מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ!!!!!!!!!!חגית21/09/2010
האם במקרים של פוריות לא מוסברת - יש השלחה קלינית ללחץ נפשי של האשה גם במקרים שיש ביוץ טבעי, ולא מובן למה אין קליטת או שעניני הלחץ הוא פרמטר באשה שלא הגיעה עד שלב של הביוץ
תודה רבה על העידוד שלכם!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי
פרופ' אלכס סימון21/09/2010יש אומנם שנעזרים בסדנאות להפגת מתחים. ויש עבודות המעידות שהפגת מתחים מסייעת להשגת הריון. אני משוכנע שאין ללחץ השפעה מכריעה בנושא. אבל תרומת מה, יש ללחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןגילי21/09/2010
בת 40, החודש מנסים להרות עם הזרעה ללא הורמונים. בחודשים האחרונים יש כמה ימי הכתמות לאחר הביוץ, האם כדאי לקחת קרינון, ומאיזה יום של המחזור מתחילים לקחת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' אלכס סימון21/09/2010אפשר לנסות. מנה אחת ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ממתי?
גילי21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום לאחר הביוץ
פרופ' אלכס סימון21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונאל ומועד ביוץאנונימית21/09/2010
שלום רב,
אני אמורה להתחיל השבוע טיפול ראשון בזריקות גונאל (112.5, אם זה משנה), לקראת הזרעה ראשונה.
הביוצים הטבעיים שלי הם מוקדמים (בערך ביום ה-11 למחזור). האם זה אומר משהו על מועד הביוץ עם הגונאל? האם אפשר להעריך שחמישה-ששה ימי זריקות (שכבר יביאו אותי ליום 10-11 של המחזור) צפויים להספיק?
אני בת 38, אם זה משנה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן וביוץ יקדים
פרופ' אלכס סימון21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקדים עוד יותר?
אנונימית21/09/2010כי אני מזריקה עד ליום השמיני, ועושה שוב בדיקות רק בתשיעי בבוקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוםתשיעי בבוקר זה טוב
פרופ' אלכס סימון21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אנונימית22/09/2010הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתיעל21/09/2010
שלום לרופאים,
אני אחרי החזרה של 3 עוברים, אחד ב"ה נקלט. (בשבוע 6.2 נצפה שק הריון ודופק).
היום בשבוע 7.3
מטופלת בקרינון - יומי ובגסטון - פעם ביומיים.
1. מישהי אמרה לי שבשבוע 6-7 יכולה להיות הפלה ללא דימום, אלא שק ההריון נופל מהרחם. לפני שבוע היתה לי הרגשה של "החלקה" וראיתי גוש קרם בשירותים. חשבתי שזה הקרינון, אבל אחרי דבריה עלו לי חששות. האם יכול להיות שהיתה הפלה והמחזור לא מגיע בגלל הקרינון והגסטון?
2. לאחר קיום יחסים היה לי דימום. מה זה אומר? האם עדיף להימנע?
תודה על תשובותיכם!!
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל החוששת
פרופ' אלכס סימון21/09/20101. בצעי על קול לוודא שהכל תקין.
2. צריכה להבדקעל ידי רופא לוודא שאין בעיה בצואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשת הבהרה
יעל22/09/2010קודם כל תודה על התשובה המהירה.
סליחה פרופ', אך האם עלי להבין שייתכן שאני "מדמה" הריון ע"י התמיכות?
יש לי תור לביקורת ומעקב ביום א'.
אם כך, האם עלי לנסות להזמין תור למחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינך מדמה הריון
פרופ' אלכס סימון22/09/2010אם הבדיקה להריון חיובית לא ניתן לדמות הריון
יום ראשון זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרונית21/09/2010
היי לכולן
שלום רב, אני פוליציסטית ולבעלי יש בעיית מורפולוגיה בזרע (6% תאים תקינים)
מנסים להרות שנתיים ללא הצלחה. בעלי אחרי ניתוח וריקוצלה-במאי האחרון
עשינו 2 הזרעות עם פיוריגון ולפני שבוע הייתי אמורה לעשות את השלישית אבל-
הגבתי מעל המצופה לפיוריגון במינון 75 ופיתחתי בסביבות 12 זקיקים שהבשילו ולכן הוחלט להפסיק את הזריקות(אחרי שבוע שהזרקתי) ולצערי הוחלט לא לבצע הזרעה מחשש לגירוי יתר או ריבוי עוברים, אך המשכנו לקיים יחסים כרגיל.
הרופאה גם החליטה שלא אקח אוביטרל , ונכון ללפני שבוע-מבדיקות דם+זקיקים שעשיתי, לא היה ביוץ
היום הופיע דימום.
הוא לא הגיע באותה צורה כמו כל מחזור(בד"כ מלווה בכאבי בטן ויש לי הפרשות ורודות כמה ימים לפני) אבל בהחלט דם
מה זה יכול להיות??
ביום ראשון אני אמורה שוב להיות באולטרסאונד זקיקים כדי לראות מה קורה , ובמקביל הגשנו בקשה ל ivf
אשמח לדעת במה מדובר , ממה זה יכול לנבוע והאם זה נורמלי
ובכלל-עם בעיית מורפולוגיה יש סיכוי להכנס להריון לא דרך הפריות או שזה מחייב הפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' אלכס סימון21/09/2010ירידה בהורמונים גם ללא ביוץ יכולה להתבטא בדימום. ככל הניראה זה מה שקרה.
ניתן להרות עם מורפולוגיה כזו גם ללא טיפולי פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למסירה דקאפפטילאיילה21/09/2010
היי בנות יקרות,
כיוון שהדקא גורם לי לאלרגיה הפסרקתי טיפול ונותרו לי משהו כמו 6-7 מזרקים.
אם מישהי נמצאת באזור פ"ת ומעונינת לקבל אותם, חינם כמובן, שתיצור אתי קשר.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקא
סיגל22/09/2010איך אפשר לתאם??
הטלפון שלי 050-4954456* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל ההריוןגלגל21/09/2010
כאשר עושים IVF כיצד מחשבים את גיל ההריון....?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול21/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעבור הפריה חוץ גופית או לאיפית21/09/2010
אני בת 34, יש לי שני ילדים לילד הקטן יש PDD NOS.
אנחנו מנסים להביא ילד שלישי כבר שנתיים ללא הצלחה בגלל ליקוי זרע אצל הגבר.
עברתי 6 הזרעות ללא הצלחה, ועכשיו ממליצים לעבור הפריה חוץ גופית.
אני לא יודעת מה לעשות האם לעבור הפריה חוץ, אני חוששת שיצא לי עוד ילד עם PDD.
הייתי רוצה לקבל ייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD
פרופ' אלכס סימון21/09/2010אם כבר מגיעים להפרית מבחנה כדאי לחשוב על איבחון טרום השרשה, להחזיר עוברים ממיןנקבה על מנת להפחית סיכויי PDD השכיח יותר בזכרים. על מנת לקבוע אם את מתאימה לכך, כדאי לבצע יעוץ גנטי. 02-6777369 יחזרו אליך תוך זמן קצר לקבלת תור מוקדם ליעוץ בהדסה עין כרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העליה תקינה?שרון21/09/2010
שלום,
שאיבה ב25.8
בתאריך 16.9
BETA-HCG 1421
PROGESTERONE 98
בתאריך 19.9
4739 BETA-HCG
היום 21.9
BETA-HCG 7393
PROGESTERONE 81
האם עליית הבטא תקינה?
מדוע הפרוגרסטרון ירד? זה לא מסכן את ההריון? יש לציין שמידי פעם יש דימומים ואולטראסאונד ראשון אעשה ביום ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה
פרופ' שחר קול21/09/2010בשלב זה של ההיריון כלי המעקב העיקרי הוא א.ס., לא מעקב ההורמונים.
מציע בדיקת א.ס. מחר או ביום שישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאים ...הריונית :)21/09/2010
אני בריאה , מטופל ivf לאחר שבעלי עבר tesa .
אני אחרי 2 שאיבות , 2 החזרות של עוברים טרים והחזרה 1 של עוברים קפואים שלא הניבו הריון ...
בכל החזרה החזירו לי 3 עוברים . כרגע יש לי 6 עוברים קפואים ביום השני שלהם .
הרופא שלי רוצה להפשיר את כל ה6 ולהחזיר את מה שהשרוד.
אני קצת חוששת , מה עדיף להפשיר 3 ואז שהשארו עוד 3 לפעם הבאה ?
בפעם האחרונה הפשירו 4 ושרדו 3 להחזרה .
אם אני לא נקלטת מהעוברים שנשארו 'בעלי הצטרך לעבור שוב tesa , אני מבולבלת ורוצה להחליט את ההחלטה הנכונה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול21/09/2010תלוי באיכות של העוברים ביום הקפאתם.
אם האיכות מצוינת אפשר להסתפק בהפשרה של 3 בלבד.
אם האיכות לא מצוינת אפשר להפשיר יותר.
בהנחה שרופאך מכיר את הנתונים , יש לשער כי המלצתו מבוססת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי הפשרת עובריםויקי21/09/2010
פעם אחד מכם אמר שהאנדומטרין יותר טוב לאחר הפשרת מוקפאים מאשה קרינון הבעיה שיש לי גירוד לא נורמלי ואני חוששת לקחת משהו אחר כתחליף שלא יהיה פחות טוב?מה תוכלו להמליץ?שנחשנ כתמיכה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי שלום
פרופ' שחר קול21/09/2010חלופות: אוטרוגסטן, גסטון.
2 קרינון ביום יכולים לעשות העבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן אחרי הזרעהקרן21/09/2010
שלום,
טופלתי בגונל F 225 יח.
ב- US שנעשה כ- 5 ימים לפני ההזרעה היו כ- 5-6 זקיקים בצד אחד ועוד זקיק בצד השני כולם בגודל של כ- 15 מ"מ.
בהוראת רופא המשכתי עם הגונל F והפסקתי יום לפני ההזרעה כדי לקחת אוביטרל.
עברתי אתמול בשעה 16:30 הזרעה (אחרי השבחה) ובערב אף קיימתי יחסים עם בעלי כדי להגדיל את הסיכויים להריון (למרות שהרופא לא כ"כ המליץ על כך - אך גם לא הנחה שלא לעשות כן)
מאמצע הלילה ועד כה אני סובלת מכאבי בטן עזים בבטן התחתונה עד כדי שקשה לי לעמוד ישר.
האם הכאב טבעי? או
האם הכאבים מצביעים על חשש להפריית מספר ביציות (הריון מרובה עוברים)?
האם לפנות לבדיקה? אם כן, איזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול21/09/2010כאב כה עז אינו טבעי.
הכאב אינו קשור להפריה של ביציות.
יש לשלול, בין השאר, אפשרות של גירוי יתר של השחלות.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל, ולקבל ממנו הנחיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכה ביתיתאורטל21/09/2010
אני שבוע אחרי הפשרת עוברים ואני סקרנית אוד לתוצאה . ביום ראשון יש לי בדיקת ד0 ב26 לחודש רציתי לדעת עם בדיקת הריון ביתית בשלב זה תראה לי תוצאה והאם היא אמינה בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול21/09/2010אין ברירה, צריך מעט סבלנות כדי לקבל תשובות אמינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת ווסת לא שגרתיתלו20/09/2010
כבר שבעה ימים שיש לי החתמות- בד"כ יש לי 4 ימים לפני מחזור- אך החודש הם הקדימו בשבוע- והמחזור עצמו לא הגיע. ההפרשות בצבע חום. כאבים עמומים בצד ימין. לא חזקים מדי.
יש לציין כי המחזור שלי סדיר מאד. כל 26-28 יום. 3-4 ימי החתמות ו4 ימי ווסת יחסית כבדים. ביום הקבלה כאבים חזקים מאד. לפני חודש עברתי אולטרסאונד וגינלי והכל היה תקין.
מה פשר ההקדמה וצבע הוסת?
האם יש קשר לחודש עבודה אינטסיבי במיוחד?
חשוב לי לציין שאני ובעלי מנסים להכנס להריון. ללא עזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות
פרופ' אלכס סימון21/09/20101. יש לבצע בדיקה להריון ולשלול הריון שגורם לדימום ואיחור בווסת כולל הריון חוץ רחמי
2. לבצע על קול כי גם ציסטה יכולה לגרום לעיכוב בווסת והכתמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השבחה והזרעהחסויה20/09/2010
האם השבחה והזרעה לזרע שהפרמטרים שלו : ריכוז 12 מליון, תנועתיות 35% ו 8 אחוז מורפולוגיה...יכול להביא אותנו למצב שבו הסיכוי להרות הוא כמו סיכוי של זוג ללא בעיית זרע?? או שגם בהזרעה והשבחה אנחנו נהיה עם סיכויים פחותים מזוג ללא בעייה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השבחות
פרופ' אלכס סימון21/09/2010ההשבחה מעלה את הסיכוי לעומת קיום יחסים אולם לא מביאה אותם לסיכויים של זוג ללא בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)