwell well
ג'יין11/10/2010נראה לי שאני בהריון עם HCG 141 ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנות.. קראו והתחזקו..
ג'יין11/10/2010מקווה שאני נוסכת בטחון באלו מכן שנמצאות בתחילת התהליך...
אני כמעט בת 42 , הזרעה שניה, בלי הורמונים... ואני בהריון ראשון...
אני מורידה את הכובע לפרופסור זיידמן ולכל הצוות במחלקת IVF של תל השומר.
הם פשוט חמים, מקצועיים, אדיבים וענייניים.
גילה/שני/דפנה/ אורית וכל מי שכחתי את שמו..
מומלצים בחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב !!
yaael12/10/2010מאחלת לך הצלחה רבה בהריון, שיעבור בקלות ושיהיה בשעה טובה !!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ליאתי10/10/2010
בת 38 בקרוב
אחרי כמה טיפולים ללא הצלחה אבל זה לאהעיניין
הווסת שלי הוא בין 2-3 ימים,דימום לא רציני בכלל ואחר
כך איזה יומיים של הפרשות
אני אחרי 8 ימים של ווסת ועדיין יש לי הפרשות דמיות
האם עלי להעריך כי מדובת בווסת? כי זה לא קורה אצלי בכלל
אין סיכוי להריון. ! לא מטיפול ולא טבעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לי - תגובה
ד''ר דוד ישי10/10/2010קשה לדעת. אבל אם ההפרשות ימשיכו פני לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)