מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוע דילגו עליי פעמיים?נועם09/10/2010
זו הפעם השניה ששאלתי לגבי מחזור שלא הופיע 8 ימים לאחר הפסקת נטילת הפרוורה
בבקשה בקשה אשמח לתגובה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגו עליי פעמיים? - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010יתכן והרחם לא נחשף לאסטרדיול, לכן הרירית לא התעבתה.
רצוי לוודא ע"י בדיקת דם + א.ס.
אם אכן זה המצב - אין טעם בטיפול נוסף עם פרוברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נועם10/10/2010תודה על התגובה
במידה ובדיקת דם תברר שמה שכתבת אכן קרה
האם זה אומר שאוכל להתחיל בסבב נוסף של איקקלומין כבר בחודש הזה? או שאצטרך לקחת אמצאי אחר ע"מ לקבל מחזר (גלולות?)
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפוליםאושר09/10/2010
אני בת 38 עוד חודשיים,יש לי ילדה בת 3 ואני מעוניינת להביא עוד ילדים עשיתי טיפול לפני חצי שנה שנכשל ,אני שואלת אם עדיין לא מאוחר לי הטיפולים. {ivf}
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפולים - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010עדיין לא מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הריון חוץ רחמי בעברליאת09/10/2010
אני לאחר הריון חוץ רחמי שקרה לפני כחצי שנה. חצוצרה ימינית לא נכרתה רק על ידי זריקה לעמסת ההריון. אני בת כמעט 31. לפי ידעתי חצוצרה שמאלית תקינה וכך גם הרחם. האם הסיכוי שלי להרות בהריון תקין עדין טובים למרות שהחצוצרה לא הוצאה רק בזריקה? והאם הקליטה להריון יכולה להקלט בחצוצרה השמאלית בזמן מהיר למרות שמדובר בחצוצרה תקינה? והאם הסיכוי שההריון מחוץ לרחם יחזור קטן והאם הגיל עוזר להשרשה?ממה נגרם בדרך כלל הריון מחוץ לרחם. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר הריון חוץ רחמי בעבר - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010רצוי לוודא תקינות החצוצרות ע"י צילום רחם.
יש סיכוי טוב מאוד להריון נוסף תקין.
אך, יש גם סיכון להריון חוץ רחמי נוסף, לכן חשוב מעקב מסודר כאשר מתחיל הריון.
סיבות להריון חוץ רחמי - בעיה מכאנית או תפקודית של החצוצרה. אם כי, לפעמים לא מוצאים כל סיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה להורמוניםיעל09/10/2010
האם בגיל 40 תגובה טובה למינון נמוך של הורמונים מעידה גם כי איכות הביציות סבירה ביחס לגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להורמונים - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010קיימת קורלציה חיובית בין תגובה שחלתית טובה בגיל 40 לבין הסיכוי להשיג הריון.
אך זה כמובן בממוצע, ולא יכול להעיד ספציפית לגבי איכות ביציות של מטופלת מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני ivf ... שאלהמוקפאים יפים09/10/2010
עברתי צילום רחם ואת כל הבדיקות שצריך - הכל תקין תודה לאל.
בעלי עם זרע מאוד נמוך, מצב הזרע בכלל לא טוב.
אם נעשה ivf (הזרעה אחת ראשונה ואחרונה לפני האיי וי אפ תהיה החודש, בביוץ שאמור להגיע השבוע...זה המלצת הרופאה המטפלת בנו שטוענת שחבל על הזמן והמאמץ להתעסק בהזרעות שמימלא לא יעילות במצב כזה של הזרע)
במה בעצם תלויה הקליטה להיריון? מה עלול להשתבש אם מחזירים עוברים ?
האם ההיקלטות תלוי רק בגודל רירית הרחם? במה היא תלויה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מוקפאים יפים10/10/2010מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
מוקפאים יפים10/10/2010בבקשה תענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני ivf ... שאלה - תגובה
ד''ר דוד ישי10/10/2010הסיכוי להרות , גם כאשר מוחזרים עוברים טובים לרחם וגם כאשר רירית הרחם נראית תקינה הוא 30%-40% . הגורמים המשפיעים רבים . את חלקם אנחנו מכירים ואת חלקם לא ועל רובם אין לנו השפעה. אז קחי את הדברים בפרופורציה והתאזרי בסבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשי09/10/2010
שלום לרופאים.
בת 33 בעלי בן 36 נשואים 3 שני עם בעית זרע עברתי את כל הבדיקות כולל צילום רחם -הכול תקין.
עברנו 6 הזרעות וivf נמצאים לקראת ivf שני.בהזרעות קיבלתי פירוגון במינונים של 50 -75 ונוצרו 2 זקיקים. בטיפול הנוכחי מקבלת מנון של 225-300 וגם נוצרו 2 זקיקים האם ייתכן?
האם יכול להיות שסוג ההורמונים אינו טוב בשבילי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שי09/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיקים - תגובה
פרופ' שחר קול10/10/2010כן, התגובה למינונים אינה לינארית, שכן מדובר על מערכת ביולוגית סבוכה.
קצב הצטרפות הזקיקים הראשוניים למאגר הזקיקים המגיב לגונדוטרופינים אינו קבוע, ולמען האמת, איננו יודעים כלל מה מווסת אותו.
יש להדגיש - כל התרופות לגירוי שחלות מכילות גונדוטרופינים, ולכן אין כאן בעיה של התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור אחרי פרוורהנועם09/10/2010
שלום,
אני אחרי 3 סבבים לא מוצלחים של איקקלומין (בשני היה ביוץ בשלישי לא)
נטלתי פרוורה על מנת לקבל מחזור ולהמשיך בסבב הבא.
עברו 8 ימים מאז הפסקתי את הפרוורה ועדיין לא הופיע וסת!
זה מאוד מדאיג אותי. ממה זה יכול להיות? הרופא יכול לראות אותי רק בשבוע הבא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי הופעת מחזור אחרי פרוורה - תגובה
פרופ` דוד בידר10/10/2010או שתקבלי תוך יום יומיים ראם לא צריך לעשות בדיקות דם לE2 ו פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול - דחוףףףמתן09/10/2010
הודיעו לי אתמול בערב להתחיל לקחת תמיכה כהכנה להחזרת עוברים ביום שני מקייב.
מאתמול התחילו לי בחילות ושילשולים ייתכן שחטפתי וירוס שמסתובב ..
האם יש לדווח? האם יכול ל השתבש קליטת עוברים? מה נכון לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר שחר קול - דחוףףף - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010מצע להמשיך ללא שינוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת פרגנילדנה09/10/2010
שלום רב,
לאחר טיפול בפרוטקול ארוך (דיכויי באמצעות סינרל וגירויי באמצעות מנופור). אתמול עברתי שאיבה בסביבות השעה: 11:00, לצערי התברר כי זריקת הפרגניל (ביום רביעי בשעה: 00:25) לא השפיעה, בהנחייתה של הרופאה שלי הזרקתי לבטן ולא לשריר באמצעות מזרק ומחט של מנופור.
לקראת מחזור טיפול חמישי, חשה תסכול אדיר...
מה הסיבה שיכולה להוביל לתוצאה כזו ?
מה הדרך למנוע זאת לפעם הבאה ?
בברכת שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת פרגניל - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010יש לוודא שאכן הייתה בעיה טכנית ע"י נטילת דם לבטא.
בהמשך - לשקול לעבור לאוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת פרגניל - תוצאת בטא
דנה10/10/2010לצערי הרופאה שלי בחול ואין לי עם מי להתייעץ, הבטא שלי 74, מה לא בסדר אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קיבלתי כבר תשובה מהרופאה שלי
דנה10/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן?מודאגת..09/10/2010
רופאים יקרים,
אני מזריקה כבר כ 6 ימים, 4 ימים 75 ויומיים 112.5 גונאל לקראת הזרעה.
השאלה שלי היא לגבי בעלי. נתוני הזרע שלו לא משהו- ריכוז 15, מורפולוגיה 4 ועכל השאר בגבול התקין.
כמה זמן לפני ההזרעה צריך להתנזר? אנחנו כבר הרבה זמן לא קיימנו יחסים והוא לא מעוניין לעשות זאת עד מועד ההזרעה. האם יש בכך הגיון? האם התנזרות ארוכת טווח לא פוגעת באיכות הזרע??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן? - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010כן התנזרות ממושכת פוגמת בזרע. הטווח המומלץ - סביב 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרי בעברמודאגת מאוד09/10/2010
אני מנסה להיכנס להריון כבר 5 חודשים.
מה הסיכוי שהרחם שלי נפגע עקב ניתוח קיסרי?. ייתכן הדבקויות??
ילדתי תאומים (זהים)בשבוע 40...לפני כ-6 שנים
היום אני בת 35, מתחילה אקיקלומין+פרוגונובה ובהמשך הרופטא ישקול אולי אוביטרל+הזרעה ראשונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי בעבר - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010הסיכוי לפגיעה ברחם הוא קטן, אך יש לשלול חסימה בחצוצרות או הידבקויות באגן.
לגבי שימוש באיקקלומין בנשים מבייצות - ראי
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=7339* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל + דימומיםחסויה09/10/2010
שלום רב,
ביום ה 21 לווסת התחלתי להזריק דקפפטיל 0.1 (פרוטוקול ארוך)ולאחר 9 ימים הופיעה הווסת. בד"כ הווסת שלי נמשכת 5 ימים וכרגע אני עדיין מדממת ואני כבר ביום ה 9 לווסת, האם זה בגלל הדקפפטיל? ( את המנוגון התחלתי להזריק רק ביום חמישי). כמה זמן אמור להימשך הדימום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל + דימומים - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010הדימום ייפסק כאשר רמת האסטרדיול תתחיל לעלות, כבר בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדאיות המשך טיפולים לאור הנתונים:שלומית09/10/2010
בת 40.8 . ללא הריונות קודמים וללא נסיונות קודמים להרות.
ברקע (בעבר): אפנדציט שהתפוצץ, אבסס בשחלה, כריתת שרירן 10 ס"מ.
IVF ראשון נשאבו 15 ביציות הופרו 12 (9 איקסי 3 רגיל).
הוחזרו 2 טריים (8 תאים יום שלישי). ללא הריון.
הוקפאו 4. (בני 7 ו - 6 תאים יום שלישי).
החזרת מוקפאים. כל ה 4 שרדו את ההפשרה ( 7/7 6/7 6/6 5/6 פחות או יותר).
הוחזרו 3 (לבחירתי). ללא הריון.
כל 6 העוברים שהיו ראויים להחזרה נוצרו באיקסי.
לאור דיונים קודמים שראיתי פה בפורום:
1. האם כדאי להמשיך בנסיונות או שהסיכויים קלושים ביותר ?
2. האם כדאי לעשות הפסקה של חודש בין טיפולים גם כאשר לא מדובר בשני טיפולי שאיבה ? כלומר האם כדאי לעשות הפסקה של חודש לפני החזרת מוקפאים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאיות המשך טיפולים לאור הנתונים: - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/20101. כן
2. לא, אפשר רצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ג'יין09/10/2010
מכובדי שלום,
ביום 21.9 עברתי הזרעה. נאמר לי בפורום זה להמתין 16 יום. המתנתי וביום ה- 16 ביצעת בדיקה ביתית שהראתה שאני לא בהריון. המחזור לא מופיע. עברו 19 ימים מההזרעה. (יש לי מחזור סדיר תמיד)
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010תעשי בדיקות דם לE2 פרוגסטרון ובטא ואז תדעי מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf - ללא הזרעה!מוקפאים יפים09/10/2010
אצלי הכל תקין - כולל צ.רחם.
לבעלי ריכוז זרע נמוך + תנועה בינונית (3 בדיקות) סביב 4 מיליון זרעונים...
עשינו הזרעה בעיצומו ש הביוץ (לאחר שלא התבצע מעקב כי חשבו שהביוץ ייפול על סוכות ולבסוף הפתיע יומיים קודם)
הרופאה בפויות לין המליצה ישר על הפרייה בגלל הזרע הנמוך מאוד, הא אמרה שהזרעות הסיכוי מאוד מאוד קטן.
סגרנו על הפרייה באלישע, ועד אז השבוע אמור יההי להיות ביוץ - נעשה הזרעה רק כדי לא לתת לחודש לחלוף על פנינו כך סתם..
א. מה הסיכוי להיקלט להיריון מהפרייה, במידה והבעייה היחידה היא בזרע.?
ב. לפי מה נקבעות התרופות?
ג. עד כדי כך הרזע לא טוב שנשלחנו ישר לאיי וי אף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf - ללא הזרעה! - תגובה
פרופ` דוד בידר09/10/2010היום ההצלחות בהפריה בבעיות זרע טובות מאוד.
יש לך גם סיכוי להרות טבעי.
בהפריה אפשר ללמוד מה כושר ההפריה של הזרע.
הפרוטוקול נקבע על ידי הרופא המטפל.
אם את לא מצליחה טבעי אז השאלה מדוע ובהפריה אפשר להבין יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)