מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- באיזה גודל זקיק מזריקים אובטרל?נורית11/10/2010
היי
בטיפולי IVF
1. באיזה גודל זקיק מזריקים אובטרל
2. באיזה ערך של אסטרוגן מזריקין אובטרל
3. לאחר שמזריקים אוביטרל האם הזקיק ממשיך לגדול
4. לאחר שמזריקים אוביטרל האם רירית הרחם עוד מתעבה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010אוביטרל אפשר להזריק מזקיק של 16מ"מ אך למעשה אנחנו מחכים למספר זקיקים סביב 18-20 ואסטרוגן תלוי במספר הזקיקים.
למשל כל זקיק יתן כ500 יחדות ואם יש 10 זקיקים זה סביב ה18-20 אז בדם יהיה סביב ה5000 אסטרוגנים וכך הלאה.
אם יהיו יותר מדי זקיקים והערכים יעלו מעל 13000 זה בעיה .
לאחר הזרקת האוביטרל הזקיקים יביצו תוך 36-40 שעות והזקיקים יגדלו ויהפכו לגופיף המפריש אסטרוגן ופרוגסטרון על מנת לעבות עוד יותר את הרירית. לוקח לזקיקים נחודש להיספג.
רירת נמדדת עד להפרשת הפרוגסארון וצריכה להיות מעל ל7 מ"מ.כאשר יש הפרשת פרטגסטרון בעקבות הביוץ לא מודדים רירית כי היא מתעבה אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נורית11/10/2010תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופורחסויה11/10/2010
שלום רב,
עקב בעיית זרע אנו נמצאים שוב בטיפולים. אני בת 31. הריון ראשון הושג לפני שנתיים בIVF מספר 2, פרוטוקול ארוך החל מהיום 21 למחזור. (הטיפול הראשון פרוטוקול קצר שהניב ביצית אחת בלבד לעומת 15 בטיפול הארוך).
לפני 3 שבועות התחלתי להזריק דקא0.1 ולפני 4 ימים הוספתי 2 אמפולות של מנופור, כפי שהיה בטיפול שהניב הריון. היום הגעתי למעקב זקיקים והזקיקים עדיין קטנים בשתי השחלות, רירית 7.8 מ"מ והתבקשתי לחזור ביום חמישי. כמובן שבצעתי גם בדיקת דם והרגע התקשרו אלי וביקשו שאני אוסיף עוד אמפולה של מנופור. אני קצת מודאגת מאחר ונראה לי שאין צורך בעוד אמפולה. היום לאחר האולטראסאונד ביקשתי לראות את התיק שלי מהטיפול שהצליח וגם אז 4 ימים לאחר הזרקת המנופור היו זקיקים קטנים וכמה ימים לאחר מכן הם פתאום צמחו והגעתי לשאיבה של 15 בציות ללא גירוי יתר. אני די חוששת שהגדלת המינון דווקא תשפיע לרעה על הטיפול.מה הערך של האסטרדיול שאמור להיות לאחר 4 ימים של הזרקת מנופור + דקא? לי נאמר ששלי נמוך, משהו כמו 79?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010קודם כל אני מקווה שעשית פרופיל הורמונלי ושהוא תקין.
בתגובה של אסטרוגן 79 -זה כאילו לא הזרקת כלום. כלומר למעשה אין תגובה במינון הזה ולכן הייתי מעלה מינון. אם הייתה תשובה , למשל , של500 לא הייתי מעלה מינון. ואני שוב מקווה שההורמונים תקינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל תקין, המשך
חסויה11/10/2010TSH mIU/L 2.64 BD1
Estradiol pmol/L 109.0
Progesterone nmol/L 1.3
FSH mIU/mL 6.1
LH mIU/mL 4.8
Prolactin mIU/L 370.4 25
Testosterone nmol/L 1.63
הפרופיל מלפני חודש וחצי.
האם יש סיכוי שהגוף התעורר מהדיכוי ויפתח זקיקים? יש לי די הרבה, רק שהם קטנים עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופיל תקין, המשך - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010כן , פשוט צריך להתחיל ב112.5
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת
חסויה11/10/2010לא הבנתי\ 112.5? אני מזריקה מנופור, 4 ימים עם 2 אמפולות ועכשיו אמורה להזריק 3 במקום 2\ האם לזה התכוונת, שעם הגדלת המינון השחלות יתעוררו מהדיכוי של הדקא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח מאוד לקבל תשובה, תודה!
חסויה12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שאלה נוספת - תגובה
פרופ` דוד בידר12/10/2010כן.אפ קיבלת 2 יש לעלות ל3.
עדיין לא ציינת מהו הפרופיל ההורמונלי שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור דוד בידר
חסויה12/10/2010המון תודה על התשובות המהירות, יכול להיות שפיספסת את הפרופיל ההורמונאלי שלי ששלחתי אתמול בהמשך לתשובתך הראשונה. להלן הפרופיל שוב, ביום ה 3 לווסת מאוגוסט 2010
בת 31, מחזור סדיר IVF עקב בעית זרע...
TSH mIU/L 2.64
Estradiol pmol/L 109.0
Progesterone nmol/L 1.3
FSH mIU/mL 6.1
LH mIU/mL 4.8
Prolactin mIU/L 370.
Testosterone nmol/L 1.63
מחר יש לי מעקב זקיקים, מקווה שהתגובה השחלתית טובה יותר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור דוד בידר - תגובה
פרופ` דוד בידר12/10/2010הפרופיל בסדר תעלי במינון התרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעקב זקיקים
חסויה13/10/2010יומיים לאחר הגדלת המינון של המנופור משתי אמפולות ל 3 אמפולות (6 ימים של סטימולציה עם דקא 0.1 החל מהיום ה 21 לווסת) ערך ה E2 עלה מ 79 ל 311 ויש בסביבות 10 זקיקים ועובי רירית 12. הפרוגסטרון 0.37
הרופא אמר שאני מגיבה יפה כשראה את ה-א.ס ושיש מספיק זקיקים. האם ה E2 לא נמוך מידי עדיין? מתי צפוייה השאיבה? כששאלתי את הרופא הוא אמר לי: או ראשון או שני או שלישי! ביום שישי מעקב זקיקים שוב, מקווה שעד אז אדע היכן אני עומדת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון -סטימולציה עם מנופור
חסויה13/10/2010= דיקוי עם דקא 0.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות מעקב זקיקים - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2010התגובה בסדר ויש לחכות לזקיקים מעל 16מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוה ?קורן11/10/2010
שלום,
האם תוצאות בדיקות דם ואולטרסאונד מהיום (יום השישי למחזור ,ואחרי 3 ימי ם של 5 מנוגון ללא דיכוי) פרוגסטרון 4.6 ו-e2 560 רירית 4.7 ונצפו זקיקים קטנים בשתי השחלות ושתי ציסטות , אחת בכל שחלה, מעיד על כשלון הטיפול ?
האם הפרוגסטרון לא גבוה מידי לשלב זה
תודה רבה,
קורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון גבוה ? - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010לא.תמשיכי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על טיפולי פוריותאור11/10/2010
אני בת 33 וחצי. יש לי ילד בן שנתיים וחצי. בן זוגי ואני מנסים להרות כבר יותר משנה ללא הצלחה. עשינו הזרעה אחת עם תמיכה הורמונלית אבל לא הושג הריון. כמו כן, עשינו את כל הבדיקות הנחוצות ולא מצאו כל בעיה. עכשיו עברנו לגור בחו"ל לשנתיים הקרובות (אי אפשר לעשות כאן טיפולים כי הרפואה כאן לא מתקדמת כמו בישראל). אנחנו נגיע לארץ אחת לחצי שנה.
שאלתי היא, האם במקרה כזה (שבו ניתן לבצע טיפול כל חצי שנה) לא ממולץ לי לעבור ישר לטיפולי הפריות כדי התוצאה לא תתעכב בכמה שנים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על טיפולי פוריות - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010באיזו ארץ את נמצאת?
באופן כללי היות ולא ברור מדוע את לא מצליחה להרות ומתוך הנחה שלא עברת קיסרי והרית ספונטני כדאי לעבור להפריה חוץ גופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון גונל Fשואלת11/10/2010
שלום.
מצויה בטיפול הורמונלי מזה - 9 חו' (תחילה איאקלומין ובהמשך גונל).
חודש זה, ככל הנראה הזרעה אחרונה לפני מעבר ל- IVF
פרופיל הורמונלי תקין, זרע תקין ככלל מורפולוגיה 4% אולם שאר הנתונים "מפצים")
החודש יום 5 למחזור (אחרי 3 ימי הזרקת גונל 75) רירית 4 מ"מ זקיק אחד 8 מ"מ.
בדיקות דם: E2- 229
פרו'- 4.6
יום 9 למחזור (אחרי 7 ימי הזרקה גונל 75) זקיק אחד 12 מ"מ
דם: E2 832'; פרו'- 4.2
לאור האמור, הומלץ להעלות מינון ליומים הקרובים ל- 112.5 בגונל- האם רצוי, האם ישפר את הבשלת הזקיק לטוב יותר? האם יסייע ביצירת זקיקים נוספים והבשלתם?
או שמא עדיף להישאר במינון הקודם של 75?
אציין כי ככלל במהלך טיפול הורמונלי לא הייתה תגובה של יותר מזקיק 1-2 בשלים במרבית החודשים שהיו מלווים במינון זה של גונל - 75, אחרי מס' ימי הזרקה שנע בין 5- 10 ימים)
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון גונל F - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010אנו מעונינים ב3 עד 4 זקיקים ולכן היה צורך במינון גבוה מהתחלה וזה לפני הפריה.
בכל אופן כדאי בפעם להתחיל הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תוצאות בדיקות
לולה13/10/2010ה-FSH הכי גבוה שלי הוא 24 (כבר ב-2003 הייתה עם FSH שבין 12-14)
יום 6: FSH- 5.7 E2-372 LH- 5.6 PRO- 2.4
יום 7: PRO - 2.2 FSH -6 E2- 488 LH-6.2
יום 8 : FSH 4.3 E2-713 LH-6.3 PRO- 2.1
יום 9 : E2-680 FSH- לא נבדק
באותו יום לקחתי אוביטרל
תודה מראש על תשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הזמן שהקדשת לי
לולה14/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקים ריקיםלולה11/10/2010
שלום אני מטופלת פוריות קרוב ל-3 שנים בת 30 עם ילדה בת 5.5 מהריון טבעי (לאחר 3 שנים של טיפולים)
יש לי בעיית FSH גבוה עד היום עברתי 6 סבבים שבהם פספסו לי את הביוץ ועוד 5 שאיבות כאשר ב- 4 מהם לא היתה ביצית בתוך הזקיק
למרות כל ההורמונים יש לי תמיד זקיק 1
השאלה שלי אם ישנה אפשרות לדעת לפני הדיקור אם יש ביצית התוך הזקיק? והאם לאשה במצבי יש סיכוי להריון טבעי ולא לתרומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים ריקים - תגובה
פרופ` דוד בידר11/10/2010את צריכה לבצע FSH ו E2 בוסת ואז להחליט האם לשאוב. בFSH גבוה מ20 אין לשאוב.
ואם הערכים גבוהים יש צורך בתרומת ביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל הבעיה היא שהזקיקים ריקים
לולה12/10/2010גם שה FSH נמוך החודש למשל הוא ירד איכשהו ל-5 אבל עדיין הזקיק היה ריק
האם קיימת איזו שהיא בדיקה שניתן לגלות אם יש ביצית או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל הבעיה היא שהזקיקים ריקים - תגובה
פרופ` דוד בידר12/10/2010מה הכוונה נמוך? מה ה FSH הכי גבוה שהיה?צריך לבדוק FSH תמיד בנוכחות E2.
מה היה הE2?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם FSH נמוך
לולה13/10/2010ה-FSH הכי גבוה שלי הוא 24 (כבר ב-2003 הייתה עם FSH שבין 12-14)
יום 6: FSH- 5.7 E2-372 LH- 5.6 PRO- 2.4
יום 7: PRO - 2.2 FSH -6 E2- 488 LH-6.2
יום 8 : FSH 4.3 E2-713 LH-6.3 PRO- 2.1
יום 9 : E2-680 FSH- לא נבדק
באותו יום לקחתי אוביטרל
תודה מראש על תשובותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם FSH נמוך - תגובה
פרופ` דוד בידר14/10/2010את צריכה לעבור לתרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן הזרקת הדקא + מנופורחסויה11/10/2010
שלום רב,
עד כמה זה קריטי להזריק את הדקא + מנופר בשעה קבועה? היום אני ביום החמישי של המנופור (19 יום עם דקא,פרוטוקול ארוך מיום ה 21 לווסת). אני בד"כ מזריקה ב22:00 וכל השבוע הזה יש לי אירועים ואוכל להזריק רק בסביבות 23:30 -24:00. האם זה קריטי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הזרקת הדקא + מנופור - תגובה
ד''ר דוד ישי11/10/2010פער כזה אינו קריטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהעדן11/10/2010
שבוע אחרי החזרת 3 עוברים מוקפאים שהיו במצב מצוין
עובי רירית רחם 11
אני כוור כמה ימים עם שיעול ללא חום בעיקר בבוקר האם זה יכול להשפיע על קליטת העוברים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
פרופ' אלכס סימון11/10/2010לא ישפיע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאים יקרים - חייבת את עזרתכםטניה11/10/2010
רופאים יקרים יש לי שאלה חשובה...
אני פוליצסטית
אני התחלתי טיפולי פוריות – עשיתי 2 הזרעות
בראשונה נקלטתי להריון לא תקין שנפל לבד
השנייה נכשלה
לאחר שהמקום בו עשיתי את זה הפסיק לעבוד עם מכבי אני מחכה עכשיו לתור למומחה פוריות החדש (בדצמבר) כך שיצא שאני עושה הפסקה בלי שרציתי
ב21.09 היה לי מחזור אחרי ההזרעה השניה שנכשלה
אני לא הבנתי מה זה הדבר הזה.. אני מקבלת מחזור בדרך כלל אם זה ללא הורמונים אז פעם החודשיים , שלושה..
אתמול – 10.10 כלומר כ20 יום מהמחזור היו לי הפרשות חומות שהפסיקו בסוף היום לבד...
לפני כשבוע מאתמול קיימתי עם בעלי יחסים כל יום ..(ככה יצא במקרה) לא חישבתי , לא בדקתי כלום כי הרי אני רגילה שאני לא מבייצת טביעי כמעט אף פעם
הבוקר החלטתי לבדוק חום השחר ולראות אולי הוא עלה..ואז זה אומר שאולי בייצתי?? אז החום הוא 35.8 (!!!)
שבהריון הלא תקין ואחרי ההורמונים והביוץ שהיה בהזרעות החום היה 36.7-36.8
האם אני יכולה להשיג מסקנה שוודאי לא בייצתי? (לפני כשבוע) מכיוון שחום נמוך?
אם לא, אז מה זה ההפרשות החומות האלה שהיו ועברו??
אשמח לעזרתכם בהקדם
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רופאים יקרים - חייבת את עזרתכם - תגובה
פרופ' אלכס סימון11/10/2010אין להסיק כל מסקנה.
הדרך הטובה ביותר היא לבצע בדיקת פרוגסטרון ואסטרוגן. אז תדעי אם היה ביוץ. לעיתים יש דימום והפרשות כאלו גם ללא ביוץ.
כדאי גם להוסיף לבדיקה שהצעתי - בדיקת בטא להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולאני11/10/2010
שלום רב,
קיבלתי פרוטוקול קצר (אני לפני IVF שלישי):
מנופור 4 אמפולות (סה"כ כמות 40 אמפולות), דקפפטיל 0.1 (סה"כ כמות 2 אמפולות),
אורגלוטרן 1 אמפולה (סה"כ כמות 5 אמפולות), אוביטרל 250 - 1 אמפולה.
שאלתי את האחות מדוע ניתנו גם אורגלוטרן וגם דקפפטיל שהרי הם מבצעים אותה פעולה, היא אמרה שלא מבצעים אותה פעולה - הנחיותיה - להתחיל ביום השני (לאחר בדיקת דם) מנופור, בהמשך להוסיף אורגלוטרן ובסוף לפי ההנחיות - להוסיף דקפפטיל, עד למתן אוביטרל. אני חוששת שנפלה טעות כלשהי ועדיף שתתוקן כעת לפני תחילת הטיפול.
האם זה פרוטוקול נהוג?
לציין, שבהפריות הקודמות - מיעול ביציות ומיעוט הפריות - גם עם ICSI.
תודה רב מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
אני11/10/2010ד"ר קול,
הפניתי השאלה אליך כיוון שאני מטופלת באחת היחידות שבהן אתה עובד. (אינני רופאה, אך לאור נסיון העבר הפרוטוקול לא נראה לי הגיוני, אך יכול להיות שאני טועה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אני12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לענות, קיבלתי כבר תשובה
אני12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי?חסויה11/10/2010
בת 35, אמא לילדה בת שנתיים, מנסים להרות בשנית וזה לוקח זמן...יש ביוצים סדירים, בדקתי גם במעקב זקיקים וגם רמת פרוגסטרון בדם לאחר ביוץ הכל תקין....האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי? אף פעם לא ביצעתי... או במידה ואני מבייצת סדיר זה אומר שהפרופיל תקין...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש צורך לבצע פרופיל הורמונלי? - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010פרופיל הורמונלי ייתן מידע חשוב לגבי הרזרבה השחלתית שלך, וכן מידע רלוונטי לגבי הורמונים שאינם חלק מציר הביוץ, אך הם חשובים: בעיקר TSH ופרולקטין.
יש כמובן לוודא תקינות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה...קרן11/10/2010
1 האם בשבוע שני להריון מותר לשחות בבריכה?
או עדיף להמנע?
2 האם בשבוע שני להריון מותר לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה... - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/20101. אפשר
2. ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגו עלי...קרן11/10/2010
הזרעה על בסיס מחזור טבעי!!!
יום 13 למחזור= אסטרדיול 800 פרוגסטרון 1.1,זקיק אחד גודל 17 מ"מ
הזרקתי אוביטרל
יום 15 למחזור הזרעה
האם יש סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי... - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וזקיקעינב11/10/2010
שלום,
אני לפני טיפול הפריה,
לקחתי 7 ימים כדורי פרוברה, קיבלתי מחזור כעבור יומיים מסיום הכדור האחרון,
המחזור נמשך 5 ימים.
אתמול היום ה13 למתן זריקת הדקפפטיל היומית ביצעתי US התגלה זקיק גודל 13
פרוגסטרון 2.3
ההנחיה שניתנה לי: להמשיך להזריק עוד 4 ימים חצי דקפפטיל בכל יום ולבוא שוב לUS
האם עוד יש סיכוי בחודש הזה לשאיבה,
אם יש לי זקיק עם הדקפפטיל?
(יש לציין שהסיבה להפריה היא שאנחנו לא מוסברים, ומנסים להרות מעל שנה וחצי. יש לי ילד מהריון ספונטני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל וזקיק - תגובה
ד''ר דוד ישי11/10/2010הזקיק הזה אינו משמעותי. אם הרירית תהיה דקה והאסטרוגן נמוך , תוכלי להתחיל בטיפול ולהגיע לשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינב12/10/2010האם זה הגיוני שאני חולפת על הזמן הטיבעי של הגוף לגיוס הזקיקים,
ויתחיל בהזרקת גונל לקראת הפריה כשבועיים לפני קבלת הוסת הבאה?
(במקום שלושה שבועות לפני)
הטיפול לא אמור להתמזג עם מחזוריות הגוף כך שלקראת היום ה14 למחזור תתבצע השאיבה?,
בהנחיות שקיבלתי אני בעצם אזריק 3 שבועות דקפפטיל בלי להתחיל גיוס זקיקים...
מה הסיכוי להצלחה בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר דוד ישי13/10/2010המחזור הטיפולי אינו מקביל למחזור הטבעי. מרגע שהדקפפטיל גורם לדיכוי הורמונלי כל יום הוא טוב להתחלת הטיפול. מרגע הדיכוי , מידת גיוס הזקיקים אינה תלויה ביום התחלת הטיפול אלא מינון התרופה ואיכות השחלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעין15/10/2010שלום לך,
אני ממשיכה להזריק דקפפטיל כל יום חצי מזרק,
היום זה היום ה18 להזרקת הדקקפטיל (עוד רגע יוצאת מדעתי)
בבדיקת US שהתבצעה היום הזקיק בגודל 22 והרירית שלי 11
האם אתה עדיין חושב שהזקיק הזה לא משמעותי?
האם אין שום סיכוי שבעולם שהוא יבייץ...?
לי נראה שכן, כי אחרת...למה הוא ממשיך לגדול עם דקפפטיל?
אם אם אם הוא כן יבייץ ואני צודקת, ואני מסוג הנשים הנדירות שאולי לא מושפעות מדקפפטיל...
האם הטיפול יבוטל ונחכה למחזור?
האם פרוטוקול קצר ללא דיכוי הוא משהו שהיית ממליץ לי (לפעם הבאה)?
אני מעוניינת בפרוטוקול ללא דיכוי...על הבסיס הטיבעי של הגוף שלי (שהוא תקין).
תודה מראש על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזקיק כבר בגודל 22
מעין15/10/2010שלום לך,
אני ממשיכה להזריק דקפפטיל כל יום חצי מזרק,
היום זה היום ה18 להזרקת הדקקפטיל (עוד רגע יוצאת מדעתי)
בבדיקת US שהתבצעה היום הזקיק בגודל 22 והרירית שלי 11
האם אתה עדיין חושב שהזקיק הזה לא משמעותי?
האם אין שום סיכוי שבעולם שהוא יבייץ...?
לי נראה שכן, כי אחרת...למה הוא ממשיך לגדול עם דקפפטיל?
אם אם אם הוא כן יבייץ ואני צודקת, ואני מסוג הנשים הנדירות שאולי לא מושפעות מדקפפטיל...
האם הטיפול יבוטל ונחכה למחזור?
האם פרוטוקול קצר ללא דיכוי הוא משהו שהיית ממליץ לי (לפעם הבאה)?
אני מעוניינת בפרוטוקול ללא דיכוי...על הבסיס הטיבעי של הגוף שלי (שהוא תקין).
תודה מראש על זמנך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםיעל11/10/2010
שלום
למעלה מחודש אני מדממת מאז קבלת הציטוטק, על אף שאין שאריות מזמן. ב-5 ימים האחרונים אני נוטלת פרוליגוטון אבל הדימום התגבר. אתמול הוסיפו לי אסטרופם 1 מ"ג.
מפאת גילי נקבע לי IVF במחזור הקרוב אם ההורמונים תקינים.
האם האסטרופם יכול לשבש את הפרשות ההורמונים הטבעית שלי (או להפריע לטיפול הבא)?
אם אפשר אודה על הסבר קצר לסיבת הדימום המתמשך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
פרופ' שחר קול11/10/2010אסטרופם מכיל אסטרוגן שתפקידו לבנות את הרירית. הוא בולם הפרשת FSH ע"י ההיפופיזה.
סיבת הדימום הממושך, גם לאחר מתן פרוגילוטון ואסטרופם, ובנוכחות רחם תקין בא.ס., אינה ברורה. יש לשער שהדימום ייפסק בקרוב.
הטיפול שאת מקבלת לא ישפיע לרעה על מחזור ה - IVF הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)