מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היסטרוסקופיה אבחנתיתשיר325/09/2010
שלוןם
בטיפול האחרון נצפה פוליפ בUS .(שבועיים אחרי צילום רחם שפוענח כתקין).
הופניתי להיסטרוסקופיה אבחנתית לפני הטיפול הבא.
1.עד איזה יום במחזור ניתן לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית?
2.אם ידוע שיש פוליפ למה לא מפנים ישירות להיסטרוסקופיה ניתוחית?
3.אם אצטרך גם ניתוחית עד איזה יום במחזור ניתן לעשות אותה? (לא רוצה לפספס עוד חודש בטיפול)
תודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול25/09/20101. עדיף לפני הביוץ.
2. היסטרוסקופיה אבחנתית מבוצעת כדי לוודא שאכן מדובר בפוליפ.
3. עדיף לפני הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזורדורית25/09/2010
שלום רב
אני בת 32 אובחנתי כבעלת כשל שחלתי מוקדם. רחם תקין .
כחודשיים אינני מקבלת מחזור (עשיתי בדיקת דם להריון והתוצאה שלילית.) , מקבלת כתמים חומים וכאבי מחזור אך ללא דם מהותי.
האם זה אומר שלא אקבל יותר מחזור ? איך אפשר לבדוק את זה ?
יש בדיקות דם שאפשר לעשות כדי לדעת האם השחלות שלי עדיין עובדות?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ' שחר קול25/09/2010בדיקת א.ס. ובדיקות דם להורמונים יבהירו מה המצב כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב במחזור -לדר שחר קול
דורית26/09/2010שלום ד"ר שחר קול
תודה על תגובתך , רק רציתי לדעת אילו בדיקות דם עלי לעשות ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/09/2010אסטרדיול, פרוגסטרון, LH , FSH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעיכוב במחזור -המשך לדר שחר קול
דורית26/09/2010ד"ר שחר קול
תודה רבה על תשובתך
תאמר לי בבקשה מהם הערכים שצריכים להיות כדי שאדע שהשחלות שלי עדיין עובדות ?
לגבי אסטרדיול, פרוגסטרון, LH , FSH כפי שהמלצת.
בברכת חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/09/2010אפשר להתייחס למכלול, לא לערכים בודדים.
לכן, מציע שעם התוצאות תיגשי לרופא נשים לפענוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשבח את ד"ר שחר קולאורטל25/09/2010
אני רוצה לשבח את ד"ר שחר קול , אני מטופלת שלו ומשבחת אותו על הטיפול המסור, אין עליו רופא מס 1'.
מחר מצפה לבדיקת דם אחרי הפשרת עוברים ויש לי הרגשה טובה, שיהיה בע"ה בשורות טובות לי ולכול בנות הפורום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה
פרופ' שחר קול25/09/2010בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםענבל25/09/2010
שלום
רציתי לדעת אחרי כמה זמן במינימום מיום החזרת העוברים ניתן לזהות הריון בבדיקת דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת סטטיסטיקהיעל25/09/2010
מה הסיכוי הסטטיסטי שלי להיריון? בת 40, אמא לילד בן 13, מחזור די סדיר ויש ביוץ, לבעלי בעיית זרע קלה, תוצאות פרופיל הורמונלי סבירות, בטיפול הורמונלי הגבתי לתרופות והושגו 4 ביציות בשלות משתי אמפולות ליום, היה היריון כימי. חודש אחרי בלי טיפול ובלי היריון. מה הסיכוי בכל חודש? תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר25/09/2010זה די אינדיבידואלי. מדוע את לא מצליחה לבד? אם זה ענין של גיל ומצב ביציות אני מעריך סביב 6% לסיבוב.
יש לזכור שבגיל צעיר הסיכוי להרות הוא כ-35-40% לחודש ויורד עם הגיל. מעל גיל 40 הסיכויים תמיד נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים ב23/2 שזה 30 שבועות?חנה25/09/2010
לפי הספירה שלי זה 30 שבועות. המרפאה בחו"ל טוענים שהספירה מתחילה שבועיים קודם. כלומר 32 שבועות.
מה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF שנכשל ונכשלאריאלה25/09/2010
בת 44 , 3 שנים של הזרעות , שאיבות , החזרות עוברים שכשלו , היה פעם אחד הריון כימי. סיבה לרוב איכות עוברים לא טובה.
רציתי לשאול במידה ואחליט ללכת לתרומת ביצית בכמה אחוזים הסיכוי שלי יצליחו? האם יש סיכוי שגם מתרומת ביצית יהיו הרבה כשלונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול25/09/2010סטטיסטית הסיכוי להריון מהביציות שלך הוא סביב 1%.
הסיכוי להריון מביציות תורמת הוא סביב 50%.
זאת, בהנחה שהרחם שלך הוא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד" שחר קול
אריאלה25/09/2010תודה על המענה המהיר..
ע"י הרופא המטפל שלי לא נאמר לי שיש לי בעיית רחם, ידוע לי שרירית שלי תמיד בסדר, אלו בעיות יכולות להיות עם הרחם שלא ידועות לי בכל אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/09/2010אם הרירית טובה, ואין מיומות או פוליפים, או מחיצה וכו' - אין בעיה רחמית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
אריאלה09/10/2010הרירות שלי טובה ואין איתה בעיות.
אילו היה לי מיומות, פוליפים, מחיצות וכו'... היה ניתן לגלות זאת בצילום רחם ובהיסטרוסקופיה?
(את שניהם עברתי והיה תקין).
תודה, ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - תגובה
פרופ' שחר קול09/10/2010אז הכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים-גונאל ופארילקקרן25/09/2010
שלום
במסגרת הכנות לכניסה להריון,התגלה פרולקטין גבוהה
עשיתי אמ אר איי שהראה -מיקרואדנומה קטנה.
מחזורים שלי סדירים.
בעבר כריתת בלוטת תריס עקב גידול פפילרי.
אנדוקרינולוג ייעץ לי להתחיל חצי כדור פארילק ליום.
נוטלת חצי כדור פארילק ליום כבר חודש וחצי.
כעת רופאי הפריון אמרו לי לקחת גונאלF
150 גונאל ליום
האם מותר לקחת גונאל עם פארילק?
או שיש התנגשות בינהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
פרופ' שחר קול25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזה ממש כואבגלגל25/09/2010
שבוע 4 + 4 עדיין לוקחת תמיכה
מרגישה גודש רציני נפוח וממש כבד וכואב.
האם זה טבעי בשלב כה מוקדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתאים יותר לפורום הריון ולידה
פרופ' אלכס סימון25/09/2010ולבינתיים - זה נורמאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריטת חצוצרהלאור דואט25/09/2010
שלום,
עד כמה ימים לפני ניתוח לכריטת חצוצרה ניתן לקיים יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת חצוצרה
פרופ' אלכס סימון25/09/2010איני חושב שזה משנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה25/09/2010
שלום רב
אני אמורה לעבור בדיקת דם ביום השני למחזור ע"מ להיערך להחזרת עוברים מופשרים ולהתחיל בטיפול מתאים, הבעיה היא שמאז שהתחלתי בטיפולי הפוריות אני לא ממש יודעת איך לספור את ימי המחזור, ומתי זה היום השני (יש דימום קל כמה ימים לפני) !!
ומה אם זה יוצא בשישי-שבת?
אשמח אם תעזרו לי, כי זהו שלב מאוד קריטי בשבילי
תודה, חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר25/09/2010זה לא משנה כי לפי בדיקת הדם והאולטרסאונד אנו יכולים לקבוע יום המחזור.
בדרך כלל סופרים מהדימום החזק.
גם אם תעשי בדיקה ביום ראשון נדע מתי הביוץ לפי התוצאות.
את העוברים מחזירים יומיים או שלושה לאחר הביוץ.
כך שאם בייצת שיש-שבת אדע זאת לפי הבדיקה ביום ראשון ובכל מקרה ההחזרה צריכה להיות שני-שלישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורגילי24/09/2010
שלום לרופאים,
על מה מעיד דימום מועט במחזור? (יום אחד דימום בינוני ועוד יום וחצי קל) - על רירית דקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר25/09/2010אם עברת פעולות חודרות לחלל הרחם זה יכול להעיד שהרירית נפגעה.
אם לא לפעמים יש מצבים טבעיים כאלה ואפשר גם לטפל.
הטיפול שונה עם עברת ,כמו שציינתי ,פעולה כלשהיא שחדרה לרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עברתי, זה המחזור שלי בשיגרה
יעל25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר25/09/2010המצב טוב וצריך לעקוב אחרי הרירית במחזור החודשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה24/09/2010
שלום,אני היתי אמורה להחזיר מוקפאים התחלתי כדורים 14 יום כשהיתי לפני החזרה הרופא טען שאין טעם לבצע החזרה כי עוברים לא במצב טוב ואין טעם להשתיל אחד לא שרד השני לא במצב שכדאי להשתיל.
הופסקו הכדורים והמחזור הגיע.
האם עכשיו בלי טיפול אין קשר לחודש לפני יכול להיות- ביוץ רגיל, למרות לקיחת הכדורים חודש לפני שמונעים ביוץ ?
האם איכות העוברים נפגעה בהקפאה והפשרה הרי לאחר שאיבה של ביציות אני חוויתי הריון ?
אבקשכם לענות לי על שני השאלות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
פרופ` דוד בידר25/09/2010יהיה ביוץ הכדורים לא יפגעו.
עוברים לא תמיד שורדים הקפאה והפשרה וזה תלוי בגורמים רבים. בערך 15% לא שורדים ובעיקר זה תלוי בטיבם לפני הקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך
חסויה25/09/201015% לא שורדים ......אפשר לקבוע אם יש טעם בכלל להקפיא עוברים או זה דברים שלא צפויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תשובה
פרופ` דוד בידר25/09/2010אבל 85% שורדים וגם יש הריונות אז למה לא להקפיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע...חסויה24/09/2010
האם הבדיקה תקינה?
ריכוז - 50 מליון
מס' זרעונים כללי- 150 מליון
תנועה 50%
תנועה טובה 25%
תנועה בינונית 25%
תנועה איטית 0%
תאי דם לבנים: 0 % תאי זרע לא בשלים 0%
זרעונים תקינים 14% Kruger Strict Criterua
האם לפי הבדיקה ניתן להרות באופן טבעי?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
חסויה24/09/2010צבע - תקין, צמיגות : צמיג :אגלוטינציה: אין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ` דוד בידר25/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומה מ2 תורמותמשה24/09/2010
האם יש יתרון לקבל בפעם אחת תרומה מ2 תורמות בו זמנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרון
פרופ` דוד בידר25/09/2010זה לא ברור וישנן עבודות בנושא לכאן ולכאן.באופן הגיוני זה נותן יתרון מסוים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)